Speed dating

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14838 times
Been thanked: 10352 times
Status: Offline

Re: Speed dating

Post by Julia-Klara » 11 Feb 2014, 10:05

:lupa ja zaboravila na ovo u junu... mozda bude i ove godine :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 8253 times
Been thanked: 7347 times
Status: Online

Post by uvijek_kontra » 01 May 2014, 23:37

E to bi bilo za mene jer mnogo pricam,
ne znam sam kak bi sutila dok bi on pricao.. Image
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 27 May 2014, 01:29

Julia-Klara wrote::lupa ja zaboravila na ovo u junu... mozda bude i ove godine :hihi

Klaro, ne zaboravi speed dating :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 27 May 2014, 01:44

Julia-Klara wrote:Ne znam koliko vas je upoznato sa ovim terminom, znaci radi se o "brzim sastancima"... Skupe se ljudi koji traze "srodnu dusu" negdje u baru/kaficu , i razgovor je vremenski ogranicen, recimo 3 minute, pa se onda mjenjaju mjesta.

Da li ste ikada ucestvovali u ovakvim stvarima? Pitam jer se kod organizira jedan Speed dating, pa kontam ici vidjeti kako to ide...

Sta mislite o ovom vidu upoznavanja? Ja osobno nemam neko posebno misljenje, mada naginjem onome da mi je poglupo :D

Kako se mijenjaju mjesta, kroz 3 minute on sjedne na tvoje a ti na njegovo? :ples

Zezam se, ali ja stvarno ne vidim ništa loše u ovom, ljudi samo pokušavaju da sebi olakšaju.

Ali moram ti reći da je kod nas to davno isfurano. Samo prije sastanka odeš nadri hodži u Gračanicu i on ti spakuje što treba za puta. A na spoju ti je dovoljno 3 sekunde da se sve s hajrom završi :hop

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10291 times
Been thanked: 12158 times

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2025, 08:28

Isprobali smo speed dating: Kako se na brzinskom spoju povezuju parovi u 10 minuta

Image

U Hrvatskoj ima sve više poklonika, a osjećaj je kao da ste u američkom filmu, posebice kad za stol dolazi i treća osoba, pa četvrta, peta...

Odmah na vratima hostesa sudionicima dodjeljuje brojeve. Stolovi su već dobro popunjeni, s jedne strane sjede žene, s druge muškarci. Većinom su mladi ljudi, brzinskom procjenom od 20 do 35 godina. Podijeljeni su u četiri grupe, a sjeda se nasumično, za stol za kojim je prazno mjesto. Hostesa za mikrofonom objašnjava pravila, a potom daje znak i počinje rotacija. Nasuprot vas sjeda druga osoba pa imate desetak minuta da se upoznate i izmijenite što više informacija. Žene ostaju sjediti, muškarci se rotiraju, a osjećaj je kao da ste u američkom filmu, posebice kada nakon desetak minuta dolazi i treća osoba, pa četvrta, peta... I tako njih deset.

Pitanja su različita, od toga čime se bavite i koji su vam hobiji do toga kako bi izgledao vaš idealni godišnji odmor i jeste li pokušavali nekoga upoznati putem društvenih mreža. Zanimljivosti si bilježite u podsjetnik, u koji unosite i broj osoba koje su vam se svidjele i s kojima biste se htjeli ponovno naći. Tako, naime, izgleda “speed dating”, koji smo isprobali na drugom okupljanju što ga je pod egidom BOK, odnosno Bolje od Kupida, u Vetro baru priredio organizacijski tim FemAmi, u kojemu su Petra Skoko, Dea Marčić, Teresa Sudac, Lana Romanović i Dijana Kopić.

– Pokušavao sam ranije ostvariti kontakte putem društvenih mreža i nisam baš imao uspjeha. Zato mi se sviđa ova koncepcija jer u relativno kratko vrijeme mogu upoznati dosta djevojaka, a i drukčije je kada porazgovaraš s nekim uživo – govori nam Tomislav, programer iz Zagreba.

Na eventu je, dodaje, upoznao dvije djevojke koje bi volio vidjeti još koji put, a njihove će mu kontakte poslati organizatorice jer se, dakle, ne razmjenjuju tijekom rotacija, već se brojevi osoba koje su na vas ostavile najjači dojam nakon posljednjeg kruga upisuju na podsjetnik. A kada e-mailom dobijete kontakte, možete dogovarati daljnja druženja. Potencijalni parovi koji nisu imali svojih deset minuta tijekom rotacija mogu se upoznati i nakon samog “speed datinga” budući da se nastavlja i druženje u baru.

– Jako je zanimljiva koncepcija i iznenađena sam ovako velikim odazivom. No zarotiralo mi se deset muškaraca i ipak mi je to malo previše jer sam već nakon četvrtog imala u glavi gomilu informacija. Prijavila sam se iz čiste znatiželje i bez prevelikih očekivanja pa što bude, bit će – kaže nam Sanja, turistička djelatnica iz Zagreba.

Ideja o organizaciji brzih spojeva, govore inicijatorice, svojevrsna je ekstenzija female “speed friendinga”, koji se nakon prvog eventa održanog početkom 2021. pokazao izuzetno uspješnim. A pokrenule su ga jer su htjele da u doba korone žene iziđu iz svoja četiri zida i upoznaju nove prijateljice ili poslovne partnerice.

– Većina se tijekom pandemije osjećala usamljeno i željele smo im pružiti priliku da upoznaju nove ljude, a ideja je bila i da razbijemo predrasudu da je žena ženi vuk – ističe Dea Marčić i dodaje da su zbog velikog interesa lani u rujnu s tim projektom imale i turneju po Hrvatskoj pa su spajanja organizirale i u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Nadaju se da će takvu sudbinu doživjeti i “speed dating”, a žele ga u budućnosti proširiti i izvan granica zemlje. Prvi takav event u Zagrebu održan je lani u studenom, a povratne informacije da je nekoliko parova koji su se na njemu upoznali nastavilo romansu bile su im poticaj za daljnju organizaciju. A da je ideja prihvaćena i u Hrvatskoj, svjedoči podatak da se na prvi “speed dating” prijavilo pedesetak kandidata, a na drugi dvostruko više.

Kompatibilni u grupama

Ciljane su im skupine, kažu, osobe od 25 do 37 godina, no prijavljuju se i mlađi i stariji. Najčešći su razlozi, uz znatiželju, želja za promjenom, upoznavanje novih ljudi te “dosta mi je da sam sam/sama”. Upisuju se na prijavnice prema kojima se sudionici razvrstavaju u četiri grupe, a kriteriji su dob, zanimanje, interesi, hobiji i slično. A da nasuprot vama sjednu osobe s kojima dijelite najviše interesa i s kojima ste kompatibilni, brine se volonterka Petra Skoko, psihoterapeutkinja iz udruge Tvornica promjena.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14768 times
Been thanked: 25247 times

Post by Fuddo » 24 Jul 2025, 08:44

Havana hajmo i mi na taj speed dejting
Ja nisam nikad bio
Da vidimo sta je to
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27414 times
Been thanked: 28046 times

Post by ironman » 24 Jul 2025, 10:45

padoh odma na ciljanim skupinama,spadam u ciljanu grupu nijenizasta :D.
dream of spring...

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 25100 times
Been thanked: 10890 times

Post by Nice » 24 Jul 2025, 18:14

Od mene bi odmah svi pobjegli, kakvih deset minuta :D.
Kad ja krenem s pitanjima :valja

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23488 times
Been thanked: 21530 times

Post by Masamune » 24 Jul 2025, 18:21

I ovo je top nego da ništa ne poduzimaš. Pogotovo za nas muškarce.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 25100 times
Been thanked: 10890 times

Post by Nice » 24 Jul 2025, 18:24

Ako neko nema dovoljno prilika i vremena za upoznavanje, ovo mi je super ideja

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma