Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times
Status: Offline

Re: Mjesoviti brak?

Post by Naseef Mushroom » 28 Jul 2025, 20:44

Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 20:25
Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2025, 20:18

Poređenje sa Asimom je perfektno, jer se time želi ubiti svaka konverzacija, kao kod kritika na Asimov rad nakon rata.
Zašto ismijavaš Asima koliko god ti bio antipatičan ako je stvarno bio ranjen dva puta dok u isto vrijeme očekuješ da to bude udarni argument zašto ne možeš više nekoga kritikovati radi nečeg potpuno trećeg iza rata?
Pa ismijavam zbog nacina kako si ga ti uveo u pricu.
Pazi, hajmo ovako
Covjek je ratovao za tu jebenu zemlju, ranjen, nekako sastavio nesta i vratio se u nju nakon lijecenja.
Otvorio biznis, radio 24/7, placao porez, pomagao sirotinju uzduz i poprijeko, nikad nikom nije rekao ni tamo se, vodio svoj zivot kako zna najbolje i umije.
Voli svoj grad, voli Bosnu, voli svoju zenu, voli svoju djecu, izveo ih na selamet, i danas im na svaki nacin pomaze.
I tebi je to sve, pa sta
Jer nije u tom fazonu Bosnjak, selamalejc rodjo ima li piva?
Ja znam iz kakve ti perspektive ulazis u sve ove price, samo sto ti on nije taj lik, a ti si strasno grub, nemas mrve jebenog takta,
Odmah mu spucas znacku izdajnika, i vozi.
Pri tome gladis jaja u Berlinu i cekas voz za Dortmund.
Ima li tebi sva tvoja prica smisla?
Opet kažem, mani me priče ko je nastradao, šta je bilo prije rata, kakve su čije zasluge jer ja te rane ne otvaram. Niti to pominjem niti koga ismijavam radi toga, pričam o nečem potpuno trećem. Fenomenu koji je krenuo 18 godina iza rata jer je tada bio Popis.

Niti negiram niti ismijavam nečiju prošlost ili patriotizam.
Sve je krenulo od ovoga, ako se neko osjeća i izjašnjava Bosancem to je njegovo dobro pravo i ima pravo na identitet. Ali ako navodi razlog da je se izjasnio Bosancem jer šta može drugo neko biti ako je u Bosni, a onda u isto vrijene kaže da ima prijatelje Srbe i Hrvate koji su isto Bosanci.
Moje je jedino bilo konkretan odgovor na tu nelogičnost i tezu u koju oni sami ne vjeruju.

Kao što iz istog razloga pitaju onu Alice Weidel kako može biti protiv stranaca ako joj je i partnerka strankinja.

Umjesto odgovora krenulo je poređenje kako ja naše borce tretiram kao četnike, priče o teškom ranjavanju i vraćanju na rat, šta uopšte nije tema.

A kad smo kod pominjanja Bosne i gdje ko živi. Kada je Lavlje Srce otvorila dušu kako samo ona zna kako narodi žive u Bosni i da se dijaspora treba prvo vratiti pa shvatiti njihove muke, ti si je prvi iz Amerike ismijavao. Tako da kod mene ne pali selektivno moralisanje samo kada se radi o određenim forumašima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13841 times
Been thanked: 22782 times

Post by Fuddo » 28 Jul 2025, 20:50

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2025, 20:44
Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 20:25

Pa ismijavam zbog nacina kako si ga ti uveo u pricu.
Pazi, hajmo ovako
Covjek je ratovao za tu jebenu zemlju, ranjen, nekako sastavio nesta i vratio se u nju nakon lijecenja.
Otvorio biznis, radio 24/7, placao porez, pomagao sirotinju uzduz i poprijeko, nikad nikom nije rekao ni tamo se, vodio svoj zivot kako zna najbolje i umije.
Voli svoj grad, voli Bosnu, voli svoju zenu, voli svoju djecu, izveo ih na selamet, i danas im na svaki nacin pomaze.
I tebi je to sve, pa sta
Jer nije u tom fazonu Bosnjak, selamalejc rodjo ima li piva?
Ja znam iz kakve ti perspektive ulazis u sve ove price, samo sto ti on nije taj lik, a ti si strasno grub, nemas mrve jebenog takta,
Odmah mu spucas znacku izdajnika, i vozi.
Pri tome gladis jaja u Berlinu i cekas voz za Dortmund.
Ima li tebi sva tvoja prica smisla?
Opet kažem, mani me priče ko je nastradao, šta je bilo prije rata, kakve su čije zasluge jer ja te rane ne otvaram. Niti to pominjem niti koga ismijavam radi toga, pričam o nečem potpuno trećem. Fenomenu koji je krenuo 18 godina iza rata jer je tada bio Popis.

Sve je krenulo od ovoga, ako se neko osjeća i izjašnjava Bosancem to je njegovo dobro pravo i ima pravo na identitet. Ali ako navodi razlog da je se izjasnio Bosancem jer šta može drugo neko biti ako je u Bosni, a onda u isto vrijene kaže da ima prijatelje Srbe i Hrvate koji su isto Bosanci.
Moje je jedino bilo konkretan odgovor na tu nelogičnost i tezu u koju oni sami ne vjeruju.

Kao što iz istog razloga pitaju onu Alice Weidel kako može biti protiv stranaca ako joj je i partnerka strankinja.

Umjesto odgovora krenulo je poređenje kako ja naše borce tretiram kao četnike, priče o teškom ranjavanju i vraćanju na rat, šta uopšte nije tema.

A kad smo kod pominjanja Bosne i gdje ko živi. Kada je Lavlje Srce otvorila dušu kako samo ona zna kako narodi žive u Bosni i da se dijaspora treba prvo vratiti pa shvatiti njihove muke, ti si je prvi iz Amerike ismijavao. Tako da kod mene ne pali selektivno moralisanje samo kada se radi o određenim forumašima.
I sta ti sad konkretno predlazes, sta bi bilo najbolje uraditi sa ljudima koji se osjecaju prvenstveno Bosancima, a ne vide se u tom hrkljusu sa Bosnjacima u smislu identiteta?
Ja ismijavao zivot nase hrabre Lavlje u Bosni i dokazivao joj da sam bitniji za Bosnu od nje?
Dozvolite da se obratimo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3037 times

Post by Mutevelija » 28 Jul 2025, 20:54

Kontam u zadnje vrijeme sta je koga briga na internetu sta ja pisem osim ako se ne misli da se posvađa ili raspravlja.

Sta je kome nesto prakticno forum pomogao, vecina pitanja eto otvorie temu, kako da promijenim remen na ves masini ces dobiti 90% odgovora trolanja i 5% ljudi koji pokusavaju da ti pomognu a ne znaju, a 5% onih koji znaju sta pricaju i zele ti pomoci ali ne mogu, mogu e samo usmjeriti na neke linkove i i sad razbijaj glavu kako da rijesis taj problem.

Da li su forumi za rješavanje problema u zivotu ili za rasplamsavanje istih postavlja se pitanje :hm
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7708 times
Been thanked: 18164 times

Post by Maja » 28 Jul 2025, 20:59

Ubi me ovo citanje. Jos 3 stranice.
Nazif je zasad u pravu

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 26700 times
Been thanked: 30656 times

Post by Zanki » 28 Jul 2025, 21:05

Mutevelija wrote: 28 Jul 2025, 20:54 Kontam u zadnje vrijeme sta je koga briga na internetu sta ja pisem osim ako se ne misli da se posvađa ili raspravlja.

Sta je kome nesto prakticno forum pomogao, vecina pitanja eto otvorie temu, kako da promijenim remen na ves masini ces dobiti 90% odgovora trolanja i 5% ljudi koji pokusavaju da ti pomognu a ne znaju, a 5% onih koji znaju sta pricaju i zele ti pomoci ali ne mogu, mogu e samo usmjeriti na neke linkove i i sad razbijaj glavu kako da rijesis taj problem.

