Masnoće u krvi, kolesterol, trigliceridi
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8758 times
- Status: Offline
Re: Masnoće u krvi, kolesterol, trigliceridi
Red JEDAN crne cokolade na dan moze bez ikak'ih problema.
Ona sa kakaom od 70% ili i više.
Ona sa kakaom od 70% ili i više.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6631 times
pa da, samo izdrzi, poslje ces moci sve jesti, mjera ce biti najbitnija...jbg. kad te glad uhvati, samo pomisli na zdravlje i koliko si morala pretrpiti, bit ce to 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Duminjo
- Urednik foruma

Maloprije mahno sladoled.
Sacu cokoladu u krevetu

Sacu cokoladu u krevetu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5297 times
- Been thanked: 6781 times
Jeste, ona sa kakaom, sa visokim %.
Samo sto sam se zarekla necu 10 dana, ma ni pomirisati, nikakvu
Lijepi strah.
Samo sto sam se zarekla necu 10 dana, ma ni pomirisati, nikakvu
Lijepi strah.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
ja ponekad u trgovini kupim neke kekse, ono dodje mi, kod kuce sam ih nekoliko puta bacila u kantu za smece, e nes bit jaci od mene 
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne trebaju meni neprijatelji pored ovakvih prijateljaDuminjo wrote: 12 Jul 2025, 00:00 Maloprije mahno sladoled.
Sacu cokoladu u krevetu
IMG_20250711_235827.jpg
![]()
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Veca
- Uvijek slobodna!

