Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4253 times
- Been thanked: 3166 times
- Status: Offline
Re: Srebrenica - genocid
Pa to je zato što smo kolektvne budale i to uopšte nije nikakva tajna. A kao takvi smo “poligon” za iživljavanje kojekakvih kretena.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 406 times
Nismo mi budale,nego nas Narod nema impuls za pokret i previse je naivan.Melek wrote: 11 Jul 2025, 19:18 Pa to je zato što smo kolektvne budale i to uopšte nije nikakva tajna. A kao takvi smo “poligon” za iživljavanje kojekakvih kretena.
Nama je potrebno da nas neko udari nogom u guzicu da ukljucimo mozek.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40178 times
- Been thanked: 26228 times
- Status: Online
Ulaziš u manji entitet i dočeka te tabla "Dobro došli u Republiku srpsku", u manjem entitetu šume nazivaju " srpske šume", vodu nazivaju "vode srpske", puteve nazivaju "srpski putevi", radio stanicu nazivaju "srpski radio", televiziju nazivaju " srpskom", zemlju nazivaju "srpskom" itd..
Samo zločini na toj teritoriji izgleda nisu srpski i genocid nije srpski!?
(hfz. Adnan Ducic)
Samo zločini na toj teritoriji izgleda nisu srpski i genocid nije srpski!?
(hfz. Adnan Ducic)
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24139 times
- Been thanked: 24614 times
Delegacija američkog State Departmenta, koju je predvodio Brandon Hanrahan, vršilac dužnosti pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu, boravila je danas u Memorijalnom centru Potočari.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1130 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13598 times
- Been thanked: 22395 times
Kakvi god su, a svakakvi su, kod njih nemas ni medju najekstrimnijima da to ismijavaju, omalovazavaju, i prave teorije zavjere od svega.
Ko recimo, sta ja znam, svaba, rusa i slicnih.
Ko recimo, sta ja znam, svaba, rusa i slicnih.
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius
A ybg.
Bili su tu..s obzirom koliki uticaj krmad iz rusije zeli ovdje.
Bili su tu..s obzirom koliki uticaj krmad iz rusije zeli ovdje.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4253 times
- Been thanked: 3166 times
Ma ne znam više. Il sam lud ili se nazire promjena sinergije. Zapad nas ležerno šuta a vamo imamo Ruse, Irance, Kineze pa i Turke. Šta su ovi gori od onih, u odnosu na nas? Kad uzmeš Irance i Turke, jesu li nam oni bauk? A ovi drugi su im saveznici. Dobro, Rusi su rulja svoje vrste ali Kinezi su baš “na svom mjestu”, ali baš. Mislim, kad uporediš sa ovim USA političkim “zombijima ni na nebu ni na zemlji” današnjice. I, čemu mi težimo? Nekom apstraktnom EU pojmu za kojeg dajemo guzice premda i mi i oni znamo da nam nema šanse tamo. Čak i ako upadnemo tamo ima da nas pridave ko tučiće 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13598 times
- Been thanked: 22395 times
Takav je vakat, il imas zlikovce, il lopove, populiste i ko zna kakvu sve bagru na sve strane.
Nit ih prozivat, nit se sta plaho uzdat u njih, ako koga posalju, fala. Ako nikog ne posalju, nista.
Mi ih necemo promijenit, ne mogu ni jaci ni pametniji od nas.
Nit ih prozivat, nit se sta plaho uzdat u njih, ako koga posalju, fala. Ako nikog ne posalju, nista.
Mi ih necemo promijenit, ne mogu ni jaci ni pametniji od nas.
Dozvolite da se obratimo
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40178 times
- Been thanked: 26228 times
- Status: Online
GENOCID U BOSNI I HERCEGOVINI 1992-1995!"
- Hfz. Nehad Hadžipašić
Rečeno je:
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1180 times
- Been thanked: 3678 times
Impresivno.ironman wrote: 11 Jul 2025, 21:56Delegacija američkog State Departmenta, koju je predvodio Brandon Hanrahan, vršilac dužnosti pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu, boravila je danas u Memorijalnom centru Potočari.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9210 times
- Been thanked: 9098 times
Jeste li vi znali da su Holanđani ukopavali žrtve? Pa ne mogu sebi doći
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3804 times
- Been thanked: 3530 times
Ipak smatram da je taj YouTuber poletio da se utrpa da prvi dočeka tog Speeda, ono “bosanski YouTuber dočekuje internacionalnog YouTubera” a ne barata dobro engleskim, bolje rečeno zna osnovne riječi + one cool internet fraze na engleskom, pa ga zbunilo kada je ozbiljnija tema došla na red.ironman wrote: 11 Jul 2025, 09:34 Sto onaj napisa neki dan..nama Bosnjacima kako se ponasamo izgleda kao da pricamo da se genocid desio nekome drugom a ne nama,licno nama imenom i prezimenom i vjerom i samom sudbinom da smo mi i da smo tu.
Zato me zignulo kad onaj momcic jutuber onako rece,bio je rat..neke stvario ne smijemo nikad potisnut,unatoc zelji za zaradom i za lajkovima...
Mozes me mrzit slobodno al dok disem neces me sprijecit da govorim istinu o tome sta se desilo.
Ne bi sigurno kao dijete šehida uoči 11.7. namjerno prešutio činjenicu da je izvršen genocid.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9607 times
- Been thanked: 16112 times
Pa kazu oprost i ici naprijed. Nikad! Ni oprost, ni zaborav!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prov ... /250712015
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prov ... /250712015
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ni ja ne mogu.Zana wrote: 11 Jul 2025, 23:40
Jeste li vi znali da su Holanđani ukopavali žrtve? Pa ne mogu sebi doći
Znao sam kao i svi za sramnu ulogu Holandije u Srebrenici, ali za ove detalje… uh.
Žalosno je što za neke stvari čujem prvi put nakon 30 dugih godina jer nažalost se ne govori o mnogin stvarima koje su trebale davno biti na naslovnim stranama, a nije da sam neko ko se nije pokušao godinama što više informisati na temu genocid u Srebrenici.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- ironman
- sirius
Ne svidja mi se taj pristup.
Mi tj svi mi koji smo dozivjeli agresiju nismo krivi za to .
Agresija je decenijama bila planirana i bila bi sprovedena da smo ne znam kako bili spremni na nju .
To sto su nam se dojucerasnje komsije povampirile i postali domaci izdajnici isto nije nasa krivica.
Da ne duljim.
Zivjeti zivot danas pretvoren u sumnjicavog prepera za rat...
Vjera u ljude mora postojati ali se mora znat gdje zivimo.
Jer prevari me jednom tvoja je krivica prevari me drugi puta to je sigurno onda moja krivnja .
Kontan ja tvoju poentu ali tako zivjeti meni bi bilo opterecenje ..
Agresija je decenijama bila planirana i bila bi sprovedena da smo ne znam kako bili spremni na nju .
To sto su nam se dojucerasnje komsije povampirile i postali domaci izdajnici isto nije nasa krivica.
Da ne duljim.
Jer prevari me jednom tvoja je krivica prevari me drugi puta to je sigurno onda moja krivnja .
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa evo jedan primjerironman wrote: 12 Jul 2025, 20:19 Ne svidja mi se taj pristup.
Da ne duljim.

Šta je htio reći sa ovom porukom ispod fotografije?
Naravno ovo ne govorimo o nekom Srbinu iz 1992. godine gdje smo vjerovali u bratstvo i jedinstvo pa se povampirio. Ovo je Srbin koji je 30 godina u Sarajevu poslije rata, bio veoma popularan u rangu kult ličnosti sa ulogom Dine Mehmeda Mujkića u seriji LZN, i onda postavi ovo, drugi primjer je Vuk Bačanović koji je djetinjstvo proveo u ratnom Sarajevu, ili Đuro koji kao dijete iz mješovitog braka (Srbin/Bošnjak) navodi razlog da nije znao ko su dobri momci a ko loši, oni sa brda ili oni koji su branili Sarajevo, ili Tifa sa njegova tri prsta.
Ponavljam, to nisu primjeri naših komšija koji su se povampirili, već poslijeratni primjeri kada su stvari postale jasne ko je igrao koju ulogu u ratu, i to su samo poznate ličnosti, koliko ina Srba među našim komšijama koji isto razmišljaju?
Ako ima hrpa Bošnjaka koji kukaju na poslijeratno Sarajevo kako to više nije ono Sarajevo, kako je se seljadija doselila (time se misli na Bošnjake iz ruralnih sredina i Bošnjake Sandžaklije) i kako se čuju selami na javnim mjestima, kako tek Srbi razmišljaju koji su ostali u većinski bošnjačkim sredinama umjesto da su otišli među svoje u većinski srpskim mjestima?
Čak da se i ogriješim o nekoliko Srba, boli me briga. Da me ko pogrešno ne shvati, da se neki Srbin doseli kod mene kao komšija ili da radi u istoj firmi kao ja, bio bih najkorektnini komšija ili kolega, ali da odemo negdje na kahvu ili da se družimk, NIKAD!!!
Nemam živaca niti volje za tim, i to govorim kao neko ko je imao puno prijatelja i poznanika Srba prije rata,
- ironman
- sirius
Pa nemoj jarane..
Ako znas ko si i znas bit insan onda problema nema.
Ovo za ljude koji su doselili u velike gradove..pa to je trend .
A trendom diktira lova ..
Pa ako je imas il prodas djedov imetak onda ides u veliki grad
A onda tamo mislis zivjeti kao u svom selu. A to ne ide tako.
I tako je svugdje pa gundjanje na krkanluk nije cudno.
Ja opet imam suprotne planove.
Msm u vezi zivota u gradovima.
Ako znas ko si i znas bit insan onda problema nema.
Ovo za ljude koji su doselili u velike gradove..pa to je trend .
A trendom diktira lova ..
Pa ako je imas il prodas djedov imetak onda ides u veliki grad

A onda tamo mislis zivjeti kao u svom selu. A to ne ide tako.
I tako je svugdje pa gundjanje na krkanluk nije cudno.
Ja opet imam suprotne planove.
Msm u vezi zivota u gradovima.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- ironman
- sirius
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3506 times
- Been thanked: 1402 times
Nazife, moj najbolji prijatelj je Srbin. Ovo ti samo kažem zbog ovoga što si zadnje napisao. Ja tako ne bih mogao nikada da živim. I tom prijatelju Srbinu, nije nikako nepoznato šta ja mislim o velikosprskim zločinima, zna da vjerujem da sebi to nikada ne smijemo ponovo dozvoliti. On je to sve shvatio, i sam je imao problema u svojoj okolini zbog takvog razmišljanja... Kako bolan Nazife, da ja njega po defaultu, odbacim iz tog kruga sa kojim ću piti kafu? Na osnovu toga što je Srbin? Jesi li ikad razmislio o Srbima koji su bili u našoj vojsci?Naseef Mushroom wrote: 13 Jul 2025, 05:46Pa evo jedan primjerironman wrote: 12 Jul 2025, 20:19 Ne svidja mi se taj pristup.
Da ne duljim.
Šta je htio reći sa ovom porukom ispod fotografije?
Naravno ovo ne govorimo o nekom Srbinu iz 1992. godine gdje smo vjerovali u bratstvo i jedinstvo pa se povampirio. Ovo je Srbin koji je 30 godina u Sarajevu poslije rata, bio veoma popularan u rangu kult ličnosti sa ulogom Dine Mehmeda Mujkića u seriji LZN, i onda postavi ovo, drugi primjer je Vuk Bačanović koji je djetinjstvo proveo u ratnom Sarajevu, ili Đuro koji kao dijete iz mješovitog braka (Srbin/Bošnjak) navodi razlog da nije znao ko su dobri momci a ko loši, oni sa brda ili oni koji su branili Sarajevo, ili Tifa sa njegova tri prsta.
Ponavljam, to nisu primjeri naših komšija koji su se povampirili, već poslijeratni primjeri kada su stvari postale jasne ko je igrao koju ulogu u ratu, i to su samo poznate ličnosti, koliko ina Srba među našim komšijama koji isto razmišljaju?
Ako ima hrpa Bošnjaka koji kukaju na poslijeratno Sarajevo kako to više nije ono Sarajevo, kako je se seljadija doselila (time se misli na Bošnjake iz ruralnih sredina i Bošnjake Sandžaklije) i kako se čuju selami na javnim mjestima, kako tek Srbi razmišljaju koji su ostali u većinski bošnjačkim sredinama umjesto da su otišli među svoje u većinski srpskim mjestima?
Čak da se i ogriješim o nekoliko Srba, boli me briga. Da me ko pogrešno ne shvati, da se neki Srbin doseli kod mene kao komšija ili da radi u istoj firmi kao ja, bio bih najkorektnini komšija ili kolega, ali da odemo negdje na kahvu ili da se družimk, NIKAD!!!
Nemam živaca niti volje za tim, i to govorim kao neko ko je imao puno prijatelja i poznanika Srba prije rata,