TUZLA
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 560 times
- Been thanked: 815 times
- Status: Online
Re: TUZLA
Previse je da SDP bude bas na svim nivoima, ionako usrase motku skoro sa svim sto su se ufatili ovaj mandat
Ona rezolucija je jedino dobro sto et sebi pripisuju zasluge
Ona rezolucija je jedino dobro sto et sebi pripisuju zasluge
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20961 times
- Been thanked: 18917 times
- Status: Offline
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... ijeke-jale
Neko se veliko sranje dešava u Tuzli. Navodno je krenulo od toga da je bila neka potjera za naoružanim kriminalcima, pa su bježali u korito rijeke Jale pa otuda i ovo. Utopio se i policajac.
Po pričama ljudi ti kriminalci su pokušali da uđu i u OŠ Novi Grad, ali je navodno zaštitar škole na vrijeme zaključao vrata pa nisu mogli ući. Kamara policijskih automobila su otišli prema gornjem dijelu grada.
Mediji još uvijek ne smiju iznositi sve detalje.
Neko se veliko sranje dešava u Tuzli. Navodno je krenulo od toga da je bila neka potjera za naoružanim kriminalcima, pa su bježali u korito rijeke Jale pa otuda i ovo. Utopio se i policajac.
Po pričama ljudi ti kriminalci su pokušali da uđu i u OŠ Novi Grad, ali je navodno zaštitar škole na vrijeme zaključao vrata pa nisu mogli ući. Kamara policijskih automobila su otišli prema gornjem dijelu grada.
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6453 times
- Been thanked: 4470 times
Gledam slike i snimke bas matica jaka,nosi a kod Binga su spasioci a ovo kako vidje kod Cipelica biloMasamune wrote: 27 Mar 2025, 13:10 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... ijeke-jale
Ovaj je grad,mali za nas...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 989 times
Da ne zaboravimo.
Prije na dan sjedim sa drustvom ispred Kapije(imali smo slobodno). U jednom momentu cujemo jaku detonaciju granate koja je,poslije cemo to saznati pala ispred kioska kod opstine i kantona (starog). Nismo prezali jer smo navikli na gore ali cujem da ide geler (karakteristican zvuk). Dok sam osluskivao on je vec pao i doklizao nama pod noge. Smijemo se. Uzmemo onaj geler i zovemo konobaricu da platimo. Nista neuobicajeno. Vise je bilo raje koja je stojala tamo u grupi oko Cice, Redze, Jaska...koji su kao i uvijek izvodili neke karafeke.
Sutra dan palnirao sam sa zenom i djecom otici na Sjenjak na neke cevape kod Hameta. Imao je tamo neku mesnicu pa je u sklopu toga otvorio i cevabdzinicu. Pojedemo cevape i ja kazem da sada idemo U Kapiju na kafu a decki mogu sladoled pojesti. Idemo prema autu a djeca ugledala da se prodaje sladoled na Sjenjaku ispred kafica (Imbis cini mi se). Ja ih pokusavam odvratiti ali djeca k'o djeca. Traba prijeci nekih sto metara (koje mi je uzelo vrijeme) i nazad do auta. Krenem sa Brcanske ali vec kod Crvenih sedam primjetim da se nesto cudno desava. Svi nekud zure, pognuti, uplaseni...i shvatim da su divljaci ponovo poceli da granatiraju grad. Prolazim pored Limenke i u sekundi donosim odluku da ne idemo u grad nego preko Gradine kuci. Pojeli smo cevape djeca pojela sladolede a kafu cemo kuci. Izlazim iz auta a sirene prolamaju grad. Gledam prema bolnici i vidim pojacana frekvencija vozila. U tom momentu zvoni telefon i traze suprugu da se hitno javi na Gradinu da je pala granata na Kapiju i da ima mnogo mrtvih i povrijedjenih. Kazem ja ''idemo gore, ti na posao a ja da ponudim krv''. Dodjemo gore a ono ludnica. Krvavi hodnici od ulaza pa sve do hirurgije i ortopedije, krvavi carsafi na sve strane, jauci, panika. Vidim da je gore ludnica i bolje da ne smetam. Sidjem u podrum da dam krv ali tolika je guzva da da nema sansi ni za par sati doci na red. Prodje mi kroz glavu da su (mala djeca) sama kuci i ako svi ovi daju krv nema potrebe da cekam. Javim se na ortopediju i dam br. telefona ako im bas hitno bude trebala moja krvna grupa. Upalim radio...onaj trazi onoga, onaj trazi ovoga ako je ko vidio, uzas. Kako koga cujem sve mi teze.
Sutra oko podne dolazi supruga iz bolnice i prica mi koga je sve vidjela mrtvog, ranjenog, roditelje koji traze svoje, sestra(ostala bez noge)koja trazi drugu sestru a oni joj ne smiju reci da je poginula, kolegica koja pronalazi svog sina...Uzas . Kako je vrijeme prolazilo i kako su se kompletirali spiskovi meni sve teze i teze koga vise nema medju nama.
Ostalo se sve manje vise zna. (mozda sam dosadan ali mi ovo dodje kao ventil).

Da se ne zaboravi a neka oprosti koliko ko moze.
https://www.bhstring.net/tuzlauslikama/ ... ?id=122720
Prije na dan sjedim sa drustvom ispred Kapije(imali smo slobodno). U jednom momentu cujemo jaku detonaciju granate koja je,poslije cemo to saznati pala ispred kioska kod opstine i kantona (starog). Nismo prezali jer smo navikli na gore ali cujem da ide geler (karakteristican zvuk). Dok sam osluskivao on je vec pao i doklizao nama pod noge. Smijemo se. Uzmemo onaj geler i zovemo konobaricu da platimo. Nista neuobicajeno. Vise je bilo raje koja je stojala tamo u grupi oko Cice, Redze, Jaska...koji su kao i uvijek izvodili neke karafeke.
Sutra dan palnirao sam sa zenom i djecom otici na Sjenjak na neke cevape kod Hameta. Imao je tamo neku mesnicu pa je u sklopu toga otvorio i cevabdzinicu. Pojedemo cevape i ja kazem da sada idemo U Kapiju na kafu a decki mogu sladoled pojesti. Idemo prema autu a djeca ugledala da se prodaje sladoled na Sjenjaku ispred kafica (Imbis cini mi se). Ja ih pokusavam odvratiti ali djeca k'o djeca. Traba prijeci nekih sto metara (koje mi je uzelo vrijeme) i nazad do auta. Krenem sa Brcanske ali vec kod Crvenih sedam primjetim da se nesto cudno desava. Svi nekud zure, pognuti, uplaseni...i shvatim da su divljaci ponovo poceli da granatiraju grad. Prolazim pored Limenke i u sekundi donosim odluku da ne idemo u grad nego preko Gradine kuci. Pojeli smo cevape djeca pojela sladolede a kafu cemo kuci. Izlazim iz auta a sirene prolamaju grad. Gledam prema bolnici i vidim pojacana frekvencija vozila. U tom momentu zvoni telefon i traze suprugu da se hitno javi na Gradinu da je pala granata na Kapiju i da ima mnogo mrtvih i povrijedjenih. Kazem ja ''idemo gore, ti na posao a ja da ponudim krv''. Dodjemo gore a ono ludnica. Krvavi hodnici od ulaza pa sve do hirurgije i ortopedije, krvavi carsafi na sve strane, jauci, panika. Vidim da je gore ludnica i bolje da ne smetam. Sidjem u podrum da dam krv ali tolika je guzva da da nema sansi ni za par sati doci na red. Prodje mi kroz glavu da su (mala djeca) sama kuci i ako svi ovi daju krv nema potrebe da cekam. Javim se na ortopediju i dam br. telefona ako im bas hitno bude trebala moja krvna grupa. Upalim radio...onaj trazi onoga, onaj trazi ovoga ako je ko vidio, uzas. Kako koga cujem sve mi teze.
Sutra oko podne dolazi supruga iz bolnice i prica mi koga je sve vidjela mrtvog, ranjenog, roditelje koji traze svoje, sestra(ostala bez noge)koja trazi drugu sestru a oni joj ne smiju reci da je poginula, kolegica koja pronalazi svog sina...Uzas . Kako je vrijeme prolazilo i kako su se kompletirali spiskovi meni sve teze i teze koga vise nema medju nama.
Ostalo se sve manje vise zna. (mozda sam dosadan ali mi ovo dodje kao ventil).

Da se ne zaboravi a neka oprosti koliko ko moze.
https://www.bhstring.net/tuzlauslikama/ ... ?id=122720
Last edited by amidza idriz on 25 May 2025, 23:27, edited 1 time in total.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
Koja tuga veceras svira znak opasnosti bas kad je granata pala,tako sam se zatrzo da sam materi reko pistolj je tu i tu,kaze rodjak dan zalosti je pa zato.
Ovaj je grad,mali za nas...
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39921 times
- Been thanked: 25947 times
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23607 times
- Been thanked: 24104 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46180 times
- Been thanked: 8258 times
- Status: Online
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8586 times
- Been thanked: 5317 times
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8586 times
- Been thanked: 5317 times
Lako moguće.
Nadam se da hoće.
The Dark Side Of The Forum...
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2941 times
"Naime, nacrtom Prostornog plana TK je na prostoru Grada Srebrenik planiran prostor od preko 1.500ha za istraživanje metaličnih i nemetaličnih sirovina. Također, među strateškim pravcima razvoja Tuzlanskog kantona o nacrtu se navodi i “Omogućiti istraživanje i moguću eksploataciju bakra na područjima: Babin potok (grad Lukavac), Ravne (općina Banovići), Dobrovci–Sladna (gradovi Gračanica i Srebrenik). Prostor Dobrovci-Sladna predstavlja važan poljoprivredni kraj koji do sada nije imao doticaja sa teškom industrijom. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da građani ovog dijela Bosne i Hercegovine nisu upoznati sa ovom informacijom kao ni činjenicom da je javna rasprava za Grad Srebrenik zakazana za 14.07.2025. godine u toku radnog vremena.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times