bas je bezobrazan 
- Duminjo
- Urednik foruma

- Komshija
- Poneki mu pročitamo

- Mood:
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 106 times
ma samo treba jest masno,slatko slano jednom se zivi, kad umres bice ti zao sto nisi
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10065 times
- Been thanked: 17062 times
- Status: Online
Vani, citam ovo i moram te ruziti sto si nedisciplinovana. Zdravlje nek ti bude najprece, promijeni sebi postavke u mozgu, nauci ga da razmislja na nacin da to ukusno sto rado jedes samo je otrov koji te mami umjetnim ukusom da zavara, a ustvari ces se od njega u narednim godinama ozbiljno razboljeti. Ldl se talozi na zidove krvnih sudova, tako ih suzavajuci imetajuci ili prekidajuci protok krvi kroz njih. To se zove ateroskleroza, u kombinaciji s pusenjem jako lose za tvoje srce i krvne sudove. Brini o sebi, molim te.Vanilla wrote: 08 Jul 2025, 00:06Nije mi se desilo da zuji u oba, uvijek je samo jedno i traje oko 5 sec. Ne vidim nikakve promjene na kapcima.amidza idriz wrote: 08 Jul 2025, 00:01 Pazi se ti tog zujanja u usima.
Zujanje u jednom uhu nije strasno, normalno ali ako zuji istovremeno u oba, to je vec zabrinjavajuce.
Tesko je otkriti poviseni holesterol osim analize kroz krv.
Negdje sam procitao da se pojavljuju zute mrlje izmedju obrve i kapka . I tacno sam to uocio.
Spusti jedan kapak i gledaj drugim okom od korijena oka prema sredini.
A da vas pitam, da li, slucajno, holesterol utice na vene; u smislu da su toliko male, nevidljive i da "bjeze" prilikom pokusaja vadjenja krvi? Opet su se jutros sestre namucile dok su mi izvadile krv, a i ja sa njima.
Ne, to sto vene bjeze nema veze s masnocom, elasticne su i zato su nestasne.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10065 times
- Been thanked: 17062 times
- Status: Online
Secer je bukvalno droga, proci ce kriza za otprilike 2 sedmice i nece ti vise biti potreban. SretnoVanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:52 Rece mi i ona da izdrzim 7, 10 dana i da nakon toga ne bi trebalo da cu imati zelju za slatkisima.
Da pizzu, umjesto cijele, mogu ponekad 2 komada, burek - umjesto 400, 500 g, mogu 150,... i tako.
Prvih 10tak dana dijeta i zdrava ishrana a nakon toga mogu jesti i ostalo ali u znatno manjim kolicinama.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Draga Space, i jesam za ruziti. To sto nisam sklona debljanju nije mi trebao biti razlog da jedem sve i svasta. Poslije 40-te, organizam ne trpi vise kao prije.spacebound wrote: 12 Jul 2025, 07:53Vani, citam ovo i moram te ruziti sto si nedisciplinovana. Zdravlje nek ti bude najprece, promijeni sebi postavke u mozgu, nauci ga da razmislja na nacin da to ukusno sto rado jedes samo je otrov koji te mami umjetnim ukusom da zavara, a ustvari ces se od njega u narednim godinama ozbiljno razboljeti. Ldl se talozi na zidove krvnih sudova, tako ih suzavajuci imetajuci ili prekidajuci protok krvi kroz njih. To se zove ateroskleroza, u kombinaciji s pusenjem jako lose za tvoje srce i krvne sudove. Brini o sebi, molim te.Vanilla wrote: 08 Jul 2025, 00:06
Nije mi se desilo da zuji u oba, uvijek je samo jedno i traje oko 5 sec. Ne vidim nikakve promjene na kapcima.
A da vas pitam, da li, slucajno, holesterol utice na vene; u smislu da su toliko male, nevidljive i da "bjeze" prilikom pokusaja vadjenja krvi? Opet su se jutros sestre namucile dok su mi izvadile krv, a i ja sa njima.
Ne, to sto vene bjeze nema veze s masnocom, elasticne su i zato su nestasne.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13505 times
- Been thanked: 14710 times
Prije skoro pola godine nalazi mi
masnoce ( holesterin, LDL , i lipoprotein A ) upss , katastrofa, sok ...
Totalno ishranu promjenila , 10kg smrsala , omega -3 kapsule 3x dnevno , pilatis vjezbe svaki dan , 1x sedmicno zumba ples ......nalazi bolji aliii jos treba .
Sve to sam radila i radim da ne uzimam statine jer internista mi je odmah to prepiso , logicno . Bila kod nutricioniste , zadovoljan sta i kako radim i preporuci mi da u ishranu maximalno ukljucim jecam
ok . Nikad u zivotu nisam jela jecam / gerslo kako ga mi zovemo . Prvi put vidjela kad je svekrva napravila , pa boze kako ruzno izgleda , boja tekstura
ne ja to ne jedem i nikad nisam. Jucer ja hej ja kupim jecam
danas pravim al neki recept koji bi mozda meni godio. Imaju i kapsule jecmene Trave ( bukvalni prevod ) i to sam porucila , to je zaista jakooo zdravo i najucinkovitije skida holesterin. Eh tako dragi moji , javim vam kako djeluje i kakvi ce biti nalazi . Nadam se lijepom poboljsanju ako ne statini me cekaju .
Totalno ishranu promjenila , 10kg smrsala , omega -3 kapsule 3x dnevno , pilatis vjezbe svaki dan , 1x sedmicno zumba ples ......nalazi bolji aliii jos treba .
Sve to sam radila i radim da ne uzimam statine jer internista mi je odmah to prepiso , logicno . Bila kod nutricioniste , zadovoljan sta i kako radim i preporuci mi da u ishranu maximalno ukljucim jecam
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31388 times
- Been thanked: 29114 times
- immuno
- Forum [Bot]
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9805 times
Bona to ti je nesta najjace, dobro je kad napravis splacinu s pilecim mesom. Ja se tog najedem kad mama napravi ne mogu disat, legnem ko medvid i ospavam
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- immuno
- Forum [Bot]
Jeste sa piletom , moja svekrva je to pravila , kuhala do besvijesti
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9805 times
Samo skontas da je tesko izvest da bude ljepo na oko nesto sto je zdravo. Uzmi primjer one organe zivotinjske, sve zivo ima u njima, imaju smek cudan, kako ces to uljepsat i prezentovat da bude custo? Nije torta da metnes slaga na svaki cosak, pa jaimmuno wrote: 22 Aug 2025, 14:55ElTriconi wrote: 22 Aug 2025, 14:53
Bona to ti je nesta najjace, dobro je kad napravis splacinu s pilecim mesom. Ja se tog najedem kad mama napravi ne mogu disat, legnem ko medvid i ospavam![]()
Jeste sa piletom , moja svekrva je to pravila , kuhala do besvijestito je tako ruzno izgledalo
nisam mogla jesti ...
Moras se naucit na taj smek i to ti je to, i na izgled splacine
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Ja ću te kapsule potražiti.
I ja omegu uzimam već nekih 40-tak dana a zadnjih 10-tak dana pijem čaj od čička, navodno i on snižava masnoće.
I ja omegu uzimam već nekih 40-tak dana a zadnjih 10-tak dana pijem čaj od čička, navodno i on snižava masnoće.