Al Jazeera Balkans

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 4905 times
Been thanked: 6455 times
Status: Offline

Re: Al Jazeera Balkans

Post by Vanilla » 12 Jul 2025, 13:56

Laser wrote: 12 Jul 2025, 13:54
Vanilla wrote: 12 Jul 2025, 13:48

Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.
Kako god, steta.
Vlasnici medijskih kuća se ne rukovode takvim računicama. Bar ne uvijek.
Mozda kao i velike korporacije, preljevanje sa jedne na drugu zarad globalnog opstanka.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1171 times
Been thanked: 3638 times
Status: Online

Post by Laser » 12 Jul 2025, 13:58

Srce mi se cijepa kad pomislim da je više neću vidjet. :(

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40099 times
Been thanked: 26119 times

Post by Rum » 12 Jul 2025, 14:26

Lizo joj laser guzove
Ljubav je svuda, pa i u guzu.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4291 times

Post by Nora Ibsenova » 12 Jul 2025, 17:44

Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 09:38

Ne vjerujem da ima veze sa finansijama. Oni su u taj projekat I usli znajuci da nece biti profitabilan, ali su svejedno ulagali u nju, to je bila velika stvar da jedan mali Katar ima tako jaku medijsku kucu.

A godinama Izrael vrsi pritisak na Katar da ugasi AJ, ne samo Izrael, nego i SA, UAE s njima.
Sve je moguce, samo mi je besmisleno taloziti 14 godina gubitke, da je makar nula, eto bez profita ali makar nula. Ja to vise sa profesionalne strane.
Kako god, steta.
Ti gledas finansijski, ali dobit ne mora uvijek bit finansijska
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46817 times
Been thanked: 8388 times

Post by ElTriconi » 13 Jul 2025, 09:17

Nora Ibsenova wrote: 12 Jul 2025, 17:44

Kako god, steta.
Ti gledas finansijski, ali dobit ne mora uvijek bit finansijska
To je isto ko i onaj usaid. Kolko su ljudi para dali nikad ih nece moc vratit. Gledo sam nakve puteve i naselja sto su finansirali kod povratnika na samoj granici PC-a, reko bi covjek bacaju pare dzaba ali hoce da si u njihovoj sferi interesa 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9220 times
Been thanked: 10954 times

Post by Krokodil Behko » 13 Jul 2025, 09:48

ZAŠTO JE PROPALA AL JAZEERA BALKANS: Katar tražio od Foče i Đođića da odstupe i da sačuvaju televiziju - ONI ODBILI. Nakon toga ukinut je program!

Da su Edhem Fočo i Tarik Đođić pristali da se povuku sa čela Al Jazeere Balkans, ova televizija ne bi bila zatvorena, saznaje Istraga.ba iz više izvora bliskih ovoj televiziji ali i vlastima u Kataru.

Prema istim izvorima, Fočo i Đođić su dobili ponudu da se povuku, a da televizija nastavi sa radom. No, Edhem Fočo, siva eminencija ove televizije, tvrdio je kako su poslovi Al Jazeere Balkans direktno povezani s njegovim imenom, te da ta ovaj projekat pravno ne može funkcionirati bez njega. Nakon što je odbijen prijedlog iz Dohe, vlasnici su odlučili u potpunosti ukinuti svoj program na Balkanu.

Problemi na relaciji Doha-Sarajevo eskalirali su 28. novembra prošle godine kada je Istraga.ba objavila da je Tarik Đođić, direktor AJB-a izdavao fiktivne potvrde kompaniji Mindset u vlasništvu članova porodice Gordana Memije. Zbog tih potvrda, izdatih s pečatom Al Jazeere Balkans, propao je Samita lidera Zapadnog Balkana i EU koji je trebala organizirati Memijina firma. Ambasada Katara tada je odmah obavijestila vlasti u Dohi da je narušen ugled njihove kompanije u Sarajevu i centrala Al Jazeere je naložila hitnu reviziju poslovanja. Kako bi spasio svoje prijatelje u Sarajevu, u Dohu je 15. decembra 2024 godine hitno otputovao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH. Javnost je tada obavijestio o svim sastancima, osim o sastanku koji je imao sa direktorom Al Jazeere. Konaković je, kako saznajemo, pokušao organizirati i sastanak sa vlasnicima Al Jazeere, ali oni su tada bili “na službenom putu”.

Ministrov pokušaj lobiranja nije uspio. Al Jazeera je nastavila sa revizijom svog balkanskog programa i otkrili su brojne nepravilnosti kada su u pitanju angažmani vanjskih produkcijskih kuća. Među najzastupljenijim su, svakako, bile kompanije čiji je vlasnik (bio) Gordan Memija, kum ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, čija je supruga, Dalija Hasanbegović, bila “zaštitno lice” Al Jazeere Balkans.

Nekoliko sumnjivih poslova Al Jazeera Balkans je realizirala i sa BH Telecomom gdje većinu poslova na polju medijske saradnje realizira Nađa Lutvikadić-Fočo. Nađa Lutvikadić je supruga Edhema Foče, najutjecajnije osobe na Al Jazeeri u Sarajevu. BH Telecom bio je generalni pokrovitelj projekta Al Jazeera Balkans Doc festivala. Direktor AJB DOC-a bio je upravo Edhem Fočo, dok se o pokroviteljstvu BH Telecoma brinula njegova supruga Nađa Lutvikadić.

Kada su u pitanju poslovi Gordana Memije i Al Jazeere Balkans, njima se već bavi i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u vezi istrage Black Tie. Naime, prema nalazima Uprave za indirektno oporezivanje, Memijine firme imale su nekoliko sumnjivih faktura sa Al Jazeerom Balkans u vezi sa snimanjem i postprodukcijom serijala Alhemija Bakana.

Image
math symbols

Upravo ovaj izvještaj Gordan Memija je uspio “popeglati” sa službenicima UIO, ali su istražitelji, nakon akcije Black Tie, vještačenjem Memijinog telefona pronašli dokaze koji potvrđuju korupciju na relaciji Konakovićev kum – službenik UIO. Istražni organi posjeduju i snimke Memijinih sastanaka sa inspektorima UIO na kojima se “peglao” izvještaj koji je problematizirao nekoliko faktura na relaciji AJB – Foto Art.

Podsjećamo, u okviru akcije Black Tie, usmjerene protiv narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je i Sead Preljević, uposlenik Al Jazeera Balkans. On je osumnjičen da je, zajedno sa Davorom Curlom, iz Nizozemske u BiH prebacio novac koji je prethodno dobio od članova narko kartela Tito i Dino. Prema navodima iz istrage, taj novac je predat Gordanu Memiji i bilo je planirano da se tim novcem narko kartela za potrebe Specijalne jedinice FUP-a kupe uniforme kao znak zahvalnosti Edina Gačanina Tita zbog toga što su ga federalni specijalci pratili prilikom njegovog dolaska u BiH u jesen 2016. godine, piše portal Istraga.ba.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2850 times
Been thanked: 3195 times

Post by Skin » 13 Jul 2025, 10:21

i kao tako vazan medij zatvoren zbog bosanske mafije? pa ima li tu policije, nekih dokaza, hapsenja, njje valjda da ovaj avdo sve mora....
nevjerovatna mi je ta prica

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4143 times
Been thanked: 2046 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 13 Jul 2025, 10:25

Ko Avdu finansira? Kakvi su njegovi motivi, borba za pravdu?
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4143 times
Been thanked: 2046 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 13 Jul 2025, 10:27

Ovo je nejasno, kojih sumnjivih projekata?

“Nekoliko sumnjivih poslova Al Jazeera Balkans je realizirala i sa BH Telecomom gdje većinu poslova na polju medijske saradnje realizira Nađa Lutvikadić-Fočo. Nađa Lutvikadić je supruga Edhema Foče, najutjecajnije osobe na Al Jazeeri u Sarajevu”
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2637 times
Been thanked: 22036 times

Post by HAVANA » 13 Jul 2025, 10:40

Skin wrote: 13 Jul 2025, 10:21 i kao tako vazan medij zatvoren zbog bosanske mafije? pa ima li tu policije, nekih dokaza, hapsenja, njje valjda da ovaj avdo sve mora....
nevjerovatna mi je ta prica
Ima hapsenja,nikakvog dokaza,sudjenja,presude,niko ne trazi ove ljude ni holandija,niko,plus avdo mora platiti odstete 230000 km po sudskoj presudi.Sve je to politika.Od muhe pravi slona za neciji racun al to ne pije vode kod sudskih procesa itd.A stimanja poslova,veza itd to naravno sve ima i tu ima istine.Ja bi recimo izvadio sve poslove i ugovore istih ljudi dok je bila prethodna vlast,odakle sad bas to da se vadi? Zna se kako se prave pare u tim bransama,lizi se s vlascu svakom…Da je nekom od nas do toga bilo imali bi po 5 firmi…Nije mi nikog zao,nek kisu svoju pohlepu ali i ovaj je dalabu prava,isto tako u sluzbi politike…Elem da izvines boli nas qrac i za memije i ostale,nek muce svoju muku i tuze se.Pravili ste pare s politicarima,sad se hrvite.Ja cu radje kopat nego s govnima obraz prodavat.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 13 Jul 2025, 11:09

:haha :haha :haha

Mrzim trojku, ali ovo je stvarno prica za budale.
Jest, dva direktora koja nisu ni blizu vlasnicke strukture rekli "ili mi, ili AJ".

Daaaaajte ljudi molim vas.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 563 times
Been thanked: 824 times

Post by tuzlak1212 » 13 Jul 2025, 11:17

nije cudno da vlasnicka struktura ne zna nikog osim bas tih direktora, i kad pukne povjerenja nema ni posla

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 13 Jul 2025, 11:24

tuzlak1212 wrote: 13 Jul 2025, 11:17 nije cudno da vlasnicka struktura ne zna nikog osim bas tih direktora, i kad pukne povjerenja nema ni posla
Brate, smjenis 2 direktora ko od sale.
Smjenili su idejnog tvorca AJ u Kataru, jer nije bio u vlasnickoj strukturi, a da ne smjene 2 direktora u balkanskoj ispostavi.

Ova odluka daleko premasuje nas, i tice se politike BI

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Jul 2025, 11:30

Imamo zato FTV💚 gledajte vizu za buducnost pa ja

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Jul 2025, 11:31

Budite zahvalni dok vam i to ne ukinu

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Jul 2025, 11:34

Ovdje sve propada pa ja

Image

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Jul 2025, 11:37

every-mcdonalds-restaurant-in-africa-v0-9msnqcgz6mxb1.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 560 times
Been thanked: 1128 times

Post by arzuhal » 13 Jul 2025, 12:22

Dobrom dijelu ovog naroda može podvalit k'o šta hoće i zajebat ga kako hoće. Najbolje je kad taj isti narod poslije sjedi bolne guzice u prašini i viče:"Oj Alija šta nam ovo uradi? Oj Dino šta nas ovo zajeba? Oj..."
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 25868 times
Been thanked: 29723 times

Post by Zanki » 13 Jul 2025, 12:24

Laser wrote: 12 Jul 2025, 13:58 Srce mi se cijepa kad pomislim da je više neću vidjet. :(

Molim?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Jul 2025, 16:56

Bolje biti ugašen, ali bití Aljazeera, nego upaljen, a biti Face

Post Reply