Toples na javnoj plaži
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9169 times
- Been thanked: 9041 times
- Status: Offline
Toples na javnoj plaži
Na jednoj od najposjećenijih plaža u Dalmaciji, Velikoj plaži u Omišu, dana 19. aprila, se dogodio prizor koji je izazvao lavinu reakcija među roditeljima i porodicama koje su s djecom uživale u ljetnom danu.
Naime, dok su se djeca igrala u plićaku, jedna turistkinja, bez ikakvog ustručavanja, skinula je gornji dio kupaćeg kostima i prošetala plažom u toplesu. Ponašanje koje je dio Evrope možda prihvatljivo, u ovom kontekstu izazvalo je negodovanje brojnih prisutnih.
"Ovo je javna plaža puna djece. Nije mi jasno kako neko može misliti da je ovakvo ponašanje primjereno," rekla je za Dalmacija danas jedna majka, koja je s porodicom došla na odmor.
Pojedini roditelji odmah su se obratili spasiocima, no, kako su im objasnili, zakonska regulativa u Hrvatskoj kada je riječ o toplesu na javnim plažama nije jasno definisana, pa konkretnih sankcija za ovakvo ponašanje nema. Ovo nije prvi slučaj slične situacije na jadranskim obalama. Dok dio javnosti smatra da je toples na plaži potpuno prirodan i u skladu s duhom ljeta, drugi podsjećaju da bi se na lokacijama gdje borave porodice s djecom trebala poštovati pravila pristojnosti i lokalna senzibilnost.
U međuvremenu, rasprava se nastavlja na plaži, ali i na društvenim mrežama.
Izvor: Radio Sarajevo
https://share.google/7loY7QohDkYYYjPpC
Naime, dok su se djeca igrala u plićaku, jedna turistkinja, bez ikakvog ustručavanja, skinula je gornji dio kupaćeg kostima i prošetala plažom u toplesu. Ponašanje koje je dio Evrope možda prihvatljivo, u ovom kontekstu izazvalo je negodovanje brojnih prisutnih.
"Ovo je javna plaža puna djece. Nije mi jasno kako neko može misliti da je ovakvo ponašanje primjereno," rekla je za Dalmacija danas jedna majka, koja je s porodicom došla na odmor.
Pojedini roditelji odmah su se obratili spasiocima, no, kako su im objasnili, zakonska regulativa u Hrvatskoj kada je riječ o toplesu na javnim plažama nije jasno definisana, pa konkretnih sankcija za ovakvo ponašanje nema. Ovo nije prvi slučaj slične situacije na jadranskim obalama. Dok dio javnosti smatra da je toples na plaži potpuno prirodan i u skladu s duhom ljeta, drugi podsjećaju da bi se na lokacijama gdje borave porodice s djecom trebala poštovati pravila pristojnosti i lokalna senzibilnost.
U međuvremenu, rasprava se nastavlja na plaži, ali i na društvenim mrežama.
Izvor: Radio Sarajevo
https://share.google/7loY7QohDkYYYjPpC
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Zana on 20 Jul 2025, 10:00, edited 1 time in total.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9169 times
- Been thanked: 9041 times
Re: Toples na javnoj plaži
Mislim da djeci toples ne smeta
A ni očevima
Mamama možda?

A ni očevima

Mamama možda?

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22614 times
- Been thanked: 9713 times
- kojedaje
- Na probnom
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Neka oni idu na privatne plaze ako im smeta, sve dok nema natpisa zabranjeno se skidat u toples udure je
- Nice
- Forum [Bot]
Kako bi reagovali nudisti da dođeš na nudističku a imaš na sebi kostim 
Da li je to zabranjeno i da li bi bilo prihvatljivo
Zanima me da li bi iko reagovao i zahtijevao da napustim plažu?
Na primjer, ne želim da moje dijete gleda neku polugolu ženu
Meni je takvo ponašanje na plaži gdje su i djeca i stariji, neprihvatljivo
Na stranu što nije zakonski regulisano, trebali bi imati osjećaj za svoju okolinu.
Kao što nije postojala zabrana da možeš ostaviti svoj peškir u hladu i da ti "čuva" mjesto, pa su to lijepo regulisali zabranom i kaznama, tako isto smatram da i ovo treba zabraniti.

Da li je to zabranjeno i da li bi bilo prihvatljivo
Zanima me da li bi iko reagovao i zahtijevao da napustim plažu?
Na primjer, ne želim da moje dijete gleda neku polugolu ženu
Na stranu što nije zakonski regulisano, trebali bi imati osjećaj za svoju okolinu.
Kao što nije postojala zabrana da možeš ostaviti svoj peškir u hladu i da ti "čuva" mjesto, pa su to lijepo regulisali zabranom i kaznama, tako isto smatram da i ovo treba zabraniti.
- Nice
- Forum [Bot]
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40090 times
- Been thanked: 26106 times
- Status: Online
Pa i mjestanke vecina u toplesu pa ja ,lajkam
Ljubav je svuda, pa i u guzu.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 47 times
Ti ne zelis ali to se vec desava pa se kako vidim niko na to ne osvrce,danasnji kupaci kostimi kod vecine cura na plazama su u donjem djelu kao tange,guzovi sjevaju a niko se ne buni,gornji dio isto vidis dimenziju sise bez problema,koja je razlika?Nice wrote: 20 Jul 2025, 10:36 Na primjer, ne želim da moje dijete gleda neku polugolu ženu
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Gore su mi one sto dovedu djecu u kafanu ,restoran i izvale da zvalji beba ,a sakrivaju gledaju jel gleda neko ,pa muz ustaje majicom ko u pozoristu,moras gledat u nebo jebo je sisa da je bar sisa vec visi nesto pa ja
Ljubav je svuda, pa i u guzu.
- kojedaje
- Na probnom
Ne znam kad si zadnji put isla na remo al mala je razlika od nudisticke i ne nudisticke danas
- kojedaje
- Na probnom
Da ne budem vulgaran al djece mi picke im se kroz kostim vide i bradavice na sisama kroz kupaceKomshija wrote: 20 Jul 2025, 10:45Ti ne zelis ali to se vec desava pa se kako vidim niko na to ne osvrce,danasnji kupaci kostimi kod vecine cura na plazama su u donjem djelu kao tange,guzovi sjevaju a niko se ne buni,gornji dio isto vidis dimenziju sise bez problema,koja je razlika?Nice wrote: 20 Jul 2025, 10:36 Na primjer, ne želim da moje dijete gleda neku polugolu ženu
- Nice
- Forum [Bot]
Te barem hrane bebuRum wrote: 20 Jul 2025, 10:49 Gore su mi one sto dovedu djecu u kafanu ,restoran i izvale da zvalji beba ,a sakrivaju gledaju jel gleda neko ,pa muz ustaje majicom ko u pozoristu,moras gledat u nebo jebo je sisa da je bar sisa vec visi nesto pa ja