pogledaj koliko imaju i kavih centara za obuku, uopstte nisu naivni i moram ti priznati da me pomalo i strah jer svet ide u nekom desnom pravcu i ka extremizmu. O ovom nasem nesrecnom Balkanu koji je umoran od ratova da i ne pisem...desnicara koliko hoces na svim stranama.storm wrote:ahaZMAJ wrote:Da li si svestan kada bi ISIL napao Evropu stigli bi do Nemacke, i Italiju bi uzeli. ISIL nije sala uopste.storm wrote:Kretenčuge jedni drugi i treći i svi njihovi sljedbenici...točka
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Turska
pusti ti sad terorizam , da su oni saka jada njih bi odavno zgazili, bombarduju ih i Rusi i Francuzi napada Sirijska armija i nista im ne mogu.Pasaga wrote:..mislis ...tamo cekaju diverzanti.....ZMAJ wrote:Da li si svestan kada bi ISIL napao Evropu stigli bi do Nemacke, i Italiju bi uzeli. ISIL nije sala uopste.storm wrote:Kretenčuge jedni drugi i treći i svi njihovi sljedbenici...točka
.....pođoh pisati , ali mi se ne da više...čega te strah...da u džipovima ne ulete na balkan i u europu?ZMAJ wrote:pogledaj koliko imaju i kavih centara za obuku, uopstte nisu naivni i moram ti priznati da me pomalo i strah jer svet ide u nekom desnom pravcu i ka extremizmu. O ovom nasem nesrecnom Balkanu koji je umoran od ratova da i ne pisem...desnicara koliko hoces na svim stranama.storm wrote:ahaZMAJ wrote:Da li si svestan kada bi ISIL napao Evropu stigli bi do Nemacke, i Italiju bi uzeli. ISIL nije sala uopste.storm wrote:Kretenčuge jedni drugi i treći i svi njihovi sljedbenici...točka
Daj budi ozbiljan, zna se ko je njihov stvoritelj i kad nastupi trenutak preko noći se gase...ok? (kad ispune misiju)
Pa između ostalog i služe za procvat desničara....vidi kako blistaju u svim sferama, od foruma pa na dalje
U brojkama....cca 19 milijuna muslimana, sa novo pristiglim čini oko 3,5% europske populacije....ajde izračunaj koliko treba za ozbiljnu vojnu prijetnju, tj unutarnjeg neprijatelja ? Samo stvarate paniku za njnihove ciljeve...to su i htjeli.
Uostalom neka dođu...
edit....ništa im ne mogu ili neće...tu ima malo razlike....neš ti pustinju očistiti, ne vrijeđaj mi ono malo inteligencije
Habibti, ya nour el - ain... 
Njihov stvoritelj nije Evropa, a ovde napraviti rat je lak posao za nekog mocnog i snaznog , uzmi samo Ukrajinu....e sad tu jos dodaj ISIL i igranka bez prestanka...aj necemo o tome, pratimo zbivanja u Turskoj, bar na ovoj temi.
ZMAJ wrote:pusti ti sad terorizam , da su oni saka jada njih bi odavno zgazili, bombarduju ih i Rusi i Francuzi napada Sirijska armija i nista im ne mogu.Pasaga wrote:..mislis ...tamo cekaju diverzanti.....ZMAJ wrote:Da li si svestan kada bi ISIL napao Evropu stigli bi do Nemacke, i Italiju bi uzeli. ISIL nije sala uopste.storm wrote:Kretenčuge jedni drugi i treći i svi njihovi sljedbenici...točka
sta kazu -srpski -istrazitelji-- bas njih borbaduju
..strasne teroriste -u japankama
Kompletno izlaganje Vladimira Putina povodom obaranja aviona
“Naša vojska se bori protiv terorizma, a ono što se danas dogodilo stvara vetar u leđa teroristima. Ne mogu to da okvalifikujem na drugi način. Naš avion je oboren raketom vazduh-vazduh sa turskog F-16, pao je četiri kilometara od turske granice. Pogođen je na visini od 6.000 metara, kilometar od turske granice, na teritoriji Sirije. U svakom slučaju, naši piloti i naši avioni nikada nisu bili pretnja teritoriji Turske, to je više nego očigledno. Piloti su učestvovali u akciji protiv Islamske države u planinskim regijama severne Latakije, gde se nalazi veliki broj terorista, uglavnom iz Rusije. Piloti su izvršavali svoje dužnosti preventivnih napada na teroriste koji u nekom momentu