https://www.klix.ba/vijesti/bih/sloveni ... /250717167Vlada Slovenije donijela je odluku da dvojicu izraelskih ministara proglasi nepoželjnim osobama, zbog, kako je obrazloženo, podsticanja nasilja i grubog kršenja ljudskih prava nad palestinskim narodom. Ovu odluku je javnosti saopćila ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon, naglasivši da je riječ o prvom takvom potezu jedne članice Evropske unije.
"Time šaljemo jasnu poruku izraelskim vlastima da ubijanje civila, etničko čišćenje i ponašanja s elementima genocida moraju prestati," izjavila je Fajon. Najavila je i da slovenska vlada priprema dodatne nacionalne mjere, uz nadu da će i druge evropske zemlje slijediti ovaj primjer.
Sankcije su usmjerene na Itamara Ben-Gvira, ministra za nacionalnu sigurnost Izraela, i Bezalela Smotricha, koji obavlja dužnost ministra finansija i privremeno i ministra odbrane. Prema obrazloženju slovenske vlade, ova dvojica zvaničnika su poznata po retorici koja otvoreno zagovara širenje ilegalnih naselja na okupiranim teritorijama, prisilno raseljavanje Palestinaca te nasilje nad civilima.
"Njihove izjave i postupci direktno podrivaju međunarodno pravo i predstavljaju oblik podsticanja na etničko čišćenje u Gazi i na Zapadnoj obali," navodi se u službenom saopćenju. Ova odluka poziva se i na Savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde iz jula 2024. godine, koje osuđuje izraelsku politiku na okupiranim palestinskim teritorijama, uključujući Istočni Jerusalim.
Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9391 times
- Been thanked: 8102 times
- Status: Offline
Re: Izrael
Pozitivno me iznenadiše Slovenci
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22797 times
- Been thanked: 6034 times
ja bih znala kako, al' ne smijem kazat'

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13766 times
- Been thanked: 22624 times
- Status: Online
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1345 times
- Been thanked: 1613 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3867 times
- Been thanked: 2908 times
u zadnje tri godine,njiha je nagulilo preko pola miliona ....
zahvaljujuci klempi ....
to kriju ko zmija noge
jos su izdali,na snazi je,zabrana napustanja zemlje
zahvaljujuci klempi ....
to kriju ko zmija noge
jos su izdali,na snazi je,zabrana napustanja zemlje
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13766 times
- Been thanked: 22624 times
- Status: Online
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 3747 times
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3555 times
- Been thanked: 1422 times
Pričali su oni ovo dugo, ali, tek sada se svijet pomalo zamnima. Neka se ono znalo za neke teroriste u BiH, koje je obučavao Iran.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 3747 times
Bakir izjavi da smo se prebrojali, digne se pola Evrope, Šmit ga metne u izvještaj koji čita u UN-u.
Ovaj lik hladno izjavi da treba pobit 6 milijardi ljudi, pa nikom ništa, oni se imaju pravo branit.
Popišam se na civilizirani Zapad i njihovu vladavinu zakona.
Ovaj lik hladno izjavi da treba pobit 6 milijardi ljudi, pa nikom ništa, oni se imaju pravo branit.
Popišam se na civilizirani Zapad i njihovu vladavinu zakona.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4280 times
- Been thanked: 3195 times
Bake:
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović dao je izjavu o dešavanjima u Gazi, oštro kritizirajući izraelske vođe i politiku prema Palestincima.
"Jevreji su narod koji je iskusio najteža iskušenja u svom višemilenijskom trajanju. Iskusili su progone i protjerivanja, nasilna preseljavanja, zatvaranja u getoe diljem Evrope, zatvaranja u koncentracione logore u vremenu nacizma, najstrašniji genocid nazvan holokaustom – totalnim uništenjem.Narod koji je sve to prošao, i koji svoju vjeru i pogled na svijet temelji na Deset Božijih zapovijedi, nije smio dopustiti svojim liderima da počine genocid u Gazi, da dovedu u istu ravan nacizam i cionizam, da izjednače laži nacista o Natčovjeku sa lažima cionista o Izabranom narodu", istakao je Izetbegović.
Podsjetio je kako je Gaza "najveći koncentracioni logor kojem je ljudski rod posvjedočio u svom tegobnom trajanju".
"Grad je bukvalno sravnjen sa zemljom. Bolnice, škole i bogomolje su posebno ciljane, ubijeno je više od 60.000 ljudi, većinom žena i djece. Zastrašujući je i podatak o 145.000 ranjenih osoba. Ubijeno je više od 1.500 medicinskog osoblja, više od hiljadu humanitarnih radnika i novinara, koji su širili istinu o razmjerama stradanja. Već nekoliko mjeseci traje sistematsko izgladnjivanje Palestinaca pred očima svjetske javnosti, koje pretvara djecu u kosture. Svakodnevno svjedočimo planskom ubijenju stotina ljudi koji se pokušavaju domoći hrane. Destrukcija i uništenje Gaze i njenih stanovnika je potpuno jasna i vidljiva stvar. Svi ćemo tu sliku memorisati i imati je pred očima zauvijek, dodao je Izetbegović.
Poručio je kako će se destrukcija i uništenje kredibiliteta i utjecaja Izraela na globalnom nivou tek vidjeti.
"I bit će to pad vidljiviji od destrukcije Gaze. A za taj kolaps će biti krive političke i vjerske vođe Izraela koje ljudski rod dijele na Izabrani narod i na ‘Gojim’. I uče djecu da Izabrani imaju pravo raditi arapskim susjedima, a zatim cijelom ‘Gojimu’, odnosno ostatku ljudskog roda, ovo što decenijama rade Palestincima. Boga ima i svi ljudi su pred Njim jednaki. Uvjerili su se u to nacisti koji su ubijali u ime Natčovjeka. Uvjerit će se u to i cionisti koji ubijaju u ime Izabranih", zaključio je Izetbegović.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 146 times
Veliki Trump javno isamara klempavog izjavi djeca u Gazi su izgladnjena to nije lazirano nego istina I mi cemo (US) uspostaviti Jos centara za distribuciju hrane
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4280 times
- Been thanked: 3195 times
Hoćete im slaninu doturiti? Samo još to fali, sve ostale eksperimente ste u tandemu s ćivutima i odradili nad njima 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3465 times
- Been thanked: 3385 times
Kasne, svi kasne.
Ovo se ne desava od jucer, a sad se svi digli na noge zbog par slika. Pa zar su nam te slike trebale da znamo da je situacija grozna i sta se tamo desava? Ne mogu uopste da pisem o tome.
Do jucer svi sutili, sad se digli i politicari i influenseri, lupaju u serpe, a sljedeci story reklama ili ljetovanje, fuj. Svi smo vidjeli, svi gledamo, svi znamo. Razlika je samo u tome, sto neko moze da sprijeci, uradi nesto, a neki ne mozemo. Gadi mi se ovaj svijet, dvolicnost, i sve sto se desava. Fuj.
Ovo se ne desava od jucer, a sad se svi digli na noge zbog par slika. Pa zar su nam te slike trebale da znamo da je situacija grozna i sta se tamo desava? Ne mogu uopste da pisem o tome.
Do jucer svi sutili, sad se digli i politicari i influenseri, lupaju u serpe, a sljedeci story reklama ili ljetovanje, fuj. Svi smo vidjeli, svi gledamo, svi znamo. Razlika je samo u tome, sto neko moze da sprijeci, uradi nesto, a neki ne mozemo. Gadi mi se ovaj svijet, dvolicnost, i sve sto se desava. Fuj.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
Rekao je, citiram: "izgledaju kao da su gladni".rocko wrote: 29 Jul 2025, 22:37 Veliki Trump javno isamara klempavog izjavi djeca u Gazi su izgladnjena to nije lazirano nego istina I mi cemo (US) uspostaviti Jos centara za distribuciju hrane
Nabijem i njega i sve njemu slicne, kako ga nije sramota. Njemu je sve ovo sala i odlicno se zabavlja degenerik psihopatski. Ko mu dade glas za ozbiljno je prosmatranje. I kakav je to naziv veliki Trump??

Treba samarat redom, njega pa sve ostale.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- rocko
- Inventar foruma
Nije jasno je rekao da je izgladnjavanje stvarnouvijek_kontra wrote: 30 Jul 2025, 00:38Rekao je, citiram: "izgledaju kao da su gladni".rocko wrote: 29 Jul 2025, 22:37 Veliki Trump javno isamara klempavog izjavi djeca u Gazi su izgladnjena to nije lazirano nego istina I mi cemo (US) uspostaviti Jos centara za distribuciju hrane
Nabijem i njega i sve njemu slicne, kako ga nije sramota. Njemu je sve ovo sala i odlicno se zabavlja degenerik psihopatski. Ko mu dade glas za ozbiljno je prosmatranje. I kakav je to naziv veliki Trump??Ne trebaju njima centri s hranom vec da MUCENJE PRESTANE!!
Treba samarat redom, njega pa sve ostale.
Evo ti sta je rekao "Trump said the facilities would be open-access, with “no boundaries” and “no fences,” and framed the effort as a direct response to the humanitarian catastrophe unfolding in Gaza. “That’s real starvation stuff,” he said. “I see it, and you can’t fake that. So, we’re going to be even more involved.”
jesi zajbata , cemu nasilje ?
A Taj komentar koji ti spominjes je :"Asked whether he agreed with Netanyahu’s claim that there is “no starvation” in Gaza, Trump replied, “I don’t know. I mean, based on television, I would say not particularly, because those children look very hungry.”
Sto znaci neslazem se sa njatanahuem ta djeca izgledaju izgladnjeno
Nuanse englekog jezika
- rocko
- Inventar foruma
Slanina se moze jesti Ako ce ti spasiti zivot Al to je ono zadnje.Melek wrote: 29 Jul 2025, 23:31 Hoćete im slaninu doturiti? Samo još to fali, sve ostale eksperimente ste u tandemu s ćivutima i odradili nad njima![]()
Slazem se Bajdo je svasta radio I ponosio se da je cionista .
Veliki Trump ukino vojnu pomoc kaje treba nama
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
Boze, na sta ja gubim vrijeme pa ti si Trump supporter.rocko wrote: 30 Jul 2025, 01:00 Nije jasno je rekao da je izgladnjavanje stvarno
Evo ti sta je rekao "Trump said the facilities would be open-access, with “no boundaries” and “no fences,” and framed the effort as a direct response to the humanitarian catastrophe unfolding in Gaza. “That’s real starvation stuff,” he said. “I see it, and you can’t fake that. So, we’re going to be even more involved.”
A Taj komentar koji ti spominjes je :"Asked whether he agreed with Netanyahu’s claim that there is “no starvation” in Gaza, Trump replied, “I don’t know. I mean, based on television, I would say not particularly, because those children look very hungry.”
Nuanse englekog jezika

A sto se mog i tvog engleskog tice, mogu te pojesti za dorucak. Anytime.

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Veca
- Uvijek slobodna!
uvijek_kontra wrote: 30 Jul 2025, 01:23Boze, na sta ja gubim vrijeme pa ti si Trump supporter.rocko wrote: 30 Jul 2025, 01:00 Nije jasno je rekao da je izgladnjavanje stvarno
Nuanse englekog jezikaal dobro, svako ima neku karmu, tvoja je ocito malo ambicioznija.
A sto se mog i tvog engleskog tice, mogu te pojesti za dorucak. Anytime.![]()