Darwinova teorija
Moderator: Krokodil Behko
Re: Papa Franjo priznao teorije evolucije i velikog praska
...boga i da nema tribalo bi ga izmislit...misliš da samo zemaljski zakoni drže ljude u kakvoj takvoj normali.. 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma
- Status: Offline
Dante27 wrote:samo neko ko ne vjeruje u Boga ce tako da prica, to ti je ono tipa, daj ti da ja zivim i uzivam dok sam ziv kad umrem gotovo je jer se niko otuda nije vratio da kaze kako jedrugrankovic wrote:jel ti to neko prico od onih koji su umrli?
tako sam i mislio...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
kako god ti kazes, to je tvoje misljenje
A: Zalim ali morat cu da uzmem tu aktovku.
B: Morat ces je sam uzeti.
A: To sam upravo rekao.
B: Znam, samo te pokusavam iznervirati.
Bravo mali...ne kaze se uzalud da je misljenje ko guica tj. Svako ga ima, a sad o svecijem misljenju se diskutovati moze....al gdje bismo onda zavrsili..Dante27 wrote:kako god ti kazes, to je tvoje misljenje
Meni tek sada naalov ubode u oko..Papa Franjo priznao..kao da se eto cekalo da bas on prizna...
On je covjek kao i ostali...svecenik a ne znanstvenik...i u Bibliji j davno napisano misljenje o postanku. Nema on sta priznati ni ne priznati. Odabrao je Bibliju a ona sve sama kazuje. Biblija sama sebe tumaci, samo bedaci ju tumace svakojako..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

..bolje ti je da budeš vijernik..oš da budeš rankec..Dante27 wrote:kako god ti kazes, to je tvoje misljenje

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
laganini wrote:..bolje ti je da budeš vijernik..oš da budeš rankec..Dante27 wrote:kako god ti kazes, to je tvoje misljenje

nemoj nametati-----ne ide to tako

laganini wrote:..bolje ti je da budeš vijernik..oš da budeš rankec..Dante27 wrote:kako god ti kazes, to je tvoje misljenje

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9273 times
- Been thanked: 11023 times
Dante27 wrote:Samo ce budala da povjeruje da je covjek nastao od majmuna ili da je svijet nastao od tog tzv velikog praska, Bog je sve stvorio u 7 vremenskih razdoblja, prema strucnjacima ta vremenska razdoblja nisu utvrdjena, to vi moglo da bude 7 dana ili 7 godina ili pak 7h
Već smo imali izlaganje teorije o sedam nebeskih ili kosmičkih svodova.
Ima ova tema, i čini mi se da je to to o čemu ti govoriš?
http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=12&t=18686
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
Dante27 wrote:Samo ce budala da povjeruje da je covjek nastao od majmuna ili da je svijet nastao od tog tzv velikog praska, Bog je sve stvorio u 7 vremenskih razdoblja, prema strucnjacima ta vremenska razdoblja nisu utvrdjena, to vi moglo da bude 7 dana ili 7 godina ili pak 7h

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
Ah, nije ni Bergogliovo maslo (bilo) za RamazanaJulia-Klara wrote:Ratzinger nije bio karakter, nego ga je zaboljelo sto su neke stvari iz njegove proslosti izasle na vidjelo, zato se i povukao (nacisticka proslost)
Franjo je drugaciji, covjek iz naroda, koji ima sluha za ljudske patnje i nepravdu.

Ali dobro, ljudi se osvješćuju, mijenjaju nabolje, to ohrabruje...
Uh ljudino previse texta za procitati xDKrokodil Behko wrote:Dante27 wrote:Samo ce budala da povjeruje da je covjek nastao od majmuna ili da je svijet nastao od tog tzv velikog praska, Bog je sve stvorio u 7 vremenskih razdoblja, prema strucnjacima ta vremenska razdoblja nisu utvrdjena, to vi moglo da bude 7 dana ili 7 godina ili pak 7h
Već smo imali izlaganje teorije o sedam nebeskih ili kosmičkih svodova.
Ima ova tema, i čini mi se da je to to o čemu ti govoriš?
http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=12&t=18686
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Gdje si hodža ? Jesi li obavio jaciju namaz ?Dante27 wrote:Samo ce budala da povjeruje da je covjek nastao od majmuna ili da je svijet nastao od tog tzv velikog praska, Bog je sve stvorio u 7 vremenskih razdoblja, prema strucnjacima ta vremenska razdoblja nisu utvrdjena, to vi moglo da bude 7 dana ili 7 godina ili pak 7h
kad te ne nadje hodza, sta te briga, brini se o svom namazu xD
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Re: Darwinova teorija
Ne radi se o nastanku ljudi od majmuna, već o nastanku svih živih bića od zajedničkog pretka. Teorija evolucije je izuzetno široka oblast, neki segmenti su tačni, neki nisu i upravo na takvim mjestima se javljaju razne špekulacije, a negdje i pokušaji malverzacije.
Vrlo je važno da se segmenti teorije evolucije ne uzimaju zdravo za gotovo kao tačni, samo zato što je neko rekao. Dokazi su ključni da bi ova teorija postala finalni produkt.
Čak i Darvin u svojim knjigama spominje: "Ako je moja teorija tačna... ako je ovo ..."
Vrlo je važno da se segmenti teorije evolucije ne uzimaju zdravo za gotovo kao tačni, samo zato što je neko rekao. Dokazi su ključni da bi ova teorija postala finalni produkt.
Čak i Darvin u svojim knjigama spominje: "Ako je moja teorija tačna... ako je ovo ..."
Čovjek je dao teoriju, teško da je mogao nešto sa sigurnošću tvrditi a to nije ni praksa u nauci. Možda je trebao zaprijetiti džehenemom svakom ko ne vjeruju u nju ili reći da samo budale ne mogu vjerovati da je baš onako kako on napiše u knjizi.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Darvin nije cak ni zacetnik te teorije a sama rijec kazuje da je to samo teorija. Praksa je pokazala da su se dogodile samo neke neznatne promjene kod ptica zeba i nista vise. Dakle teorija ne pije vodu a dokaza nikakvih drugih nema...i hebo znanost koja u svakoj recenici ima famoznu rijec "mozda" ....jadne li znanosti....al eto bitno da se neko proslavi jelte 
Uvijek se sjetim recenice da od fice ne moze nastati mercedes

Uvijek se sjetim recenice da od fice ne moze nastati mercedes

Teorija u nazivu ne znači ništa toliko bitno. Darwin nije začetnik Darwinove "Teorije evolucije"? Zanimljivo.
Lebowski wrote:Teorija u nazivu ne znači ništa toliko bitno. Darwin nije začetnik Darwinove "Teorije evolucije"? Zanimljivo.
Nije zanimljivo nego jadno i kukavno.
Kao sto se Einstein nadovezao ma prethodnike, dodao mesto svoje, iskoristio zenino znanje i prvi napravio ono sto se zove autorska prava..tak se ciko Darvin nadovezao na Lamarckove zamisli..
Svi iduci biolozi tvrde da je Darvin "popusio" jednako ko Freud s depresijom...
Inace Langanathan je dokazao da mutacije ne donose nikakve znatne promjene u vrlo slozenom mehanizmu kao sto je DNK ...mutacije su ili meznatne ilimstetne
Mali kvar na rucnom satu nece poboljsati rad ure...
Zemljotres nece popraviti nego razoriti grad....

Pa jesu li ljudi živjeli zajedno sa dinosaurima i svim drugim, nimalo prijatnim bićima, ili su naknadno posijani na Zemlju?
Lebowski, kad meni djeca postave pitanje ja im kazem meka nanprije pokusaju sami naci odgovor a ako bas ne mogu onda nastupam ja.Lebowski wrote:Pa jesu li ljudi živjeli zajedno sa dinosaurima i svim drugim, nimalo prijatnim bićima, ili su naknadno posijani na Zemlju?
Ti si odrasla osoba i daj svega ti napisi sta ti mislis a nemoj samo ispitivati...nemoj biti lijen u svom komoditetu..
Znanost je puna vise zabluda nego istina a vecina ljudi vjeruje u nju pa cak i kad zakljucak donesu na uzorku populacije od samo 50 ljudi..
Ja ne volim kopirati tekstove s interneta....Darvinovu teoriju su svi srusili..naravno oni kojimsu temeljito proucavali..cak i matematicari a matematika je egzaktna...ne da mi se vise pisati..hbga...ak to nije dosta nece tk nikad biti dosta..