Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Salahuddin wrote:Pa, kako jedan po jedan budu osjecali da im ovi drugi polako kopaju grob, otici ce, da izbjegnu zatvor. Problem je sto oni koji ih proganjaju to ne radi radi pravde, nego su ljubomorni na sve sto vlast sa sobom donosi. Ne mogu sjetiti nijednog koji je u politici radi neceg drugog.drugrankovic wrote:ja se nadam to krace da bude na vlasti... ne mora ni u bajbok jer ovakvi ve to isplaniraju unaprjed...
ali nek ide u vrayju mater... sto dalje i u sibir... samo nek ide...
Krokodil Behko wrote:Ma šta će oni.. Jbt, ko da je ovo 92. pa samo Srbi imaju oružje.
Evo, prenose danas pisanja raznih medija, kao i analize zapadnih analitičara i svi su jednoglasni u stavu, da na balkanu, postoje samo dva rušilačka faktora, Rusi i Srbi.
Čik nek raspiše taj referendum, ako imamo u vidu da je cijelom svijetu jano ko za koga radi na Balkanu.
Mohr wrote:Krokodil Behko wrote:Ma šta će oni.. Jbt, ko da je ovo 92. pa samo Srbi imaju oružje.
Evo, prenose danas pisanja raznih medija, kao i analize zapadnih analitičara i svi su jednoglasni u stavu, da na balkanu, postoje samo dva rušilačka faktora, Rusi i Srbi.
Čik nek raspiše taj referendum, ako imamo u vidu da je cijelom svijetu jano ko za koga radi na Balkanu.
A šta to ruše
Konsultant wrote:Da bi održala dug u zakonskim okvirima privreda Srpske naredne godine moraće da raste tri odsto godišnje. Tako je bar Vlada predvidjela u novoj ekonomskoj politici jer je Srpska već sad dostigla zakonski prag zaduženosti od 60 odsto bruto društvenog proizvoda.
Ekonomisti su izračunali da je svaki građanin u Srpskoj dužan oko četiri hiljade maraka. Po različitim osnovama Srpska duguje 5,3 milijarde maraka, a samo ove godine dug se povećao za skoro 300 miliona. U Vladi tvrde da svake godine više vraćaju nego što pozajmljuju, ali u praksi to ipak nije tako.
“Ako bi to tako bilo onda bi mi smanjivali ukupno zaduženje RS, a kao što vidimo iz tabele ono se ne smanjuje. I sa druge strane, ne možete vraćati manje nego što se zadužujete ako nemate suficit u budžetu. Dakle, moramo imati manje troškove nego izvorne prihode”, naglasio je ekonomista Zoran Pavlović.
U ministarstvu finansija pravdaju se lošim okolnostima u prethodnom periodu. Ipak podsjećaju da je dug Republike Srpske u zakonskim okvirima i da spadamo u manje zadužene ekonomije.
Povećanje zaduženja u 2015. godini rezultat je prije svega deprecijacije konvertibilne marke u odnosu na druge valute, te investicione aktivnosti Republike Srpske na sanaciji štete od poplava, ulaganje u zdravstveni i obrazovni sektor, stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica.
Da dug Srpske i nije tako alarmantan smatra i profesor ekonomskog fakulteta u Beogradu Vujo Vukmirica. Procjenjuje da će sa rastom privrede doći i više sredstava. Tri odsto godišnje, kako je planirala Vlada Srpske, u ekonomskoj politici za njega su realna očekivanja. Evropske i svjetske ekonomije idu putem oporavka, pa će, tvrdi, i nas povući sa sobom.
“Tako da se na neki način može očekivati povoljnija situacija i za privređivanje a samim tim i za otplatu dugova”, kazao je Vujo Vukmirica, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.
Ipak, projekcije ministarstva finansija propale su već nekoliko godina za redom. Iako se očekivao rast od 3-5 odsto godišnjem privreda je ostala na pragu recesije.
capital.ba
KOMESAR wrote:"Bolje neka ne ispituje naše mogućnosti!"
Predsjednik RS-a je danas objavio rat BiH,pa ili ćemo se boriti ili podviti rep.
Ja sam da se uzvrati svim sredstvima,a vi?
Za početak zatvoriti granicu sa Srbijom,uhapsiti Dodika i zabraniti rad ratno-huškačke RTRS-a.Oblak wrote:Kojim sredstvima?
NATO!Oblak wrote:Ko bi je zatvorio Komesaru?
Ne trolam, ozbiljno pitam. Jer kod ovakvih priča me zanima čime mislite da bi se mi suprotstavljali nečemu?
Kako zatvoriti granicu? Donese neko odluku? Predsjedništvo, naše tročlano? Parlament, multietnički? Ili onako, da se raja organizuje i na granice?