Taman pocela pripremati (za dvije osobe) kad me druga prijateljica zove u setnju.
Rekoh hajd dodji kod nas na rucak pa cemo onda. Pogledam u frizider - nidje vise nijedne snicle

Beton to je hrana pravadrugrankovic wrote:sve je zavrseo a sad lagao i kafica ispijena pa da se krka samo da dodju gosti...
klasika, supa, becke snicle, pire krompir, a potom slane palacinke s sampinjonima dinstanim lukom, koje su u filu milerama, malo kajmaka, pa pohovane u jaja i prezlu i zapecene, na kraju tartar sos preko... uffff potom isto sampijoni, ali uz mleveno meso, distan luk, pa kechapa malo pelata, origana, i narednanog sira pa zapeceno... njam...
da, bice i nesto klasicnih, slatkih, eurokrem i mleveni keks, sto ja bas i ne jedem no ajde...
danas sam se bas apalcinkario i nakuvao
...i na kraju balade zakljucak je da tu nije bilo ruckaIdeja wrote:Supaod povrca,puretina u sosu od vrhnja i sampinjona, specle, salata od svjezeg kupusa, sladoled. Bila mi malo frka.
Taman pocela pripremati (za dvije osobe) kad me druga prijateljica zove u setnju.
Rekoh hajd dodji kod nas na rucak pa cemo onda. Pogledam u frizider - nidje vise nijedne snicle, nedjelja... odlucim da snicle izrezem na sitnije komade da bih mogla razdijeliti na tri dijela. Niko se nije zalio da je malo mesa... a mozda vise nikad nece prihvatiti rucak kod mene
SarmaMaja wrote:Izgleda na forumu jos nije krenula sezona graha. Dodje period kad se najmanje tri forumasa dnevno pohvale da su imali grasinu.
Samo polako, sad će i hagra doći na red.Maja wrote:Izgleda na forumu jos nije krenula sezona graha. Dodje period kad se najmanje tri forumasa dnevno pohvale da su imali grasinu.
Ih, kod mene hagra nikad nije van sezoneMaja wrote:Izgleda na forumu jos nije krenula sezona graha. Dodje period kad se najmanje tri forumasa dnevno pohvale da su imali grasinu.
....ihhh...ja sam najavio ...ima bar mjesec....Mohr wrote:Ih, kod mene hagra nikad nije van sezoneMaja wrote:Izgleda na forumu jos nije krenula sezona graha. Dodje period kad se najmanje tri forumasa dnevno pohvale da su imali grasinu.
Znas li njemacki imam ja sto moji prave udara u mozakJulia-Klara wrote:kupila bundevu, hocu praviti supu a nisam nikad![]()
dajte neki dobar recopis