Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Offline

Re: Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?

Post by Luna. »

Alpha wrote:
Ideja wrote:Ne poznajem puno Sarajlija a dugo nisam ni znala da je Sarajlijica u stvari podrugljiv izraz :grana . O Sarajlijama koji sa prezirom gledaju na druge sam vise citala na netu nego sto ih upoznah u stvarnom zivotu.

@Alpha, to sad sto ti pokazujes slike Sa sa ponosom - to su samo znaci lokalpatriotizma, sto je u redu. Ali cim pocnes druge vrijedjati na osnovu porijekla i govoriti im da ne zasluzuju da zive u "tvom" gradu - to je vec nesto drugo.
Pokazujes recimo sliku Vijecnice, a zasto bi recimo ti imao vece pravo da se ponosis njome nego ja iz Krajine, nije to tvoja babovina, nesto sto ste ti i tvoj babo licno napravili. I uostalom puno toga sto je izgradjeno u Sa je iizgradjeno novcem iz cijele drzave. Ne prozivam ja ovdje tebe licno nista.

Meni je cudno kad se neki "rodjeni" Sarajlija (usto i akademski gradjanin) zali na Sandzaklije govoreci kako su "kockoglavi" i uvijek se pitam kako ga nije sramota naglasavati da je "Sarajlija" a nekog tako ruzno nazivati. Mene bi bilo sramota busati se u prsa kako sam iz glavnog grada a biti tako uskih pogleda.
ma mi se ne pronalazimo u tom izrazu.. :cudi
da i ostajem sa istim stavom naravno da nisu dobro dosli , to je kao kad neko dodje u tvoju kuci i vrijedja te i ne postuje non stop , sta bi mu ti rekla?

rume
kad je zakuhao i podjebava neka malo i hapi , samo cinjenicno....
@ideja :bravo

@alfa, e upravo je u tome fazon. Ti kazes sta bi da neko dodje u tvoju kucu... to i jest to. Svojatanje sarajeva od onih koji, dticajem okolnisti, zive u sarajevu generacijama...
Nije on bolan doso u tvoju kucu nego u glavni grad bosne i hercegovine :oo

De ti meni objasni sto bi neko ko je "pravi sarajlija" sa nekom obicnom strucnom spremicom, bio bolji od nekog ko je doso u sarajevo iz nekog sela, zavrsio fakultet s desetkama.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Luna. wrote: De ti meni objasni sto bi neko ko je "pravi sarajlija" sa nekom obicnom strucnom spremicom, bio bolji od nekog ko je doso u sarajevo iz nekog sela, zavrsio fakultet s desetkama.
Za sarajlike bih mogao reci, nedorasle tvojoj crvendacici. Pogle je samo kako umije s kosom. :srce
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

Konsultant wrote:
Luna. wrote: De ti meni objasni sto bi neko ko je "pravi sarajlija" sa nekom obicnom strucnom spremicom, bio bolji od nekog ko je doso u sarajevo iz nekog sela, zavrsio fakultet s desetkama.
Za sarajlike bih mogao reci, nedorasle tvojoj crvendacici. Pogle je samo kako umije s kosom. :srce
:obrve
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

rethna wrote:
Alpha wrote:
rethna wrote:Oni to ne umisljaju
jbg neko ima olimpijadu a neko cimburijadu..

jedno je bitii sarajlija a drugo je biti sarajlijica ..vazda ce te biti malogradjani dok god pljujete po drugima ovako.. :mah
Mislis na olimpijske igre? :hihi

Definisi mi sarajlijice?
Vazda cemo biti malogradjani?mislis ova nasa niza vrsta? :hihi
Ko pljuje covjece znas li ti citati uopste i razumjeti napisano? :grana
Zbog takvih k'o ti,ljudi i imaju takvo misljenje o sarajlijama,ali nista novo,takvih(superiornih mozgova) ko ti ima u svakom gradu,neki procenat,samo sto Sarajevo ima najveci broj stanovnika pa vajda ih u Sarajevu ima najvise.Nije grad nista kriv :tuga
Nije do grada,do ljudi je.Znam ja nekoliko dobrih pravih sarajlija.
sine prvo si ironican i podrugljiv kao i sam naziv teme pa onda se pravis naivan ko francuzska sobarica...
sam naziv saralijica u glavama koje to izgovaraju misleci da nekoga vrijedjaju i ponizavaju sa tim ,pokazuju prezir i zavist i svoj odraz uopste... za mene je licno sarajlijica seljacina i papak koji je dosao iz pm , bez imalo kulture ,postovanja , koji cjepa drva u stanu , trese mrve sa balkona , nista ne postuje i nabacuje nesto svoje i glumi sarajliju ..

