Ko će odati počast muslimanskim žrtvama terorizma?

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Ko će odati počast muslimanskim žrtvama terorizma?

Post by rethna »

gospođa Brams wrote:
Podrinjac wrote:
rethna wrote:Rano si se sjetio
Nisam se ja rano sjetio nego ste se vi 'rano' sjetili da aktivirate temu. Ne da mi se tražiti po forumima. Inače se vi sjetite muslimanskih žrtava tek onda kada neki europski grad nastrada pa da imate ko fol neko opravdanje.
Ma, da se sjetiš svaki dan rekli bi što se ne sjetiš dvaput dnevno. Samo da se pljuje po mrskom zapadu.
A da samo nek se pljuje po muslimanskom svijetu :rol
Zasto li je taj zapad mrzak :hm
Question everything.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Nisam ja ta koja bi određivala drugima za kime i koliko moraju žalit.
somehow I manage
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

Zar neko jeste?
Samo reagujem na nepravdu i licemjerje.
Question everything.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

rethna wrote:Zar neko jeste?
Reagiras nepravedno!
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

gospođa Brams wrote:Nisam ja ta koja bi određivala drugima za kime i koliko moraju žalit.

:ok
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

vila wrote:
rethna wrote:Zar neko jeste?
Reagiras nepravedno!
Ustvari je sve nepravedno
Question everything.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Svijet se već navik'o na te žrtve, ogugl'o, saživio se s time, to je svakodnevica, to nije vijest, a ako/kad i jeste, onda je očekivana, kao i bilo koja (štura) agencijska vijest, saopštena kao kratki izvještaj s berze...

A ti ljudi tamo, na Bliskom i Srednjem istoku i na (uglavnom) sjeveru Afrike nisu žrtve (isključivo) zato što su muslimani, nego naprosto zato što su inferiorni (modernome, slobodnom i progresivnom) Zapadu u, da pojednostvljeno kažem, MTS-u, dakle, zato što su tzv. Treći svijet. Historija nam sasvim pouzdano svjedoči da je tako vazda bilo, da su oni koji su se smatrali jačima krvožedno nasrtali na one koje su smatrali slabijima. Istinabog, ima izuzetaka kada im je računica zakazala te im se obilo o glavu, ali uglavnom, stvari tako ferceraju...

Dakle, @Mrs Brahms, nitko ovdje bogzna ne pljuje po "mrskom" Zapadu; on se sam već dovoljno upljuvao, do iza vrata štono se ka'e... Zapad se toliko nalok'o istočnjake krvi da mu ona sad na nos udara - to je ono što se u najkraćem može ka'sti. Budemo li zainteresovani i raspoloženi da to provjerimo, možemo skupa protabiriti (opštepoznate, rekao bih :roll ) (suvremeno)historijske fakte. Kroza sve to naše (hipotetičko) istraživanje, naći ćemo, u to sam 100% siguran, da je riječ o klasnome sukobu, o ratu exploatatora i potlačenih (taman da se zadržimo i na samome Zapadu, da uopće niti ne kročimo na Orijent). Dakako, istu bismo stvar, besumnje, ustanovili i da istražimo samo Istok, pa čak i bilo koju zemlju pojedinačno. Klasni sukob je spiritus movens naše cjelokupne historije, ma u koj formi da nam se prikazuju (davno) prošli kao i aktualni događaji...
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Odličan je Mohr...malo vagbaba handra cijeli ostatak svijeta...a taj ostatak ne mere ko biba da odkanta babu
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Cijenim vaš trud, ali meni ne treba nitko objašnjavati nikakav kontekst, nit sam glupa ni neinformirana, nit dopuštam da mi mediji oblikuju svijest, znam kako svijet funkcionira i kako smo došli ovdje gdje jesmo, ali sam alergična na to kad se netko postavlja u ulogu moralne vertikale, pa određuje drugima što, bi i za koga, trebao i ne trebao osjećati. A svatko tko kaže da je njegova empatija apsolutna, taj laže i ja mu ne vjerujem, jer takvo nešto ne postoji.

Već sam jednom negdje napisala ogromni post na ovu temu i nemam volje opet pisati isto.
Samo eto, moralizatori koji izvire svaki put kad se desi nešto poput ovog u Parizu, pa skoče na svakoga tko se usudi izraziti osudu i žaljenje, nek malo zagledaju u sebe prije nego što nekom drugom krenu spočitavati određene stvari.
somehow I manage
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Ove godine (od 1. 1. do 16. 11. 2015)
pobijeno
33.165 Afganistanaca
, 2.436 Egipćana
, 13.509 Iračana
, 5.720 Jemenaca
, 2.624 Južnih Sudanaca
, 1.131–2.174 Kurda in Turaka
, 2.465 Libijaca
, 10.882 Nigerijaca, Kamerunaca, Nigercana in Čađana
, 3.376 Pakistanaca
, 46.191 Sirijaca
, 3.724 Somalijaca
, 2.219 Sudanaca

mislim da ne moram ništa dodavati....
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..sad će s ovom reakcijom ovi isilovci drastično smanjit broj žrtava.. :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:..sad će s ovom reakcijom ovi isilovci drastično smanjit broj žrtava.. :hm
da samo parafraziram jednog frenda...
Jedini veći idioti od ovih koji misle da ubijaju u ime Vjere su oni koji misle da ovi ubijaju u ime Vjere.
...i samo bi dodao, u ime Vjere i Muslimana..... spominješ ISIL, a upravo njihove žrtve su najviše ostali muslimani.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..neka te nebrine smrt dječaka u dalekoj siriji..kužim.. :ok
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Ajde mogu razumjeti osobe koje bi voljele da se isto suosjeća sa svim žrtvama, da im se posveti ista pažnja i koji to istinski žele, al' ne mogu npr. razumjeti osobe koje ne žale(mislim sveobuhvatno, dakleM suspjećanje, davanje pažnje i sl.) ovo što se desilo u Parizu samo iz razloga što drugi nisu žalili ono što se dešavalo u Siriji, Palestini i dr. Pitam se koliko je to iskreno ako na taj način gledaju svo ovo stanje, tragedije. Treba se suosjećati s nevino stradalim, nebitno o kome se radi, nema tu moji, njihovi.
Samo sabura
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

rethna wrote:
SPINERKA wrote:
rethna wrote:Rano si se sjetio

:rol mozda nije vidjeo 'temu' ranije ,kao ni ja.

zalosno, sta reci drugo.

-doseljenici u usa , nikako da shvate da moraju da se 'utope' u mase, da ne strse i ne privlace paznju okoline. s. j karoline su specificne, sto bi mi rekli --zatucani-ne vole strance.

zao mi omladine.
Aaaaaa treba vidjeti temu da bi se sjetilo i saznalo za te zrtve...Sta bi smo bez tema :aplauz :bua :plavi
:rol
ja sam sigurna da oko tebe zive ljudi kojima je prijeko potrebna pomoc, ali........ti ces radije ih pustiti da crknu....da bi ponosno otisao na grob i odao im pocast. jer....bitno je sjetiti se zrtve i to bas onda kad treba.

:123
Image
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..samo da primjetim opće naziv teme je u duhu dogadjanja ne sićam se da se u civiliziranom svijetu spominju kršćanske ili bilo kakve žrtve s religijskim predznakom..pa čak i u ovom našem zadnjem..nismo srbe ili muslimane s kojima smo s sukobili doživljavali na religioznoj već na nacionalnoj osnovi :hm
žrtve su žrtve ukratko rečeno..
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

naravno zato je postojala ona politika "trecinu pokatolici" onu koja nece biti pobijena i proterana i koja ce ostati...

jel de... ma ne drobi i ovdje je bilo religijski mrznja... u tome se jedino i razlikuje jedan te isti narod regiona
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9736 times
Been thanked: 11478 times

Post by Krokodil Behko »

laganini wrote:..samo da primjetim opće naziv teme je u duhu dogadjanja ne sićam se da se u civiliziranom svijetu spominju kršćanske ili bilo kakve žrtve s religijskim predznakom..

Naslov teme sam smislio ja, nekoliko dana nakon napada na Charlie Hebdo.
Bio je aktuelan taj masakr oko 200 djece u Pakistanu i standardno se malo pisalo o tome. S druge strane, ni sam nisam bio načisto oko "humora" Charlie Hebdo, kao i militantnih napada na vjerska osjećanja, pa pošto se sva diskusija svela na to, otvorio sam temu o "muslimanskim žrtvama", da se vidi da islamski terorizam najviše pobije muslimana, a eto, ovi danas forumaši, upravo mene sumnjiče za nepoštivanje "muslimanskih žrtava".

E što ti je nezahvalnost.
drugrankovic wrote:naravno zato je postojala ona politika "trecinu pokatolici" onu koja nece biti pobijena i proterana i koja ce ostati...

jel de... ma ne drobi i ovdje je bilo religijski mrznja... u tome se jedino i razlikuje jedan te isti narod regiona
Ne znam za 2.w.w. ali zar to nije bila srpska strategija u zadnjem ratu?
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Behko pravedno odradujes iako Se Nase izjave na temi okliznu I odu u pogresnom smjeruu ja se sjecam i u Charlie diskusijama da sam napisala da Nema nitko pravo pogubiti neciji zivot zbog Crtanja karikatura ,a isilcima je sasvim svejedan razlog oni za ciljeve iz pozadinee Tuku sve odreda Musliman nemusliman a sto Se bosanci svi dignu na noge samo pri jednom spomenu Muslimani tu Se vidi da su jos Jako osjetljivi na sopstveni Idenditet religije jer zele biti bolji muslimani ,e sledeci na Meti ubijanja su anonimosii posle sinosnjeg najavljivanja rata isilcimaa i sve ce Se Tako nastaviti krug podmetanja bombica dok ne pronadu glavnu facu iz podzemlja koja Financira ove mladicee i djevojke da ruse civilee Po svjetu za njihov komadic vlasti koju moraju dobiti silom ne bi li Se Karte svjetske pomjerale Sa novim gazdama (neka pocrkaju vala sve zlonamjerne ubice)
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol
paris me podsjeca na balkan 92' ...kad su neki trkeljali kuce da nadju oruzje koje su mjesec ranije podijeli, kao vjezba civilne zastite.
Image
Post Reply

Return to “Svijet”