Tipujem na federalnu tv za neke
Steta..koji god razlog bio.
Kad se pogleda ko upravlja informacijama tj serviranju istih na tv ...ko je ostao?
A portali...msm treba li uopce komentirati ..
Nekako mi zvuci ko da odlazi saveznik a nemamo ih puno..
Moderator: Krokodil Behko
Skin wrote: 10 Jul 2025, 22:39 cuj to. sta je razlog da se tako nesto veliko desi...premorena sam da guglam, valjda bude neka info servirana za gotovane koji citamo temu
https://raport.ba/al-jazeera-balkans-ze ... le-u-dohi/Odluku je donijela centrala u Dohi (Katar).
Razlog su finansijski gubici na globalnom nivou koje pravi ova planetarno poznata televizijska mreža.
Odluka je donesena prije više od mjesec dana, nakon što je Vlada Katara, odnosno Ministarstvo finansija, češljala finansijske izvještaje.
Mislim da to sve ide u paketutuzlak1212 wrote: 10 Jul 2025, 22:53 jel samo TV kanal il sve zatvaraju ukljucujuci i onu stranicu s vjestima
https://balkans.aljazeera.net/
Cuj samo vi upijajte.Masamune wrote: 10 Jul 2025, 22:37 Avdo i njegovi marifetluci. Samo vi upijajte sve što lik piše ili objavljuje.
Moj problem sa Avdom je što je na platnom spisku SDA i to je i više nego očigledno, a to "samo vi upijajte" se odnosi na ljude tipa Pašage kojem je samo vijest šta Avdo objavi i to mora biti tako bez ikakvog kritičkog promišljanja ili bez ostavljanja prostora za mogući senzacionalizam. Ne osporavam da nekad pogodi u srž, ali mi zadnjih godina ide na živce. Neke od njegovih objava su bile huškačke bez jakih osnova. Prije je bio mnogo profesionalniji.Nora Ibsenova wrote: 11 Jul 2025, 09:41Cuj samo vi upijajte.Masamune wrote: 10 Jul 2025, 22:37 Avdo i njegovi marifetluci. Samo vi upijajte sve što lik piše ili objavljuje.
Ne mislim da AJ zbog tog zatvara vrata, ali evo, radio si tendere. Moze se na internetu naci da je direktor, firmi kcerke Gordana Memije, a svi znamo ko je on, izdao potvrdu o uspjesno zavrsenom ugovoru na odredjeni period. Ta potvrda je skenirana i objavljena (otkud im? Pa fino, svaki ucesnik tendera ima pravo trazit na uvid ponudu konkurenata) Ako odes u aktu, ili bilo koju bonitetnu kompaniju, vidjeces da je ista registrovana NAKON izdavanja potvrde. A potvrde su se izdavale da bi se uzimali projekti od javnog novca, dakle novca drzave.
Avdo je bio upravu i kad je 3 godine prije sto je u Bosni iko znao za Titu, pisao o toj mafiji i njenoj povezanosti s nasim strukturama.
Budimo realni, avdo je jedan od rijetkih novinara koji se bavi ISTRAZIVACKIM novinarstvom, uz sve njegove mane, ja ga cjenim.Masamune wrote: 11 Jul 2025, 11:06Moj problem sa Avdom je što je na platnom spisku SDA i to je i više nego očigledno, a to "samo vi upijajte" se odnosi na ljude tipa Pašage kojem je samo vijest šta Avdo objavi i to mora biti tako bez ikakvog kritičkog promišljanja ili bez ostavljanja prostora za mogući senzacionalizam. Ne osporavam da nekad pogodi u srž, ali mi zadnjih godina ide na živce. Neke od njegovih objava su bile huškačke bez jakih osnova. Prije je bio mnogo profesionalniji.Nora Ibsenova wrote: 11 Jul 2025, 09:41
Cuj samo vi upijajte.
Ne mislim da AJ zbog tog zatvara vrata, ali evo, radio si tendere. Moze se na internetu naci da je direktor, firmi kcerke Gordana Memije, a svi znamo ko je on, izdao potvrdu o uspjesno zavrsenom ugovoru na odredjeni period. Ta potvrda je skenirana i objavljena (otkud im? Pa fino, svaki ucesnik tendera ima pravo trazit na uvid ponudu konkurenata) Ako odes u aktu, ili bilo koju bonitetnu kompaniju, vidjeces da je ista registrovana NAKON izdavanja potvrde. A potvrde su se izdavale da bi se uzimali projekti od javnog novca, dakle novca drzave.
Avdo je bio upravu i kad je 3 godine prije sto je u Bosni iko znao za Titu, pisao o toj mafiji i njenoj povezanosti s nasim strukturama.
Da si bogdo šutio.Masamune wrote: 11 Jul 2025, 11:06Moj problem sa Avdom je što je na platnom spisku SDA i to je i više nego očigledno, a to "samo vi upijajte" se odnosi na ljude tipa Pašage kojem je samo vijest šta Avdo objavi i to mora biti tako bez ikakvog kritičkog promišljanja ili bez ostavljanja prostora za mogući senzacionalizam. Ne osporavam da nekad pogodi u srž, ali mi zadnjih godina ide na živce. Neke od njegovih objava su bile huškačke bez jakih osnova. Prije je bio mnogo profesionalniji.Nora Ibsenova wrote: 11 Jul 2025, 09:41
Cuj samo vi upijajte.
AJMN gasi jos neke kanale i pravi svakojake rezove, ali ako se uskoro ugasi i AJE, onda je tvoje citanje potpuno ispravno.Skin wrote: 10 Jul 2025, 23:23 pocela su im gasenja odavno, ali bas i ovi da cao carap... ovo finansijski gubici, citam kao IZRAEL
Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.Vanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:28 Iskrena da budem, sa finansijske strane, cudi me da je ovolike godine opstala. Ima smisla da je radi finansija, zaista.
Ne zelim da mislim da je vezano uz politiku i nadam se da nije tako.
Zao mi je zbog ljudi koji su tamo radili, ima ih izuzetnih.
Tesko ce biti naci poslodavca da ce moci parirati AJ sa platama.
Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 09:38Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.Vanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:28 Iskrena da budem, sa finansijske strane, cudi me da je ovolike godine opstala. Ima smisla da je radi finansija, zaista.
Ne zelim da mislim da je vezano uz politiku i nadam se da nije tako.
Zao mi je zbog ljudi koji su tamo radili, ima ih izuzetnih.
Tesko ce biti naci poslodavca da ce moci parirati AJ sa platama.
A godinama Izrael vrsi pritisak na Katar da ugasi AJ, ne samo Izrael, nego i SA, UAE s njima.
Vlasnici medijskih kuća se ne rukovode takvim računicama. Bar ne uvijek.Vanilla wrote: 12 Jul 2025, 13:48Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 09:38
Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.
A godinama Izrael vrsi pritisak na Katar da ugasi AJ, ne samo Izrael, nego i SA, UAE s njima.
Kako god, steta.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest