Francuska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
- Status: Offline
Re: Višestruke pucnjave i eksplozije u centru Pariza, ima mr
Potenciranje toga da bi se iz nekog razloga svi muslimani svijeta trebali ispričavati za terorizam jedne određene grupacije i tobože se opravdavati je glupost. A kome su takvi događaji dovoljni da mrzi milijune ljudi samo zato što su pripadnici jedne religije, njima ionako ne vrijedi objašnjavati ništa. Postoje oni koji bi se trebali ispričati i odgovarati za to što se događa, a to svakako ne uključuje nas obične male ljude bilo koje religije.
somehow I manage
Nema potrebe za sarkazmomMala_Mu wrote:Bravo jedini negativan komentar koji procitah na netu , vezano za ovu vijest
U svakom slucaju hvala,volim biti prvi.
Cijenjeni prijatelju salahudine,drago mi je da shvatas sta pokusavam reci(a i ostali bi siguran sam koji se potrude i malo pocnu razmisljati prije lupanja postova).
Dokle su nas to doveli?
Osjecamo se neugodno u vlastitoj kozi,osjecamo griznju savjesti i nelagodnost zbog necega sa cime nemamo nikakve veze ni dodira.Natjerali su mnoge od pripadnika nase vjere da se zapitaju da li smo mi zaista krivi?Trebamo li se izvinjavati i pravdati?
NE,NIKADA.Ovi "gestovi" se ne smiju desavati i nisu nikada ni smjeli.Ko se nama pravdao.?Ne znam da sam uspio naci poneki video ili vijest gdje je neki Amerikanac,Francuz,Rus stavio transparent i hodao ulicom,pisao po drustvenim mrezama ili postavljao video isjecke za ono sto su njihove zemlje ucinile muslimanskom svijetu,i time pokusao opravdati krscanstvo.A zna se koliko su te nacije ljudi pobile da im isil nece moci parirati nikada,koliko su samo oni pobili NEDUZNIH LJUDI,ZENA I DJECE.Ko je gledao snimke i ko prati desavanja on jedini moze shvatiti kakav je to horor koji se nastavlja i koji seze daleko u proslost i koje nema naznaka prestanka.
Ali ne oni nisu postavljali snimke i opravdavali svoju religiju,cak ni naciju.
Zasto postoji samo izraz "Islamski terorista"?Zasto ne postoji i krscanski,a pogotovo zidovski?
Jer je jasno da "pripadnici" svih religija ubijaju.
Ovaj momak ovo nije smio uraditi,a da je mislio malo glavom sigurno i ne bi.A ima tu i velika doza straha siguran sam,no to ovaj cin ne opravdava.
Ne smijemo ih nikada nauciti na to da se izvinjavamo i uvjeravamo da nismo svi isti i teroristi,da se izvinjavamo za to sto jedna organizacija cini i poziva se na nasu vjeru.Zar mi glavu da poginjemo?
Ne smiju nam staviti taj osjecaj krivnje.
Ako ce oni misliti i osudjivati sve muslimane da su teroristi zbog toga sto jedna skupina cini nedjela i zlocine,onda i ja i svi muslimani(cjeli Islamski svijet)imamo pravo osudjivati sve krscanje za ono sto pojedini pripadnici njihove vjere cine.A cine mnogo gore samo se treba malo vise informisati.
To je tako jednostavno za shvatiti,a kada se shvati onda se automatski moze razumjeti moj post i razmisljanje.Samo mladi danas nemaju pojma i veze ni sa cim.Bitno je biti u trendu i ciniti sto drugi cine a ne znati ni sta cinis,pokazivati neku laznu solidarnost,tuga jedna golema.Ne bi se smjeli ni pitati zasto nam se sve ovo desava.A sigurno se i ne pitaju,imaju oni drugih vaznijih briga.
Pismo alima je bilo dovoljno i nista vise.Grupe i individualci ne bi smjeli ovako izlijetati.Cekaj,stani,prokontaj.
Oni (imperijalisticke sile)zele da nas na ovo natjeraju,dok su oni bezbrizni sta god ucine.Ispiranje mozga na razne nacine savrseno se sprovodi.
Samo se muslimani ocrnjuju.Brams je vec napisala a i ja cu reci da ovo sto se desava nema veze sa religijama.A ko ocekuje da se pripadnici jedne religije moraju pravdati,on je moron.
Osudjujem ovakve stvari iz posta koji je mala postavila i svako pravdanje muslimana(a ovo nije prvi put da se desava,vidio sam ja mnogo slicnih ovome i prije),to nam nece donijeti dobroga,generalno gledajuci.
Necu nikada odustati od ovoga bilo da se radi o internetskoj raspravi ili pravoj zivotnoj borbi,pa makar i da su svi protiv mene.Moje oci nece biti slijepe.
Pitanje za malu
Zar su ti komentari pokazatelj necega?Zar mislis da ne postoje ljudi koji razmisljaju kao ja i slicni ali ne pisu vise jer je evidentno da se nikada pameti necemo dozvati?
Question everything.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
Danas,juce,sutra....svjet ce se bavit posljedicama....jedna ekipa.
Druga ekipa,radi dan-noc,da bi napravila posla ovoj prvoj...da ne manjka.
Niko se nepita,odakle i otkuda ova halabuka na islamski svjet i na tog covjeka.
Vidimo,svakim danom,sve vise je slijepih,tupavih,sto od straha a anjvise iz neznanja i poznavanja istorije kao stvarnog pokazatelja dnevnih dogadjanja.
Ljudi citaju servirano,sazvakano,...buckuris.
To progutaju,bez da se upitaju ...jel to tako,i sto je to tako.
Reagovanje javnog mjenja zasad ide jako dobro na ruku ovih demokratskih snaga koji nikad ne grjese.Tu i tamo pojavi se neki clanak malo kontradiktoran....no to nije neki veci problem,usutit ce se ,,na neki nacin.Rjetki ce sagledat stanje i razvoj sit. od ...samo 17...18..vjeka...novija istorija je to,da nebude zabune,pa i Sasi Maticu bi bilo jasno i vidio bi da tu ima nesto truhlo na zapadu.
Da napomenem,tih ljudi sto izgibose ko glineni golubovi,su za zaljenje...tuga je to ogromna.
Mnogo je toga receno i napisano,i bit ce jos mnogo,i to sve nece biti dovljno da se ljudi urazume,da stanu na loptu...i razmisle svojom glavom,da se zapitaju...ko im glavu nosi.
Druga ekipa,radi dan-noc,da bi napravila posla ovoj prvoj...da ne manjka.
Niko se nepita,odakle i otkuda ova halabuka na islamski svjet i na tog covjeka.
Vidimo,svakim danom,sve vise je slijepih,tupavih,sto od straha a anjvise iz neznanja i poznavanja istorije kao stvarnog pokazatelja dnevnih dogadjanja.
Ljudi citaju servirano,sazvakano,...buckuris.
To progutaju,bez da se upitaju ...jel to tako,i sto je to tako.
Reagovanje javnog mjenja zasad ide jako dobro na ruku ovih demokratskih snaga koji nikad ne grjese.Tu i tamo pojavi se neki clanak malo kontradiktoran....no to nije neki veci problem,usutit ce se ,,na neki nacin.Rjetki ce sagledat stanje i razvoj sit. od ...samo 17...18..vjeka...novija istorija je to,da nebude zabune,pa i Sasi Maticu bi bilo jasno i vidio bi da tu ima nesto truhlo na zapadu.
Da napomenem,tih ljudi sto izgibose ko glineni golubovi,su za zaljenje...tuga je to ogromna.
Mnogo je toga receno i napisano,i bit ce jos mnogo,i to sve nece biti dovljno da se ljudi urazume,da stanu na loptu...i razmisle svojom glavom,da se zapitaju...ko im glavu nosi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
..ratovi su se vodili u posljednjem i ovom stoljeću isključivo zbog terotirajlni ili ekonomski razloga ne sićam se da je isključiv motiv vjerski...možda grješim..iskreno da sam musliman nakon svi ovi događanja meni bi bilo neugodno..ok ako je tebi to ok..ili možda ono oko za oko..rethna wrote:Eee na sta smo spali...moramo im se jos i pravdati..ko se nama (muslimanima) pravdao i vrsio experimente nakon pokolja i bombardovanje
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Jebo zavjere više i te masone, vanzemaljce - ko ih već smšlja - kad baš svaku za 15 minuta prokuži baš svaki napaćeni Bošnjo.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
aaauuuu...dugo je to buraz....Lebowski wrote:Jebo zavjere više i te masone, vanzemaljce - ko ih već smšlja - kad baš svaku za 15 minuta prokuži baš svaki napaćeni Bošnjo.
....ha zine......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Je li tebi neugodno zbog poneke od ovih žrtava dolje napisanih...to nije samo statistika, to su imena i prezimena, sudbine, obitelji iza svakog tog broja.laganini wrote:..ratovi su se vodili u posljednjem i ovom stoljeću isključivo zbog terotirajlni ili ekonomski razloga ne sićam se da je isključiv motiv vjerski...možda grješim..iskreno da sam musliman nakon svi ovi događanja meni bi bilo neugodno..ok ako je tebi to ok..ili možda ono oko za oko..rethna wrote:Eee na sta smo spali...moramo im se jos i pravdati..ko se nama (muslimanima) pravdao i vrsio experimente nakon pokolja i bombardovanje
I poneki projektil, minu, granatu, metak i pušku smo i ti i ja platili....ispaljeno je i u naše ime, za naš profit....sasvim je jasno da naoružavamo NATO, a prema jasnim informacijama i ISIL ( kontejneri oružja za pobunjenike, koje je naredio NATO da hr pošalje, završili su kod ISIL-a)
Je li ti neugodno, pitam?
Iz kojih razloga?
Vjerskih, ekonomskih ili ljudskih??
storm wrote:Ove godine (od 1. 1. do 16. 11. 2015)
pobijeno
33.165 Afganistanaca
, 2.436 Egipćana
, 13.509 Iračana
, 5.720 Jemenaca
, 2.624 Južnih Sudanaca
, 1.131–2.174 Kurda in Turaka
, 2.465 Libijaca
, 10.882 Nigerijaca, Kamerunaca, Nigercana in Čađana
, 3.376 Pakistanaca
, 46.191 Sirijaca
, 3.724 Somalijaca
, 2.219 Sudanaca
mislim da ne moram ništa dodavati....
Habibti, ya nour el - ain... 
..pa napisa sam da je žrtva žrtva...ali jedno je naglašavanje tog vjerskog predznaka..u tome je bit..
..i baš se evidentirao svaki musliman...ili se misli na teritorij...
Naravno da je žrtva- žrtva.... ali ti si konstantirao ...laganini wrote:..pa napisa sam da je žrtva žrtva...ali jedno je naglašavanje tog vjerskog predznaka..u tome je bit..
i podvukao vjerski predznak, a jasno je sad već svima u cemu je bit svih tih sukoba...i koliko imaju ISILovci sa štovateljima veze sa Islamom....otprilike koliko ti i ja, možda ni toliko.iskreno da sam musliman nakon svi ovi događanja meni bi bilo neugodno
i nisi mi odgovorio
Da ti pomognem... meni jest neugodno, da sam dio ovog svijeta....samo sam imao malo više sreće, pa sam se rodio na malo sretnijoj strani ( što bi se moglo i promijeniti) što mi ne daje za pravo da budem bahat prema nesretnijima.
Zar nije žrtva- žrtva ??laganini wrote:..i baš se evidentirao svaki musliman...ili se misli na teritorij...
btw pobrojane države su većinski sa žiteljima Islamske vjeroispovjesti....ima tu i jezida iz Iraka i Sirije te stradalih od Boko Harama u africi koji ubijaju sve....i katolike i muslimane koji ne misle kao oni....
..pa iz tog razloga što se to naglašava kao vjerski rat..kužiš..
...kakva bahatost..budimo realni hipotetski živiš u parizu.susjedi znaju da si musliman i još ako imaš bradice ko ti oćeš reć da se nema osjećaj neugode..a luk niti jeo niti mirisao..storm wrote:Naravno da je žrtva- žrtva.... ali ti si konstantirao ...laganini wrote:..pa napisa sam da je žrtva žrtva...ali jedno je naglašavanje tog vjerskog predznaka..u tome je bit..i podvukao vjerski predznak, a jasno je sad već svima u cemu je bit svih tih sukoba...i koliko imaju ISILovci sa štovateljima veze sa Islamom....otprilike koliko ti i ja, možda ni toliko.iskreno da sam musliman nakon svi ovi događanja meni bi bilo neugodno
i nisi mi odgovorio
Da ti pomognem... meni jest neugodno, da sam dio ovog svijeta....samo sam imao malo više sreće, pa sam se rodio na malo sretnijoj strani ( što bi se moglo i promijeniti) što mi ne daje za pravo da budem bahat prema nesretnijima.
- drugrankovic
- Inventar foruma

kakva brada, brijjanje sisanje ... uredno kulturno ...
bice im neprijatno jer se vrsi hajka
bice im neprijatno jer se vrsi hajka
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Sigurno imaju osjećaj nelagode...zbog idiota koji čine pokolje u njihovo ime...laganini wrote: ...kakva bahatost..budimo realni hipotetski živiš u parizu.susjedi znaju da si musliman i još ako imaš bradice ko ti oćeš reć da se nema osjećaj neugode..a luk niti jeo niti mirisao..
i opet dolazimo do mog pitanja tebi, imaš li ti nelagodu, kad netko u tvoje ime, pod izlikom očuvanja "načina života", kršćanske europe, eksploatacije prirodnih i ljudskih resursa, čini isto?
Da se razumijemo.... da se dignu zemlje od Afganistana do Turske i žele vojno osvojiti europu (kako je bilo već u povijesti), bio bi vjerojatno među prvima na liniji ....a dobro znamo da to danas nije to.
Već sam napisao da je ovo danas boj između dva zla s obje strane, na štetu dobroga s obje strane.
btw... brada mi dobro stoji
- drugrankovic
- Inventar foruma

tebi dobro stoji sto jes jes
ranko je ipak za brijanje sisanje, jutarnju gimnastiku u potkosulji... komunisticki jel
ne vidim ja ovdje dva zla... gledam od pocetka... jedno zlo ono zapadno , koje je vjekovima drzalo kolonije tamo, potom u dvadesetom vjeku i sad otima im opet prirodno bogatstvo unosi im nemire zavadja, bombarduje...
od zla dobijes zlo ali to je sasvim prirodni proces reakcije na akciju...
ranko je ipak za brijanje sisanje, jutarnju gimnastiku u potkosulji... komunisticki jel
ne vidim ja ovdje dva zla... gledam od pocetka... jedno zlo ono zapadno , koje je vjekovima drzalo kolonije tamo, potom u dvadesetom vjeku i sad otima im opet prirodno bogatstvo unosi im nemire zavadja, bombarduje...
od zla dobijes zlo ali to je sasvim prirodni proces reakcije na akciju...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Naravno. I mozes onda misliti kako se osjeca osoba poput mene (liberalna u svakom pogledu, posebno kada su drugi u pitanju) kada je neko 'posalje' u ISIL ili nazove 'vehabijkom'. A znam bez svake sumnje da me je Islam ucinio skromnijom, tolerantnijom i boljom nego sto bih inace bila i zato sam zaljubljena u duhovni aspekt Islama. Meni koja mrava ne bih zgazila, koju prevashodno zanima Sufizam koji ne poznaje granice medju ljudima. Mene su nasli.storm wrote:.i koliko imaju ISILovci sa štovateljima veze sa Islamom....otprilike koliko ti i ja, možda ni toliko.
Pa nisam ja juce dosla na forum, ali ih to nije sprijecilo.
I zato za ljude kao sto su Krokodil_Behko i Lebowski koji to rade svjesno, ali i Ruma kojem zlobe zamotane u 'humor' ne manjka i Male_Mu koja perfidno trola temu - imam samo duboki prezir.
Nismo bas svi bez karaktera.
-Sarajka
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9718 times
- Been thanked: 11457 times
Jah, ono nemam važnijeg posla u životu nego da se zajebavam tu, s tobom.Lavlje_srce wrote:
I zato za ljude kao sto su Krokodil_Behko i Lebowski koji to rade svjesno, ali i Ruma kojem zlobe zamotane u 'humor' ne manjka i Male_Mu koja perfidno trola temu - imam samo duboki prezir.
Nismo bas svi bez karaktera.
hahahaha,-Sarajka
uuu što je sarajkijilici povrijeđena sujate
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Dobra ekipa
pocastvovana sam

-Zenicanka
-Zenicanka
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40914 times
- Been thanked: 27438 times
Nema nas ljepsih i boljih dream teamMala_Mu wrote:Dobra ekipapocastvovana sam
![]()
-Zenicanka

-Zli covjek
Nikada nije suvišno podsjećati da je ogovaranje strogo zabranjeno u islamu. To nije ponašanje koje priliči muslimanu.