Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13641 times
- Been thanked: 22481 times
- Status: Offline
Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini
Ja znam da je to zajeban biznis, al ako se upustis u to i hoces da zaradis, ti moras trpiti sve i svasta.
Idealno bi bilo da je to neko pristojan, kulturan, pazljiv, al vecini ljudi na svijetu se jebe kad ode na godisnji sta ce tamo osoblje hotela misliti o njemu.
Jos su ti arapi dobri, ne cugaju.
Englezi svake godine saseru i spisaju svu Dalmaciju, jer im se jednostavno, more.
To je tako
A ne moras ti, reci mu, neces mi ti biti gost.
Izdaj apartmana, sta jaznam, muhama…
Idealno bi bilo da je to neko pristojan, kulturan, pazljiv, al vecini ljudi na svijetu se jebe kad ode na godisnji sta ce tamo osoblje hotela misliti o njemu.
Jos su ti arapi dobri, ne cugaju.
Englezi svake godine saseru i spisaju svu Dalmaciju, jer im se jednostavno, more.
To je tako
A ne moras ti, reci mu, neces mi ti biti gost.
Izdaj apartmana, sta jaznam, muhama…
Dozvolite da se obratimo
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1338 times
- Been thanked: 1598 times
Matan wrote: 14 Jul 2025, 21:43 Kad pricamo o turistima i iz koji zemalja dolaze..
samo odes u njihovu zemlju i pogledas livade parkove, sela...
i znat ces o kakvim se ljudima radi..
Nasere, zivis u Njemackoj i znas kakva je zemlja divna bila, prije dolaska divljaka..

Pogled Joca Vujičića
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
Ma ja, kazu im pisaju po ulicama..
pa napravi im wc da ne pisaju po ulicama..
sve kreteni...
pa napravi im wc da ne pisaju po ulicama..
sve kreteni...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22191 times
Sta jaoo? Eto da ne idemo dalje.Koji normalan covjek moze uci u cipelama u zonu bazena i sauna? Pa na svim bazenima na svijetu i bos prvo ugazis u onu vodicu pa udjes…Samo nek prodje ja iza njega hodam po tome pa udjem u bazen a u bazenu djeca,ljudi itditd Sto puta im govorili i njima i debilima na recepciji.Sad smo pustili almira jednog,on to rijesi.Laser wrote: 14 Jul 2025, 22:12Jaoooo...HAVANA wrote: 14 Jul 2025, 21:57
Salis se? Pa ja im presto izdavat stan zbog toga.Nepojmljivo.O autima i sta urade od njih da ne govorim.O hotelima isto plus sto ih redovno tjeramo mi s mjesecnom jer udju u tenama,cipelama i hodaju oko bazena,sauna,turskog kupatila…Pa ja onda gacam po blatu.Prepolove lubenicu i jedu u holu kod recepcije,kasikom iz polovke.O bahatosti da ne govorim na sta sam nailazio dok sam i radio nesta sa njima.Ukino sve.Ali kazem,neka ih.Ko moze nek guli,dere,naplacuje…Sto i rade.Meni ne trebaju.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2517 times
- Been thanked: 4358 times
- Status: Online
Kao neko ko je 6+ godina radio u usluznom sektoru, i vrlo cesto bio u kontaktu s njima na poslu, konkretno zaljevski arapi su najveca bagra od svih turista koje sam susretala. Od toga da 10 minuta prije zatvaranja demoliraju radnju kao da niko sedmicama nije majice u njoj slozio, da odbijaju da odu s kase zadrzavajuc red jer ne primano eure, da se izuzetno bahato ponasaju prema usluznom osoblju, preko puta je bio kafic, vrlo ugladjen, gdje smo isli na pauze i UVIJEK znas da su tu arapi sjedili, jer se iza njih vade kante i mopovi redovno, do toga da je jedne prilike zena ostavila BEBU i dijete koje jedva hoda dva sata u radnji dok pije kafu u kaficu preko puta, jos se naljutila kad sam ih izvela trazeci je po centru, jer kako to zaboga mislim da ja, uboga kasirka, necu cuvat njeno dijete dok ona malo odmori. Kad smo kod tih "eto sta su nasim zenama dobacivali" - tesko da sam cula teze, gore uvrede. Radila sam davno, jos na prvim godinama faksa, bas u maloj aleji, na standu suvenira, i jedan je danima dolazio (vjerovatno je bio u nekom hotelu tu) da me smara, raznim poluljigavim konstatacijama, nedovoljno da ga posaljes u pm, dovoljno da se najezis od gadosti. Onda je jedan dan narucio custom suvenire, i namjerno me drzao sa "sad cu, sad cu" - sreca sef je kontaktirao s njim od kuce, pa meni prenosio, pa nije imao moj broj, (meni jadnoj i poprilicno glupoj, nije ni padalo nesto lose na pamet, samo htjela da prodam i zaradim postotak) dok nisu svi drugi otisli, i onda me je po pustoj, mracnoj aleji pratio i budio mi pare za sex.
I prvo pitanje univerzalno je "where can I buy drink" (toliko o Islamu)
Iz mog iskustva, mnogi od njih ne razumiju i ne prihvataju da nesto ne moze onako kako su oni zamislili.
That being said, kad se desi neki arap drugacijeg mentaliteta (ili mozda bude iz drugog kraja samo ja ne znam uvijek prepoznat), on je dobar ko hljeb i nevjerovatno koliko znaju bit velikodusni bez ikakvog premisljanja, i koliko se znaju zainteresovat za tebe, tvoju pricu, i odmah ako mogu pomoc, hoce.
Tako da, i oni, ko i svi, ima ih svakakvih, ali nekako mi se cini da oni gravitiraju ekstremima, ili su mega dobri ili mega djubrad.
A nema ih jer je svudje recesija i sranje nije vise samo u Ruandi
I prvo pitanje univerzalno je "where can I buy drink" (toliko o Islamu)
Iz mog iskustva, mnogi od njih ne razumiju i ne prihvataju da nesto ne moze onako kako su oni zamislili.
That being said, kad se desi neki arap drugacijeg mentaliteta (ili mozda bude iz drugog kraja samo ja ne znam uvijek prepoznat), on je dobar ko hljeb i nevjerovatno koliko znaju bit velikodusni bez ikakvog premisljanja, i koliko se znaju zainteresovat za tebe, tvoju pricu, i odmah ako mogu pomoc, hoce.
Tako da, i oni, ko i svi, ima ih svakakvih, ali nekako mi se cini da oni gravitiraju ekstremima, ili su mega dobri ili mega djubrad.
A nema ih jer je svudje recesija i sranje nije vise samo u Ruandi
Last edited by Nora Ibsenova on 14 Jul 2025, 22:25, edited 1 time in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Nes vjerovat, mi smo jednom ovdje usli u bazen sa onim cetverotockasem, i vozali bi mi to da se nije ugasio.HAVANA wrote: 14 Jul 2025, 22:21Sta jaoo? Eto da ne idemo dalje.Koji normalan covjek moze uci u cipelama u zonu bazena i sauna? Pa na svim bazenima na svijetu i bos prvo ugazis u onu vodicu pa udjes…Samo nek prodje ja iza njega hodam po tome pa udjem u bazen a u bazenu djeca,ljudi itditd Sto puta im govorili i njima i debilima na recepciji.Sad smo pustili almira jednog,on to rijesi.Djes ti,stop,haj mrs,issss…
![]()
Da ne govorim sta je tu jos bilo,
Al dobro, izbaceni smo

Dozvolite da se obratimo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Al kaze rodica koja je radila kao stujardesa, da su u globalu Indijci ono standard bagre, pa iza svi ostali
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Matan
- Sila nečista
Kaze mi od sestre sin.
radio na brodu, proputovao cijeli svijet, nigdje prljavijeg naroda no u Indiji..
radio na brodu, proputovao cijeli svijet, nigdje prljavijeg naroda no u Indiji..
- Matan
- Sila nečista
Dobro sad, nije isao brodom do Pakistana, vjerovatno je i tamo isto..
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 1408 times
Bože, sačuvaj svakoga od Indijaca. I to svih kasti.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Vala, ja bi da dodju i Indijci, ali oni s dobrom lovom. Ja sam dala svoju sluzbu zemlji u trpljenju i gostoprimstvu turistima kroz vise od 5 godina, strpite se zarad opsteg dobra.
- Matan
- Sila nečista
Ova recenica mi je ostala u sjecanju..
kaze, pet muskaraca sere zajedno pored puta i caskaju ko da su na kavi..
kaze, pet muskaraca sere zajedno pored puta i caskaju ko da su na kavi..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
I taman cu pitat bivse kolegice jel ih manje sad jer one ce osjetit to dobro. Tamo 2017-2020 ih je bilo ko pljeve, nakucaju 5k vise prometa dnevno.
- Matan
- Sila nečista
Iako, imam u firmi Indijca, koji je jako fin i dobar covjek..
i nije prljav..
ko da je iz Evrope..
i nije prljav..
ko da je iz Evrope..
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26142 times
- Been thanked: 30008 times
Pa ne dolaze samo srbi i hrvati, nego puno vise dolaze i makedonci, samo što ih nikako ne spominjete ko zna što, ja znam jer nema produzenog vikenda a da ne osvanu fotke od Sarajeva, od sebilja do kafe i lokuma nema bez tih fotki nista, mozda idu i po saunama, to nisam vidila, ali ostanu od 4 -7 dana po Bosni svakako.
Znači svaki produzeni a nie ih malo, u Makedoniji se slave i neradni su i muslimanski i pravoslavni praznici, pa ljudi imaju vise vrimena za putovanja.
Jedu, piju po restoranima, a takodjer kupuju i poklone, toe tradicija doli etc. cisto san se htjela nadovezat na post o kulturoloskim razlikama, te posjetama iz regiJona.
Znači svaki produzeni a nie ih malo, u Makedoniji se slave i neradni su i muslimanski i pravoslavni praznici, pa ljudi imaju vise vrimena za putovanja.
Jedu, piju po restoranima, a takodjer kupuju i poklone, toe tradicija doli etc. cisto san se htjela nadovezat na post o kulturoloskim razlikama, te posjetama iz regiJona.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Matan
- Sila nečista
Makedonci vole Hajduka, ne znam zasto..Zanki wrote: 14 Jul 2025, 22:33 Pa ne dolaze samo srbi i hrvati, nego puno vise dolaze i makedonci, samo što ih nikako ne spominjete ko zna što, ja znam jer nema produzenog vikenda a da ne osvanu fotke od Sarajeva, od sebilja do kafe i lokuma nema bez tih fotki nista, mozda idu i po saunama, to nisam vidila, ali ostanu od 4 -7 dana po Bosni svakako.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 1408 times
Ma, Makedonci skroz cool ljudi.Zanki wrote: 14 Jul 2025, 22:33 Pa ne dolaze samo srbi i hrvati, nego puno vise dolaze i makedonci, samo što ih nikako ne spominjete ko zna što, ja znam jer nema produzenog vikenda a da ne osvanu fotke od Sarajeva, od sebilja do kafe i lokuma nema bez tih fotki nista, mozda idu i po saunama, to nisam vidila, ali ostanu od 4 -7 dana po Bosni svakako.
- Zanki
- saudade
Da vole, neman poima ni ja da ti buden iskrenaMatan wrote: 14 Jul 2025, 22:34Makedonci vole Hajduka, ne znam zasto..Zanki wrote: 14 Jul 2025, 22:33 Pa ne dolaze samo srbi i hrvati, nego puno vise dolaze i makedonci, samo što ih nikako ne spominjete ko zna što, ja znam jer nema produzenog vikenda a da ne osvanu fotke od Sarajeva, od sebilja do kafe i lokuma nema bez tih fotki nista, mozda idu i po saunama, to nisam vidila, ali ostanu od 4 -7 dana po Bosni svakako.

- Zanki
- saudade
Zato sta su navikli da zive u multietnickom drustvu prvenstveno, i to im je zadnje za svadju i kad dodje do toga politicki je izmontirano da valja.Quds wrote: 14 Jul 2025, 22:35Ma, Makedonci skroz cool ljudi.Zanki wrote: 14 Jul 2025, 22:33 Pa ne dolaze samo srbi i hrvati, nego puno vise dolaze i makedonci, samo što ih nikako ne spominjete ko zna što, ja znam jer nema produzenog vikenda a da ne osvanu fotke od Sarajeva, od sebilja do kafe i lokuma nema bez tih fotki nista, mozda idu i po saunama, to nisam vidila, ali ostanu od 4 -7 dana po Bosni svakako.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
A nisu sviNora Ibsenova wrote: 14 Jul 2025, 22:25 Al kaze rodica koja je radila kao stujardesa, da su u globalu Indijci ono standard bagre, pa iza svi ostali
Ima svasta
Ima i pametnih, obrazovanih, kulturnih
A ima i onih da ti oci stanu, sta su gori od nas.
Kad pomislis sve sam vidio, Pundjab se posere u sred kafane, i vice stavamje?

Dozvolite da se obratimo