Jasta je.
Dobra su ona djeca sto odbijaju da se regrutuju po cijenu zatvora.
Ove kojim savjest dodje po svoje, nije mi ih zao. Nimalo.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Jasta je.
Najjači neko ko je bio je bio kralj Faijzal ali su ga ubili kad je Americi zavrnuo naftu.Mister No wrote: 07 Jul 2025, 21:32 O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Židove i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allāh uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.” (el-Mā’ide, 51)
Dok god se Meka ne oslobodi od zločinačkih spodoba koje trenutno tamo upravljaju desavace se Gaze, Srebrenice, Sabre, Šatile, Dretelji itd.
Oko 2 milijarde muslimana a ni jedna zemlja u vijeću sigurnosti.
Oko 2 milijarde muslimana a 1918 g. ni jedna zemlja na svijetu gdje su bili većina nije bila samostalna niti slobodna.
Izraelska vojska je danas objavila da su njeni vojnici ušli u južni Liban kako bi pokrenuli „specijalne i ciljane operacije“ usmerene na uništavanje infrastrukture Hezbolaha koja se nalazi samo nekoliko kilometara od granice sa Izraelom.
„Nakon obaveštajnih podataka i identifikacije oružja i terorističke infrastrukture Hezbolaha u nekoliko oblasti južnog Libana, vojnici su pokrenuli specijalne i ciljane operacijekako bi uništili infrastrukturu i sprečili Hezbolah da se ponovo uspostavi u regionu, saopštila je izraelska vojska.
Vojska nije odmah odgovorila na upit AFP-a da potvrdi da je ovo prva kopnena operacija izraelske vojske u Libanu od potpisivanja primirja u novembru 2024. godine.
Izraelska vojska je opisala nekoliko operacija, prvenstveno locirajući i zaplenivši oružje „na grebenu Džabal Blat“ i u „regionu Labuneh“, koji se nalazi dva do tri kilometra od izraelskih naselja sa druge strane granice.
Izraelska vojska je uz svoje saopštenje priložila i video snimak - čiju autentičnost AFP nije mogao da potvrdi - na kojem se vide vojnici kako napreduju noću usred ruralnog područja, koje su opisali kao južni Liban
Je li tebi teško razumjeti, da i pored činjenice da Izrael i dalje ne da stranim novinarima u Gazu, da se svijet i pored toga okreće sve više protiv Izraela? Ti nađeš jednog čovjeka, a bukvalno hiljade drugih priča horore koje IDF scenariše, režisira... Zamisli da još novinari mogu izvještavati? I, kako braniš Izrael po tom pitanju, zašto ne dozvole stranim novinarima da uđu u Gazu (samo nemoj reći da nije sigurno, to je na samim novinarima da odluče hoće li ići, opasno je bilo i u mnogim drugim sukobima, pa su uvijek bili prisutni)?General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju![]()
enivej:
...zar ti mene nisi blokiro?Quds wrote: 12 Jul 2025, 23:13Je li tebi teško razumjeti, da i pored činjenice da Izrael i dalje ne da stranim novinarima u Gazu, da se svijet i pored toga okreće sve više protiv Izraela? Ti nađeš jednog čovjeka, a bukvalno hiljade drugih priča horore koje IDF scenariše, režisira... Zamisli da još novinari mogu izvještavati? I, kako braniš Izrael po tom pitanju, zašto ne dozvole stranim novinarima da uđu u Gazu (samo nemoj reći da nije sigurno, to je na samim novinarima da odluče hoće li ići, opasno je bilo i u mnogim drugim sukobima, pa su uvijek bili prisutni)?General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju![]()
enivej:
Kada pogledaš srušenu Gazu, oslabljeni Hezbollah, itd, čini se da Izrael pobjeđuje. Ali, izgubiti amerčku podršku (i naroda, ne samo vlade), bilo bi pogubno za njih. A, nije da idu, nego lete u tom pravcu.
Da, bio sam te blokirao, ali vidim vazda nešto pišeš. I evo, sve ti je kao i ovaj post, vidim da sam te i trebao ostaviti blokiranog. Ti si slijep pored očiju, ako ti ja moram davati primjere koliko Izrael gubi, što saveznika, što postaje gadan narodima diljem svijeta. A, Bosna je mala... svejedno je šta mi mislimo. Ali, Boga mi, de ti malo skini te naočale pristrasnosti, možda onda ponekad i potrefiš istinu.General War wrote: 13 Jul 2025, 00:08...zar ti mene nisi blokiro?Quds wrote: 12 Jul 2025, 23:13
Je li tebi teško razumjeti, da i pored činjenice da Izrael i dalje ne da stranim novinarima u Gazu, da se svijet i pored toga okreće sve više protiv Izraela? Ti nađeš jednog čovjeka, a bukvalno hiljade drugih priča horore koje IDF scenariše, režisira... Zamisli da još novinari mogu izvještavati? I, kako braniš Izrael po tom pitanju, zašto ne dozvole stranim novinarima da uđu u Gazu (samo nemoj reći da nije sigurno, to je na samim novinarima da odluče hoće li ići, opasno je bilo i u mnogim drugim sukobima, pa su uvijek bili prisutni)?
Kada pogledaš srušenu Gazu, oslabljeni Hezbollah, itd, čini se da Izrael pobjeđuje. Ali, izgubiti amerčku podršku (i naroda, ne samo vlade), bilo bi pogubno za njih. A, nije da idu, nego lete u tom pravcu.
