U Rajlovcu ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: U Rajlovcu ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH

21 Nov 2015, 12:28

Podrinjac, i ja mislim da nisu normalni ali uracunljivi jesu. Oni itekako znaju sto rade. Svjesno to rade i planiraju..Trebalo bi im svima suditi ali pobjednicima se uglavnom me sudi. Tko je presudio avanturizmu Amerike...
Zalosno je sto takvi vladaju svijetom. Njima je ovaj svijet bas kao racunalma igrica koju kreiraju...
Netko ce ipak suditi..ili nesto...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

21 Nov 2015, 13:18

...mene nesto posebno brine jer sam svjestan za razliku od nekih da ovo nije igra...vecina tih bombasa rodjena je i zivi u europi..uostalom ko i njihovi rodutelji..zasto se nis integrirali u civilizaciji koja ih je prihvatila..mozda dijelom i zbog teza koje se provlaci kroz ove postove o prljavom zapadu koji ih je njih njihove obitelji primio.po standardima dostojni covika..a oni pljuju li pljuju..i onda neki seru kako je drzava kriva sto se oni nisu integrirali ..ma nemoj..i odgovor onima koji ne zele polemizirat ne sumnjam u njihove profesionalne iliti bilo druge sposobnosti da privredjuju ali zacudo svi svoje sposobnosti koriste na prljavom zaoadu..a nije rusija na kraju svita..pa ni turska koja je ekonomska sila :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

21 Nov 2015, 15:49

Pobjedise mediji: utufise nam u glavu da je ovo ipak terorizam.
Ubjedise nas da ja frajer vehabija a izgleda nije znao fatihe proučit.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

21 Nov 2015, 15:51

REMB wrote:Pobjedise mediji: utufise nam u glavu da je ovo ipak terorizam.
drug...
vjerovatno si mlad...
nisi jos spoznao snagu i moc medija......bilo kojeg....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Nov 2015, 15:56

laganini wrote:...mene nesto posebno brine jer sam svjestan za razliku od nekih da ovo nije igra...vecina tih bombasa rodjena je i zivi u europi..uostalom ko i njihovi rodutelji..zasto se nis integrirali u civilizaciji koja ih je prihvatila..mozda dijelom i zbog teza koje se provlaci kroz ove postove o prljavom zapadu koji ih je njih njihove obitelji primio.po standardima dostojni covika..a oni pljuju li pljuju..i onda neki seru kako je drzava kriva sto se oni nisu integrirali ..ma nemoj..i odgovor onima koji ne zele polemizirat ne sumnjam u njihove profesionalne iliti bilo druge sposobnosti da privredjuju ali zacudo svi svoje sposobnosti koriste na prljavom zaoadu..a nije rusija na kraju svita..pa ni turska koja je ekonomska sila :hm

i svi od ranije poznati-- onima koji brinu za nas
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

21 Nov 2015, 17:12

Ti si sad (nesvjesno) sam stavio znak jednakosti između vehabija i terorizma.
Ne čini li ti se, da bi nam lakše bilo da se ovo svari kao terorizam bez vjerske konotacije?

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Nov 2015, 17:20

laganini wrote:...mene nesto posebno brine jer sam svjestan za razliku od nekih da ovo nije igra...vecina tih bombasa rodjena je i zivi u europi..uostalom ko i njihovi rodutelji..zasto se nis integrirali u civilizaciji koja ih je prihvatila..mozda dijelom i zbog teza koje se provlaci kroz ove postove o prljavom zapadu koji ih je njih njihove obitelji primio.po standardima dostojni covika..a oni pljuju li pljuju..i onda neki seru kako je drzava kriva sto se oni nisu integrirali ..ma nemoj..i odgovor onima koji ne zele polemizirat ne sumnjam u njihove profesionalne iliti bilo druge sposobnosti da privredjuju ali zacudo svi svoje sposobnosti koriste na prljavom zaoadu..a nije rusija na kraju svita..pa ni turska koja je ekonomska sila :hm
Mladi ljudi su nazalost sve labilniji a neki eto imaju ozbiljne probleme ili krize svoga identiteta..pa ga nalaze u tako groznim stvarima..
Zapravo netko im smisljeno ispere mozak pa oni misle da ce pronaci svrhu svoga zivljenja..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

laganini
Spamer
Spamer

21 Nov 2015, 17:33

Krokodil Behko wrote:

Ne čini li ti se, da bi nam lakše bilo da se ovo svari kao terorizam bez vjerske konotacije?
...
..meni je svatljibo da se muslimani cilog sbits ogradjuju od te sake jadnika..ka vjetnik znam da ni jedna vira to ne propagira..to mi je razumljivo ali cinjenica je da oni ubijaju oz poklic alahu pa ne mozes rec da to nema vjerskog elementa..a ako nije onda koja ideologija ih tira da to rade..komunisti nisu..dakle ima te elemente doduse u postocima zo je zanemariv dio muslimanske populacihe.. :ok

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

21 Nov 2015, 17:35

Krokodil Behko wrote:

Ja nikad nista ne radim nesvjesno. :oo
Zar nisu mediji požurili sa kvalifikacijom dotičnog događaja; prvo da je riječ o vehabiji a potom da je terorizam.
Ja ne stavljam znak jednakosti, mediji stavljaju.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Nov 2015, 17:38

laganini wrote:
Krokodil Behko wrote:

...
..meni je svatljibo da se muslimani cilog sbits ogradjuju od te sake jadnika..ka vjetnik znam da ni jedna vira to ne propagira..to mi je razumljivo ali cinjenica je da oni ubijaju oz poklic alahu pa ne mozes rec da to nema vjerskog elementa..a ako nije onda koja ideologija ih tira da to rade..komunisti nisu..dakle ima te elemente doduse u postocima zo je zanemariv dio muslimanske populacihe.. :ok

:hm i ti sad , razdvajas dlake--ako si zbilja vjernik, onda nista nije ''''zanimljivo''''
Image

laganini
Spamer
Spamer

21 Nov 2015, 17:44

..ne kuzim te mozese sutra pojavit extremna skupina katolika i radit ludosti..s tim predznakom :cudi..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

21 Nov 2015, 17:58

laganini wrote:
Krokodil Behko wrote:

...
Ama on je prvenstveno idiot i ne zna ništa o religiji. Više ja znam nego on, mada ne nosim ni bradu ni kratke hlače :D.
Što se tiče tog uzvika, to sad kao neki trend, uzviknu to i počine nešto zbog toga što im je život bio takav kakav jeste, a ne zbog položaja ove ili one vjerske grupacije. sad je to slučaj za sociologe da opišu kako ovakvi slučajevi nastaju i iz kojih razloga, a ne za vjerske radnike. Mislim da je pozadina uglavnom bila potpuno odvojena od bilo kakve pobožnosti, živili su na rubovima društva asocijalizirani, zanemarivani i samozanemarivani i odjednom preskaču taj level pobožnosti, uzimaju oružje i postaju nekakvi borci za religiju.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

21 Nov 2015, 18:01

Ne treba sad svaku petardu nazivati terorizmom,ali ne treba ni olako uzimati ubistva ni prijetnje.

Samo su budale neoprezne. Ovo sve treba dobro osluskivati. Ja ne bih bas tako nehajno odmahivala rukom ko neki.

Previse je ovdje nelijecenog ptsp-a,depresije,nagomilanog nezadovoljstva,nezaraslih rana,razlicitih sekti,da ne bi necim kulminiralo.

Ovo stanje nismo mi stvorili,nismo mi krivi,srusili su nam tvornice,pobili familije i uveli namjerno i prosirili ove sektase,kao zavrsni udarac,kad nas vec nisu mogli onako dotuci.
Mi ne znamo sa svime spomenutim izaci na kraj,a nema ko da nas povede i izbavi.

Mozda i nije planirano da se bas ovoliko namnoze ali sad neko bezbeli zadovoljno trlja ruke,dok svi odbacuju odgovornost ko vruc krompir.

@video,ko su ti ljudi za koje kazes da jedva cekaju ovakve dogadjaje i raduju se da ih bude sto vise?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

laganini
Spamer
Spamer

21 Nov 2015, 18:02

..jebiga nek si i ti spomenuo kratke hlace :888 samo tebe nece popljuvat :hihi ..jebiga ja sam odvalio na to..ok 99 posto i ne cita ove duze postove pa udri po meni :haha

Pasaga
Hadžija
Hadžija

21 Nov 2015, 18:06

Zagorka wrote:Ne treba sad svaku petardu nazivati terorizmom,ali ne treba ni olako uzimati ubistva ni prijetnje.

Samo su budale neoprezne. Ovo sve treba dobro osluskivati. Ja ne bih bas tako nehajno odmahivala rukom ko neki.

Previse je ovdje nelijecenog ptsp-a,depresije,nagomilanog nezadovoljstva,nezaraslih rana,razlicitih sekti,da ne bi necim kulminiralo.

Ovo stanje nismo mi stvorili,nismo mi krivi,srusili su nam tvornice,pobili familije i uveli namjerno i prosirili ove sektase,kao zavrsni udarac,kad nas vec nisu mogli onako dotuci.

Mozda i nije planirano da se bas ovoliko namnoze ali sad neko bezbeli zadovoljno trlja ruke,dok svi odbacuju odgovornost ko vruc krompir.

@video,ko su ti ljudi za koje kazes da jedva cekaju ovakve dogadjaje i raduju se da ih bude sto vise
?
Nista nije slucajno....
Sad je tu,a morala je biti uvjek,odgovornost i pozornost gradjana,svakog gradjanina.
Cim se primjeti,vidi...ili naslucuje za nekog,ili komsiju...treba reagovati
..pokupiti ...
To je najbolji vid samozastite,sa visestrukom koristi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

21 Nov 2015, 18:14

Pasaga wrote:
Zagorka wrote:Ne treba sad svaku petardu nazivati terorizmom,ali ne treba ni olako uzimati ubistva ni prijetnje.

@video,ko su ti ljudi za koje kazes da jedva cekaju ovakve dogadjaje i raduju se da ih bude sto vise
?
Nista nije slucajno....
Sad je tu,a morala je biti uvjek,odgovornost i pozornost gradjana,svakog gradjanina.
Cim se primjeti,vidi...ili naslucuje za nekog,ili komsiju...treba reagovati
..pokupiti ...
To je najbolji vid samozastite,sa visestrukom koristi.
Isto ko da kazes da si kriv kad udje ona moldavka pa prosiri sidu. Kazes prati dobro. Ako ce neko slati moldavke dzaba ti pratis,virus se siri.
Sto je uopste dopustena jedna maoca i takva neka sela,zaseoci? Lako je to procesljati. No,to nisu glasaci i tamo nicija noga nece krociti. Prijavljuj koga hoces.
Policija izvrsi uvid i ode kuci,nekad ni to. Nije to nikakva tajna,znaju se njihova mjesta,znaju se oni imenom i prezimenom,imaju cak fb profile sa kojih svoje premudre poruke salju.
Sve je vidjeno,i nista nije u tajnosti,ali to ocito ministra policije ne zanima.

Da naprave ljudima asvalt,tvornice,ambulante ne bi podivljali u tim selendrama. Ovako imaju viska vremena,a dokon um djavolsko igraliste.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Nov 2015, 18:16

pa dje je slucajno... poglej sinocni epilog pirotehnike... general vojske pazi koliki cin, prosao kroz dim kako kaze i on s takvim ciom ne zna sta je to i odmah obavestava policiju i daje podatke o autu koje je vidio da je tuda proslo...

jes general ne zna prepoznat o cemu se radi... ma i budala bi vidjela...

no s ciljem je to uradio , tj alarmirao i uspio je... za tili cas doslo je do "teroristickog napada" cak i do kratera... :grana

general a ... nanu li mu...

i of kors prohrvatske lokalne medijske kuce su odmah obavestavale o bombaskom napadu na generala zdruzenih snaga BiH...

i vecernji, jutarnji list...

u srbiji je odmah receno, pirotehnika...

i sta sad kaze vecernji list o toj famoznoj bombi?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer

21 Nov 2015, 18:19

..ukratko receno ti si glup..drz se sporta i poezije :ok

Pasaga
Hadžija
Hadžija

21 Nov 2015, 18:19

Prije svega,ono sto napisah,je jedan zajednicki vid samozastite.
Kako da se narod osloni na drzavu da ona to radi umjesto njih.
Poznate su IP adrese,ljudi koji animiraju takve....sta cekaju...
Takvi se setaju po gradu,ustanovama....dio su svakodnevnice....
...imaju svoja mjesta okupljanja...
Ipored sveg toga vlast nista ne cini....
Ako se bude cekalo,posle ove nesrece,i nastavi se po starom....tj...odmahivanja rukom....
...necemo daleko.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Nov 2015, 18:23

laganini wrote:..ukratko receno ti si glup..drz se sporta i poezije :ok

pa cekaj treba li da se postavljaju ti SENAZCIONALNI naslovi hrvatskih glasila???

i sta bi sad?

cak si i ti jutros poletio pred rudu i zlobno se smijao pozivajuci na tvoje price o isilu...

sta bi sad ? usro si se?

sad pojela maca a ?

pitam se samo kako sve gutate sto vam se poturi...

proso kroz dim? pa prikane ti da si ikad video bilo kakvu eksplozivnu napravu, od m75 pa do bilo kakvog sranja rucne proizvodnje, ili ti kucne radinosti :D. znao bi kako izgleda kad drmne...

kakav narod takav i general...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Post Reply

Return to “Politika u BiH”