dobra ideja...KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
Hoće li neko od izbjeglica orati ili su i oni klonovi SDA?
privuce sve moguce donacije......
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
dobra ideja...KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
Ima i kuća i sto ispred kuće i loza da ljeti pravi hlad i česma ispod loze i rijeka pored kuće...Salahuddin wrote:Poceh citati i pomislih odmah da dajes plac. Ne bi ti bilo previse? A mogu oni orati svugdje, samo sto se valja poslije toga negdje otici i okupati i pojesti nesto. A to bez krova nad glavom ne ide. Nego, pola njive za plac a pola za oranje. Da imas 2-3 generacije, koje ce za tebe moliti i obilaziti ti mezar.KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
Badema nije za pluga,nego samo za mehka dušeka.Krokodil Behko wrote:KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
Šta će ti izbjeglice oko njive, pored vake poletne Bademe?
Misliš da je bolje na kamenu,da pišti ko Poskok?Salahuddin wrote:KOMESAR wrote:Badema nije za pluga,nego samo za mehka dušeka.Krokodil Behko wrote:KOMESAR wrote:Imam dvije - tri njive u Jeleču.
Šta će ti izbjeglice oko njive, pored vake poletne Bademe?
Dragi KOMESAR, sto mehka...toliko puno problema je tu.
Rumunija i Bugarska su primljene kako bi se smanjio uticaj Rusije i NATO doveo sto blize ruskoj granici. Turska u EU? zaboravi, to se skoro nece dogoditi. Nije to ni Brielu ni Parizu ni Londonu u interesu.storm wrote:Dok ne riješe problem u Turskoj, Libanonu i slobodnim teritorijama Sirije gdje je na stand by još cca 4 milijuna ljudi u izbjegličkim kampovima, sumnjam, da će toliko brzo sortirati i vraćati kako budu dolazili.
Tursku primiti u EU i 90% problema je riješeno.... čak ne vidim zašto se tu nalaze Rumunjska i Bugarska, a da Turska ne bi mogla.
Ekonomija je čak superiornija od nabrojanih.
Crno more je bilo ključ za primanje ovih ( ni krivi ni dužni upali)ZMAJ wrote:Rumunija i Bugarska su primljene kako bi se smanjio uticaj Rusije i NATO doveo sto blize ruskoj granici. Turska u EU? zaboravi, to se skoro nece dogoditi. Nije to ni Brielu ni Parizu ni Londonu u interesu.storm wrote:Dok ne riješe problem u Turskoj, Libanonu i slobodnim teritorijama Sirije gdje je na stand by još cca 4 milijuna ljudi u izbjegličkim kampovima, sumnjam, da će toliko brzo sortirati i vraćati kako budu dolazili.
Tursku primiti u EU i 90% problema je riješeno.... čak ne vidim zašto se tu nalaze Rumunjska i Bugarska, a da Turska ne bi mogla.
niko ne spori ekonomsku moc Turske, a u NATO su jos od osnivanja tog pakta ali za EU nisam siguran....mada i koliko ce EU trajati i ona lagano puca po savovima..storm wrote:Crno more je bilo ključ za primanje ovih ( ni krivi ni dužni upali)ZMAJ wrote:Rumunija i Bugarska su primljene kako bi se smanjio uticaj Rusije i NATO doveo sto blize ruskoj granici. Turska u EU? zaboravi, to se skoro nece dogoditi. Nije to ni Brielu ni Parizu ni Londonu u interesu.storm wrote:Dok ne riješe problem u Turskoj, Libanonu i slobodnim teritorijama Sirije gdje je na stand by još cca 4 milijuna ljudi u izbjegličkim kampovima, sumnjam, da će toliko brzo sortirati i vraćati kako budu dolazili.
Ne bi bio siguran za Tursku....isto zbog nekih interesa, vjerojatno prije Srbije ulaze....prvo su u NATO paktu koji je neslužbena vojska EU ....ma što mi pričali....
drugo su ekonomski jaka sila... kriza ih nije ni okrznula...ekspanzija traje...
i treće, mogu biti ključni u prevladavanju izbjegličke krize .... posebno jer je Grčka država- invalid u ovom trenutku.
A ima tu još geopolitičkih razloga.
Storme Turska je mocna drzava a Erdogana zabole bas da mu Brisel uvodi demokratiju po svom. Da Brisel gura svoj nos u turske probleme sa Kurdima, nece to Turci nikada sebi dozvoliti.storm wrote:Možda i pukne....ja znam da je to rusima i rusofilima san....no da vidimo
I nemam neko posebno mišljenje o EU ... odlična ideja i namjere, malo šteka izvedba sad kad se razširila...
Sremaju se sad uvesti mini schengen...znači mi seljaci opet ispadamo iz igre
A odavno pričaju o europi u dvije brzine.....jedna sa poznatim silama i druga, mi ostali....no jedno je sigurno, ovaj će model teško preživjeti.
Licimerima Kurdi sluze za ucenjivanje , a ne sto se sekiraju za njihove zivote i prava.storm wrote:Mislim da Turska itekako želi u EU.... a tko se kome petlja, zavisi od pristupnih pregovora...
ako je ikad Erdogan imao dobru poziciju, ima je sad.... može biti ključan (uz sve navedeno) za kontrolirani priliv izbjeglica.
Dolaze i preko mediterana ali to su minorne brojke, koje europa s lakoćom prima.
Zar ti doista misliš, da će EU brinuti brigu o položaju Kurda? ....ovi licemjeri ne
sto da pukne?storm wrote:Možda i pukne....ja znam da je to rusima i rusofilima san....no da vidimo
I nemam neko posebno mišljenje o EU ... odlična ideja i namjere, malo šteka izvedba sad kad se razširila...
Sremaju se sad uvesti mini schengen...znači mi seljaci opet ispadamo iz igre
A odavno pričaju o europi u dvije brzine.....jedna sa poznatim silama i druga, mi ostali....no jedno je sigurno, ovaj će model teško preživjeti.
puno uslova nerealnih postavljaju, prvo kosovo , a drugo šta mi se ne sviđa naturaju nam GMO . Na taj način da uništimo još jedino šta nam valja proizvodnja hrane.storm wrote:Ima da uđete stražnjicom prema naprijed, kao i mi uostalom
Sve lete tebe pitati za mišljenje
Users browsing this forum: spacebound and 10 guests