Nije mene nikako tesko razumiti ako izbacis te ideje sto si napisao iz glave. Ko je to sve vise protiv izraela nego prije pocetka? Ima hiljade prica sa izraelske strane ali to nepije na ovom forumu pod pseudonimom Bosanski ili gdje nije predominantan bosnjacki-muslamnski etnos, sto je sasvim razumljivo sa jedne strane. Ja ne znam ako nema novinara u Gazi otkud vam toliko informacija koje primate zdravo za gotovo?
Ja sam prije neku noc postavio video koji objasnjava cijelu taktiku hamasa i ovih sto rade ne strategiji palestinskog pitanja,,,ali se nekome iz uprave foruma nije svidilo.
Da toliko svijeta se dize protiv izraela, a minus cijela Sirija...sa srecom od podrske "europskih progresivaca i doseljenika iz BI", prilicno je vidljivo sta su uradili u americi i koliko im se to odbilo o glavu, a europa je sljedeca...ja ne znam jesi li cuo da su napali Iran sto je za vladavine demokrata bilo nezamislivo, ja se nebih na vrsku i dreku bas uzdao, al eto...
Ne pisem ja da bi tebe ubjedio i ovdje nekoga da ste na pogresnoj strani, ima drugi razlog, a tamam posla da sam slijep jer nemam nista od tog konflikta za razliku od tebe...ok eto izrael gubi, samo ja ne vidim gdje i kako ni na politickom a posebno na vojnom polju, broj YT i insagram X botova do sada nista nije poboljsalo situaciju...a bosna jeste mala, ali problem je sto zivim u njoj za razliku od drugih kojisu nasli prosvjetljenje na zapadu, a bit ce interesantno i ovdje kad se bude sumiralo ko je za sta, i ko je sta radio.Quds wrote: 13 Jul 2025, 00:14Da, bio sam te blokirao, ali vidim vazda nešto pišeš. I evo, sve ti je kao i ovaj post, vidim da sam te i trebao ostaviti blokiranog. Ti si slijep pored očiju, ako ti ja moram davati primjere koliko Izrael gubi, što saveznika, što postaje gadan narodima diljem svijeta. A, Bosna je mala... svejedno je šta mi mislimo. Ali, Boga mi, de ti malo skini te naočale pristrasnosti, možda onda ponekad i potrefiš istinu.General War wrote: 13 Jul 2025, 00:08
...zar ti mene nisi blokiro?
Nije mene nikako tesko razumiti ako izbacis te ideje sto si napisao iz glave. Ko je to sve vise protiv izraela nego prije pocetka? Ima hiljade prica sa izraelske strane ali to nepije na ovom forumu pod pseudonimom Bosanski ili gdje nije predominantan bosnjacki-muslamnski etnos, sto je sasvim razumljivo sa jedne strane. Ja ne znam ako nema novinara u Gazi otkud vam toliko informacija koje primate zdravo za gotovo?
Ja sam prije neku noc postavio video koji objasnjava cijelu taktiku hamasa i ovih sto rade ne strategiji palestinskog pitanja,,,ali se nekome iz uprave foruma nije svidilo.
Da toliko svijeta se dize protiv izraela, a minus cijela Sirija...sa srecom od podrske "europskih progresivaca i doseljenika iz BI", prilicno je vidljivo sta su uradili u americi i koliko im se to odbilo o glavu, a europa je sljedeca...ja ne znam jesi li cuo da su napali Iran sto je za vladavine demokrata bilo nezamislivo, ja se nebih na vrsku i dreku bas uzdao, al eto...
Pa dobro, ni oni adolfovi nisu mislili da rade nesto lose, naprotiv.General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju![]()
enivej:
Na pogrešnoj strani?General War wrote: 13 Jul 2025, 00:40Ne pisem ja da bi tebe ubjedio i ovdje nekoga da ste na pogresnoj strani, ima drugi razlog, a tamam posla da sam slijep jer nemam nista od tog konflikta za razliku od tebe...ok eto izrael gubi, samo ja ne vidim gdje i kako ni na politickom a posebno na vojnom polju, broj YT i insagram X botova do sada nista nije poboljsalo situaciju...a bosna jeste mala, ali problem je sto zivim u njoj za razliku od drugih kojisu nasli prosvjetljenje na zapadu, a bit ce interesantno i ovdje kad se bude sumiralo ko je za sta, i ko je sta radio.Quds wrote: 13 Jul 2025, 00:14
Da, bio sam te blokirao, ali vidim vazda nešto pišeš. I evo, sve ti je kao i ovaj post, vidim da sam te i trebao ostaviti blokiranog. Ti si slijep pored očiju, ako ti ja moram davati primjere koliko Izrael gubi, što saveznika, što postaje gadan narodima diljem svijeta. A, Bosna je mala... svejedno je šta mi mislimo. Ali, Boga mi, de ti malo skini te naočale pristrasnosti, možda onda ponekad i potrefiš istinu.
...a ni palestinci, slavilo se, pjevalo se sedmog oktobra, jos se nabavili i taoci.Fuddo wrote: 13 Jul 2025, 00:54Pa dobro, ni oni adolfovi nisu mislili da rade nesto lose, naprotiv.General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju![]()
enivej:
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests