"Branili smo Vukovar, a ne Bykobap"

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: "Branili smo Vukovar, a ne Bykobap"

Post by laganini »

..zmaj ako znas nekog iz b.luke slobodno se raspitaj.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..zmaj ako znas nekog iz b.luke slobodno se raspitaj.. :ok
Sto puta bio u BL, ako znas nekog oficira iz VJ slobodno se raspitaj da li su bili sppremni da udju u rat. Znam da ste stigli nadomak BL i bas zbog toga krivim Ratka Mladica. Sta je sa vojskom trazio u Srebrenici a pada mu zapadna Bosna.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..mirna reintegracija baranje i stop s napredovanjem..posli su poceli dejtonski razgovori i ono sto se desilo da je i hrv i bih sveukupno gledajuc izgubila posavinu..mislim na hrvatski narod u okviru biha..tu je sloba ispa pobijednik..po meni..
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..mirna reintegracija baranje i stop s napredovanjem..posli su poceli dejtonski razgovori i ono sto se desilo da je i hrv i bih sveukupno gledajuc izgubila posavinu..mislim na hrvatski narod u okviru biha..tu je sloba ispa pobijednik..po meni..
A Srba nema u Krajini tu je Tudjman ispao pobednik. Kako meni taj rat smrdi, jel ono bese Sarenic ili kako se preziva sef obavestajaca Hrvatske za vreme oluje sedeo kod Slobe u kabinetu...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..mislis na sarinica..ma nasi su se ubacili u slobin stab informacije su curile ko na traci :zubi
kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung »

odakle pobjednik?citavu posavinu su uzeli do jeseni 92.jedino je koridor bio uski prolaz preko brckog,sve drugo poklopljeno.citavu krajinu je prepisao
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..mislis na sarinica..ma nasi su se ubacili u slobin stab informacije su curile ko na traci :zubi
Da Sarinic on je kod Slobe u kabinetu sedeo i cugali wiski dok je padala RSK. Pazi Sloba im ne da da potpisu Z4 a kad je HV napala RSK on ni qrcem nije mrdnuo...zato ti kazem punootoga meni tu smrdi... mozda je i vas dolazak pred BL opomena Srbima iz BIH da se ide na Dejton i kraj...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..moguce su sve varijante kako je hv rasla proporcionalno tome je jna padala..od motiva pa dalje..i uvjeti za pregovore su rasli u korist hv..
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..moguce su sve varijante kako je hv rasla proporcionalno tome je jna padala..od motiva pa dalje..i uvjeti za pregovore su rasli u korist hv..
JNA nije postojala od 92 bre to se raspalo sve, posle napravise JA koja nije mogla po Vensovom planu braniti Srbe u HR jel je potpisnica plana , mislim 07.12.1991. bila JNA
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..nebitno ali logistika i ljudstvo je i dalje bilo :ok
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..nebitno ali logistika i ljudstvo je i dalje bilo :ok
mozemo mi pricati sad koliko hocemo al meni nije jasno zasto je Vukovar onako razbijen. Kolega sa posla je bio mobilisan bas na Vukovaru. On kaze udju u centar grada i stigne naredjenje povlacenje i tako nebrojeno puta a ginu i jedni i drugi. :cudi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

ZMAJ wrote: To Kardeljevo vracanje na pocetak je i kraj Jugoslavije, pre tog ustava je trebalo napraviti realna razgranicenja republika, eventualno dati Srbima u Hr pokrajinu. Mnogo je ostalo neresenih pitanja i dogodio se rat.
Upravo si prezentirao, za to doba, tipično srpsko mišljenje, nastalo nakon indoktrinacije Miloševićevih medija, a zbog kojeg se Jugoslavija i raspala.
Znači, ti bi da ukineš autonomije na Kosovu i u Vojvodini (što je i učinjeno), a da ti je da se poklopi cijela BiH plus još i pokrajina u HR?

Neki bi za taj tvoj plan stručno rekli: Kavvobag-Kavvovac-Vivovitica.
Konstatujem da je Šešelj bolji od tebe, jer on nam je bar javno poručio dokle su granice Srbije, pop njegovom mišljenju.

ZMAJ wrote:
Sto puta bio u BL, ako znas nekog oficira iz VJ slobodno se raspitaj da li su bili sppremni da udju u rat. Znam da ste stigli nadomak BL i bas zbog toga krivim Ratka Mladica. Sta je sa vojskom trazio u Srebrenici a pada mu zapadna Bosna.
Ne morate pitati oficire te infantilne vojske, evo pitajte mene. Bio sam na ratištu, čiji je istočni krak bio udaljen od Drine nepunih 10 kilometara.
Čim neko od nas malo jače prdne na Majevici, dolaze OMJ iz Srbije. Dolazili su tokom cijelog rata u Podrinje, pa i dublje. Ne zaboravimo, više od pola srpske vojske koja je učestvovala u Srebrenici, sačinjavale su jedinice Valjevskog i Užičkog korpusa.

Jedinice iz Srbije su učestvovale i u opsadi Sarajeva i svugdje po ratištima BiH, pa smo nekako izlazili na kraj s njima i evo, na sam tvoj pomen VJ, prosto se usrasmo od straha :D.

A i ovaj lagani što piše gluposti, bože sačuvaj i sakloni "treća sila Evrope"??
haha, pa kakvi su tek ostali, ako je ona rulja bila ttreća u Evropi :haha

Lagani, Tuđman je Vukovar isporučio Srbima (pod komandom Vesne Zmijanac) na tacni. Ti govoriš o strategiji a ja o 1000 mrtvih branitelja i civila, kužiš?
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Kakva baljezgarija...

Alo junaci dje ste vas dvojica bili, u to doba... pogotovo ovaj dalmoski hdzovac ... sad tu laprda a i tad je gledo korist svog dupeta...

Stoga o bilo kakvom herojstvu zacepi gubicu u suprotnom da cujemo dje si bio i polozaj...

Obican seronja

U hrvata je tipicno i ono sto je partizane zadesilo posle rata da vise boraca na platnom spisku kao penzionera nego uistinu boraca u ratu...

Ta saka koju spominju kod vukovara je zavrsila karijeru za tri mjeseca knin da ne govorimo... u posavinu upadose u martu 1992 a pedala u julu... sto rece kuplung poklopljeni od sale...

Do 1995 su malo junacki divljali po pakrackoj dolini na civilima i to je to... ispade sad jebote branigelja vise no na ruskom frontu...

Posto si bio kuci podguzma kukavna muva i lezo pod jorganom uz zenino dupe nemoj da se pozivas na neke uspjehe....

Ako nijesi dokumenta nna sunce da vidimo dje si bio tzv "junace"

Ako nr dokazes onda ostani smrdo i nista tvoje niie bitno...

Hdz govnarko...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Ovo se odnosilo na dalmosa i zmaja junacine...

Krokodil je upao
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Zasto naoruzana Armija nije uspjela
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

:puca
drugrankovic wrote:Ovo se odnosilo na dalmosa i zmaja junacine...

Krokodil je upao
... :place nadmasis sam sebe..nadam se da nisi tipicni srbin bilo bi uvreda za naciju.. :lud
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

laganini wrote:..mislis na sarinica..ma nasi su se ubacili u slobin stab informacije su curile ko na traci :zubi
ma nisu se oni nigdje ubacili...jedina slobodna telefonska linija u vrijeme rata bila je tuđman-milošević.
a znamo i zašto! BiH. Podjela!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
ZMAJ wrote: To Kardeljevo vracanje na pocetak je i kraj Jugoslavije, pre tog ustava je trebalo napraviti realna razgranicenja republika, eventualno dati Srbima u Hr pokrajinu. Mnogo je ostalo neresenih pitanja i dogodio se rat.
Upravo si prezentirao, za to doba, tipično srpsko mišljenje, nastalo nakon indoktrinacije Miloševićevih medija, a zbog kojeg se Jugoslavija i raspala.
Znači, ti bi da ukineš autonomije na Kosovu i u Vojvodini (što je i učinjeno), a da ti je da se poklopi cijela BiH plus još i pokrajina u HR?

Neki bi za taj tvoj plan stručno rekli: Kavvobag-Kavvovac-Vivovitica.
Konstatujem da je Šešelj bolji od tebe, jer on nam je bar javno poručio dokle su granice Srbije, pop njegovom mišljenju.

ZMAJ wrote:
Ne morate pitati oficire te infantilne vojske, evo pitajte mene. Bio sam na ratištu, čiji je istočni krak bio udaljen od Drine nepunih 10 kilometara.
Čim neko od nas malo jače prdne na Majevici, dolaze OMJ iz Srbije. Dolazili su tokom cijelog rata u Podrinje, pa i dublje. Ne zaboravimo, više od pola srpske vojske koja je učestvovala u Srebrenici, sačinjavale su jedinice Valjevskog i Užičkog korpusa.

Jedinice iz Srbije su učestvovale i u opsadi Sarajeva i svugdje po ratištima BiH, pa smo nekako izlazili na kraj s njima i evo, na sam tvoj pomen VJ, prosto se usrasmo od straha :D.

