RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times
Status: Offline

Re: RS - all about

Post by Krokodil Behko » 27 Oct 2015, 18:50

ZMAJ wrote:
Pasaga wrote:Uvijek se postavi logicno pitanje..Sta onda,ako odbije da da ostavku i raspise izbore ?

Savez za promjene pozvao Dodika da podnese ostavku i raspiše izbore

Ponedeljak 26. Oct 2015 12:10 Lideri Saveza za promjene Mladen Bosić, Mladen Ivanić, Dragan Čavić, Adam Šukalo i Milanko Mihajilica održali su danas u Banjoj Luci hitan sastanak, na kojem su dogovorili dalji tok borbe protiv, kako su rekli, režimskih odluka aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

Predsjednici opozicionih stranaka dogovorili su se, između ostalog, i da zajedno nastupaju na narednim lokalnim izborima.
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da će Savez za promjene u narednom periodu biti osnažen i da će biti formirano novo tijelo sa jasnim zaduženjima.
On je istakao da će javnost uskoro imati priliku da vidi novi dokument oko kojeg treba da se okupi opozicija u Republici Srpskoj.
Ovo je preloman trenutak za budućnost Republike Srpske. Postoji rješenje ove krize i ono je u rukama Milorada Dodika. Pozivamo Dodika da podnese ostavku i da raspiše prijevremene izbore. Takođe, tražimo i izmjene izbornog zakona koje će onemogućiti političku korupciju. Ukoliko nastavimo ovim putem, to je siguran put bez povratka - rekao je Bosić.
Lider PDP-a i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dodao je da se Republika Srpska nalazi u ozbiljnoj krizi. On je istakao da se Savez za promjene ne boji prijevremenih izbora, ali da se oni moraju raspisati i za predsjednika i za parlament.
Da nije bilo političke korupcije, ova vlast danas ne bi imala većinu. Organizovaćemo cijelu seriju aktivnosti po opštinama. To će biti javne tribine na kojima ćemo građanima Republike Srpske objasniti kako stoje stvari. Ostavićemo rok Vladi i NSRS da se vrati u ustavno djelovanje. Ako to ne urade, onda ne isključujemo i vanparlamentarnu borbu. Nećemo prihvatiti vaninstitucionalno ponašanje vlasti - bio je kategoričan Ivanić.
Prvi čovjek radikala Milanko Mihajilica dodao je da će poslanici opozicije ubuduće i dalje napuštati salu Narodne skupštine Republike Srpske svaki put kada u njoj bude govorila premijerka Željka Cvijanović, ali je dodao da će se tako ponašati i svaki put kada skupštinu bude vodio potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić.
Stevandić je na mjesto potpredsjednika NSRS biran iz redova SDS-a, a poslanici vladajućeg bloka ne žele da ga smijene, iako bi po poslovniku to morali da učine. NSRS i Vlada su donijeli više neustavnih i nezakonitih odluka. Ne isključujemo mogućnost organizovanja protesta i potpunog napuštanja parlamenta - istakao je Mihajilica
.
-----------------------------______

Sprema li se u BH isti scenario kao i u Crnoj Gori...???
milina za vladajucu stranku kada opozicija napusti skupstinsku salu, a ovi imaju vecinu...zakoni se donose i bez debate...koga jebu ovi vasi radikali...nikakav uticaj na rad parlamenta nemaju. Jebe se bilo kome jesu li u sali ili ne.

Istina, u sali su dva papka, pa ponekad mogu usvajati zakone, ali uglavnom ljude pod hitno dovode iz bolničkih kreveta i sa službenih putovanja, da bi bio jedan glas više.

Opozicija mu pomaže, inače. I danas su mu poručili oko tog famoznog referenduma, nek ga već jednom raspiše, a oni će svi izaći i glasati ZA.
Šipak bato, nema više. Obruč se stegao i Laktašenko je prošlost.
On ako misli da nije, čik nek raspiše referendum. Svi jedva čekamo. :123

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 27 Oct 2015, 18:53

..Imal ko da iznese svoje vidjenje,ko bi ga mogao zamjenit....?
Bosicu nevjerujem....niti ikom od one garniture,bas kao ni u federaciji.
De...ovi sto su dole,informisaniji..... :jutarnja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 27 Oct 2015, 19:06

Pasaga wrote:
carobnjak N wrote:nije to baš tako jednostavno (u Bosni je sve komplexno)
recimo mogu oni da donesu bilo kakav zakon, ali na državnom nivou umjesto miletove stranke
je sad ista ta opozicija pa i srpski predsjednik ;) tako da će se od sad zajebavati međusobno
umjesto da govore kako ih federacija koči. To je već počelo žestoko i trajat će sve 4godine
U međuvremenu u federaciji dva ljuta neprijatelja sklopila savez , plus hrvatski hdz , tako da
ozbiljna opozicija i ne postoji . Rs se očigledno od namjere da podijeli BiH , sam podijelio

Citam i pratim ove replike...
Nista posebno,reklo bi se....
:ovaj medjutim.....
Koliko je poznat taj Bosic....njegov dosje,histotrik.....
Uzdrmao je dobro onog bika......to stoji...
Hajd,da sad vidimo....
Sta su radili ovih godina on i nas sused...Komsa......
Da mozda njihove posljedice na stanje u bh,pogotovu federaciji,nisu ubrzali taj sumnjivi savez lopova.....?
:123
Pa on ti je sds, znači ratna stranka ...oni igraju za sebe, žele biti vlast u svom selu , nego tamo neka provincija
imaginarne i zaboravljene velike srbije. U ratu su imali sukob sa Miloševićem kad su odbijali da im iz Bg govore
šta će i kad da potpišu. Hoće svoj nacionalni korpus u Bosni ali žele valjda da ta tri narodna korpusa idu prema
zapadu a ne prema Rusiji , na šta Dodik očito cilja u svom političkom beznađu , ne libeći se da izazove neke
nove napetosti , koje su ovdje uvjek visoko rizične
Elem, čak i da do toga dođe , vjerovatno bi rs doživio fijasko
U biti i dalje rs zavisi od Srbije koja se nezrelo ponaša , držeći se nekih tradicionalnih veza sa Rusijom
od koje nema nikakve koristi ali eto žele da igraju ko nekad Tito , pa da izvuku neke političke poene na zapadu
prije nego se priklone EU i nato paktu. To nema alternativu jer od prošlosti se ne živi, a ionako im se mladi iseljavaju
na zapad ...niko ne ide u Rusiju , koji će hepek tamo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 28 Oct 2015, 19:34

carobnjak N wrote:
Pasaga wrote:
carobnjak N wrote:nije to baš tako jednostavno (u Bosni je sve komplexno)
recimo mogu oni da donesu bilo kakav zakon, ali na državnom nivou umjesto miletove stranke
je sad ista ta opozicija pa i srpski predsjednik ;) tako da će se od sad zajebavati međusobno
umjesto da govore kako ih federacija koči. To je već počelo žestoko i trajat će sve 4godine
U međuvremenu u federaciji dva ljuta neprijatelja sklopila savez , plus hrvatski hdz , tako da
ozbiljna opozicija i ne postoji . Rs se očigledno od namjere da podijeli BiH , sam podijelio

Citam i pratim ove replike...
Nista posebno,reklo bi se....
:ovaj medjutim.....
Koliko je poznat taj Bosic....njegov dosje,histotrik.....
Uzdrmao je dobro onog bika......to stoji...
Hajd,da sad vidimo....
Sta su radili ovih godina on i nas sused...Komsa......
Da mozda njihove posljedice na stanje u bh,pogotovu federaciji,nisu ubrzali taj sumnjivi savez lopova.....?
:123
Pa on ti je sds, znači ratna stranka ...oni igraju za sebe, žele biti vlast u svom selu , nego tamo neka provincija
imaginarne i zaboravljene velike srbije. U ratu su imali sukob sa Miloševićem kad su odbijali da im iz Bg govore
šta će i kad da potpišu. Hoće svoj nacionalni korpus u Bosni ali žele valjda da ta tri narodna korpusa idu prema
zapadu a ne prema Rusiji , na šta Dodik očito cilja u svom političkom beznađu , ne libeći se da izazove neke
nove napetosti , koje su ovdje uvjek visoko rizične
Elem, čak i da do toga dođe , vjerovatno bi rs doživio fijasko
U biti i dalje rs zavisi od Srbije koja se nezrelo ponaša , držeći se nekih tradicionalnih veza sa Rusijom
od koje nema nikakve koristi ali eto žele da igraju ko nekad Tito , pa da izvuku neke političke poene na zapadu
prije nego se priklone EU i nato paktu. To nema alternativu jer od prošlosti se ne živi, a ionako im se mladi iseljavaju
na zapad ...niko ne ide u Rusiju , koji će hepek tamo

..Putin je izrekao krajnje neuobičajene reči pozdrava, koje se retko ili skoro nikada ne mogu čuti u svetu visoke politike: "Ljubim Vaš narod i Vas, gospodine predsedniče." upuceno srbima

Image
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2015, 23:33

Ma šta će oni.. Jbt, ko da je ovo 92. pa samo Srbi imaju oružje.
Evo, prenose danas pisanja raznih medija, kao i analize zapadnih analitičara i svi su jednoglasni u stavu, da na balkanu, postoje samo dva rušilačka faktora, Rusi i Srbi.
Čik nek raspiše taj referendum, ako imamo u vidu da je cijelom svijetu jano ko za koga radi na Balkanu.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 29 Oct 2015, 06:55

Krokodil Behko wrote:Ma šta će oni.. Jbt, ko da je ovo 92. pa samo Srbi imaju oružje.
Evo, prenose danas pisanja raznih medija, kao i analize zapadnih analitičara i svi su jednoglasni u stavu, da na balkanu, postoje samo dva rušilačka faktora, Rusi i Srbi.
Čik nek raspiše taj referendum, ako imamo u vidu da je cijelom svijetu jano ko za koga radi na Balkanu.
Dodiku slijedi Temišvar.Otišao je isuviše daleko da bi se mogao vratiti.A Srbi, poslije turskih, imaju najviše rumunskih gena.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Upoznajte novog visokog državnog funkcionera

Post by Krokodil Behko » 11 Nov 2015, 23:02

Image
Dom naroda BiH imenovao Nikolu Poplašena, bivšeg predsjednika RS-a, za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta predložila je četiri imena.

Predloženi su Momčilo Pelemiš iz reda Ostalih, Nikola Poplašen iz reda Srba, Midhat Jašić iz reda Bošnjaka i Marinko Jurilj iz reda Hrvata. Na današnjoj sjednici Doma naroda ovaj prijedlog je i prihvaćen.

Da bi novoimenovani članovi stupili na dužnost njihovo imenovanje mora potvrditi i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Poplašen je bio predsjednik RS između novembra 1998. i septembra 1999. Zbog odbijanja da imenuje Milorada Dodika mandatarom za sastav vlade, smijenio ga je visoki predstavnik Carlos Westendorp u martu 1999. No, odluka o smjeni provedena je tek u septembru.

Poplašen je u martu 1993. godine, u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, osnovao Srpsku radikalnu stranku.

Tokom suđenja Momčilu Krajišniku bio je svjedok odbrane, a tada je haško tužilaštvo tvrdilo da je Poplašen tokom rata bio četnički vojvoda.

Tužilac Mark Harmon tada je Poplašena podsjetio na njegove ratne dane. Citirao mu je dio knjige njegovog stranačkog kolege Vojislava Šešelja koji ga je imenovao "vojvodom", pošto se Poplašen tokom rata u BiH borio u četničkim jedinicama.

Kada je Poplašen to porekao pokazana mu je fotografija snimljena u ljeto 1992. na kojoj Nikola Poplašen pozira u četničkoj uniformi – sa crnom šajkačom, kokardom, kamom i automatom. Svjedok je, međutim, tvrdio da to na njemu "nije uniforma, već tradicionalna narodna nošnja koju su Srbi u XIX vijeku nosili u svečanim prilikama – na svadbama, vašarima i pri odlascima u crkvu".

Također, na suđenju u Haagu Šešelj je izjavio da se ne odriče nijednog svog vojvode osim Nikole Poplašena kojeg je optužio za saradnju sa Tribunalom.

Poplašen je svojevremeno Haški tribunal nazivao "instrumentom Četvrtog rajha, koji je formiran da bi se izvršio pogrom i genocid nad srpskim narodom". Prema njegovom mišljenju, Četvrti rajh je Evropska unija u kojoj posebno negativnu ulogu igraju germanske zemlje i Vatikan.

(klix.ba)

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Re: Upoznajte novog visokog državnog funkcionera

Post by Mohr » 12 Nov 2015, 07:26

Mile mu je 2012. dodijelio nakav orden...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 09:36

prvo i osnovno dobrovoljci koji su preko srs odlazili na ratiste u bih to su cinili jer je to bio jedini nacin odavde iz srbije da se prijavis, dobijes prevoz i uputis jedinicama vrs... nista to nije bilo paravojno kako bi neko rekao jer su oni ovdje na trandzamentu u ns primali dobrovoljce, naoruzavali (to je inace kasarna, veci poligon za obuku) malo uvezbali i pravac polozaji dje se nalaze pripadnici vojske srpske republike...

dakle svaki tekst o toboz cetnickim jedinicama koje su kao cetnicke nastupale posebno i pod svojom komandom je apsolutno lazan sto se tice price o dobrovoljcima koji su isli preko radikala... seselj je to koristio za svoju propagandu dolazio ponekad da se proseta u dubokoj pozadini, malo slika na nekoj pragi ili slicnoj gluposti... tako i te vojvode njegove, koje bi se tad uparadirale u raznorazni folklor a posle vec sjutra tutanj...

seselj je klovan, kao i ti njegovi, vucic, nikolic poplasen... nikakav on ratnik nije bio i slobdno se ne sekirajte da vam je eto neki cetnik u rukovodecem organu...

kakav cetnik kakva pm, obican sarlatan...

imali smo uniforme vojske republike srpske i pod komandom njenom... ovo su samo price...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 12 Nov 2015, 09:49

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 09:53

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:Ma šta će oni.. Jbt, ko da je ovo 92. pa samo Srbi imaju oružje.
Dodiku slijedi Temišvar.Otišao je isuviše daleko da bi se mogao vratiti.A Srbi, poslije turskih, imaju najviše rumunskih gena.

dakle opisao si i svoje gene
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 12 Nov 2015, 10:12

Procitala sam ispovjest zene koju je taj poplasen silovao
Bio on cetnik ili klaun,nebitno ako je radio takva zlodjela,
ne da nebi smio hodati slobodno vec NE smije se dogoditi da jedan
takav bude clan bilo cega u drzavi a kud upravnog odbora agencije
za,zamisli...visoko obrazovanje.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 10:19

daj mani se traceva i propagande...

maje bivaj vikipedista i internet ucenik...

takvo nesto za covjeka koji je u neko vrjeme bio i predsjednik vrlo lako bi se iskoritilo da se pompa pretvori u proces...
pokusaj, izmisljotina... na kraju krajeva sto ga ne ubije njen sin li neko njen, brat, ovaj onaj... postoje i poligrafi...

poplasen je sarlatan i lopov

a ovo sa silovanjem?

obicna izmisljotina sa namerom nekada, koja nije prosla

a zasto nije? jer je laz

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2015, 10:20

Mislim da ovo SDS i SDA namjerno rade, jer Dodik ove iz SDS-a, optužuje da su "srpski izdajnici", pa sad oni namjerno progurali nekoliko prononsiranih debila, kako bi bili "pravovjerni".

A sad, letimičan pogled na sliku, a potom ovaj dio teksta
Svjedok je, međutim, tvrdio da to na njemu "nije uniforma, već tradicionalna narodna nošnja koju su Srbi u XIX vijeku nosili u svečanim prilikama – na svadbama, vašarima i pri odlascima u crkvu".
Čuj to, kalaš i kama narodna nošnja :lupa

Pa stvarno, mi koliko god da se trudimo, da prošlost ostavimo iza sebe, pojavi se neki kreten i sve to baci u vodu.

Šta ćemo sa Glavaševim crnokošuljašima? I to je narodna nošnja?

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 12 Nov 2015, 10:21

Dabome da jeste, pitaj @laganog :D.

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 12 Nov 2015, 10:37

Ili ne moras ga pitati...znas odgovor njegov :)
jedino takvi su domoljubi i vole svoju drzavu

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 12 Nov 2015, 10:39

drugrankovic wrote:daj mani se traceva i propagande...

maje bivaj vikipedista i internet ucenik...

takvo nesto za covjeka koji je u neko vrjeme bio i predsjednik vrlo lako bi se iskoritilo da se pompa pretvori u proces...
pokusaj, izmisljotina... na kraju krajeva sto ga ne ubije njen sin li neko njen, brat, ovaj onaj... postoje i poligrafi...

poplasen je sarlatan i lopov

a ovo sa silovanjem?

obicna izmisljotina sa namerom nekada, koja nije prosla

a zasto nije? jer je laz
ok. napisala sam...ako je radio takva zlodjela

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 10:45

Krokodil Behko wrote:Mislim da ovo SDS i SDA namjerno rade, jer Dodik ove iz SDS-a, optužuje da su "srpski izdajnici", pa sad oni namjerno progurali nekoliko prononsiranih debila, kako bi bili "pravovjerni".

A sad, letimičan pogled na sliku, a potom ovaj dio teksta
Svjedok je, međutim, tvrdio da to na njemu "nije uniforma, već tradicionalna narodna nošnja koju su Srbi u XIX vijeku nosili u svečanim prilikama – na svadbama, vašarima i pri odlascima u crkvu".
Čuj to, kalaš i kama narodna nošnja :lupa

Pa stvarno, mi koliko god da se trudimo, da prošlost ostavimo iza sebe, pojavi se neki kreten i sve to baci u vodu.

Šta ćemo sa Glavaševim crnokošuljašima? I to je narodna nošnja?
sta se glupiras?

postoje i seseljeve slike s paradiranja po krajini bosni, covjek samoproklamovani vojvoda sjeo na pragu jer jednostavno nije odolio da se slika... i da, bio je u folkloru, cetnickom a on je jel bio ratnik ljuti tamo krvario po bosni jel?

ma daj ne seri kad ti covjek tako mora rec...

lopurde prikane to su lopurde i klovnovi koji su e sminkali slikali i kurcili... kolko je seselj ratovo svi znamo...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 10:58

drugo, sve ovo je djelo brava iz banja luke , koji ga je i smenjivao...

konkurencija sta ces...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Nov 2015, 14:36

ja se nadam to krace da bude na vlasti... ne mora ni u bajbok jer ovakvi ve to isplaniraju unaprjed...

ali nek ide u vrayju mater... sto dalje i u sibir... samo nek ide...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”