i da naravno olimpijske igre cine olimpijadu kao sklop , i sta ti tu nije jasno? :cudi

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/spo ... 13.80.html

prosao sam ja kroz gradove i vidio kako ljudi reaguju kad neko kaze da je iz sarajeva , nije sve tako naivno kao sto se predstavlja i tu dosta osuda bez poznavanja istog covjeka i dosta zavisti.. ;)
Last edited by Alpha on 10 Nov 2015, 13:54, edited 1 time in total.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

Luna. wrote:
Alpha wrote:
Ideja wrote:Ne poznajem puno Sarajlija a dugo nisam ni znala da je Sarajlijica u stvari podrugljiv izraz :grana . O Sarajlijama koji sa prezirom gledaju na druge sam vise citala na netu nego sto ih upoznah u stvarnom zivotu.

@Alpha, to sad sto ti pokazujes slike Sa sa ponosom - to su samo znaci lokalpatriotizma, sto je u redu. Ali cim pocnes druge vrijedjati na osnovu porijekla i govoriti im da ne zasluzuju da zive u "tvom" gradu - to je vec nesto drugo.
Pokazujes recimo sliku Vijecnice, a zasto bi recimo ti imao vece pravo da se ponosis njome nego ja iz Krajine, nije to tvoja babovina, nesto sto ste ti i tvoj babo licno napravili. I uostalom puno toga sto je izgradjeno u Sa je iizgradjeno novcem iz cijele drzave. Ne prozivam ja ovdje tebe licno nista.

Meni je cudno kad se neki "rodjeni" Sarajlija (usto i akademski gradjanin) zali na Sandzaklije govoreci kako su "kockoglavi" i uvijek se pitam kako ga nije sramota naglasavati da je "Sarajlija" a nekog tako ruzno nazivati. Mene bi bilo sramota busati se u prsa kako sam iz glavnog grada a biti tako uskih pogleda.
ma mi se ne pronalazimo u tom izrazu.. :cudi
da i ostajem sa istim stavom naravno da nisu dobro dosli , to je kao kad neko dodje u tvoju kuci i vrijedja te i ne postuje non stop , sta bi mu ti rekla?

rume
kad je zakuhao i podjebava neka malo i hapi , samo cinjenicno....
@ideja :bravo

@alfa, e upravo je u tome fazon. Ti kazes sta bi da neko dodje u tvoju kucu... to i jest to. Svojatanje sarajeva od onih koji, dticajem okolnisti, zive u sarajevu generacijama...
Nije on bolan doso u tvoju kucu nego u glavni grad bosne i hercegovine :oo

De ti meni objasni sto bi neko ko je "pravi sarajlija" sa nekom obicnom strucnom spremicom, bio bolji od nekog ko je doso u sarajevo iz nekog sela, zavrsio fakultet s desetkama.
naravno da je sarajevo moja kuca i da sam ja domacin nje same , to je moja babovina , citav zivot sam ovde proveo i u ratu borio se za njega , i svako je dobro dosao i svako je ugoscen kako zasluzuje , samo jbg kad neko glumi budalu zna se kako zavrsi jer sve se zna i kad se suti...

sta ti imam objasnjavati par puta sam napisao Sarajevo za svu raju i citav svijet ... pa mucni glavom malo sta je pisac mislio reci(Ovdje te prihvataju jedino ako si raja. Veličine ne prolaze, nema oko njih ulizica. Ako neko digne nos, taj je sve izgubio. Ovdje vazda moraš biti na zemlji)...

neces vidjeti i cuti od stranca , beogradjanina ili zagrebcanina, slovenca da te neko naziva sarajlijicom ili ponizava , to samo mozes vidjeti od zavidnoga seljacica...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times

Post by carobnjak N »

na stranu stereotipi , kao oni o hercegovcima i bijelim čarapama, onako realno što se
da primjetiti kod starosjedioca sarajeva, je da su pričalice i vole se razbacivati velikim riječima
Sarajevom već tradicionalno vladaju ljudi iz drugih djelova BiH, čak i iz Sandžaka
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Nije čak, nego poglavito oni :o
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

Vladaju po zatvorima.. :valja
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

carobnjak N wrote:na stranu stereotipi , kao oni o hercegovcima i bijelim čarapama, onako realno što se
da primjetiti kod starosjedioca sarajeva, je da su pričalice i vole se razbacivati velikim riječima
Sarajevom već tradicionalno vladaju ljudi iz drugih djelova BiH, čak i iz Sandžaka

:cudi
Image
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..zasto sarajke farbaju kosu u crveno :cudi to mi je iritantno..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

laganini wrote:..zasto sarajke farbaju kosu u crveno :cudi to mi je iritantno..

Zar samo Sarajke farbaju ? :oo
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

:ccc
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Cajajjice :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

dobro je botu :oo
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Alpha wrote:
rethna wrote:
Alpha wrote:
rethna wrote:Oni to ne umisljaju
jbg neko ima olimpijadu a neko cimburijadu..

jedno je bitii sarajlija a drugo je biti sarajlijica ..vazda ce te biti malogradjani dok god pljujete po drugima ovako.. :mah
Mislis na olimpijske igre? :hihi

Definisi mi sarajlijice?
Vazda cemo biti malogradjani?mislis ova nasa niza vrsta? :hihi
Ko pljuje covjece znas li ti citati uopste i razumjeti napisano? :grana
Zbog takvih k'o ti,ljudi i imaju takvo misljenje o sarajlijama,ali nista novo,takvih(superiornih mozgova) ko ti ima u svakom gradu,neki procenat,samo sto Sarajevo ima najveci broj stanovnika pa vajda ih u Sarajevu ima najvise.Nije grad nista kriv :tuga
Nije do grada,do ljudi je.Znam ja nekoliko dobrih pravih sarajlija.
sine prvo si ironican i podrugljiv kao i sam naziv teme pa onda se pravis naivan ko francuzska sobarica...
sam naziv saralijica u glavama koje to izgovaraju misleci da nekoga vrijedjaju i ponizavaju sa tim
Prvo boldovano ne ponavljaj vise
Pa to nije samo u njihovim glavama da one samo misle,vidis da te to ustvari i vrijedja,nisi imun :grana
prosao sam ja kroz gradove i vidio kako ljudi reaguju kad neko kaze da je iz sarajeva , nije sve tako naivno kao sto se predstavlja i tu dosta osuda bez poznavanja istog covjeka i dosta zavisti
Eto opet dokazujes da se pojedine sarajlije (a ti si jedan od njih) osjecaju superiornije od ostalih. :kafa
Question everything.
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

pa jesi sin kad razmisljas ko dijete.. :cudi

fatate se za majin uvodni post bez ikakvih cinjenica , a ja znam sto je maja stavila ovu temu i sto ide ciljano da izazove svadju stavljajuci sve u isti kos.. :cudi

i ta neka superiornost je upitna jel se neko osjeca superiorniji ili se neko osjeca manje vrijednim je diskutabilna , svi smo mi ljudi na kraju al tesko je biti covjek pa priznati neke stvari...

ja sam ti rekao to za sarajlijice da se ne pronalazim u tome stvarno , vec smeta mi vrijedjanje inteligencije , nekoga nazivati sarajlijicom misleci da ces ga sa tim nesto pogoditi a zaliti se u isti tren kako te neko omalozava i postavlja se iznad tebe kao "superiorna vrsta" je van svake pameti i mnogo licemjerno :lud
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

A maja je mucki provokator, i to onaj hercegovački, ona najgora vrsta
🐽
Nedo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nedo »

Hannibal Lecter wrote:A maja je mucki provokator, i to onaj hercegovački, ona najgora vrsta
Baš tako, kao što sam već rekao tema je retardirana, ako nema raje da pišu po regularnim temama nema potrebe da pravi ovakve debilne teme samo da bi izazvala neke reakcije i bespotrebne rasprave.
Majo baš si me razočarala :dole
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

u ostalom kakve veze vi imate koji niste iz sarajeva i ne zivite u njemu, niti ste nesto uradili (sigurno ni papiric podigli sa ulice)za njega a sigurno ni zivjeli u njemu duze vrijeme da tako pricate?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Znam par ljudi iz Sarajeva i ne drze se nista superiornije nego netko
iz Zagreba, Beograda,Splita. Lijepo je kad je neko ponosan jer je iz npr. Sarajeva.
To samo znaci da voli svoj grad. Jer to je njegov grad.
A onaj ko dodje sa strane treba se prilagoditi starosjediocima,uklopiti
pa nece imati osjecaj manje vrijednosti.
Post Reply

Return to “BiH”