Darwinova teorija
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3884 times
- Been thanked: 2921 times
- Status: Offline
Re: Papa Franjo priznao teorije evolucije i velikog praska
Papa je ucen,uzoran covjek.
Isto tako imamo jos mnogo takvih,vjerskih poglavara....
Uvjek i u svakoj molitvi,govoru osudjuju,pozivaju na razum,mir.....suzivot..
Ko ih slusa......
Upravo oni koji to zagovaraju,kriju se iza vjere.....
koriste vjeru za bogacenje,vlastiti interes...uzdizu se do visina i izjednacavaju sa bogom....
Odaju se pocasti zrtvama,njihovim familijama....
To je licemjerstvo,velika laz i ubleha.....pljuvanje po njihovim najmilijim...
Njima je potrebno jos tih zrtava,bilo ih je malo.....
Tu se Papa nista ne pita,niti smije izrazit revolt na pravi nacin....
Prozvat te koji to cine.....razdvajaju svjet,religije....
Isto tako imamo jos mnogo takvih,vjerskih poglavara....
Uvjek i u svakoj molitvi,govoru osudjuju,pozivaju na razum,mir.....suzivot..
Ko ih slusa......
Upravo oni koji to zagovaraju,kriju se iza vjere.....
koriste vjeru za bogacenje,vlastiti interes...uzdizu se do visina i izjednacavaju sa bogom....
Odaju se pocasti zrtvama,njihovim familijama....
To je licemjerstvo,velika laz i ubleha.....pljuvanje po njihovim najmilijim...
Njima je potrebno jos tih zrtava,bilo ih je malo.....
Tu se Papa nista ne pita,niti smije izrazit revolt na pravi nacin....
Prozvat te koji to cine.....razdvajaju svjet,religije....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Veco, nema sada vremena. Ne radi se o pameti. Jednom cu jos pojasniti...Papa nesto mora reci...jednako kao o Stepincu...Veca wrote:...eto,Biba pametnija od dvojice,Papa!
Meni je ovaj papa pravo simpa...
I sjeti se koliko su neke pape grijeha pocinili i bluda...oni su ljudi s vrlinama i manama...
O carobnom stapicu bih ja mogla pisati...
Papa se zanimljivo izrazava..sve pet...mislim da ga neki ne kontaju jednako kao Ratzingera..Ratzinger je bio jedan od rijetkih koji je napustio sve zbog lose prakse crkve..nije on bio bolestan..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

Papa nije rekao ništa novo. Svaki normalan čovjek se pita što će ostati poslije ovoga rata...i svi znamo da je čovječanstvo manje od tristo godina bilo u miru...Činjenica jest i da bi ovaj rat mogao biti najrazorniji jer moćnici imaju oružje kojim se igraju...
Što se toče keracionizma i teorije evolucije, on nije rekao također novost niti je prvi koji izjavljuje da se Biblija ne kosi s evolucijom.
Međutim činnjenica je da evolucija nije dokazana nego samo neznatne promjene unutar nekih vrsta. I činjenica je da u Americi u privatnim skupim školama djeca uče kreacionizam a u javnim uče evoluciju...hajd možda su izborni predmeti, nisam sigurna...
Neki znanstvenici su izjavljivali da se kriju pronalasci koji idu u prilog kraecionizmu..mi nikad nećemo biti sigurni ali za vjeru nije bitno jesu li sve životinje stvorene odjednom ili ne...vjera je u duhu ...
Uostalom i postanak svijeta je opisan u nekoliko dana...samo budale mogu misliti da biblijski jedan dan traje kao sada jedan dan...
Franjo kaže da je evolucija točna. Nisam sigurna da je on to rekao. Uostalom u mnogim novinama novinari pogrešno pišu čak i njegovo ime i ime pape Pia...
Puno puta su novinari krivo interpretirali papine izjave...
Šta je novo papa rekao kad kaže da Bog nije mađioničar. Pa mađioničari rade trikove i stvaraju iluziju...
Bog ima moć ali nije svemoguć...Napisala sam već da jedino čovjeka ne može privući sebi ako to čovjek ne želi..
Čovjek je kamen kojeg je Bog stvorio a ne može ga podići...zbog toga što čovjek ima slobodnu volju i izbor između dobra i zla...
Dao nam je iskustvo života a na nama je kako ćemo se odnositi prema tom daru...
Što se toče keracionizma i teorije evolucije, on nije rekao također novost niti je prvi koji izjavljuje da se Biblija ne kosi s evolucijom.
Međutim činnjenica je da evolucija nije dokazana nego samo neznatne promjene unutar nekih vrsta. I činjenica je da u Americi u privatnim skupim školama djeca uče kreacionizam a u javnim uče evoluciju...hajd možda su izborni predmeti, nisam sigurna...
Neki znanstvenici su izjavljivali da se kriju pronalasci koji idu u prilog kraecionizmu..mi nikad nećemo biti sigurni ali za vjeru nije bitno jesu li sve životinje stvorene odjednom ili ne...vjera je u duhu ...
Uostalom i postanak svijeta je opisan u nekoliko dana...samo budale mogu misliti da biblijski jedan dan traje kao sada jedan dan...
Franjo kaže da je evolucija točna. Nisam sigurna da je on to rekao. Uostalom u mnogim novinama novinari pogrešno pišu čak i njegovo ime i ime pape Pia...
Puno puta su novinari krivo interpretirali papine izjave...
Šta je novo papa rekao kad kaže da Bog nije mađioničar. Pa mađioničari rade trikove i stvaraju iluziju...
Bog ima moć ali nije svemoguć...Napisala sam već da jedino čovjeka ne može privući sebi ako to čovjek ne želi..
Čovjek je kamen kojeg je Bog stvorio a ne može ga podići...zbog toga što čovjek ima slobodnu volju i izbor između dobra i zla...
Dao nam je iskustvo života a na nama je kako ćemo se odnositi prema tom daru...

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14350 times
- Been thanked: 9946 times
meni je ovaj papa jako drag covjek... drazi mi od Vojtecha, a mislila sam da ga nece skoro neko nadmasiti
Ratzinger je bio
Ratzinger je bio

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Ratzinger je bio karakter i kad je vidio šta rade neki nadbiskupi, povukao se. Nije htio biti dio mulja crkvenog...i svaka mu čast. Upozoravao ih je ali na jedan tiši način. Papa Franjo je drugi tip osobe. U pravu je djelomično bila njegova prijateljica koja ga je od mladosti opisala da je uživao biti drukčiji. On ima pravo biti drukčiji ali ako je to samo sebi svrha, onda je to malo bolesno. U to sumnjam. On je temperamentniji od nekih i meni je to sasvim u redu.Julia-Klara wrote:meni je ovaj papa jako drag covjek... drazi mi od Vojtecha, a mislila sam da ga nece skoro neko nadmasiti
Ratzinger je bio
Meni osobno je jako drago što radi na tome da se rastavljeni smiju ispovijedati a neki biskupi ga pljuju i osuđuju da ruši katolićku crkvu.
Po pitanju homoseksualnih brakova su njegove izjave često krivo novinari interpretirali.
Vojtila..dokazano je da je učini nešto čudotvorno...

Samo ce budala da povjeruje da je covjek nastao od majmuna ili da je svijet nastao od tog tzv velikog praska, Bog je sve stvorio u 7 vremenskih razdoblja, prema strucnjacima ta vremenska razdoblja nisu utvrdjena, to vi moglo da bude 7 dana ili 7 godina ili pak 7h
A: Zalim ali morat cu da uzmem tu aktovku.
B: Morat ces je sam uzeti.
A: To sam upravo rekao.
B: Znam, samo te pokusavam iznervirati.
- drugrankovic
- Inventar foruma
ok majmune ne prihvatas... prvo dokazi da bog postoji pa posle pricaj o strucnjacima koji o njemu govore...
od nedokayivog dokazivo... zar nije bitnije na primjer kako je covjek postao gad...
od nedokayivog dokazivo... zar nije bitnije na primjer kako je covjek postao gad...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14350 times
- Been thanked: 9946 times
Ratzinger nije bio karakter, nego ga je zaboljelo sto su neke stvari iz njegove proslosti izasle na vidjelo, zato se i povukao (nacisticka proslost)
Franjo je drugaciji, covjek iz naroda, koji ima sluha za ljudske patnje i nepravdu.
Franjo je drugaciji, covjek iz naroda, koji ima sluha za ljudske patnje i nepravdu.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

..oš reć da su ti preci bili majmuni 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
pa sta mislis da je citav univerzum nastao sam od sebe iz cista mira? blago tebi ako tako razmisljas
blago onome ko je rodjen sa ubjedjenjem da da postoji i da je samo 1 bog
...meni je ok ja sam vjernik a naravno ko viruje za tebe je debilDante27 wrote:pa sta mislis da je citav univerzum nastao sam od sebe iz cista mira? blago tebi ako tako razmisljas

kako god, tebi tvoje a meni moje vjerovanje, samo kad pomremo vidjet cemo ko ce biti u pravu, ja ili ti..
..kako ćeš ti vidit kad ne viruješ u zagrobni život 

druze bez uvrede al ti il si lud il citas izmedju redova, ja upravo reko blago onome ko je rodjen sa ubjednjenjem da samo 1 bog postoji sto znaci
da ako vjerujes u Boga vjerovat ces da postoji i "raj" i "pakao". za tvoju info, zagrobni zivot ne postoji, covjek kad umre i kad ga sahrane, dusa biva u "standby" stanju sve do sudnjeg dana kad sve svi biti prozivljeni i polagati racune pred Bogom
da ako vjerujes u Boga vjerovat ces da postoji i "raj" i "pakao". za tvoju info, zagrobni zivot ne postoji, covjek kad umre i kad ga sahrane, dusa biva u "standby" stanju sve do sudnjeg dana kad sve svi biti prozivljeni i polagati racune pred Bogom
- drugrankovic
- Inventar foruma
jel ti to neko prico od onih koji su umrli?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Trkeljati moze svako...Julia-Klara wrote:Ratzinger nije bio karakter, nego ga je zaboljelo sto su neke stvari iz njegove proslosti izasle na vidjelo, zato se i povukao (nacisticka proslost)

samo neko ko ne vjeruje u Boga ce tako da prica, to ti je ono tipa, daj ti da ja zivim i uzivam dok sam ziv kad umrem gotovo je jer se niko otuda nije vratio da kaze kako jedrugrankovic wrote:jel ti to neko prico od onih koji su umrli?