Al Jazeera Balkans

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24041 times
Been thanked: 24489 times
Status: Offline

Re: Al Jazeera Balkans

Post by ironman » 10 Jul 2025, 22:44

Sad cemo vidjet gdje ce novinari zavrsit.
Tipujem na federalnu tv za neke🙈
Steta..koji god razlog bio.
Kad se pogleda ko upravlja informacijama tj serviranju istih na tv ...ko je ostao?
A portali...msm treba li uopce komentirati ..
Nekako mi zvuci ko da odlazi saveznik a nemamo ih puno..
dream of spring...
sign of the times...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 563 times
Been thanked: 824 times

Post by tuzlak1212 » 10 Jul 2025, 22:53

jel samo TV kanal il sve zatvaraju ukljucujuci i onu stranicu s vjestima
https://balkans.aljazeera.net/

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 560 times
Been thanked: 1128 times

Post by arzuhal » 10 Jul 2025, 22:57

Skin wrote: 10 Jul 2025, 22:39 cuj to. sta je razlog da se tako nesto veliko desi...premorena sam da guglam, valjda bude neka info servirana za gotovane koji citamo temu
Odluku je donijela centrala u Dohi (Katar).

Razlog su finansijski gubici na globalnom nivou koje pravi ova planetarno poznata televizijska mreža.

Odluka je donesena prije više od mjesec dana, nakon što je Vlada Katara, odnosno Ministarstvo finansija, češljala finansijske izvještaje.
https://raport.ba/al-jazeera-balkans-ze ... le-u-dohi/
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2851 times
Been thanked: 3200 times

Post by Skin » 10 Jul 2025, 23:23

pocela su im gasenja odavno, ali bas i ovi da cao carap... ovo finansijski gubici, citam kao IZRAEL

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2851 times
Been thanked: 3200 times

Post by Skin » 10 Jul 2025, 23:24

ithank you arzo

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4146 times
Been thanked: 2048 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 10 Jul 2025, 23:32

Komshija wrote: 10 Jul 2025, 14:49
Laser wrote: 10 Jul 2025, 13:37 Đe će nam sad Dalija? :place
Posto kazu da dino ima dvije trebe, nek je zaposli ko spremacicu apartmana,nakon kurvaluka,ha ja.
Ooooooooo :ha
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 22645 times
Been thanked: 9720 times

Post by Nice » 11 Jul 2025, 09:23

tuzlak1212 wrote: 10 Jul 2025, 22:53 jel samo TV kanal il sve zatvaraju ukljucujuci i onu stranicu s vjestima
https://balkans.aljazeera.net/
Mislim da to sve ide u paketu
Šteta

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4291 times

Post by Nora Ibsenova » 11 Jul 2025, 09:41

Masamune wrote: 10 Jul 2025, 22:37 Avdo i njegovi marifetluci. Samo vi upijajte sve što lik piše ili objavljuje.
Cuj samo vi upijajte.
Ne mislim da AJ zbog tog zatvara vrata, ali evo, radio si tendere. Moze se na internetu naci da je direktor, firmi kcerke Gordana Memije, a svi znamo ko je on, izdao potvrdu o uspjesno zavrsenom ugovoru na odredjeni period. Ta potvrda je skenirana i objavljena (otkud im? Pa fino, svaki ucesnik tendera ima pravo trazit na uvid ponudu konkurenata) Ako odes u aktu, ili bilo koju bonitetnu kompaniju, vidjeces da je ista registrovana NAKON izdavanja potvrde. A potvrde su se izdavale da bi se uzimali projekti od javnog novca, dakle novca drzave.

Avdo je bio upravu i kad je 3 godine prije sto je u Bosni iko znao za Titu, pisao o toj mafiji i njenoj povezanosti s nasim strukturama.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 11 Jul 2025, 09:44

A ako je radio ovo, za sto i sam zna da je rizik da se otkrije OGROMAN, sta je radio kad je mislio da se nece saznat.

Tako da, ne vjerujem da je zbog jedne potvrde AJ zatvorena, ali isto tako moze bit da su ljudi rekli: mi svakako profita od ovog nemamo, sto cemo jos i sa korupcijom kuburit
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21058 times
Been thanked: 19036 times
Status: Online

Post by Masamune » 11 Jul 2025, 11:06

Nora Ibsenova wrote: 11 Jul 2025, 09:41
Masamune wrote: 10 Jul 2025, 22:37 Avdo i njegovi marifetluci. Samo vi upijajte sve što lik piše ili objavljuje.
Cuj samo vi upijajte.
Ne mislim da AJ zbog tog zatvara vrata, ali evo, radio si tendere. Moze se na internetu naci da je direktor, firmi kcerke Gordana Memije, a svi znamo ko je on, izdao potvrdu o uspjesno zavrsenom ugovoru na odredjeni period. Ta potvrda je skenirana i objavljena (otkud im? Pa fino, svaki ucesnik tendera ima pravo trazit na uvid ponudu konkurenata) Ako odes u aktu, ili bilo koju bonitetnu kompaniju, vidjeces da je ista registrovana NAKON izdavanja potvrde. A potvrde su se izdavale da bi se uzimali projekti od javnog novca, dakle novca drzave.

Avdo je bio upravu i kad je 3 godine prije sto je u Bosni iko znao za Titu, pisao o toj mafiji i njenoj povezanosti s nasim strukturama.
Moj problem sa Avdom je što je na platnom spisku SDA i to je i više nego očigledno, a to "samo vi upijajte" se odnosi na ljude tipa Pašage kojem je samo vijest šta Avdo objavi i to mora biti tako bez ikakvog kritičkog promišljanja ili bez ostavljanja prostora za mogući senzacionalizam. Ne osporavam da nekad pogodi u srž, ali mi zadnjih godina ide na živce. Neke od njegovih objava su bile huškačke bez jakih osnova. Prije je bio mnogo profesionalniji.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40106 times
Been thanked: 26126 times

Post by Rum » 11 Jul 2025, 12:15

20250711_121440.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40106 times
Been thanked: 26126 times

Post by Rum » 11 Jul 2025, 12:15

Kurva
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 11 Jul 2025, 12:18

Masamune wrote: 11 Jul 2025, 11:06

Cuj samo vi upijajte.

Moj problem sa Avdom je što je na platnom spisku SDA i to je i više nego očigledno, a to "samo vi upijajte" se odnosi na ljude tipa Pašage kojem je samo vijest šta Avdo objavi i to mora biti tako bez ikakvog kritičkog promišljanja ili bez ostavljanja prostora za mogući senzacionalizam. Ne osporavam da nekad pogodi u srž, ali mi zadnjih godina ide na živce. Neke od njegovih objava su bile huškačke bez jakih osnova. Prije je bio mnogo profesionalniji.
Budimo realni, avdo je jedan od rijetkih novinara koji se bavi ISTRAZIVACKIM novinarstvom, uz sve njegove mane, ja ga cjenim.

A obzirom kakva je situacija s novinarstvom, koliko su cjenjeni i placeni, nije ni cudo da je na kraju podlegao parama. Pa kad je podlegao direktor jedne ozbiljne medijske kuce, koji je uzivao platu u hiljadama maraka i bezbroj drugih beneficija, sta ocekivat od jednog haman samostalnog novinara.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 11 Jul 2025, 12:22

Uostalom, kakvu to fajdu ima SDA od sklanjanja AJB? Radi Dalija tamo pa da Dini napakoste? Mislim, glupost. Sad pošto je G.M. u vezi sa trojkom, treba Avdo izbjegavat raskrinkavanje ološa da mu ne bi ko spočitao da to radi zbog SDA.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1173 times
Been thanked: 3642 times

Post by Laser » 11 Jul 2025, 12:25

Masamune wrote: 11 Jul 2025, 11:06

Cuj samo vi upijajte.

Da si bogdo šutio.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 560 times
Been thanked: 1128 times

Post by arzuhal » 11 Jul 2025, 21:50

Skin wrote: 10 Jul 2025, 23:23 pocela su im gasenja odavno, ali bas i ovi da cao carap... ovo finansijski gubici, citam kao IZRAEL
AJMN gasi jos neke kanale i pravi svakojake rezove, ali ako se uskoro ugasi i AJE, onda je tvoje citanje potpuno ispravno.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 4905 times
Been thanked: 6455 times

Post by Vanilla » 11 Jul 2025, 23:28

Iskrena da budem, sa finansijske strane, cudi me da je ovolike godine opstala. Ima smisla da je radi finansija, zaista.
Ne zelim da mislim da je vezano uz politiku i nadam se da nije tako.
Zao mi je zbog ljudi koji su tamo radili, ima ih izuzetnih.
Tesko ce biti naci poslodavca da ce moci parirati AJ sa platama.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 12 Jul 2025, 09:38

Vanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:28 Iskrena da budem, sa finansijske strane, cudi me da je ovolike godine opstala. Ima smisla da je radi finansija, zaista.
Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.

A godinama Izrael vrsi pritisak na Katar da ugasi AJ, ne samo Izrael, nego i SA, UAE s njima.

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 4905 times
Been thanked: 6455 times

Post by Vanilla » 12 Jul 2025, 13:48

Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 09:38
Vanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:28 Iskrena da budem, sa finansijske strane, cudi me da je ovolike godine opstala. Ima smisla da je radi finansija, zaista.
Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.

A godinama Izrael vrsi pritisak na Katar da ugasi AJ, ne samo Izrael, nego i SA, UAE s njima.
Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.
Kako god, steta.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1173 times
Been thanked: 3642 times

Post by Laser » 12 Jul 2025, 13:54

Vanilla wrote: 12 Jul 2025, 13:48
Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 09:38

Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.
Kako god, steta.
Vlasnici medijskih kuća se ne rukovode takvim računicama. Bar ne uvijek.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Post Reply

Return to “Mediji”