Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

Re: Poslušajte kako zvuči podrška Peri Gudelju iz 50.000 grl

Post by Zagorka » 19 Aug 2015, 23:54

IM_ex wrote: Zanimljivo da o Peri Gudelju (kojeg dozivljavam humanim covjekom)
To kako mi nekog dozivljavamo ne mora imati nikakve veze s osobom.
Ako je pouzdan izvor, cudno da takve vijesti nisu preplavile brojne iternet stranice, lovce na skandalozne vijesti?!
O puno vecim i tezim stvarima se nikad ne napise ni slovca ;)
Pero Gudelj je poduzetnik
Netacno.Ratni profiter.Fis je osnovan 92-ge i taj podatak je svima dostupan.(toliko se bar moze informisati i ta informacija bi pametnom trebala bit dovoljna)

koji u mojim ocima uziva respekt od saznanja da je, nakon rata, prvi poduzetnik koji je zaposljavao radnike razlicitih vjeroispovijesti. U Vitezu.
A kako drugacije da zaposli kad su tu razlicite vjeroispovijesti? Koja firma nema razlicite vjeroispovijesti? Koji trzni centar? da li je iko uspio naci stotine radnika jedne vjere,sa istim zanimanjem? :cudi

Ne treba biti ohol pa podcjenjivati necije dobro djelo ma o koliko visokoj cifri da se radi.
Nisam ohola,vec cisto realna. To im je reklama,a pravi humanisti djeluju iz sjene.
Dao je a nije pod moranje.
Niko nije ni rekao da je pod moranje. Imaju oni vec spomenute razloge.
Respekt!
Jest,za njega je svaki respekt. :zubi
Zaista me obradovala vijest da se probudio.
I mene.Citav dan skacem :zubi Ned'o Bog da se sta desi ratnim profiterima,ko ce drugi zavijat ovu zemlju u crno tajeci milione poreza,prodavajuci otrovne igracke djeci(informisati se o ne tako davnoj aferi),te izrabljivati ovaj hudi narod.
Sto brzi oporavak mu zelim!
Ja isto. Crkla bih da mu se sta dogodilo :D.

A sad ozb. Ne bi bilo lose da se ova tema okonca. Tesko je meni objasnjavat stvari ljudima koji glasaju za nacelnika koji je podigao krov nekojs koli na selu i uslikao se. Oni vicu njegovo ime,a on dobar na krovu bar sedam hiljada. Krov prokisne do proljeca.
Nije uopce dao svojih para. Dao tvojih,mojih. Sta da pricas s ljudima koji ovo ne skontaju vec kazu:dobro je,hej nek je dao samo :D.

Pa tvoje su bolan,ama dao je suti.Iz teme o sportu odosmo u nesto malo dalje jer ja prezirem ratne profitere i smatram ih velikim zlom ovog drustva.

Slucajno se spomenulo ime jednog,a meni se digla kosa na glavi,pa tako odreagovala kako i jesam...... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Re: Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Post by Mohr » 23 Aug 2015, 20:53

Razobličavanje crkvene prevare

Pisao: Lav Tolstoj

Učenje crkve je laž i skup praznovjerja i vradžbina. U početku nisam htio da odgovaram na odluku Sinoda o meni, ali je ova odluka izazvala vrlo mnogo pisama u kojima me meni nepoznati korespodenti – jedni psuju zbog onoga što odbacujem ono što ja i ne odbacujem, drugi me savjetuju da povjerujem u ono u šta ja nisam prestao vjerovati, treći izjavljuju da imaju isto mišljenje, u šta sumnjam da u stvarnosti postoji, i izražavaju saosjećanje, na koje sumnjam da imam pravo; i odlučio sam da odgovorim i na samu odluku i da ukažem na ono što je u njoj nepravedno, i na pisma koja mi šalju nepoznati korespondenti...

http://www.e-novine.com/kultura/kultura ... evare.html

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7533 times
Been thanked: 17634 times

Frontmen Novih fosila pretukao suprugu

Post by Maja » 09 Sep 2015, 02:03

Image
Rajko Dujmić, 62-godišnji član Novih fosila, u ponedjeljak navečer je uhapšen zbog porodičnog nasilja, objavio je Index.hr.
Dujmić je navodno pretukao i lakše povrijedio svoju 51-godišnju suprugu Snježanu, a do napada je došlo u njihovu stanu u Maksimiru.

Dujmić je uhapšen sinoć oko 18 sati. Snježana je zadobila lakše tjelesne povrede, a Dujmića se tereti za kršenje člana 117. Krivičnog zakona, stavak 2.

Prijava je predata i nadležnom državnom tužilaštvu redovnim putem, a radi se o porodičnom nasilju, saznaje Index.hr. Dokaže li mu se krivica, Dujmiću prijeti i do tri godine zatvora.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Re: Frontmen Novih fosila pretukao suprugu

Post by Luna. » 09 Sep 2015, 16:58

On je puko skroz. I fosili su se razisli s njim zbog njegovog ponasanja. Mozda mu je jedini izlaz da dobije malo zatvora. Mozda ce ga to dozvat pameti
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 09 Sep 2015, 17:29

Ja ne kontam - PRETUKAO..a lakše ozljede...
U svakom slučaju treba mamlaza opamnetiti ... :oklagija
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 09 Sep 2015, 21:08

Pa zeno veca si od njega,sto ga ne otrese jednom,vidis kakav je mlohonja,pao bi ko slina.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3182 times

Post by Melek » 09 Sep 2015, 21:12

Neka! Ako on ne zna zasto je mlatn'o ona sigurno zna .. :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 09 Sep 2015, 21:21

Nije on nju mlatno,pogresno citas :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11037 times

Alen hoće da se ubije jer mu stoka crkava od prostitucije

Post by Krokodil Behko » 09 Nov 2015, 21:13

Image
Nevolje Alena Kurtovića, stočara rodom iz Kalinovika, a koji je trenutno sa svojim stadom nastanjen u Gladnom Polju, ne prestaju. Našoj ekipi koja je s njim razgovarala kazao je da će se ubiti ukoliko mu ne bude vraćen novac koji su mu istražitelji SIPA-e oduzeli prilikom pretresa kuće te hapšenja njegovog brata Samira zbog navođenja na prostituciju tokom akcije kodnog naziva “Lipstick”.

Pare od kurbana

Podsjećamo da je uhapšenim Samiru Kurtoviću i Omeru Nargaliću određen jednomjesečni pritvor, dok su Melisi Šehović izrečene mjere zabrane. Na sjednici za određivanje pritvora Kurtoviću i Nargaliću rečeno je da su novac od prostitucije ulagali u stoku koja je prodavana kao kurbani da bi se novac oprao. Također je rečeno da je Alenov brat Samir od prostitucije zarađivao dnevno 1.000 KM.

- Role, ubit ću se k'o siroče… S bratom nemam ništa niti s njegovom prostitucijom. Uzeli su mi pare od prodaje kurbana. To smo majka i ja čuvali da kupimo stoci hranu za zimu. Nemam ih sada čime nahraniti. Uginuće mi ovce i krave. Krave sam pustio po cesti, nemam ih čime hraniti. Eno ih na smetljištu. Ne znam šta da radim, jedino da se ubijem, drugi izlaz nemam - plačući nam je kazao Alen i dodao da su ga iz SIPA-e zvali tri puta da dadne izjavu.

Image
Krave pustio na smetljište
On je, također, ispričao da su mu u petak dolazila dvojica inspektora u civilu dok je čuvao ovce te su htjeli da uzmu izjavu od njega, ali se on prepao i pobjegao.

- Rekao sam im da ne prilaze mojim ovcama i pobjegao sam. Ne znam ni ko su oni - dodao je Kurtović.

Njegova majka Senija jučer je potvrdila da novac koji su istražitelji izuzeli potječe od kurbana te da su to ostavili da bi kupili hranu za stoku.
Image
Majka Senija: To je sve od naše muke
- Ovo je sve od naše muke. Radimo tokom čitave godine da bismo prodali te kurbane. Samo da nam ruke vidite od rada. Ujutro u pet sati ustajemo, a legnemo kasno. Valja oko stoke deverati. Ja, bolan, na Ilidžu nisam otišla ima 20 godina, sve iz štale u štalu. I Alen isto tako - kaže Senija.

Patike i trenirke

Alena smo pitali je li znao čime se njegov brat bavi te je li im donosio novac.

- Ma kakav on i novac. Nema on ni marke. Ima samo patike i trenirke. On nikada nije htio raditi oko stoke niti ga je to zanimalo. Šta da radim sa svojim stadom, sve će pocrkati! Rekli su mi da će mi vratiti novac, ali da tu ima procedura. Šta ja da radim dok ta procedura ne prođe, meni to treba odmah da bih kupio hranu. Rekli su da su izuzeli 24.000 KM, a znam da je bilo oko 30.000 maraka - požalio se Kurtović.

Samir uzimao novac

Majka Senija nam je, također, kazala da njima Samir nikada nije ni marku dao, već je od njih uzimao.

- Dolazio je ponekad. Dođe i prenoći. Ovdje su ga i uhapsili, na drugom spratu, gdje je spavao. Nisam znala šta on radi. Policiji sam rekla gdje stoji novac i rekla sam im da je to od kurbana. Dok sam ja otišla do štale, oni su provalili u sobu i uzeli novac, zlatni lanac i prsten od mog rahmetli supruga. Samo su mi govorili da šutim - pojasnila nam je starica.

(avaz)

Maja
Administrator
Administrator

Re: Alen hoće da se ubije jer mu stoka crkava od prostitucij

Post by Maja » 09 Nov 2015, 21:22

Jao jao :D.
rečeno je da su novac od prostitucije ulagali u stoku koja je prodavana kao kurbani

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3182 times

Post by Melek » 09 Nov 2015, 21:24

Daleko je to od Sarajeva :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Nov 2015, 21:42

Maja wrote:Jao jao :D.
rečeno je da su novac od prostitucije ulagali u stoku koja je prodavana kao kurbani

Samo kod nas, Islam nigdje ovako viđen, a tek implementiran :ha

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 10 Nov 2015, 00:03

Maja wrote:Jao jao :D.
Ovo gore neg spanska safunica, ne zna se ko koga.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 10 Nov 2015, 01:31

Melek wrote:Daleko je to od Sarajeva :kafa
Na mjestima cimburijade :kafa
Question everything.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 10 Nov 2015, 07:51

ili kad zamjeni pare koje je bogzna kako stekao, kod brice
pa da može s njima ići na Ćabu :ooo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

More automobili, ne gazite mi oranja

Post by Krokodil Behko » 18 Nov 2015, 19:32

Image
Pavao Bedeković svake nedjelje upozorava vozače, koji pristižu na Hrelić, zagrebački sajam rabljene robe, da svoje automobile ne ostavljaju na njegovoj oranici. No oni se redovito na to oglušuju i desetke automobila ostavljaju na površini gdje Pavao sadi kukuruz. U nedjelju mu je prisjelo kad je 50-tak automobila ugledao na svom vlasništvu, pa je ljutito sjeo u traktor i izorao sve što je mogao. Spriječio je tako ljude da bezbrižno sjednu u automobile i odvezu se s Jakuševca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozačima je vratio zasjedom na njivi

[ytube][/ytube]

Ogorčeni su vozači pozvali policiju ugledavši što je Pavao učinio, no ništa time nisu postigli jer je on izorao svoju zemlju s kojom može raditi što hoće. Dvojica su policajca ipak stigla na njihov poziv, no mogli su samo sjesti u automobile gospođa koje sa zemlje same nisu mogle isparkirati svoje automobile i pomoći im da što prije odu svojim kućama, piše “24sata“.

Pomogao im je i sam Pavao koji je traktorom žurno izravnavao izorane brazde kako bi ljudi mogli lakše izaći na cestu.

– Nije oštetio niti jedan automobil. Mnogi govore da bi porazbijali stakla na automobilima ili ih izgrebali da se netko parkira na njihovoj zemlji. No Pavao je vozače upozorio na sebi svojstven način – rekli su njegovi poznanici i dodali kako se nadaju da je ovim činom vozačima jasno dao do znanja što misli o njihovom parkiraju na svojoj zemlji.

Valjda su ga ozbiljno shvatili – rekli su svjedoci okršaja na Jakuševcu. Hoće li vozači ozbiljno shvatiti upozorenje ili će se opet parkirati na Pavlovu zemlju, vidjet ćemo već iduće nedjelje.

(24.hr)

Maja
Administrator
Administrator

Re: More automobili, ne gazite mi oranja

Post by Maja » 19 Nov 2015, 01:23

Pametan.

Nego, šta sam ovdje primijetila. Ljudi se toliko sekiraju zbog ograde, mrginja, ukopnika, žice. Pomakao ogradu ovaj, ušao u moje onaj a sva ta zemlja stoji u ledini, ne radi se, niti će se ikad raditi. I ti koji se bune prevalili sedamdesetu ali se ponašaju kao da će živjeti vječno. Posvađaju se oko nekakvih sitnica i onda ne pričaju godinama a Azrail samo što nije zakucao na vrata.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2190 times

Post by Hannibal » 19 Nov 2015, 01:29

Zbog medje se znalo i ubit
🐽

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 19 Nov 2015, 01:31

Bravo Pav'o!

Ma Majo, to su ljudi gladni, oči gladne, misle da će zemlju u grob ponijeti. Umjesto da razmišljaju da l' će hrastov ili bukov tabut oni se svadjaju oko zemlje.
Samo sabura

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 19 Nov 2015, 01:31

greeneyes wrote:Bravo Pav'o!

Ma Majo, to su ljudi gladni, oči gladne, misle da će zemlju u grob ponijeti. Umjesto da razmišljaju da l' će hrastov ili bukov tabut oni se svadjaju oko zemlje.
Ne zaboravi jantahte :D.
Question everything.

Post Reply

Return to “Mediji”