Tolio ljudi je otislo i odlazi valjda....ne znam ni otkud im da se vracajuimmuno wrote: 22 Dec 2023, 12:34 Svoju domovinu izgubili a novu nismo niti cemo naci.... Tako rece jedan pisac izbjeglica iz Bosne.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Tolio ljudi je otislo i odlazi valjda....ne znam ni otkud im da se vracajuimmuno wrote: 22 Dec 2023, 12:34 Svoju domovinu izgubili a novu nismo niti cemo naci.... Tako rece jedan pisac izbjeglica iz Bosne.
ca. 3 x po 3-4 sedmiceSibila wrote: 05 Jul 2025, 04:24Po koliko boravis u domovini ?Julia-Klara wrote: 07 Jan 2025, 11:10 Otisla, vratila se, otisla, i opet se planiram vratiti![]()
Svaki put mi je sve teze i teze napustiti Brcko.
A puno je lakše pricati nego uraditi, pogotovo ako je skociti sa konja na magarca.ironman wrote: 20 Jul 2025, 13:16 Zasto da ne.
Pa eto..20% da se vrati .
Imam poprilicno prijatelja ...tamo ce 10 il 15 godins staza napunit i hoce se vratit.
Ma moglo bi se satima nabrajati.. pogotovo o toj nepravdi i korupciji, pa dalje o radnickim pravima i uslovima na poslu. Imaš situaciju gdje šef obicnog radnika svakodnevno jaše kako hoce i ponizava a sa druge strane imaš situaciju gdje šef ne smije ni glasno pricati sa radnikom, gdje mu se bukvalno ulizuje, za svaki neplanirani sat mora pitati mozes li raditi i ako ne mozes, ne smije ti pitati ni zašto ni bilo šta. Kad se razbolis ne smije te ni nazvati, na godisnjem te ne smije nazvati.. upišeš godisnji u decembru za narednu godinu i kada ti ga odobri u januaru, tebe u tim danima godišnjeg nema u firmi makar firma izgorila..ironman wrote: 20 Jul 2025, 14:17 Posteno placen siguran posao te beneficije uz njeg..
Kad kazem posteno msm da je plata u skladu sa troskovima.
U osnovi novac- pare.
A nepravda i korupcija.
To isto. Podmazivanje...majku im ybm.
Uzelo mi je zivota to.
Bespotrebno.
Pa razumijem svakog ko je otisao.
Uciti od Iraca kako su svoje vracali i odrzavali tu vezu pa sad imaju ozbiljnu domovinu.
Ima li u Irskoj 49% ljudi koji mrze svoju drzavu i 2/3 drzavnog aparata koji konstantno rade na njegovom rasturanju?
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests