Masnoće u krvi, kolesterol, trigliceridi
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2618 times
- Been thanked: 8037 times
- Status: Offline
Re: Masnoće u krvi, kolesterol, trigliceridi
Red JEDAN crne cokolade na dan moze bez ikak'ih problema.
Ona sa kakaom od 70% ili i više.
Ona sa kakaom od 70% ili i više.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22570 times
- Been thanked: 5990 times
pa da, samo izdrzi, poslje ces moci sve jesti, mjera ce biti najbitnija...jbg. kad te glad uhvati, samo pomisli na zdravlje i koliko si morala pretrpiti, bit ce to 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Duminjo
- Urednik foruma
Maloprije mahno sladoled.
Sacu cokoladu u krevetu

Sacu cokoladu u krevetu

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4920 times
- Been thanked: 6475 times
Jeste, ona sa kakaom, sa visokim %.
Samo sto sam se zarekla necu 10 dana, ma ni pomirisati, nikakvu
Lijepi strah.
Samo sto sam se zarekla necu 10 dana, ma ni pomirisati, nikakvu
Lijepi strah.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
ja ponekad u trgovini kupim neke kekse, ono dodje mi, kod kuce sam ih nekoliko puta bacila u kantu za smece, e nes bit jaci od mene 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne trebaju meni neprijatelji pored ovakvih prijateljaDuminjo wrote: 12 Jul 2025, 00:00 Maloprije mahno sladoled.
Sacu cokoladu u krevetu
IMG_20250711_235827.jpg
![]()

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Veca
- Uvijek slobodna!
bas je bezobrazan 

- Duminjo
- Urednik foruma
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9613 times
- Been thanked: 16127 times
Vani, citam ovo i moram te ruziti sto si nedisciplinovana. Zdravlje nek ti bude najprece, promijeni sebi postavke u mozgu, nauci ga da razmislja na nacin da to ukusno sto rado jedes samo je otrov koji te mami umjetnim ukusom da zavara, a ustvari ces se od njega u narednim godinama ozbiljno razboljeti. Ldl se talozi na zidove krvnih sudova, tako ih suzavajuci imetajuci ili prekidajuci protok krvi kroz njih. To se zove ateroskleroza, u kombinaciji s pusenjem jako lose za tvoje srce i krvne sudove. Brini o sebi, molim te.Vanilla wrote: 08 Jul 2025, 00:06Nije mi se desilo da zuji u oba, uvijek je samo jedno i traje oko 5 sec. Ne vidim nikakve promjene na kapcima.amidza idriz wrote: 08 Jul 2025, 00:01 Pazi se ti tog zujanja u usima.
Zujanje u jednom uhu nije strasno, normalno ali ako zuji istovremeno u oba, to je vec zabrinjavajuce.
Tesko je otkriti poviseni holesterol osim analize kroz krv.
Negdje sam procitao da se pojavljuju zute mrlje izmedju obrve i kapka . I tacno sam to uocio.
Spusti jedan kapak i gledaj drugim okom od korijena oka prema sredini.
A da vas pitam, da li, slucajno, holesterol utice na vene; u smislu da su toliko male, nevidljive i da "bjeze" prilikom pokusaja vadjenja krvi? Opet su se jutros sestre namucile dok su mi izvadile krv, a i ja sa njima.
Ne, to sto vene bjeze nema veze s masnocom, elasticne su i zato su nestasne.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9613 times
- Been thanked: 16127 times
Secer je bukvalno droga, proci ce kriza za otprilike 2 sedmice i nece ti vise biti potreban. SretnoVanilla wrote: 11 Jul 2025, 23:52 Rece mi i ona da izdrzim 7, 10 dana i da nakon toga ne bi trebalo da cu imati zelju za slatkisima.
Da pizzu, umjesto cijele, mogu ponekad 2 komada, burek - umjesto 400, 500 g, mogu 150,... i tako.
Prvih 10tak dana dijeta i zdrava ishrana a nakon toga mogu jesti i ostalo ali u znatno manjim kolicinama.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Draga Space, i jesam za ruziti. To sto nisam sklona debljanju nije mi trebao biti razlog da jedem sve i svasta. Poslije 40-te, organizam ne trpi vise kao prije.spacebound wrote: 12 Jul 2025, 07:53Vani, citam ovo i moram te ruziti sto si nedisciplinovana. Zdravlje nek ti bude najprece, promijeni sebi postavke u mozgu, nauci ga da razmislja na nacin da to ukusno sto rado jedes samo je otrov koji te mami umjetnim ukusom da zavara, a ustvari ces se od njega u narednim godinama ozbiljno razboljeti. Ldl se talozi na zidove krvnih sudova, tako ih suzavajuci imetajuci ili prekidajuci protok krvi kroz njih. To se zove ateroskleroza, u kombinaciji s pusenjem jako lose za tvoje srce i krvne sudove. Brini o sebi, molim te.Vanilla wrote: 08 Jul 2025, 00:06
Nije mi se desilo da zuji u oba, uvijek je samo jedno i traje oko 5 sec. Ne vidim nikakve promjene na kapcima.
A da vas pitam, da li, slucajno, holesterol utice na vene; u smislu da su toliko male, nevidljive i da "bjeze" prilikom pokusaja vadjenja krvi? Opet su se jutros sestre namucile dok su mi izvadile krv, a i ja sa njima.
Ne, to sto vene bjeze nema veze s masnocom, elasticne su i zato su nestasne.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40208 times
- Been thanked: 26277 times
Nemoj se izgubiti u svijetu (dunjaluku) koji nije vječan!