mogu da se vrate u Rusiju. Ti ljudi se mogu okarakterisati kao međunarodne teroriste. Odavno smo utvrdili da velike količine nafte teroristi krijumčare kroz Tursku i tu dobijaju velike količine novca. Sada smo ubodeni s leđa, napadnut je naš avion koji napada teroriste i sve to posle potpisivanja sporazuma sa našim američkim partnerima o izbegavanju incidenata u vazdušnom prostoru Sirije.Islamska država ima mnogo novca, govorimo o desetinama, stotinama miliona, možda i milijardama dolara od krijumčarenja nafte, pa je onda jasno zašto oni ubijaju ljude na najodvratnije načine i zašto izvršavaju terorističke napade širom sveta, uključujući i srce Evrope. Mi ćemo, naravno, pažljivo da analiziramo sve što se dogodilo. Današnji tragični događaj će povući velike posledice na odnose Rusije i Turske. Uvek smo Tursku tretirali ne kao bliskog suseda, već kao prijatelja. Ne znam kome je u interesu ono što se dogodilo danas. Nama sigurno nije. Umesto da su nas kontaktirali, koliko znamo, Turci su prvo zvali svoje partnere iz NATO da razgovaraju o incidentu, kao da smo mi oborili njihov, a ne oni naš avion. Šta sad? Da li žele da stave NATO u službu Islamske države? Ja razumem da svaka država ima svoje regionalne interese i mi ih uvek tretiramo sa poštovanjem, ali nikada nećemo da tolerišemo kriminalna dela kao što je ovo koje se dogodilo danas. Naravno, nadamo se da će međunarodna zajednica naći snage da se zajednički bori protiv zajedničkog neprijatelja.”
(B92)
“Naša vojska se bori protiv terorizma, a ono što se danas dogodilo stvara vetar u leđa teroristima. Ne mogu to da okvalifikujem na drugi način. Naš avion je oboren raketom vazduh-vazduh sa turskog F-16, pao je četiri kilometara od turske granice. Pogođen je na visini od 6.000 metara, kilometar od turske granice, na teritoriji Sirije. U svakom slučaju, naši piloti i naši avioni nikada nisu bili pretnja teritoriji Turske, to je više nego očigledno. Piloti su učestvovali u akciji protiv Islamske države u planinskim regijama severne Latakije, gde se nalazi veliki broj terorista, uglavnom iz Rusije. Piloti su izvršavali svoje dužnosti preventivnih napada na teroriste koji u nekom momentu mogu da se vrate u Rusiju. Ti ljudi se mogu okarakterisati kao međunarodne teroriste. Odavno smo utvrdili da velike količine nafte teroristi krijumčare kroz Tursku i tu dobijaju velike količine novca. Sada smo ubodeni s leđa, napadnut je naš avion koji napada teroriste i sve to posle potpisivanja sporazuma sa našim američkim partnerima o izbegavanju incidenata u vazdušnom prostoru Sirije.Islamska država ima mnogo novca, govorimo o desetinama, stotinama miliona, možda i milijardama dolara od krijumčarenja nafte, pa je onda jasno zašto oni ubijaju ljude na najodvratnije načine i zašto izvršavaju terorističke napade širom sveta, uključujući i srce Evrope. Mi ćemo, naravno, pažljivo da analiziramo sve što se dogodilo. Današnji tragični događaj će povući velike posledice na odnose Rusije i Turske. Uvek smo Tursku tretirali ne kao bliskog suseda, već kao prijatelja. Ne znam kome je u interesu ono što se dogodilo danas. Nama sigurno nije. Umesto da su nas kontaktirali, koliko znamo, Turci su prvo zvali svoje partnere iz NATO da razgovaraju o incidentu, kao da smo mi oborili njihov, a ne oni naš avion. Šta sad? Da li žele da stave NATO u službu Islamske države? Ja razumem da svaka država ima svoje regionalne interese i mi ih uvek tretiramo sa poštovanjem, ali nikada nećemo da tolerišemo kriminalna dela kao što je ovo koje se dogodilo danas. Naravno, nadamo se da će međunarodna zajednica naći snage da se zajednički bori protiv zajedničkog neprijatelja.”
(B92)
Ko reče da će NATO stati iza Turske evo i analitičara sa zapada:
ANALITIČARI: TURSKA NIJE OŠTEĆENA STRANA
Ergun Babahan, politički analitičar, bivši glavni urednik lista „Sabah“: „U ovom slučaju Turska nije oštećena strana i ne može da se poziva na petu tačku ugovora NATO-a, prema kojoj se oružani napad protiv jedne zemlje smatra napadom na sve članice. Turska je oborila avion i neće moći da progura svoje planove u Savetu NATO-a Trenutno Ankara pokušava da spreči Kurde da preuzmu kontrolu nad severnim delovima Sirije. SAD i EU ne podržavaju planove Turske za stvaranje zone zabrane letenja nad sirijskim nebom, jer će ih to koštati milijarde dolara. Osim toga, jasno je da oni neće slati kopnene trupe u Siriju. Mislim da će umesto zatvaranja vazdušnog prostora nad Sirijom Savet NATO insistirati da Turska ne zateže odnose sa Rusijom.
Ergun Babahan, politički analitičar, bivši glavni urednik lista „Sabah“: „U ovom slučaju Turska nije oštećena strana i ne može da se poziva na petu tačku ugovora NATO-a, prema kojoj se oružani napad protiv jedne zemlje smatra napadom na sve članice. Turska je oborila avion i neće moći da progura svoje planove u Savetu NATO-a Trenutno Ankara pokušava da spreči Kurde da preuzmu kontrolu nad severnim delovima Sirije. SAD i EU ne podržavaju planove Turske za stvaranje zone zabrane letenja nad sirijskim nebom, jer će ih to koštati milijarde dolara. Osim toga, jasno je da oni neće slati kopnene trupe u Siriju. Mislim da će umesto zatvaranja vazdušnog prostora nad Sirijom Savet NATO insistirati da Turska ne zateže odnose sa Rusijom.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
- Status: Offline
ZMAJ wrote:Ko reče da će NATO stati iza Turske evo i analitičara sa zapada:
Ergun Babahan, politički analitičar, bivši glavni urednik lista „Sabah“
Ja sam to rekao a to se i desilo.
Šta je s tobom čovječe božiji? Čitaš li ti ta sranja, koja donosiš na forum ili nas samo nasumično zatrpavaš s glupostima? Tebi je tu relevantan faktor BIVŠI urednik nekog lista u Turskoj?
NATO je ovdje bio jednoglasan:
"Bezbroj puta do sada smo kazali da se solidarišemo s Turskom i da podržavamo teritorijalni integritet Turske koja je članica NATO-a. Nastavit ćemo pratiti dešavanja na jugoistočnoj granici NATO-a", rekao je Stoltenberg.
I ono najvažnije
Te ISIL-ove uništene cisterne, o kojima pričaš uništila je američka, a ne ruska avijacija. Rusi su tamo samo zbog Assada, a ne napadaju ISIL, što eto kaže cijeli svijet, ali shvatam ja vas iz S. Koreje, nije vam lako."Cilj Rusije mora biti IDIL. U većini napada koje je Rusija izvela u Siriji meta su bila mjesta u kojima nema IDIL-a", rekao je Stoltenberg.
http://vijesti.ba/clanak/286857/pozivam ... je-tenzije
http://vijesti.ba/clanak/286856/obama-t ... ni-prostor"Turska, kao bilo koja zemlja u svijetu, ima pravo braniti svoj teritorij i zračni prostor", istakao je američki predsjednik.
Pašta očekuješ od predstavnika NATO, pitanje je šta ako je on oboren u Siriji. Takođe imamo informacije da samo Francuzi i Rusi napadaju ISIL dok ostale članice NATO podržavaju pobunjenike, opoziciju Asadovu. Nije li baš Rusija na SB UN tražila da svi zajedno se udruže protiv ISILa da se napravi prelazna vlada i na kraju izbori u Siriji. Zašto to još NATO ne prihvata? Jeftina nafta .500 cisterni nafte u Siriji su uništili ruski bombarderi , a pre toga su ispuštali letke da vozači napuste cisterne jer će biti uništene. Tu informaciju nemaš???
Evo ti turski stručnjak za bezbednost Nihat Ali Ozan :
Obaranje ruskog aviona je veoma loša vest za Tursku. Putin neće ostati bez odgovora. Može uzvratiti na različite načine , naprimer odsecanja snabdevanja Turske ruskim gasom preko zime. Može da izabere i odgovori u naturi, sličnom agresijom kao što ratuje u Siriji.Putin ovo neće trpeti, teški dani su pred nama.
Danas u 17.00 NATO ima sasdtanak videćemo šta će biti. Bitno da vi u IH niste severna Koreja
Evo ti turski stručnjak za bezbednost Nihat Ali Ozan :
Obaranje ruskog aviona je veoma loša vest za Tursku. Putin neće ostati bez odgovora. Može uzvratiti na različite načine , naprimer odsecanja snabdevanja Turske ruskim gasom preko zime. Može da izabere i odgovori u naturi, sličnom agresijom kao što ratuje u Siriji.Putin ovo neće trpeti, teški dani su pred nama.
Danas u 17.00 NATO ima sasdtanak videćemo šta će biti. Bitno da vi u IH niste severna Koreja
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
FYI, Rusi tamo i jesu poslali vojsku, da bi mogli prodavati plin Turskoj 
To oko plina, zadnja je ruska opcija, iza objavljivanja rata, jer bi natjerali Tursku, da pošalje svoju vojnu sdilu u Siriju, a koja bi sigurno sastavila sa zemljom i Assada i sve pobunjenike i na taj način, trasilrali trasu do arapskog gasa.
Što se tiče ruskog djelovanja protiv terorista, predlažem ti da prestaneš praviti budalu od sebe, jer gore na linkovima, cijeli ti svijet kaže da Rusi to ne rade.
To oko plina, zadnja je ruska opcija, iza objavljivanja rata, jer bi natjerali Tursku, da pošalje svoju vojnu sdilu u Siriju, a koja bi sigurno sastavila sa zemljom i Assada i sve pobunjenike i na taj način, trasilrali trasu do arapskog gasa.
Što se tiče ruskog djelovanja protiv terorista, predlažem ti da prestaneš praviti budalu od sebe, jer gore na linkovima, cijeli ti svijet kaže da Rusi to ne rade.
pa svima je jasno da Rusi ne daju Asada zbog gasovoda, to mi ne moraš objašnjavati, al i svima je jasno da Turska kupuje naftu od ISILa...naći ću i ja tebi linkove ko koga bombarduje..Krokodil Behko wrote:FYI, Rusi tamo i jesu poslali vojsku, da bi mogli prodavati plin Turskoj
- drugrankovic
- Inventar foruma

ti i dalje s krokodilom ?
o turskoj? a nasho si od koga ces realan stav cuti...
inace ovo je divno sto se desava... do juce je amerika toboz godinu i po tukla isilovska utvrdjenja ... sta su postigli, sta su se to borili? pro forme je "tukla"...
napravila ga... turcin od njih kupuje jeftino naftu, preprodaje... otvoreno odrzava isil u zivotu i podrzava islamski radikalizam...
oni pokolju francuze, svjet pocne drekat... muslimani bar ovi ovdje pocnu o tome kako nijesu svi muslimani isti... nijesu i ja govorih... al po ovim ovdje sad gledajuci
majka turcica je majka a ?
dvostrukih arshina mila majko, a ti se svjete j... dok svak gleda svoj interes... bice ovo vrlo uzbudljivo, turska udari a onda tipicno nekima u regionu (trc pod suknju amerike natoa) ...
sta sad bi s parizom i zaloscu? zaboravilo se a ...
ok, cisto da znamo da se neke stvari ne mjenjaju...
zmaju batali tu rabotu, krokodil (govorim licno i pojedinacno) je turcin... mrzitelj svega pravoslavnog... rusije pogotoo...
digni ruke, pusti ga neka sam sebi pametuje i slicnima... toboz on je jedini pametnjakovic...
o turskoj? a nasho si od koga ces realan stav cuti...
inace ovo je divno sto se desava... do juce je amerika toboz godinu i po tukla isilovska utvrdjenja ... sta su postigli, sta su se to borili? pro forme je "tukla"...
napravila ga... turcin od njih kupuje jeftino naftu, preprodaje... otvoreno odrzava isil u zivotu i podrzava islamski radikalizam...
oni pokolju francuze, svjet pocne drekat... muslimani bar ovi ovdje pocnu o tome kako nijesu svi muslimani isti... nijesu i ja govorih... al po ovim ovdje sad gledajuci
majka turcica je majka a ?
dvostrukih arshina mila majko, a ti se svjete j... dok svak gleda svoj interes... bice ovo vrlo uzbudljivo, turska udari a onda tipicno nekima u regionu (trc pod suknju amerike natoa) ...
sta sad bi s parizom i zaloscu? zaboravilo se a ...
ok, cisto da znamo da se neke stvari ne mjenjaju...
zmaju batali tu rabotu, krokodil (govorim licno i pojedinacno) je turcin... mrzitelj svega pravoslavnog... rusije pogotoo...
digni ruke, pusti ga neka sam sebi pametuje i slicnima... toboz on je jedini pametnjakovic...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, zakleti islamista, zapravo želi da podstakne sukobe između Rusije i NATO da bi skrenuo pažnju sa svoje sumnjive politike u regionu, ocenjuje general Makinerni.
[ytube][/ytube]
"Mislim da su Turci napravili veoma ozbiljnu grešku i doneli potpuno pogrešnu odluku. Radarski podaci pokazuju da se ruski avion možda i našao u turskom vazdušom prostoru 20 do 40 sekundi. Ako dobro shvatam, ruski avion je u trenutku kad je oboren leteo brzinom od 833-926 kilometara na sat. To je veoma mali deo Tursk, avion je leteo po kursu od 180 stepeni, to jest prema jugu - prema teritoriji Sirije. Dakle, to je apsolutno pogrešna odluka Turske s obzirom na tako malo vreme koje je "Su-24" proveo uturskom vazdušnom prostoru", kaže on.
Na komentar novinarke da je predsednik SAD Barak Obama jednom rekao da podržava NATO saveznike, što Turska jeste, general Makinerni je ocenio da Ankara greši ako misli da može da traži primenu petog člana povelje NATO, prema kom je napad na jednu članicu - napad na celu alijansu; pre svega zato što Rusija nije napala Tursku.
"Po mom mišljenju, ovo može da bude namerna provokacija od strane turskog predsednika Erdogana. Znate, Turska je bila vrlo sekularna zemlja, ali on ju je poveo ka islamskom društvu kojim vlada šerijatski zakon. Zato i mislim da bi mogao da ima tajne planove. Verovatno ne bi imao ništa protiv kad bi Rusija i NATO ušli u nov konflikt, kao u slučaju Ukrajine, koji nikom ne treba",
[ytube][/ytube]
"Mislim da su Turci napravili veoma ozbiljnu grešku i doneli potpuno pogrešnu odluku. Radarski podaci pokazuju da se ruski avion možda i našao u turskom vazdušom prostoru 20 do 40 sekundi. Ako dobro shvatam, ruski avion je u trenutku kad je oboren leteo brzinom od 833-926 kilometara na sat. To je veoma mali deo Tursk, avion je leteo po kursu od 180 stepeni, to jest prema jugu - prema teritoriji Sirije. Dakle, to je apsolutno pogrešna odluka Turske s obzirom na tako malo vreme koje je "Su-24" proveo uturskom vazdušnom prostoru", kaže on.
Na komentar novinarke da je predsednik SAD Barak Obama jednom rekao da podržava NATO saveznike, što Turska jeste, general Makinerni je ocenio da Ankara greši ako misli da može da traži primenu petog člana povelje NATO, prema kom je napad na jednu članicu - napad na celu alijansu; pre svega zato što Rusija nije napala Tursku.
"Po mom mišljenju, ovo može da bude namerna provokacija od strane turskog predsednika Erdogana. Znate, Turska je bila vrlo sekularna zemlja, ali on ju je poveo ka islamskom društvu kojim vlada šerijatski zakon. Zato i mislim da bi mogao da ima tajne planove. Verovatno ne bi imao ništa protiv kad bi Rusija i NATO ušli u nov konflikt, kao u slučaju Ukrajine, koji nikom ne treba",
Nebitan je fox već general Makinerni.Salahuddin wrote:Zmaj, ako ti Fox mjesto gdje trazis objektivno izvjestavanje, ja ne znam sta da ti kazem. To je ista stanica koja je, kada je konfrontiana od strane jednog "teoreticara zavjere" oko 9/11 - koji je tvrdio da nije bilo moguce naci pasos jednog od napadaca na ulici, pocela covjeka vrijedjati na tako niske nacine, da je izgubilo mnogo gledala koji su prije i pratili Fox. Naime, covjek je bio vatrogasac i bio je u jednoj zgradi do naredbe da se povuku. Ismijavali su ga na stanici, rugali se...sve da bi ispalo da je covjek neuracunljiv. A sami su ga pozvali da isprica sta je sve vidio, u nadi da ce on pricati ono sto oni zele. Kad su primijetili da to nece biti tako, nisu mu vise dali da izgovori nijednu cijelu recenicu, dovodili su u pitanje njegovu sposobnost da isprica sta je vidio. itd, itd.
Fox ovdje mnogi zovu Faux i to ne bez razloga. I Al Jazeera je za njih nepristrasnija 10 puta.
On je taj koji je dao komentar... e aj da čujem šta o njemu znate.
I ti sad tvrdiš da je Amerika napala Irak samo zbog laži koje je izneo FOX ???????????Salahuddin wrote:Znam mnogo i jos malo vise. Vjeruj mi, Fox dovodi ljude samo kada znaju sta ce ti ljudi reci. To su gamad koja su imala prste u svom ono nahuskavanju na Irak, oni su znali da ce Bush da ih napadne tamo, pa su isto ovako dovodili generali, koji za cudo Bozije, svi pricase da Sadam ima oTo, ono oruzje...bas su stvarali sliku da ako se ne napadne Irak, da ce i Amerike nestati. Zato izvini, tu pomahnitalu zvijer, koju desnica ovdje ipak lako kontrolise, nemam namjeru gledati. Previse sam toga od njih cuo da bi bilo sta sto oni prenose za mene bilo 99% sigurno kao laz. Ovako bez njih, mozda mognem i sam malo hladnije glave primijetiti stosta.ZMAJ wrote:Nebitan je fox već general Makinerni.Salahuddin wrote:Zmaj, ako ti Fox mjesto gdje trazis objektivno izvjestavanje, ja ne znam sta da ti kazem. To je ista stanica koja je, kada je konfrontiana od strane jednog "teoreticara zavjere" oko 9/11 - koji je tvrdio da nije bilo moguce naci pasos jednog od napadaca na ulici, pocela covjeka vrijedjati na tako niske nacine, da je izgubilo mnogo gledala koji su prije i pratili Fox. Naime, covjek je bio vatrogasac i bio je u jednoj zgradi do naredbe da se povuku. Ismijavali su ga na stanici, rugali se...sve da bi ispalo da je covjek neuracunljiv. A sami su ga pozvali da isprica sta je sve vidio, u nadi da ce on pricati ono sto oni zele. Kad su primijetili da to nece biti tako, nisu mu vise dali da izgovori nijednu cijelu recenicu, dovodili su u pitanje njegovu sposobnost da isprica sta je vidio. itd, itd.
Fox ovdje mnogi zovu Faux i to ne bez razloga. I Al Jazeera je za njih nepristrasnija 10 puta.
On je taj koji je dao komentar... e aj da čujem šta o njemu znate.
Novi momenti.. videće se da li je i ovo tačno
RUSKI PILOT PROGOVORIO: Nismo ušli u Tursku, a pucali su na nas bez ikakvog upozorenja!
Mirno smo leteli do trenutka kad nas je niotkuda udario projektil - nismo imali vremena ni da započnemo manevar izbegavanja, svedoči Konstantin Murahtin
"Nemoguće da smo ijednog sekunda narušili njihov vazdušni prostor", ispričao je Konstantin Murahtin za ruski TV kanas Rusija 1.
"Leteli smo na 6.000 metara po kompletno jasnom vremenu i imao sam potpunu kontrolu nad rutom", kaže on.
"Zapravo, nije bilo nikakvog upozorenje. Ni putem radija ni vizuelno, pa nismo menjali kurs. Morate da shvatite razliku u brzini između taktičkog bobardera kao što uje Su-24 i F-16. Da su hteli da nas upozore, nakačili bi nam se na krilo", priča dalje Murahtin, koji se sada oporavlja u ruskoj vazduhoplovnoj bazi u Latkiji, na severuj Sirije.
"Tako je bilo do trenutka kad nas je niotkuda udario projektil. Nismo imali vremena ni da započnemo manevar izbegavanja", svedoči on.
Kada je avion pogođen i krenuo da pada u Siriji, dva pilota su se katapultirali. Kapetan Sergej Rumjantšev je ubijen od strane turkmenistanske brigade, koja tvrdi da su ga ubili još dok se spuštao padobranom ka zemlji.
Murahtin je spašen u zajedničkoj operaciji ruske i sirijske armije koja je trajala 12 sati.
Uskoro više detalja.
(Raša tudej)
RUSKI PILOT PROGOVORIO: Nismo ušli u Tursku, a pucali su na nas bez ikakvog upozorenja!
Mirno smo leteli do trenutka kad nas je niotkuda udario projektil - nismo imali vremena ni da započnemo manevar izbegavanja, svedoči Konstantin Murahtin
"Nemoguće da smo ijednog sekunda narušili njihov vazdušni prostor", ispričao je Konstantin Murahtin za ruski TV kanas Rusija 1.
"Leteli smo na 6.000 metara po kompletno jasnom vremenu i imao sam potpunu kontrolu nad rutom", kaže on.
"Zapravo, nije bilo nikakvog upozorenje. Ni putem radija ni vizuelno, pa nismo menjali kurs. Morate da shvatite razliku u brzini između taktičkog bobardera kao što uje Su-24 i F-16. Da su hteli da nas upozore, nakačili bi nam se na krilo", priča dalje Murahtin, koji se sada oporavlja u ruskoj vazduhoplovnoj bazi u Latkiji, na severuj Sirije.
"Tako je bilo do trenutka kad nas je niotkuda udario projektil. Nismo imali vremena ni da započnemo manevar izbegavanja", svedoči on.
Kada je avion pogođen i krenuo da pada u Siriji, dva pilota su se katapultirali. Kapetan Sergej Rumjantšev je ubijen od strane turkmenistanske brigade, koja tvrdi da su ga ubili još dok se spuštao padobranom ka zemlji.
Murahtin je spašen u zajedničkoj operaciji ruske i sirijske armije koja je trajala 12 sati.
Uskoro više detalja.
(Raša tudej)
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
al po nalogu američke vlade , dakle FOX vrši propagandu za svoju vladu. nije na odmet čuti i nekada to da znaš šta se sprema.Salahuddin wrote:Ne, nego ti kazem da ne ides na Fox po vijesti. Mislim da sam bio jasan. A Fox nije izazvao rat ali jeste dobro pripremio generalnu populaciju za njega.Salahuddin wrote:I ti sad tvrdiš da je Amerika napala Irak samo zbog laži koje je izneo FOX ???????????ZMAJ wrote:Salahuddin wrote:Zmaj, ako ti Fox mjesto gdje trazis objektivno izvjestavanje, ja ne znam sta da ti kazem. To je ista stanica koja je, kada je konfrontiana od strane jednog "teoreticara zavjere" oko 9/11 - koji je tvrdio da nije bilo moguce naci pasos jednog od napadaca na ulici, pocela covjeka vrijedjati na tako niske nacine, da je izgubilo mnogo gledala koji su prije i pratili Fox. Naime, covjek je bio vatrogasac i bio je u jednoj zgradi do naredbe da se povuku. Ismijavali su ga na stanici, rugali se...sve da bi ispalo da je covjek neuracunljiv. A sami su ga pozvali da isprica sta je sve vidio, u nadi da ce on pricati ono sto oni zele. Kad su primijetili da to nece biti tako, nisu mu vise dali da izgovori nijednu cijelu recenicu, dovodili su u pitanje njegovu sposobnost da isprica sta je vidio. itd, itd.
Znam mnogo i jos malo vise. Vjeruj mi, Fox dovodi ljude samo kada znaju sta ce ti ljudi reci. To su gamad koja su imala prste u svom ono nahuskavanju na Irak, oni su znali da ce Bush da ih napadne tamo, pa su isto ovako dovodili generali, koji za cudo Bozije, svi pricase da Sadam ima oTo, ono oruzje...bas su stvarali sliku da ako se ne napadne Irak, da ce i Amerike nestati. Zato izvini, tu pomahnitalu zvijer, koju desnica ovdje ipak lako kontrolise, nemam namjeru gledati. Previse sam toga od njih cuo da bi bilo sta sto oni prenose za mene bilo 99% sigurno kao laz. Ovako bez njih, mozda mognem i sam malo hladnije glave primijetiti stosta.
- drugrankovic
- Inventar foruma

najbolje da ode u bjelu kucu po "istinu" jel de salahudine ... 
bar vecu gamad nece srest...
bar vecu gamad nece srest...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”