Da li su forumi za rješavanje problema u zivotu ili za rasplamsavanje istih postavlja se pitanje :hm
Pa zašto je ova mješovita opservacija na temu o braku
Pitan :plete
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 28 Jul 2025, 21:06

Maja wrote: 28 Jul 2025, 20:59 Ubi me ovo citanje. Jos 3 stranice.
Nazif je zasad u pravu
Ja bi ti ovo rado na voocaro isćitala da je pravolinijsko

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21638 times
Been thanked: 19686 times
Status: Online

Post by Masamune » 28 Jul 2025, 21:11

Maja je potajno zaljubljena u Nazifa :mmm

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 22646 times

Post by HAVANA » 28 Jul 2025, 21:21

Maja wrote: 28 Jul 2025, 20:35
HAVANA wrote: 28 Jul 2025, 07:36 Slozile se ko recept za takav brak.Nemam nista protiv ali ne bih mogao biti u braku sa vjernicom.Tu imam nesta protiv. :cudi Mada znam i takvih uspjesnih ali ja,ne hvala.Isuvise smarajuce i opterecavajuce za moj ukus i nacin zivota.IMG_4357.jpeg
Pa ti bi se radje ozenio Hrvaticom nego muslimankom Bosnjakinjom. Znamo, znamo
Sta cu se zenit bona ja ozenjen 31 godinu.A moze i hrvatica,moze sve samo da nije u vjeri i nakim moranjima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2254 times
Been thanked: 5350 times

Post by Beni » 28 Jul 2025, 21:22

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 28 Jul 2025, 01:01 Da vam ja nesto kazem, u svim mjesovitim brakovima gdje je zena Srpkinja a on Bosnjak djeca imaju ili neka naaaarodna imena, Goran Zoran itd ili imaju srpska. Nigdje nisam cula da dijete ima bosnajcko ime. Ako i ima onda mu maaaaajka da neki nadimak, a srpsko ime :oo
Vid ti paradoksa moji bosnjackih roditelja ( Ferid i Izeta) meni dali ime Bernard
Fuck you a friendly note to start the day

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 28 Jul 2025, 21:25

Po Bernardu Šo, pravo irsko ime 🤘

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 Jul 2025, 21:27

Bernard Bicakcic.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Jul 2025, 21:27

Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 20:50
Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2025, 20:44

I sta ti sad konkretno predlazes, sta bi bilo najbolje uraditi sa ljudima koji se osjecaju prvenstveno Bosancima, a ne vide se u tom hrkljusu sa Bosnjacima u smislu identiteta?
Ja ismijavao zivot nase hrabre Lavlje u Bosni i dokazivao joj da sam bitniji za Bosnu od nje?
Pa ništa ne predlažem. Pišemo i iznosimo svoje stavove. Niti iko može pisanjem na naše društvo uticati, niti zaustaviti agresiju na Ukrajinu, niti Trumpa smjeniti.

A za Lavlje, sjećam se da je se nešto bila naljutila što dijaspora potpaljuje i diže tenzije, a narod dole mora zbog toga ispaštati, pa si joj odgovorio u fazonu kao da dijaspora to radi jer se brine za narod u Bosni, jer ih voli.
Znam da si se 100% šalio i da je bilo ironično, ali ona to nije shvatila kao šalu i još se više naljutila. Kakva god bila šala, ti ćeš se našaliti, odlogovati i u neki irski pub, dok ona ostaje i dalje ljuta i sa tim bijesom u Bosni.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Jul 2025, 21:28

Masamune wrote: 28 Jul 2025, 21:11 Maja je potajno zaljubljena u Nazifa :mmm
Nije zaljubljena, dama razmišlja logično i shvata poentu.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 28 Jul 2025, 21:30

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2025, 21:28
ih sad se istopila nakon ovog

aww :srce

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 Jul 2025, 21:31

Hoce njemacke papire.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 28 Jul 2025, 21:32

Nije posteno sto u ovoj ozbiljnoj diskusiji saljes dikpikove okolo da pridobijes podrsku.
Stvarno nema smisla.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 28 Jul 2025, 21:33

:plavi

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1200 times
Been thanked: 3765 times

Post by Laser » 28 Jul 2025, 21:36

Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 21:32

Nije posteno sto u ovoj ozbiljnoj diskusiji saljes dikpikove okolo da pridobijes podrsku.
Stvarno nema smisla.
Ne pada Maja na to, sigurno.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 28 Jul 2025, 21:36

Laser wrote: 28 Jul 2025, 21:36
Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 21:32

Stvarno nema smisla.
A vidim :D.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1200 times
Been thanked: 3765 times

Post by Laser » 28 Jul 2025, 21:38

Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 21:36
Laser wrote: 28 Jul 2025, 21:36

A vidim :D.
Pa žena jednostavno ima mišljenje različito od tvog.

A ti odmah sumnjaš na dikpikove. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”