Od krema bas nista mi vise ne odgovara. Sve iritira kozu..
Cak ni one maske. Samo retinol mi je dosad podnosljiva.
I u mene je specijalni safun, tecni, za lice. Hidrira kozu, vrsi eksfolijaciju i cisti, dezinfikuje 99% hamelja sa lica, lahko se ispire.
Jedna je gospođa.gospođa Brams wrote: 24 Jul 2025, 09:45 Moja ljetna rutina: ujutro umivanje toplom vodom, onda Immortella sprej za hidrataciju i smirivanje koze, pa La Roche Posay Anthelios Oil Correct SPF50.
Navecer double cleanse s Mixa Optimal Tolerance micelarnom vodom i gelom (rotiram Cerave hydrating cleanser i blemish control cleanser).
Svaki drugi dan ide serum - Some by mi miracle 30day AHA BHA PHA serum, ili Bielenda Dr. Medica serum (mandelic acid, azelaic acid, niacinamide), pa krema. Ostale dane ide samo hidrantna krema, trenutno Bioderma Sebium hydra. Ponekad za ekstra hidrataciju stavim i Imortella organsko ulje ruze za kraj. Za oziljke od akni mazem LRP Cicaplast baume b5, a na aktivna problematicna mjesta stavljam Neutrogena spot treatment s benzoil peroksidom, ili Mario Badescu drying lotion.
Eh da imam i okoloocnu kremu Haba Lado, makar dosta cesto mi se dogodi da ju zaboravim staviti![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests