Mašine za suđe

Sve o održavanju doma.

Moderator: spacebound

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33110 times
Been thanked: 30993 times
Status: Offline

Re: Mašine za suđe

Post by Morgen » 09 Jul 2025, 06:23

Do sudja je

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8729 times
Been thanked: 20624 times

Post by Maja » 08 Jun 2026, 11:16

Narucila sam novu masinu a tako sam....ne znam ni kako bih opisala ovo sto osjecam. Staroj otisla pumpa za izbacivanje vode, dosao majstor, otvorio je, kaze ovo je za mijenjanje i samo zatvorio. Kaze trebalo bi je skroz rastaviti i pregledati, sve da stavim novu pumpu mozda nece raditi, da je moja ja je ne bih popravljao, uze torbu i ode. Ja ostala stajati na sred kuce.
Znaci masina savrseno opere, samo ostane voda na dnu.
Drugog majstora na ovom podrucju nema. Ima za masine za ves al za sudje ne.
Onda mi svi kazu pa sigurno se ne isplati popravljati, zna valjda majstor, 8 joj godina itd...
Ali ja imam osjecaj da bi ona s novom pumpom jos dugo prala i sad mi zao da je bacim na otpad.
Ovaj majstor mi je rekao i za ves masinu da nece dugo a iza toga proslo 5-6 godina i radi.
U p.m.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 60115 times
Been thanked: 10871 times

Post by ElTriconi » 08 Jun 2026, 18:39

Nista ti drugo ne preostaje nadji gedore 8, 10, 13, krstasti i ravni sarafciger, kljesta, papagajke i pitaj chat gpt sta i kako 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 28604 times
Been thanked: 29606 times

Post by ironman » 08 Jun 2026, 18:54

Ma pusti. Olaksaj i olaksavaj sebi maksimalno..pusti razmisljanje..radis ne stajes..nabij tu masinu spicom,kupi novu i goni dalje..
dream of spring...

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14283 times
Been thanked: 15511 times

Post by immuno » 08 Jun 2026, 19:26

Maja wrote: 08 Jun 2026, 11:16 Narucila sam novu masinu a tako sam....ne znam ni kako bih opisala ovo sto osjecam. Staroj otisla pumpa za izbacivanje vode, dosao majstor, otvorio je, kaze ovo je za mijenjanje i samo zatvorio. Kaze trebalo bi je skroz rastaviti i pregledati, sve da stavim novu pumpu mozda nece raditi, da je moja ja je ne bih popravljao, uze torbu i ode. Ja ostala stajati na sred kuce.
Onda mi svi kazu pa sigurno se ne isplati popravljati, zna valjda majstor, 8 joj godina itd...
Ali ja imam osjecaj da bi ona s novom pumpom jos dugo prala i sad mi zao da je bacim na otpad.
Ovaj majstor mi je rekao i za ves masinu da nece dugo a iza toga proslo 5-6 godina i radi.
U p.m.
Ev upitah dragog kae , mozda je filter zacepljen , il pumpa...po tvom opisu jedino su tu problemi jer da je jos nesto bilo bi smetnji kod pranja ...on misli da se isplati pumpu promjeniti ...ako nista ne bacaj kad budes imala mogucnost tu pumpu zamjeniti uradi to ...ti kako vrijedno radis i 2 masine za sudje ce ti trebati ...

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 60115 times
Been thanked: 10871 times

Post by ElTriconi » 08 Jun 2026, 19:33

ironman wrote: 08 Jun 2026, 18:54 Ma pusti. Olaksaj i olaksavaj sebi maksimalno..pusti razmisljanje..radis ne stajes..nabij tu masinu spicom,kupi novu i goni dalje..
Eto te isto ko u mene mati :D.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 08 Jun 2026, 22:34

immuno wrote: 08 Jun 2026, 19:26
Maja wrote: 08 Jun 2026, 11:16 Narucila sam novu masinu a tako sam....ne znam ni kako bih opisala ovo sto osjecam. Staroj otisla pumpa za izbacivanje vode, dosao majstor, otvorio je, kaze ovo je za mijenjanje i samo zatvorio. Kaze trebalo bi je skroz rastaviti i pregledati, sve da stavim novu pumpu mozda nece raditi, da je moja ja je ne bih popravljao, uze torbu i ode. Ja ostala stajati na sred kuce.
U p.m.
Ev upitah dragog kae , mozda je filter zacepljen , il pumpa...po tvom opisu jedino su tu problemi jer da je jos nesto bilo bi smetnji kod pranja ...on misli da se isplati pumpu promjeniti ...ako nista ne bacaj kad budes imala mogucnost tu pumpu zamjeniti uradi to ...ti kako vrijedno radis i 2 masine za sudje ce ti trebati ...
Ako nadjem nekog ko zna promijeniti pumpu promijenicu je pa cu vidjeti. Nek zasad i stara stoji

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33110 times
Been thanked: 30993 times

Post by Morgen » 09 Jun 2026, 08:13

A sve si pregledala? I onaj deo sto se vrti, nema neku smetnju?
Meni tako voda nije odlazila (skroz) i culo se kako tesko vuče vodu

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 09 Jun 2026, 15:17

A jesam sve, i cijevi i sifon i filter i propelere i sve

Post Reply

Return to “Dom”