I da, dobrodošla na Bosanski forum

Moderator: Krokodil Behko
Katja wrote:Za vrijeme kliničke smrti tijelo je nemoćno no ne odumire moždana aktivnost koja pod utjecajem jednog nenormalnog stanja za organizam često stvara halucinacije koje ljudi poslije interpretiraju kao 'nadnaravna iskustva'.
Ono što 'vide' ili 'dožive' uvjetovano je kulturološki, tj. onime što im je društveno upleteno u svijest/podsvijest.
Recimo u religioznim kulturama su zabilježena takva iskustva, često se spominje svjetlo na kraju tunela i "više biće" dok u nereligioznim kulturama ili kulturama sa sasvim drukčijem sustavom vjerovanja takvih primjera uopće nema. U Kini i Japanu recimo nisu zabilježena takva iskustva kao u kršćanskim zemljama. Iz toga se ipak može vidjeti da to samo naša podsvijest i moždana aktivnost stvaraju halucinacije koje se nama čine kao stvarne.
Što se osoba koje vjeruju da su lebdile i vidjele sve oko sebe tiče, također se zna je osjećaj lebdenja čest kod hipoksije (stanje kad je količina kisika u stanicama smanjena) a zbog rada moždane aktivnosti oni su i mogli vidjeti događaje oko sebe kojih postaju u potpunosti svjesni tek nakon buđenja.
Inače, provedeni su i neki eksperimenti, stimulirani su djelovi mozga ljudi koji nisu klinički mrtvi već u običnom snu, a nakon buđenja su ti ljudi imali ista iskustva koje misle da imaju oni koji se vrate iz kliničke smrti.
Mozak - taj tvrdoglavi instrument... često se poigrava s nama.
Tako dakle, Bibu si podhebavo zbog neceg sto uopce nije izjavila a Alisum cestitas na drami koju je prosla...jah muska posla...Krokodil Behko wrote:Ma jok. Ovo je neki početnik za Bibu. Ona je imala više kliničkih smrti,Bla wrote:Garant neki Bibin haver.
kako sam upratio, a nisam pratio zadnjih dana
Ja za taj serijal ne znam, al znam kako je s one strane..bolje nego s ove majke mi...bas sam se bila odmorila...drugrankovic wrote:kod bibe ima prica za decenijski serijal tvajlajt zon...
Nisam Muslimank ni cojkMelek wrote:I sad vi zamislite tu situaciju kad covjek (musliman) umre pa ga brzinski po hamo-pipa-i-ostala-ekipa obicaju strpaju pod zemlju a mozak mu jos uvijek "díhá".. koja je to strava..
Minut dva dok su ćelije mozga još žive....posle toga the end.storm wrote:Vidiš, ako se vratiš....ako se ne vratiš .....vidiš moj ....da ne nastavljam
Ne ukopavate vi valjda pokojnika 15 sekundi po prestanku rada srca...mozak umire vrlo brzo bez dotoka krvi.Melek wrote:I sad vi zamislite tu situaciju kad covjek (musliman) umre pa ga brzinski po hamo-pipa-i-ostala-ekipa obicaju strpaju pod zemlju a mozak mu jos uvijek "díhá".. koja je to strava..
Ako Kalifat pobijedi bice i brze od togaNole wrote:Ne ukopavate vi valjda pokojnika 15 sekundi po prestanku rada srca...mozak umire vrlo brzo bez dotoka krvi.Melek wrote:I sad vi zamislite tu situaciju kad covjek (musliman) umre pa ga brzinski po hamo-pipa-i-ostala-ekipa obicaju strpaju pod zemlju a mozak mu jos uvijek "díhá".. koja je to strava..
Nole wrote:Minut dva dok su ćelije mozga još žive....posle toga the end.storm wrote:Vidiš, ako se vratiš....ako se ne vratiš .....vidiš moj ....da ne nastavljam
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests