Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23516 times
- Been thanked: 6182 times
- Status: Offline
Re: Srebrenica - genocid
pa kod mene muz od rodice je isto sarajevski Srbin, a bio u nasoj vojsci, brat mu bio u nji'ovoj, ne mogu i necu da vjerujem, da u bilo kojem narodu, nema ljudi sa dusom i srcem, i zato, cast tim izuzetcima.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3663 times
- Been thanked: 1461 times
Naravno. Svaka generalizacija nije dobra, bilo za koga i bilo gdje. Evo, sada kad u Gazi ubijaju narod, kao da su komarci, jedni od najglasnijih protivnika tome (oni koje ljudi znaju, koji važe nešto) su Jevreji, da ih sada ne nabrajam jer ih je zaista mnogo. Mislim li da se tamo provodi genocid? Naravno. Da li to svi Jevreji podržaju, makar i jednom riječju? Nikako.Veca wrote: 13 Jul 2025, 14:57 pa kod mene muz od rodice je isto sarajevski Srbin, a bio u nasoj vojsci, brat mu bio u nji'ovoj, ne mogu i necu da vjerujem, da u bilo kojem narodu, ima ljudi sa dusom i srcem, i zato, cast tim izuzetcima.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12917 times
- Been thanked: 13896 times
Sinoc je bila reportaza o ratu na Balkanu , sta , kako , ko , gdje......
Ostalo par stvari u glavi , komentare su davali svjetski poznati historicari , novinari , sudije....
Rat je zapoceo milisevic koji je htjeo po svaku cijenu da zadrzi sto vise teritorije jer gdje god zive srbi to je srpska zemlja i samo njima pripada . Slovenija je prosla kako je prosla samo iz tog razloga .
Franjo je BIO jedan od najvecih nacionalista ovog vremena i njegov san je bio uzeti cijelu B i H da bude 'rvatska , veci snovi od zlobinih...
Po ko zna koji put pokazano , potvrdjeno da je Srbija bila agresor , da je u Srebrenici bio Genozid .....
Danas imamo iz daljina opet poznati narativ i od komsija i od susjeda koji posto nas ne mogu uvesti u EU da nam bar poklone Srebrenicu 2.0 il kako kaze hrvatski lobista u senatu amerika da je u Bosni hezbolah pa eto onda moze i Gaza 2.0
Bosno moja poharana
Ostalo par stvari u glavi , komentare su davali svjetski poznati historicari , novinari , sudije....
Rat je zapoceo milisevic koji je htjeo po svaku cijenu da zadrzi sto vise teritorije jer gdje god zive srbi to je srpska zemlja i samo njima pripada . Slovenija je prosla kako je prosla samo iz tog razloga .
Franjo je BIO jedan od najvecih nacionalista ovog vremena i njegov san je bio uzeti cijelu B i H da bude 'rvatska , veci snovi od zlobinih...
Po ko zna koji put pokazano , potvrdjeno da je Srbija bila agresor , da je u Srebrenici bio Genozid .....
Danas imamo iz daljina opet poznati narativ i od komsija i od susjeda koji posto nas ne mogu uvesti u EU da nam bar poklone Srebrenicu 2.0 il kako kaze hrvatski lobista u senatu amerika da je u Bosni hezbolah pa eto onda moze i Gaza 2.0
Bosno moja poharana

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3926 times
- Been thanked: 3619 times
Quds wrote: 13 Jul 2025, 14:46 Nazife, moj najbolji prijatelj je Srbin. Ovo ti samo kažem zbog ovoga što si zadnje napisao. Ja tako ne bih mogao nikada da živim. I tom prijatelju Srbinu, nije nikako nepoznato šta ja mislim o velikosprskim zločinima, zna da vjerujem da sebi to nikada ne smijemo ponovo dozvoliti. On je to sve shvatio, i sam je imao problema u svojoj okolini zbog takvog razmišljanja... Kako bolan Nazife, da ja njega po defaultu, odbacim iz tog kruga sa kojim ću piti kafu? Na osnovu toga što je Srbin? Jesi li ikad razmislio o Srbima koji su bili u našoj vojsci?
Izvinite što se smijemQuds wrote: 13 Jul 2025, 15:01 Naravno. Svaka generalizacija nije dobra, bilo za koga i bilo gdje. Evo, sada kad u Gazi ubijaju narod, kao da su komarci, jedni od najglasnijih protivnika tome (oni koje ljudi znaju, koji važe nešto) su Jevreji, da ih sada ne nabrajam jer ih je zaista mnogo. Mislim li da se tamo provodi genocid? Naravno. Da li to svi Jevreji podržaju, makar i jednom riječju? Nikako.

Uostalom, koliko poznajem samo Bošnjaka koji su bili časni borci Armije Republike Bosne i Hercegovine pa poslije rata nemam namjeru da se družim sa njima iz nekog razloga ili bez ikakvog razloga.
Uostalom, nije mi više 17 godina da sam tek krenuo u život pa da ne znam koliko ću steći novih prijateljstava. Preko mi je 50 godina i našao sam već svoj krug prijatelja, porodicu i kontaktiram sa bližim i daljnim članovima familije sa kojima se slažem.
Šta meni treba sad po stare dane i nakon svega kada je se pokazalo da je bratstvo i jedinstvo bila ubleha pa da se opet družim sa nekim Srbinom, kada ovo danas nije ništa kako je bilo prije rata gdje smo bili kao braća pa se opekao?
Trebam se sada družiti sa nekim Jovanom pa da nakon 5-10 godina iz čista mira izvali nešto bez potrebe kao Milan Pavlović na onoj objavi sa Neletom.
Ne, hvala.
Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1059 times
Ako već ocjenjujemo ili pišemo o dobrim, lošim ljudima.
Ja u čovjeku vidim neku skalu od 0 do 10.U tu ljestvicu stavljam njegovo dobro i loše.Primjer ima 8 dobrih i 2 loše karakteristike...naravno može i jedna loša ili dobra dati Broj 10.Ali bitno je ako raste dobro tu opada loše..i uglavnom zbir dobrog i lošeg je 10.Zavisno od težine djela koje je relevantno za tu ljestvicu ocjenjujem ljude.
I bitno je da odvagam svakog sa njegovim djelima koje poznajem o njemu ili njoj.Samo onako sam napisao da ne idemo u ocjenjivanje napamet i unaprijed...i poznajem puno onih koji su 0 od ljudi a kontaktu sam da istim što poslom ili komšijski..toliko.
Ja u čovjeku vidim neku skalu od 0 do 10.U tu ljestvicu stavljam njegovo dobro i loše.Primjer ima 8 dobrih i 2 loše karakteristike...naravno može i jedna loša ili dobra dati Broj 10.Ali bitno je ako raste dobro tu opada loše..i uglavnom zbir dobrog i lošeg je 10.Zavisno od težine djela koje je relevantno za tu ljestvicu ocjenjujem ljude.
I bitno je da odvagam svakog sa njegovim djelima koje poznajem o njemu ili njoj.Samo onako sam napisao da ne idemo u ocjenjivanje napamet i unaprijed...i poznajem puno onih koji su 0 od ljudi a kontaktu sam da istim što poslom ili komšijski..toliko.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Eto vidiš, naše komšije, prijatelji, radne kolege, sa kojima smo rasli i družili se nisu gledali koliko je neko dobar na skali od 0 do 10, već na skali od Muhamed do Mitar.baton wrote: 13 Jul 2025, 21:38 Ako već ocjenjujemo ili pišemo o dobrim, lošim ljudima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12917 times
- Been thanked: 13896 times
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3734 times
- Been thanked: 6867 times
A jel ti volis Hrvate, ili su ti gori od Srba, kao nekima na ovome forumu..Naseef Mushroom wrote: 13 Jul 2025, 21:46Eto vidiš, naše komšije, prijatelji, radne kolege, sa kojima smo rasli i družili se nisu gledali koliko je neko dobar na skali od 0 do 10, već na skali od Muhamed do Mitar.baton wrote: 13 Jul 2025, 21:38 Ako već ocjenjujemo ili pišemo o dobrim, lošim ljudima.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1059 times
Ne pravdam nikoga..nipošto..Naseef Mushroom wrote: 13 Jul 2025, 21:46Eto vidiš, naše komšije, prijatelji, radne kolege, sa kojima smo rasli i družili se nisu gledali koliko je neko dobar na skali od 0 do 10, već na skali od Muhamed do Mitar.baton wrote: 13 Jul 2025, 21:38 Ako već ocjenjujemo ili pišemo o dobrim, lošim ljudima.
Ali to govori o njima...dobar čovjek ne može imati lošeg..jer onda je loš čovjek..znači ako hoćeš da budeš dobar ne smiješ imati lošeg u sebi...to je Bošnjak ili bosanac većinom i to treba da je vrlina napačenog naroda u BiH ili ako pričamo uopšte o ljudima..znači čovjek.Sam izraz čovjek je izraz za dobre ljude...ne treba to kvariti.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Meni su Srbi 100 puta gori, to govorim o komplet narodu koji se nalazi u matičnoj zemlji, regiji i dijaspori.Matan wrote: 13 Jul 2025, 21:50A jel ti volis Hrvate, ili su ti gori od Srba, kao nekima na ovome forumu..Naseef Mushroom wrote: 13 Jul 2025, 21:46
Eto vidiš, naše komšije, prijatelji, radne kolege, sa kojima smo rasli i družili se nisu gledali koliko je neko dobar na skali od 0 do 10, već na skali od Muhamed do Mitar.
Evo npr. Hrvati koji su branili Vukovar i ostale gradove u Hrvatskoj, mnogi od njih uopšte nemaju zle namjere prema Bosni i Hercegovini, niti ih mi zanimamo.
Odbranili državu od četničke agresije i ostali svoji na svom. Mnogima se i gadi što hrvatska politika šuruje sa srpskom politikom koja je vezana i za agresiju na njihovu državu, a mnoge to i ne zanima jer ih ne interesuje šta se dešava van Hrvatske.
Dok sa druge strane, Srbin iz Prijedora, Niša, Beča i Chicaga isto razmišlja, a ima i onih pritajenih u sredinama koje su danas većinski bošnjačke u Bosni i Hercegovini ali ne smiju glasno reći jer su manjina.
Ipak, kada se porede Hrvati iz Bosne i Hercegovine sa Srbima iz Bosne i Hercegovine, Hrvati su veće hinje, jer će ti bar Srbin u lice reći šta misli o tebi.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3734 times
- Been thanked: 6867 times
Znaci, jebat nas ..Naseef Mushroom wrote: 13 Jul 2025, 22:33Meni su Srbi 100 puta gori, to govorim o komplet narodu koji se nalazi u matičnoj zemlji, regiji i dijaspori.Matan wrote: 13 Jul 2025, 21:50
A jel ti volis Hrvate, ili su ti gori od Srba, kao nekima na ovome forumu..
Evo npr. Hrvati koji su branili Vukovar i ostale gradove u Hrvatskoj, mnogi od njih uopšte nemaju zle namjere prema Bosni i Hercegovini, niti ih mi zanimamo.
Odbranili državu od četničke agresije i ostali svoji na svom. Mnogima se i gadi što hrvatska politika šuruje sa srpskom politikom koja je vezana i za agresiju na njihovu državu, a mnoge to i ne zanima jer ih ne interesuje šta se dešava van Hrvatske.
Dok sa druge strane, Srbin iz Prijedora, Niša, Beča i Chicaga isto razmišlja, a ima i onih pritajenih u sredinama koje su danas većinski bošnjačke u Bosni i Hercegovini ali ne smiju glasno reći jer su manjina.
Ipak, kada se porede Hrvati iz Bosne i Hercegovine sa Srbima iz Bosne i Hercegovine, Hrvati su veće hinje, jer će ti bar Srbin u lice reći šta misli o tebi.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23516 times
- Been thanked: 6182 times
ja
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Quds
- Aktivni forumaš
Nazife, mogao si to sve reći u jednoj rečenici: Za tebe ne postoji dobar Srbin. To ne samo da je generalizacija nego je i apsolutno netačno. Šovinizam čak u ostatku objašnjenja. Znam ja da ćeš ti reći da si ti samo patriota (i ja sam Boga mi), ali, nije to to, moj Nazife. Niko ti ne može narediti, pa eto ni preporučiti, da piješ kafu sa nekim, ali, nije lijepo čuti tvoje razloge. Za vojnike Srbe Armije BiH niko ti ne kaže da ih moraš nositi na leđima, ili šta već, ali, ni njih nisi poštedio u svojoj generalizaciji.
Mi smo se izgleda borili za različitu državu.
Mi smo se izgleda borili za različitu državu.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2575 times
- Been thanked: 4446 times
- Status: Online
Meni je sega ta prica o oprostu. Niko ne forsira Jevreje da oproste holokaust npr.spacebound wrote: 12 Jul 2025, 09:15 Pa kazu oprost i ici naprijed. Nikad! Ni oprost, ni zaborav!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prov ... /250712015
Kome da oprostimo i ko je taj koji ce oprostit? U cije ime da ja oprastam? Da oprostimo u ime Fatimi, Hasana, Nermina? Ne, ne. Kad umru, nek im onda Fatima oprosti.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9597 times
- Been thanked: 11345 times
U principu, Srebrenice se sjetim svaki dan kad igram šah online.
Nekih igrača, iz nekih zemalja, tačno bi bude žao da igram protiv njih, pa sam ustanovio kriterije.
U pripravnosti držim spisak ko je i kako glasao u UN, pa se tako i ophodim. Puštam partije onima koji su glasali za (osim Hrvatskoj), a neodlučne i protiv mlatim.
Nekih igrača, iz nekih zemalja, tačno bi bude žao da igram protiv njih, pa sam ustanovio kriterije.
U pripravnosti držim spisak ko je i kako glasao u UN, pa se tako i ophodim. Puštam partije onima koji su glasali za (osim Hrvatskoj), a neodlučne i protiv mlatim.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9194 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2575 times
- Been thanked: 4446 times
Predratni najbolji prijatelj iz djetinjstva, pa onda u srednjoj školi i kasnije na doškolavanju u Čajniču mom ocu je bio jedan Srbin.Quds wrote: 13 Jul 2025, 15:01Naravno. Svaka generalizacija nije dobra, bilo za koga i bilo gdje. Evo, sada kad u Gazi ubijaju narod, kao da su komarci, jedni od najglasnijih protivnika tome (oni koje ljudi znaju, koji važe nešto) su Jevreji, da ih sada ne nabrajam jer ih je zaista mnogo. Mislim li da se tamo provodi genocid? Naravno. Da li to svi Jevreji podržaju, makar i jednom riječju? Nikako.Veca wrote: 13 Jul 2025, 14:57 pa kod mene muz od rodice je isto sarajevski Srbin, a bio u nasoj vojsci, brat mu bio u nji'ovoj, ne mogu i necu da vjerujem, da u bilo kojem narodu, ima ljudi sa dusom i srcem, i zato, cast tim izuzetcima.
Iako je otac imao još 3 braće i sestru, Mitra je volio više od njih. Bio je kum na vjenčanju mojim roditeljima, i kum mom najstarijem bratu koji se rodio 78. Mitar i babo su odrasli zajedno, sjedili u istim klupama zajedno, a kasnije zajedno i radili, kumovali i pili istu rakiju za kariranim stolovima. I nisu samo njih dvojica bili prijatelji, Čajniče je 82 godine imalo pola - pola muslimana i srba i nešto malo hrvata.
To Mitra nije sprječilo da 92 godine svojim rukama zakolje Hasana, najstarijeg brata mog oca, i njegovo tijelo sakrije, do dan-danas jedna koščica nije pronađena. Također ga, to prijateljstvo nije sprječilo da iz svoje kuće, protjera stariju sestru mog babe, i njeno 3 malodobne djece i zapali joj kuću a onda dovede svoje pajdaše da pred kućom koja gori naprave veselje i igraju kolo. Danas u gradu Čajniču ne živi NITI JEDAN JEDINI MUSLIMAN.
Tako da, mani me se bgt te priče "ja imam najboljeg druga". Eto ti ga, govno mu pojedi ako hoš.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27070 times
- Been thanked: 31035 times
Nista tuznije strasnije nisam procitala u zivotu, a bome sam puno vise od mnogih procitala.Rum wrote: 11 Jul 2025, 22:48"Dječak musliman, jedanaest godina, natjeran od srpskih agresora da siluje svoju mrtvu majku, koja je ubijena pred njegovim očima. Ostali zarobljeni su bili prisiljeni da sve to gledaju, zatim su svi pobijeni. Svjedočenje jednog od preživjelih sa streljanja. Jedan od hiljade stravičnih zločina! Narode moj, pamtimo, pričajmo, prenosimo događaje iz bliske prošlosti!
GENOCID U BOSNI I HERCEGOVINI 1992-1995!"
- Hfz. Nehad Hadžipašić![]()
Neopisivo sramno za ljudski rod
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Quds
- Aktivni forumaš
Pa šta sad s tim primjerom? Pa koji se kurac libite reći ''nema dobrog Srbina''. I neću se ja maniti nikakve ''svoje'' priče, sve dok ti ili bilo ko drugi imate svoju. Forum služi za to. Ni manje ni veće pravo nemaš na ''istinu''. Ti pričaj svoja iskustva i mišljenja, ja ću svoja. Nema potrebe da jedem bilo čija govna zbog toga.Nora Ibsenova wrote: 16 Jul 2025, 14:35Predratni najbolji prijatelj iz djetinjstva, pa onda u srednjoj školi i kasnije na doškolavanju u Čajniču mom ocu je bio jedan Srbin.Quds wrote: 13 Jul 2025, 15:01
Naravno. Svaka generalizacija nije dobra, bilo za koga i bilo gdje. Evo, sada kad u Gazi ubijaju narod, kao da su komarci, jedni od najglasnijih protivnika tome (oni koje ljudi znaju, koji važe nešto) su Jevreji, da ih sada ne nabrajam jer ih je zaista mnogo. Mislim li da se tamo provodi genocid? Naravno. Da li to svi Jevreji podržaju, makar i jednom riječju? Nikako.
Iako je otac imao još 3 braće i sestru, Mitra je volio više od njih. Bio je kum na vjenčanju mojim roditeljima, i kum mom najstarijem bratu koji se rodio 78. Mitar i babo su odrasli zajedno, sjedili u istim klupama zajedno, a kasnije zajedno i radili, kumovali i pili istu rakiju za kariranim stolovima. I nisu samo njih dvojica bili prijatelji, Čajniče je 82 godine imalo pola - pola muslimana i srba i nešto malo hrvata.
To Mitra nije sprječilo da 92 godine svojim rukama zakolje Hasana, najstarijeg brata mog oca, i njegovo tijelo sakrije, do dan-danas jedna koščica nije pronađena. Također ga, to prijateljstvo nije sprječilo da iz svoje kuće, protjera stariju sestru mog babe, i njeno 3 malodobne djece i zapali joj kuću a onda dovede svoje pajdaše da pred kućom koja gori naprave veselje i igraju kolo. Danas u gradu Čajniču ne živi NITI JEDAN JEDINI MUSLIMAN.
Tako da, mani me se bgt te priče "ja imam najboljeg druga". Eto ti ga, govno mu pojedi ako hoš.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 2925 times
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... odine.html
Ameri jos nepustaju sve to imaju
...a imaju sve,od smog pocetka
Ameri jos nepustaju sve to imaju
...a imaju sve,od smog pocetka
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".