Pasaga wrote:...to nikad nemoze zagrijat prostoriju.....Mala_Mu wrote:Na grijalicu
ako bude ovako slabo grijanje.. malo ,malo pa nestane..
ah imas bolje rjesenje?
Moderator: spacebound

Pasaga wrote:...to nikad nemoze zagrijat prostoriju.....Mala_Mu wrote:Na grijalicu

...sta je....stan u zgradi....ili privatna kuca.....Mala_Mu wrote:Pasaga wrote:...to nikad nemoze zagrijat prostoriju.....Mala_Mu wrote:Na grijalicu
ah imas bolje rjesenje?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Pasaga wrote:...sta je....stan u zgradi....ili privatna kuca.....Mala_Mu wrote:Pasaga wrote:...to nikad nemoze zagrijat prostoriju.....Mala_Mu wrote:Na grijalicu
ah imas bolje rjesenje?

Staje ba to tolko skupo....Krokodil Behko wrote:Ova je opšina gasificirana, ali da ga ebem, ko može s ovoliko skupim gasom, da grije cijelu etažu, kao kod mene npr, kuhinja, tri sobe, špajz, kupatilo i hodnik. Pa to bi bilo oko 200 maraka mjesečno i to minimum.
Ovako, ako baš nisu jaki minusi, s drvima bez problema zagrijavam kuhinju, jednu sobu, hodnik i kupatilo, za 50% navedene sume.

To je onda neki fušer odradio..... ulazna temperatura podnog grijanja dosta je niža od temperature klasičnog centralnog grijanjaJulia-Klara wrote:koje crno podno grijanje , bjez ba Pasaga
jednom bila u stanu gdje je postavljeno, i u kupatilu plocice VRELE, ne mosh bos hodat po njima
sjela na solju i digla noge
katastrofa!

Skroz sam druge struke....ali sam se često susretao s tim, a radoznao sam...ne može meni kooperant prodavati muda pod bubregeZMAJ wrote:vid ovog majstora za grejanje...

Ja se grijem na pelet.Mutevelija wrote:Niste dali opciju na drva i ugalj zajedno.
Trebalo bi se uvažiti. Koji peh, pohađao sam školu za ovo a sad niti radim ovo niti znam nešto više posebno, ako ne zavirim u sveske iz srednje škole.
Može se izračunati za jednu prostoriju tačno koliko treba radijatora, kolilo se gubi toplote, veliki potrošači toplote u prostorijama su plafon/strop, ploča a i najveći je prozor.
Isto tako gleda ase i debljina zidova, da li im stiropoa, itd.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests