Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2490 times
Been thanked: 4321 times
Status: Offline

Re: Izrael

07 Jul 2025, 20:03

Laser wrote: 07 Jul 2025, 11:53 Dobar čojk. Šteta.
Jasta je.
Dobra su ona djeca sto odbijaju da se regrutuju po cijenu zatvora.
Ove kojim savjest dodje po svoje, nije mi ih zao. Nimalo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2490 times
Been thanked: 4321 times

07 Jul 2025, 20:03

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 561 times
Been thanked: 1129 times

07 Jul 2025, 20:21

Plan za zatvaranje 600.000 Palestinaca: Kao da je iz glava nacističkih vođa

https://n1info.ba/svijet/plan-za-zatvar ... kih-vodja/
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8698 times
Been thanked: 5455 times

07 Jul 2025, 21:32

O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Židove i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allāh uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.” (el-Mā’ide, 51)

Dok god se Meka ne oslobodi od zločinačkih spodoba koje trenutno tamo upravljaju desavace se Gaze, Srebrenice, Sabre, Šatile, Dretelji itd.
Oko 2 milijarde muslimana a ni jedna zemlja u vijeću sigurnosti.
Oko 2 milijarde muslimana a 1918 g. ni jedna zemlja na svijetu gdje su bili većina nije bila samostalna niti slobodna.
The Dark Side Of The Forum...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1589 times
Been thanked: 2966 times

07 Jul 2025, 23:07

Mister No wrote: 07 Jul 2025, 21:32 O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Židove i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allāh uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.” (el-Mā’ide, 51)

Dok god se Meka ne oslobodi od zločinačkih spodoba koje trenutno tamo upravljaju desavace se Gaze, Srebrenice, Sabre, Šatile, Dretelji itd.
Oko 2 milijarde muslimana a ni jedna zemlja u vijeću sigurnosti.
Oko 2 milijarde muslimana a 1918 g. ni jedna zemlja na svijetu gdje su bili većina nije bila samostalna niti slobodna.
Najjači neko ko je bio je bio kralj Faijzal ali su ga ubili kad je Americi zavrnuo naftu.

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

07 Jul 2025, 23:10

„Mi, vaša ekselencijo, živimo u pustinji. Naši preci su živjeli na hurmama i vodi, i mi smo spremni da se vratimo na to. Ali mi nikada nećemo prodati svoju vjeru, svoju čast i svoju zemlju za naftu.“

Kralj Faijzal
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

07 Jul 2025, 23:12

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1334 times
Been thanked: 1588 times

09 Jul 2025, 15:51

Izraelska vojska je danas objavila da su njeni vojnici ušli u južni Liban kako bi pokrenuli „specijalne i ciljane operacije“ usmerene na uništavanje infrastrukture Hezbolaha koja se nalazi samo nekoliko kilometara od granice sa Izraelom.

„Nakon obaveštajnih podataka i identifikacije oružja i terorističke infrastrukture Hezbolaha u nekoliko oblasti južnog Libana, vojnici su pokrenuli specijalne i ciljane operacijekako bi uništili infrastrukturu i sprečili Hezbolah da se ponovo uspostavi u regionu, saopštila je izraelska vojska.

Vojska nije odmah odgovorila na upit AFP-a da potvrdi da je ovo prva kopnena operacija izraelske vojske u Libanu od potpisivanja primirja u novembru 2024. godine.

Izraelska vojska je opisala nekoliko operacija, prvenstveno locirajući i zaplenivši oružje „na grebenu Džabal Blat“ i u „regionu Labuneh“, koji se nalazi dva do tri kilometra od izraelskih naselja sa druge strane granice.

Izraelska vojska je uz svoje saopštenje priložila i video snimak - čiju autentičnost AFP nije mogao da potvrdi - na kojem se vide vojnici kako napreduju noću usred ruralnog područja, koje su opisali kao južni Liban
Pogled Joca Vujičića

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

11 Jul 2025, 19:13

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

11 Jul 2025, 19:25

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

11 Jul 2025, 19:41

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

11 Jul 2025, 19:51

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

12 Jul 2025, 22:31

Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju :kafa

enivej:

“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3504 times
Been thanked: 1400 times

12 Jul 2025, 23:13

General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju :kafa

enivej:

Je li tebi teško razumjeti, da i pored činjenice da Izrael i dalje ne da stranim novinarima u Gazu, da se svijet i pored toga okreće sve više protiv Izraela? Ti nađeš jednog čovjeka, a bukvalno hiljade drugih priča horore koje IDF scenariše, režisira... Zamisli da još novinari mogu izvještavati? I, kako braniš Izrael po tom pitanju, zašto ne dozvole stranim novinarima da uđu u Gazu (samo nemoj reći da nije sigurno, to je na samim novinarima da odluče hoće li ići, opasno je bilo i u mnogim drugim sukobima, pa su uvijek bili prisutni)?

Kada pogledaš srušenu Gazu, oslabljeni Hezbollah, itd, čini se da Izrael pobjeđuje. Ali, izgubiti amerčku podršku (i naroda, ne samo vlade), bilo bi pogubno za njih. A, nije da idu, nego lete u tom pravcu.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Jul 2025, 00:08

Quds wrote: 12 Jul 2025, 23:13
General War wrote: 12 Jul 2025, 22:31 Kako je lijepo gledat forumske borce za ljusdska prava koliko su licemjeri jel imalo vlasti im se da, a nesto eto "oni hanam" nevaljaju :kafa

enivej:

Je li tebi teško razumjeti, da i pored činjenice da Izrael i dalje ne da stranim novinarima u Gazu, da se svijet i pored toga okreće sve više protiv Izraela? Ti nađeš jednog čovjeka, a bukvalno hiljade drugih priča horore koje IDF scenariše, režisira... Zamisli da još novinari mogu izvještavati? I, kako braniš Izrael po tom pitanju, zašto ne dozvole stranim novinarima da uđu u Gazu (samo nemoj reći da nije sigurno, to je na samim novinarima da odluče hoće li ići, opasno je bilo i u mnogim drugim sukobima, pa su uvijek bili prisutni)?

Kada pogledaš srušenu Gazu, oslabljeni Hezbollah, itd, čini se da Izrael pobjeđuje. Ali, izgubiti amerčku podršku (i naroda, ne samo vlade), bilo bi pogubno za njih. A, nije da idu, nego lete u tom pravcu.
...zar ti mene nisi blokiro?
Nije mene nikako tesko razumiti ako izbacis te ideje sto si napisao iz glave. Ko je to sve vise protiv izraela nego prije pocetka? Ima hiljade prica sa izraelske strane ali to nepije na ovom forumu pod pseudonimom Bosanski ili gdje nije predominantan bosnjacki-muslamnski etnos, sto je sasvim razumljivo sa jedne strane. Ja ne znam ako nema novinara u Gazi otkud vam toliko informacija koje primate zdravo za gotovo?
Ja sam prije neku noc postavio video koji objasnjava cijelu taktiku hamasa i ovih sto rade ne strategiji palestinskog pitanja,,,ali se nekome iz uprave foruma nije svidilo.
Da toliko svijeta se dize protiv izraela, a minus cijela Sirija...sa srecom od podrske "europskih progresivaca i doseljenika iz BI", prilicno je vidljivo sta su uradili u americi i koliko im se to odbilo o glavu, a europa je sljedeca...ja ne znam jesi li cuo da su napali Iran sto je za vladavine demokrata bilo nezamislivo, ja se nebih na vrsku i dreku bas uzdao, al eto...

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Jul 2025, 00:14

General War wrote: 13 Jul 2025, 00:08
Quds wrote: 12 Jul 2025, 23:13

Nije mene nikako tesko razumiti ako izbacis te ideje sto si napisao iz glave. Ko je to sve vise protiv izraela nego prije pocetka? Ima hiljade prica sa izraelske strane ali to nepije na ovom forumu pod pseudonimom Bosanski ili gdje nije predominantan bosnjacki-muslamnski etnos, sto je sasvim razumljivo sa jedne strane. Ja ne znam ako nema novinara u Gazi otkud vam toliko informacija koje primate zdravo za gotovo?
Ja sam prije neku noc postavio video koji objasnjava cijelu taktiku hamasa i ovih sto rade ne strategiji palestinskog pitanja,,,ali se nekome iz uprave foruma nije svidilo.
Da toliko svijeta se dize protiv izraela, a minus cijela Sirija...sa srecom od podrske "europskih progresivaca i doseljenika iz BI", prilicno je vidljivo sta su uradili u americi i koliko im se to odbilo o glavu, a europa je sljedeca...ja ne znam jesi li cuo da su napali Iran sto je za vladavine demokrata bilo nezamislivo, ja se nebih na vrsku i dreku bas uzdao, al eto...
Da, bio sam te blokirao, ali vidim vazda nešto pišeš. I evo, sve ti je kao i ovaj post, vidim da sam te i trebao ostaviti blokiranog. Ti si slijep pored očiju, ako ti ja moram davati primjere koliko Izrael gubi, što saveznika, što postaje gadan narodima diljem svijeta. A, Bosna je mala... svejedno je šta mi mislimo. Ali, Boga mi, de ti malo skini te naočale pristrasnosti, možda onda ponekad i potrefiš istinu.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Jul 2025, 00:40

Quds wrote: 13 Jul 2025, 00:14
General War wrote: 13 Jul 2025, 00:08
Da, bio sam te blokirao, ali vidim vazda nešto pišeš. I evo, sve ti je kao i ovaj post, vidim da sam te i trebao ostaviti blokiranog. Ti si slijep pored očiju, ako ti ja moram davati primjere koliko Izrael gubi, što saveznika, što postaje gadan narodima diljem svijeta. A, Bosna je mala... svejedno je šta mi mislimo. Ali, Boga mi, de ti malo skini te naočale pristrasnosti, možda onda ponekad i potrefiš istinu.
Ne pisem ja da bi tebe ubjedio i ovdje nekoga da ste na pogresnoj strani, ima drugi razlog, a tamam posla da sam slijep jer nemam nista od tog konflikta za razliku od tebe...ok eto izrael gubi, samo ja ne vidim gdje i kako ni na politickom a posebno na vojnom polju, broj YT i insagram X botova do sada nista nije poboljsalo situaciju...a bosna jeste mala, ali problem je sto zivim u njoj za razliku od drugih kojisu nasli prosvjetljenje na zapadu, a bit ce interesantno i ovdje kad se bude sumiralo ko je za sta, i ko je sta radio.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13594 times
Been thanked: 22386 times

13 Jul 2025, 00:54

enivej:

Pa dobro, ni oni adolfovi nisu mislili da rade nesto lose, naprotiv.
Dozvolite da se obratimo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Jul 2025, 00:56

General War wrote: 13 Jul 2025, 00:40
Quds wrote: 13 Jul 2025, 00:14

Ne pisem ja da bi tebe ubjedio i ovdje nekoga da ste na pogresnoj strani, ima drugi razlog, a tamam posla da sam slijep jer nemam nista od tog konflikta za razliku od tebe...ok eto izrael gubi, samo ja ne vidim gdje i kako ni na politickom a posebno na vojnom polju, broj YT i insagram X botova do sada nista nije poboljsalo situaciju...a bosna jeste mala, ali problem je sto zivim u njoj za razliku od drugih kojisu nasli prosvjetljenje na zapadu, a bit ce interesantno i ovdje kad se bude sumiralo ko je za sta, i ko je sta radio.
Na pogrešnoj strani? :D.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Jul 2025, 10:44

Fuddo wrote: 13 Jul 2025, 00:54

enivej:

Pa dobro, ni oni adolfovi nisu mislili da rade nesto lose, naprotiv.
...a ni palestinci, slavilo se, pjevalo se sedmog oktobra, jos se nabavili i taoci.

Post Reply

Return to “Svijet”