Rudnici

Moderator: Krokodil Behko

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8848 times
Been thanked: 5608 times
Status: Offline

Re: Rudnici

Post by Mister No »

ElTriconi wrote: 21 Jul 2025, 21:48 Cito neku noc revizorski izvjestaj jednog rudnika. Najvise mi je za oko zapalo to da revizorima nije jasno sto se za potrebe racunovodstva iznajmljuje servis bivse radnice kad po sistematizaciji radnih mjesta ima zaposlenih koji bi to trebali raditi 😂
Ma to je vrh bijega.

Pogledaj koliko poljski rudnici uglja imaju zaposlenih a koliko tona godišnje izrove.
The Dark Side Of The Forum...
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49953 times
Been thanked: 8875 times

Post by ElTriconi »

I jos jedna stavka, radno vrijeme im cudno, revizori se pitaju sto pauzu za jelo koriste u radno vrijeme. Svak radi pola sata duze zbog te pauze, ona je neplacena a ovi skontali moremo mi u radno vrijeme jest, pa ja 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49953 times
Been thanked: 8875 times

Post by ElTriconi »

Mister No wrote: 21 Jul 2025, 21:50
ElTriconi wrote: 21 Jul 2025, 21:48 Cito neku noc revizorski izvjestaj jednog rudnika. Najvise mi je za oko zapalo to da revizorima nije jasno sto se za potrebe racunovodstva iznajmljuje servis bivse radnice kad po sistematizaciji radnih mjesta ima zaposlenih koji bi to trebali raditi 😂
Ma to je vrh bijega.

Pogledaj koliko poljski rudnici uglja imaju zaposlenih a koliko tona godišnje izrove.
Najbolja stavka ti je procitat kolektivni ugovor i vidit bodove, izracunati prosjecno isplacenu bruto platu iz troskova plata pa uporedit sa rudarima. Rudara ima najmanje, otiso im prosjek puno u visine 🤔

A to prosjek po radniku je kakav jest upravo zbog toga. Kad ti najveci dio troskova firme cini radna snaga onda bi bilo logicno sto vise proizvodnog kadra namlatit 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Post Reply

Return to “BH proizvodnja”