A i ovaj lagani što piše gluposti, bože sačuvaj i sakloni "treća sila Evrope"??
haha, pa kakvi su tek ostali, ako je ona rulja bila ttreća u Evropi :haha

Lagani, Tuđman je Vukovar isporučio Srbima (pod komandom Vesne Zmijanac) na tacni. Ti govoriš o strategiji a ja o 1000 mrtvih branitelja i civila, kužiš?
Polako jadan da nisi prenaglio. Bas cemo sad o Ustavu74. Sta pise tamo da poslanici obe srpske pokrajine ucestvuju u radu skupstine Srbije i mogu svaku odluku stopirati koja se njima ne svidja a Srbija nema nikakve ingerencije u svoje dve pokrajine. Sto nije data tad pokrajina Srbima u HR. Bas to se cekalo da Srbija resi problem u svom dvoristu pa da se krene u rusenje Jugoslavije. Svi smo davali pomoc nerazvijenima, najvise Kosovu a oni od tih para kupovali srpske kuce i imanja. Kad je Srbija resila statuse SVOJE DVE POKRAJINE Slovenci , Hrvati i Muslimani, oni kojin nisu nikada ni voleli Jugoslaviju vec su bili primorani uci u nju jer su tada na strani pobednika, su pokazali secesionisticke namere. Seti se Kucana i Cankarijevog doma: Svaki narod pa i Albanci imaju pravo na samoopredeljenje do otcepljenja. Kucane LAZOVCINO, Albanci nisu NAROD VEC NARODNOST i nemaju pravo na samoopredeljenje. Sad ti meni pises da su Srbi krivi za raspad Jugoslavije??? Daj bre stidi se malo, nije u Splitu vojnika JNA Makedonca ubio Srbin vec ustasa. Pa onog ustaskog zlikovca Artukovica su doveli u Zagreb kako bi ga sahranili u njegovoj NDH. 80.tih godina se povampirilo ustastvo toga sam bar bio svedok. Kardelj i Krajacic su tvorci rata u SFRJ. To upamti.
Rat u BIH, pojma nemam ko je tamo bio znam da ja nisam i ne pisem nikada o tom ratu jer sam nekopetentan. Pisem samo da bi Milosevic usao aktivno u rat 1995. da su HV, HVO i ABIH krenuli jos korak ka BL. Tad smo imali sve one migove 29, kasnije ih je NATO porusio, ogromnu borbenu mehanizaciju i krenuli bi jako. Holbruk je to zaustavio. Holbruk je Franji rekao krenete li jos korak NATO ce da bombarduje vas a ne polozaje VRS kao do tad. Tog momenta bi trebao i ti da se secas.
Vecini obicnih ljudi se rat zgadio jer je Milosevic pustio ko zna kakve zlikovacke paravojne formacije u Hrvatsku da pljackaju i ubijaju neduzne ljude. Mnogi ,medju kojima sam i ja, nismo hteli biti deo tog zla. Da su svi bili pod komandom JNA i po pravilima sluzbe JNA druga prica bi bila. Mobilisan sam polovinom XI meseca 1991. u Sarvasu sam bio 17 dana. Nama na osmatracnici su se zgadile one bradate spodobe koje su isle da kradu pljackaju i ubijaju slabije od sebe. Cim bi bilo tvrdo ti bi prvi bezali, to nije vojska. Kada sam demobilisan otisao sam iz Srbije. U Hr. metka nisam opalio.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

titicha wrote:
ma nisu se oni nigdje ubacili...jedina slobodna telefonska linija u vrijeme rata bila je tuđman-milošević.
a znamo i zašto! BiH. Podjela!
Tacno, sve dok Bili u Splitu nije doveo Aliju i Franju i naredio im da se bore na istoj strani i da nece biti podele BIH.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Procitao si i gornji post

Pa jumacino hdzovska na sunce s dokazima dje si to junak bio ili ucuti popisanko kukavni...

Neces vise srat no "junace" dokazi i prekini laprdat u tudje ime... jer mi ovdje nemamo ocito pripadnioa htvatskih vojnih snaga vec one koji iz krrveta ratovase a ovdje im usta prepuna uspjeha iz slavnih ratnih dana u kojima su se do koljena potukli cetnici...

Dje si bio tokom rata ? A laganini?

Evo ja cu rec, pod zeninom guzicom...
Gledo kako ce se dje ubacit i usicarit... rat? Laganini? Pusi sto bi rekli ameri
Post Reply

Return to “EX YU”