Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Moderator: Krokodil Behko
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
a sta to imaju posebno sarajlije da bi sebi umisljali da su superiorniji?
STrendzer wrote:a sta to imaju posebno sarajlije da bi sebi umisljali da su superiorniji?

- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
carobnjak N wrote:društvo koje je zatvoreno i odbija da primi neke nove ljude pod "svoje"
nije superiorno , već inferiorno i zaostalo
to je prepoznato kao malograđanština , jer kosmopolitska društva u sebe rado primaju
razne oblike nove, svježe krvi

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Uvodni post daje smjernice za tok razvoja diskusije, zato, kao takav, ne bi trebao imat onakvu formu.Maja wrote:U tom istom uvodnom postu također ne piše da se morate nadovezati na mene. Znači, pišeš šta hoćeš.Čarobni wrote:
Nije valjda da si upoznala sve sarajlije?
O ovoj temi se jako malo može razgovarat, jer je u uvodnom postu generalizacija, zasnovana isključivo na ličnom(subjektivnom) mišljenju, uzeta "zdravo za gotovo" kao istinita, a to je poprilično loš početak za bilo kakvu raspravu.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7792 times
- Been thanked: 18343 times
Hannibal Lecter wrote:Vjerujte mi sarajlije imaju sva prava na to sto rade

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Ponasaju se kao da su superiornija vrstaSPINERKA wrote:Hannibal Lecter wrote:Vjerujte mi sarajlije imaju sva prava na to sto radea rade --sta..
Edit - drago mi je sto si me quotala

🐽
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Majo, tvoje učešće nije neophodno za moj komentar, još od samog početka. Pitanja su manje-više retorička.Maja wrote:Bolan džaba ti je. Neću se svađati.
- STrendzer
- Inventar foruma
ok,ne umisljaju?!...a cime mogu "potkovat" to njihovo ponasanje,sta to oni imaju nesto drugo nego drugi gradovi u Bosni,osim tramvaja?rethna wrote:Oni to ne umisljaju
- STrendzer
- Inventar foruma
imaju TramvajSPINERKA wrote:STrendzer wrote:a sta to imaju posebno sarajlije da bi sebi umisljali da su superiorniji?
nemaju nista , zato i umisljaju
Hannibal Lecter wrote:Ponasaju se kao da su superiornija vrstaSPINERKA wrote:Hannibal Lecter wrote:Vjerujte mi sarajlije imaju sva prava na to sto radea rade --sta..
Edit - drago mi je sto si me quotalanapredujes

..jel dobro 'kvotamo' , pisemo, tacka , zarez, vidi mu glave......

Nisi me shvatio.Moj post se ne odnosi na moje misljenje,nego na to da se oni osjecaju tako(superiornije) u punom smislu.Dakle ne umisljaju.STrendzer wrote:ok,ne umisljaju?!...a cime mogu "potkovat" to njihovo ponasanje,sta to oni imaju nesto drugo nego drugi gradovi u Bosni,osim tramvaja?rethna wrote:Oni to ne umisljaju
Question everything.
-
- Inventar foruma
Sta je ovo ovde kolektivno pljuvanje..
Vala hebo grad i ljude koje malo jaca kisa odnese ...

Vala hebo grad i ljude koje malo jaca kisa odnese ...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Konsultant
- Legenda foruma
Zato sto je Sarajevo glavni grad onda si ti kao malo vise iznad u odnosu na ostale jer su kao periferija ili manji. Bljak.... koji kliseMaja wrote:Namjerno sam stavila vrsta jer akording t dem oni nisu isto što i mi.
Zašto Sarajlije imaju tu svoju neku posebnu spiku, kao da ih je mašina izbacivala, svi isto pišu, posebno muškarci.
Zašto misle da su bolji od drugih, zašto svi ističu da su begovskog porjekla pa čak i oni kojima je otac doselio iz Turbeta kad je imao 18 godina.
Ne mislim o njima sve najgore, naravno. Samo...kao da su im prije spavanja čitali bajke o Sarajlijama kao nekoj posebnoj vrsti pa se sve to uvuklo u njihovu podsvijest i ne znaju drugačije. Nisu ni svjesni kako njihova priča i ponašanje izgleda u očima onih koji nisu imali tu PRIVILEGIJU da se rode u glavnom gradu.
Komentar na youtubu koji mi je ostao u sjećanju...dvojica se svađaju i jedan piše:
kujo jedna ne znas ti sta je raja ti se druzis sa klosarima a meni komsija dino merlin
Ovo nije tema o formašima i ko me optuži da pišem protiv njega dobiće ban

Srest cete super ljude iz svih krajeva, nema to veze s GPS koordinatama.
Kad samo pogledas sjednicu KS ako imas TVSA, sve ce ti jasno zbog cega su komentari po portalima takvi. Previse kloceva u vrhu, samim tim se stoka mnozi na svim nivoima. Propast.
-
- Inventar foruma
jbg neko ima olimpijadu a neko cimburijadu..rethna wrote:Oni to ne umisljaju
jedno je bitii sarajlija a drugo je biti sarajlijica ..vazda ce te biti malogradjani dok god pljujete po drugima ovako..

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
-
- Inventar foruma
Godine 1660. u Sarajevu je bilo preko 80.000 stanovnika. Poređenja radi, Beograd je 1838. godine imao samo 12.963 stanovnika, a Zagreb kasne 1851. mali broj od 14.000 ljudi.
Sredinom 17. stoljeća Sarajevo je bilo na svom historijskom vrhuncu. Kao šeher i bogato trgovačko središte, grad je čak uživao i veliki stepen autonomije, te imao privilegiju samostalno donositi određene zakone nezavisno od centralne vlasti.
Nakon ovog zlatnog perioda, događaji u svijetu i Osmanskom carstvu su uzrokovali da Sarajevo krene niz brdo.
Sredinom 17. stoljeća Sarajevo je bilo na svom historijskom vrhuncu. Kao šeher i bogato trgovačko središte, grad je čak uživao i veliki stepen autonomije, te imao privilegiju samostalno donositi određene zakone nezavisno od centralne vlasti.
Nakon ovog zlatnog perioda, događaji u svijetu i Osmanskom carstvu su uzrokovali da Sarajevo krene niz brdo.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14376 times
- Been thanked: 9949 times
- Status: Online
eh bas se tome prica
hvala Alpha
hvala Alpha

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Sarajevo je glavni grad BiH i samim time treba i mora da predstavlja CIJELU BiH (makar ovaj federalni dio)SPINERKA wrote:STrendzer wrote:a sta to imaju posebno sarajlije da bi sebi umisljali da su superiorniji?
nemaju nista , zato i umisljaju
i sasvim je normalno da tu dolaze "ljudi sa strane"
Domaći koji to ne kontaju , su jednostavno priglupi, pošto je to vrlo lahko skontat
Što se tiče toga ima li Sarajevo nešto , neki kvalitet...pa dovoljno govori sve veći broj turista
kojim je to vrijedno da posjete
Ne valja biti isključiv
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)