ISIL

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: ISIL

Post by storm »

Rusija se aktivno uključuje ( na strani Al Assada ) sa zračnim snagama u Sirijski kotao.....
dok se polako otkrivaju karte :kafa, mada USA prešutno odobrava koaliciju Rusija, Iran, Sirija ...

ok....ovo je več dosta staro, ali indikativno
Što John McCain radi na fotki s kalifom ISIL-a Al-Bagdadijem?

Image

INTERNETOM su se ovih dana proširile fotografije snimljene 2013. godine, na kojima se američki političar i predsjednik senatskog Odbora za naoružanje John McCain slika pokraj kalifom ISIL-a Abu Bakr ak-Bagdadijem. Republikanac Rand Paul tvrdi da se McCain sastao s teroristima, ali da nije znao tko su oni.

Fotografije su snimljene u svibnju 2013. godine kad je McCain posjetio Siriju i sastao se s navodnim borcima protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Na istim se fotografijama nalazi i muškarac koji je u međuvremenu postao kalif ISIL-a, Islamske države Iraka i Levanta. ISIL je kalifat proglasio 29. lipnja 2014. godine.

"Točno je da se McCain našao s pripadnicima ISIL-a, no tada nije znao tko su oni. Ako ne govorite arapski teško je razlučiti tko su pobunjenici protiv Asadovog režima, a tko pripadnici ISIL-a", tvrdi republikanac Rand Paul.

John McCain pak kaže kako muškarac na fotografiji nije Bakr al-Bagdadi već netko tko mu je samo jako sličan.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Cijelo vrijeme sam i tvrdio da Rusija imastrateški cilj u Siriji, a to je da se NE izgradi gasovod od zalivskih zemalja do Turske.

Sad će biti zanimljivo vidjeti ko će s kim i protiv koga ratovati, jer ispada da će Rusi biti na strani Assada, a KSA na strani pobunjenika. Sve mi se čini da će američka karta biti da malo sačekaju dok svi oni izvise i držati fige ISIL-u, a potom u maniru konjice utrčati na teren i osloboditi sve živo.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Assad vs Erdogan: Ko podržava ISIL?

Post by Krokodil Behko »

Image
Sirijski predjsednik Bašar al-Asad dao je intervju za ugledni francuski magazin Valeurs Actuelles u kojem je teško optužio Tursku za prljavu igru tokom krize u njegovoj državi

- Turska igra najgoru moguću rolu u našoj krizi. To je direktno vezano za predsjednika Erdogana i premijera Davutoglua. Oni jasno pokazuju koju ideologiju nose u srcu, ideologiju muslimanske braće - rekao je Asad, ali tu se nije zaustavio:

- U odnosu na Katar i Saudijsku Arabiju, Ankara igra najopasniju igru pružajući svu moguću pomoć teroristima. Neke zemlje podržavaju Al-Nusru, grupu koja je zapravo al-Qaida, neke zemlje podržavaju ISIS, a Turska istovremeno daje podršku objema grupama. Na koji ih način podržavaju? Ljudima, novcem, logistikom, informacijama, čak imaju direktnu pomoć od turske vojske. Novac se skuplja diljem svijeta i prolazi kroz Tursku, a ISIS prodaje naftu preko Turske. Kažemo, Turci su odigrali najgoru ulogu u ovoj krizi...

Odgovor iz Turske nije trebalo dugo čekati. Erdogan se javio iz Istanbula s energetskog summita.

- Glavni uzrok humanitarne tragedije i vala terorizma je Asadov režim. To vam je režim koji je ubio 380.000 ljudi. Asadu to nije dovoljno tako da je sada odlučio 'izvoziti' terorizam. Islamska država je kreacija Bašara al-Asada. On uzima ISIS-ovu naftu i pretvara je u novac. Moraš biti slijepac da to ne vidiš, to je tako očito! - rekao je Erdogan koji je pozvao sve muslimane na jedinstvo protiv džihadista iz Islamske države.
(Jutarnji.hr)
laganini
Spamer
Spamer

Re: Assad vs Erdogan: Ko podržava ISIL?

Post by laganini »

..erdogan je u pravu jebo ih asad.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Čoni mi se da je i Putin optužio Erdogana zbog kupovine nafte od ISILa. Satelitski snimci nedvosmisleno pokazuju kuda idu konvoji kamiona i cisterni. Juče je jedan takav konvoj na.ebao

http://www.kurir.rs/planeta/video-rusi- ... ak-2026039
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Bog može da prašta teroristima, a na meni je da ih pošaljem njemu, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.

PORUKA ISLAMSKE DRŽAVE: Mi smo srušili ruski avion, to ćemo dokazati kad mi hoćemo!
KREMLJ POTVRDIO: Ruski avion oborila bomba, uhapšena dvojica islamista
NOVI DETALJI ISTRAGE: Ruski avion oborila tempirana bomba?
Remi Maluf, novinar i voditelj kanala "Rusija danas", objavila je na Tviteru ovu Putinovu izjavu nakon što je potvrđeno da je ruski "Erbas" iznad Egipta srušen pomoću bombe.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ništa to ne znači trgovina je vrag..dobro znam da se u vrime rata srbima iz hrvatske uredno dopremala nafta :ok
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Živa istina; Recep Tayyip je žestok sroljo :o
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

laganini wrote:..ništa to ne znači trgovina je vrag..dobro znam da se u vrime rata srbima iz hrvatske uredno dopremala nafta :ok
U Nevesinju čujem priču da su tamo imali haubice Nora 155mm a da su tamo ratovali Muslimani protiv Hrvata i da su Srbi naplaćivali granate koje ispale na one druge. Jednom se dogodi da Hrvati navale jako i Srbi udare artiljerijom po Hrvatima. Zove oficir iz ABIH preko radiouređaja i pita što pucaju po Hrvatima kad nemju u ABIH novac da plate granate. Odgovor je bio Kuća časti....čista logika dok je nerešeno uvek će trebati nekom podrška artiljerije ako jedna strana pobedi gotovo nema više trgovine...svi sa svima su trgovali za vreme tog poganog rata.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Salahuddin wrote:Jao, pa ovaj ISIL vise. :grana To bi bilo pometeno za 7 dana da za to postoji volja. Jos treba i zato je jos tu. Kurceve sile.
Jasno je kome treba.
Silama zla i moći s obje strane... A fino posluži i malim retardima medju nama.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Usvojena rezolucija.
Očekuje se od svih zemalja svijeta, da napokon nešto učine da ova mora prestane.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Krokodil Behko wrote:Cijelo vrijeme sam i tvrdio da Rusija imastrateški cilj u Siriji, a to je da se NE izgradi gasovod od zalivskih zemalja do Turske.

Sad će biti zanimljivo vidjeti ko će s kim i protiv koga ratovati, jer ispada da će Rusi biti na strani Assada, a KSA na strani pobunjenika. Sve mi se čini da će američka karta biti da malo sačekaju dok svi oni izvise i držati fige ISIL-u, a potom u maniru konjice utrčati na teren i osloboditi sve živo.
..kladio bi se u tu varijantu da je republikanac na celu drzave..doduse i sad su vecini pa ipak mislim da.. :ok
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

storm wrote:
Salahuddin wrote:Jao, pa ovaj ISIL vise. :grana To bi bilo pometeno za 7 dana da za to postoji volja. Jos treba i zato je jos tu. Kurceve sile.
Jasno je kome treba.
Silama zla i moći s obje strane..
. A fino posluži i malim retardima medju nama.

Ispunio je svoj cilj.....bez ijedne greske.
Kao i Bin-Ladin.....
Uskoro ce biti proslost....istorija......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Pa već se desilo. Rusi izvisili, oboren im avion, Francuzi stradali, KSA na udaru zbog toga što iz njihovih redova pristižu donacije za ISIL, Turska na udaru, zbog nafte.. Vrijeme je za jenkijevsku konjicu i imam utisak da će ona ubrzo stići, odnosno da će biti invazija. Jedina enigma u svemu tome je ruska pomorska baza u Siriji koju oni neće tek tako prekrižiti, jer to mi je jedina baza u toplim morima, koju imaju.
Cijepanja države ne smije biti, jer u tom slučaju pobjeđuje Izrael, a to znači da nikad neće vratiti dijelove golanske visoravni i to niko od muslimana neće podržati.

Došli bi u jedinstvenu priliku da su se strane sile toliko miješale u unutrašnja pitanja neke zemlje, da na kraju nisu mogli da se dogovore nikako, pa su pustili građane/Sirijce, da sami odluče o svojoj sudbini. :oo
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..sve je to ok prevelik je ulog i s jedne i druge strane zato ne vidim izlaz...jedino je fakat da dionice tvornica oruzja i streljiva strahovito rastu... :ok
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

:rol
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

;)

Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Mohr wrote:;)

Image
:haha :haha ..ko joksirac.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Ruje su u Kijevu locirale i direktora CIA-e :obrve A tek ona napirlitana šiškavica Victoria "Fuck the EU!" Nuland :D.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Image

Turska oborila ruski vojni avion na granici

Utorak 24. Nov 2015 10:06 Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je srušen ruski borbeni avion Su-24, dodajući da nisu narušili turski vazdušni prostor.

Turski vojni zvaničnik je rekao da je avion upozoren prije nego što je oboren. Oborli su ga turski vojni avioni F-16.
Privatna turska televizija Haberturk objavila je danas video snimak na kojem se vidi kako se mlazni borbeni avion u plamenu ruši u blizini tursko-sirijske granice, javio je Rojters. Javljeno je da su piloti uspjeli da se katapultiraju.
PILOT OBORENOG AVIONA U RUKAMA TURKMENA
Jedan od pilota borbenog aviona koji je oboren danas nedaleko od granice sa Sirijom dejstvom turske avijacije nalazi se u rukama lokalnih Turkmena, čije snage tragaju za drugim pilotom, prenijela je stanica "Si-En-En Turk".
Turska je ranije saopštila da su njeni ratni avioni oborili borbenu letjelicu koja je narušila vazdušni prostor Turske i ignorisala upozorenja.
Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je pad ruskog aviona "Su-24", ali tvrdi da je avion bio u vazdušnom prostoru Sirije i da je pogođen sa zemlje.
(NN, RT.com)

Ako je Erdo ovo uradio za racun Amera.....
...dobro se je zajebo.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Svijet”