Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 106 times
Been thanked: 88 times
Status: Online

Re: Mjesoviti brak?

Post by Komshija » 28 Jul 2025, 21:41

Maja wrote: 28 Jul 2025, 20:38
Komshija wrote: 28 Jul 2025, 11:00 Pa ti danasnji vjernici ne svi ali ogromna vecina se kriju iza prodavanja droge,kamata,kocke itd itd,znam ih kolko hoces ode u dzamiju kad zavrsi dodje u kladionicu da igra bingo i kerove a o islamskoj zajednici i njenim lopovlucima po sarajevu a sigurno i sire o tome da ne pricamo....
zato kad cujes vjernik ako nema 60+ godina bjezi od njega....
Tipicna kafanska prica.
I ti si ovo u kafani cuo a ne se sam osvjedocio
Ne zalazim po kafanama...
Vas odgovor nije tacan.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13810 times
Been thanked: 22734 times
Status: Offline

Post by Fuddo » 28 Jul 2025, 21:43

Laser wrote: 28 Jul 2025, 21:38
Fuddo wrote: 28 Jul 2025, 21:36

A vidim :D.
Pa žena jednostavno ima mišljenje različito od tvog.

A ti odmah sumnjaš na dikpikove. :D.
Nju bas zanima mjesoviti brak
Da je njoj bilo do toga ne bi torte mutila
:D.
FaCa zadnji voz
Tj Nazifa
Dozvolite da se obratimo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1619 times
Been thanked: 3024 times

Post by Mutevelija » 28 Jul 2025, 21:56

Maja wrote: 28 Jul 2025, 20:59 Ubi me ovo citanje. Jos 3 stranice.
Nazif je zasad u pravu
Televisa presenta kako se ne umoriš ba ja kontam tebi to moderatori prepričaju najvaznije gradivo , ja to ne bi pratio nego da mi daju na raport samo najvaznije gradivo ono podvuceno zakljucak dana. :D.
Last edited by Mutevelija on 28 Jul 2025, 21:57, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1619 times
Been thanked: 3024 times

Post by Mutevelija » 28 Jul 2025, 21:57

Zanki wrote: 28 Jul 2025, 21:05
Mutevelija wrote: 28 Jul 2025, 20:54 Kontam u zadnje vrijeme sta je koga briga na internetu sta ja pisem osim ako se ne misli da se posvađa ili raspravlja.

Sta je kome nesto prakticno forum pomogao, vecina pitanja eto otvorie temu, kako da promijenim remen na ves masini ces dobiti 90% odgovora trolanja i 5% ljudi koji pokusavaju da ti pomognu a ne znaju, a 5% onih koji znaju sta pricaju i zele ti pomoci ali ne mogu, mogu e samo usmjeriti na neke linkove i i sad razbijaj glavu kako da rijesis taj problem.

Da li su forumi za rješavanje problema u zivotu ili za rasplamsavanje istih postavlja se pitanje :hm
Pa zašto je ova mješovita opservacija na temu o braku
Pitan :plete
Pa zato sto moja pisanija nece promijeniti necije misljenje o mjesovitom braku i sta je svrha pisati i raspravljati se ako ne promijenis tudje misljenje pa jel :ooo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3597 times
Been thanked: 1435 times

Post by Quds » 28 Jul 2025, 21:59

Komshija wrote: 28 Jul 2025, 11:00 Pa ti danasnji vjernici ne svi ali ogromna vecina se kriju iza prodavanja droge,kamata,kocke itd itd,znam ih kolko hoces ode u dzamiju kad zavrsi dodje u kladionicu da igra bingo i kerove a o islamskoj zajednici i njenim lopovlucima po sarajevu a sigurno i sire o tome da ne pricamo....
zato kad cujes vjernik ako nema 60+ godina bjezi od njega
....
Stvarno? Pa, od mene je znači trebalo bježati zadnjih 30-ak godina i još narednih 12. Ovo ti je baš generalizacija. Koliko samo ja lično poznajem mlađih ljudi koji su vjernici, a nijedan ne radi ništa od ovog tvog nabrojanog. Ako toga ima, to je onda velika manjina.

Islamska zajednica je nešto sasvim drugo, te je ne treba vezati sa pojedincima, koji nisu uposlenici u njoj.

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 28 Jul 2025, 22:01

Quds wrote: 28 Jul 2025, 21:59
....
Stvarno? Pa, od mene je znači trebalo bježati zadnjih 30-ak godina i još narednih 12. Ovo ti je baš generalizacija. Koliko samo ja lično poznajem mlađih ljudi koji su vjernici, a nijedan ne radi ništa od ovog tvog nabrojanog. Ako toga ima, to je onda velika manjina.

Islamska zajednica je nešto sasvim drugo, te je ne treba vezati sa pojedincima, koji nisu uposlenici u njoj.
Haj ti jos jednom procitaj kako je napisano a nemoj odgovarat iz dosade,ja kolko vidim fino pise ne svi ali ogromna vecina,ako se ti svrstavas u ogromnu vecinu e onda je to tvoj problem a ne moj.Chus

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 28 Jul 2025, 22:06

Komshija wrote: 28 Jul 2025, 22:01
Quds wrote: 28 Jul 2025, 21:59

Haj ti jos jednom procitaj kako je napisano a nemoj odgovarat iz dosade,ja kolko vidim fino pise ne svi ali ogromna vecina,ako se ti svrstavas u ogromnu vecinu e onda je to tvoj problem a ne moj.Chus
Ma koja pusta ''ogromna većina''? Tu ja imam problem sa tvojim postom, ne kažem da nema svega i svašta. I, ako se ne krećeš u tim krugovima, kako si zaključio to što tvrdiš?

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7682 times
Been thanked: 18110 times

Post by Maja » 28 Jul 2025, 22:09

HAVANA wrote: 28 Jul 2025, 18:44

Pa normalnim ljudima kazemo mi bosanci.Vama podobnim kad nesto hoces da objasnis ko i sta,vama to mora na vasem nivou da se docara.Vama je primarno ko je,sta je,ljudskost je u vas nebitna.Prvo to reci.Vama je to odrednica i nacin zivota.Poimanje svega.Pocetak i kraj.To je najvaznije.Samo ime je dovoljno za vas sud…Daleko vam kuca od moje.Gadite mi se.I opet kazem,nemamo mi o cemu pricati tako da te molim da me vise ne citiras.Tebi tvoje meni moje i cao.
Kazes "vama Bosnjacima je bosnjastvo odredica u zivotu, gadite mi se" a ne gade ti se ti prijatelji koji se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati.

Oni su raja, oni su dobri, oni su ljuCki.... sve je to ok, al nikad nikom od njih ni u snu ne bi palo da se izjasne ko Bosanci.
Bili dobri, losi, operisani od politike i krscanstva, oni svoje znaju - da su Srbi i Hrvati i to niko iz njih ne moze izbiti.
Samo nasi naivci, necu reci jadnici, furaju da su Bosanci kao da je biti bosnjak sramota, kao da je biti Bosnjak jednako biti vehabija i ez de a-ovac.
Svakom covjeku treba biti na ponos sto pripada bosnjackom narodu jer nemamo mrlja kao druga dva i sve ove teme o mjesovitim brakovima, ona moja o fenomenu ljubavi Bosanaca prema Hrvatima i slicne njima, svode se na isto.
Onaj ko ima cega da se stidi (Hrvati i Srbi) nikad se nece odreci svog identiteta. A Bosnjaci-Bosanci ce jedva to docekati u ime bratstva i jedinstva.
I onda kad neko kao ti i Masa potvrdite ovo gore napisano, pa se Nazif zakaci za vase postove, ispadne da napada licno vas.
Ne vidim da hoda po temama i proziva tebe, Masu ili bilo kog forumasa nego se vi upecate kad shvatite njegovo pisanje licno i krenete s tom temom, sto on, jelte, jedva doceka jer na vama dokazuje svoje teze.

Na proslom popisu u jednom novom stolackom naselju, s hiljadu i plus hrvata iz bosne, jedna osoba se izjasnila kao Jugosloven. Reakcija hrvata je bila "ma to je onaj poremeceni Mate". Znaci ako ces se izjasniti drugacije od Hrvat, mozes biti samo bolestan u glavu. To normalan covjek nikad ne bi uradio.
Jel takva situacija kod Bosnjaka? How yes no.
Bile i ostale podguzne muhe.
Revolt prema takvim ljudima se ne javlja zbog nekakvog pretjeranog bosnjastva nego frustracije zbog naseg nejedinstva i sto uvijek izigravamo necije podanika.

PS ni Koteljubi nije daleko od istine. U mozda 5 posto mjesovitih brakova djeca imaju muslimanska imena. Uvijek oni pretegnu.

Za kraj da dodam da je Havana mozda najbolja osoba na forumu i meni je izuzetno drag. Ali to ne znaci da se moram slagati sa svim njegovim stavovima. U ovome se nikad necemo sloziti i vjrv cemo i u buducnosti dolaziti u sukobe zbog iste teme ali racunam na to da ce i tad biti svjestan da je to samo jedna tacka koju ne prihvatam kod njega. Sve ostalo moze proci :kafa

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 28 Jul 2025, 22:14

Mutevelija wrote: 28 Jul 2025, 21:56
Maja wrote: 28 Jul 2025, 20:59 Ubi me ovo citanje. Jos 3 stranice.
Nazif je zasad u pravu
Televisa presenta kako se ne umoriš ba ja kontam tebi to moderatori prepričaju najvaznije gradivo , ja to ne bi pratio nego da mi daju na raport samo najvaznije gradivo ono podvuceno zakljucak dana. :D.
Mislila sam da su se Fudo i Laser udruzili da podjebaju Nazifa pa dosla da pogledam. Al nisu bgm.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40371 times
Been thanked: 26489 times

Post by Rum » 28 Jul 2025, 22:14

Image
✨️ Neka ti veća briga bude šta ti misliš i pričaš o drugima, nego šta drugi misle i pričaju o tebi.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40371 times
Been thanked: 26489 times

Post by Rum » 28 Jul 2025, 22:15

Cim ona legne u mezar zenim pa ja
✨️ Neka ti veća briga bude šta ti misliš i pričaš o drugima, nego šta drugi misle i pričaju o tebi.

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 28 Jul 2025, 22:15

Quds wrote: 28 Jul 2025, 22:06
Komshija wrote: 28 Jul 2025, 22:01

Ma koja pusta ''ogromna većina''? Tu ja imam problem sa tvojim postom, ne kažem da nema svega i svašta. I, ako se ne krećeš u tim krugovima, kako si zaključio to što tvrdiš?
Sto bi se ja morao kretat u tim krugovima da bi znao o cemu se radi i sta se desava?Igrom slucaja ima ovaj tiktok pa na njemu vidim ko pali lajv iz dzamije,slusam ljude koji su nekada isli u istu a sad nece jer kako sam reko zalaze narkomani,dileri kockari....
Znaci nista nisam sanjao nego vidio i cuo iz prve ruke.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 28 Jul 2025, 22:18

Komshija wrote: 28 Jul 2025, 22:15
Quds wrote: 28 Jul 2025, 22:06

Sto bi se ja morao kretat u tim krugovima da bi znao o cemu se radi i sta se desava?Igrom slucaja ima ovaj tiktok pa na njemu vidim ko pali lajv iz dzamije,slusam ljude koji su nekada isli u istu a sad nece jer kako sam reko zalaze narkomani,dileri kockari....
Ma biži.. :D. .nemaš ti blage veze, znaš 10-ak ljudi koji su ti nešto rekli i pišeš ovdje samouvjereno o masovnim dešavanjima i ''ogromnoj većini''. Uozbilji se.

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 28 Jul 2025, 22:20

Quds wrote: 28 Jul 2025, 22:18
Komshija wrote: 28 Jul 2025, 22:15
Ma biži.. :D. .nemaš ti blage veze, znaš 10-ak ljudi koji su ti nešto rekli i pišeš ovdje samouvjereno o masovnim dešavanjima i ''ogromnoj većini''. Uozbilji se.
Ma ja argument ti je vrhunski,jos si zaboravio napisat da trolujem,to vam je pokrice kad nemate adekvatan odgovor...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23064 times
Been thanked: 6082 times

Post by Veca » 28 Jul 2025, 22:32

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2025, 19:59
Veca wrote: 28 Jul 2025, 19:35 :ha nemeres ti s Nazifom, na zelenu granu :plavi
Ali pazi, kod tog njegovog društva iz Bosne ko je Srbin ili Hrvat (sam je to potvrdio) nema diskusije kao sa Bošnjakom “Otkud ti Srbin i Hrvat ako si iz Bosne? Vama je to odrednica i način života, poimanje svega, to vam je najvažnije i dovoljno za vaš sud, gadite mi se!” kao što to zna jednom Bošnjaku reći, može se sa takvim i na more.

Tu nema diskusije kao kod Bošnjaka “Čim si ti Bošnjak odmah ti je najdraži i najgori Bošnjak, samo je važno da je Bošnjak, već se gleda u Srba i Hrvata da li si raja ili nacionalista i shupak, dok je Bošnjak automatski nacionalista i shupak.

ma, bezi bre, i ja sam Bosanka, samo stani pani sam, uz vas Bosnjake :D. ne baraci mi Havanu :D.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 28 Jul 2025, 22:33

Ali najveca je misterija zasto veca pise tko

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2697 times
Been thanked: 22505 times

Post by HAVANA » 28 Jul 2025, 22:38

Maja wrote: 28 Jul 2025, 22:09

Pa normalnim ljudima kazemo mi bosanci.Vama podobnim kad nesto hoces da objasnis ko i sta,vama to mora na vasem nivou da se docara.Vama je primarno ko je,sta je,ljudskost je u vas nebitna.Prvo to reci.Vama je to odrednica i nacin zivota.Poimanje svega.Pocetak i kraj.To je najvaznije.Samo ime je dovoljno za vas sud…Daleko vam kuca od moje.Gadite mi se.I opet kazem,nemamo mi o cemu pricati tako da te molim da me vise ne citiras.Tebi tvoje meni moje i cao.
Kazes "vama Bosnjacima je bosnjastvo odredica u zivotu, gadite mi se" a ne gade ti se ti prijatelji koji se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati.

Oni su raja, oni su dobri, oni su ljuCki.... sve je to ok, al nikad nikom od njih ni u snu ne bi palo da se izjasne ko Bosanci.
Bili dobri, losi, operisani od politike i krscanstva, oni svoje znaju - da su Srbi i Hrvati i to niko iz njih ne moze izbiti.
Samo nasi naivci, necu reci jadnici, furaju da su Bosanci kao da je biti bosnjak sramota, kao da je biti Bosnjak jednako biti vehabija i ez de a-ovac.
Svakom covjeku treba biti na ponos sto pripada bosnjackom narodu jer nemamo mrlja kao druga dva i sve ove teme o mjesovitim brakovima, ona moja o fenomenu ljubavi Bosanaca prema Hrvatima i slicne njima, svode se na isto.
Onaj ko ima cega da se stidi (Hrvati i Srbi) nikad se nece odreci svog identiteta. A Bosnjaci-Bosanci ce jedva to docekati u ime bratstva i jedinstva.
I onda kad neko kao ti i Masa potvrdite ovo gore napisano, pa se Nazif zakaci za vase postove, ispadne da napada licno vas.
Ne vidim da hoda po temama i proziva tebe, Masu ili bilo kog forumasa nego se vi upecate kad shvatite njegovo pisanje licno i krenete s tom temom, sto on, jelte, jedva doceka jer na vama dokazuje svoje teze.

Na proslom popisu u jednom novom stolackom naselju, s hiljadu i plus hrvata iz bosne, jedna osoba se izjasnila kao Jugosloven. Reakcija hrvata je bila "ma to je onaj poremeceni Mate". Znaci ako ces se izjasniti drugacije od Hrvat, mozes biti samo bolestan u glavu. To normalan covjek nikad ne bi uradio.
Revolt prema takvim ljudima se ne javlja zbog nekakvog pretjeranog bosnjastva nego frustracije zbog naseg nejedinstva i sto uvijek izigravamo necije podanika.

PS ni Koteljubi nije daleko od istine. U mozda 5 posto mjesovitih brakova djeca imaju muslimanska imena. Uvijek oni pretegnu.

Za kraj da dodam da je Havana mozda najbolja osoba na forumu i meni je izuzetno drag. Ali to ne znaci da se moram slagati sa svim njegovim stavovima. U ovome se nikad necemo sloziti i vjrv cemo i u buducnosti dolaziti u sukobe zbog iste teme ali racunam na to da ce i tad biti svjestan da je to samo jedna tacka koju ne prihvatam kod njega. Sve ostalo moze proci :kafa
Nista ti nisi skontala tako da nema svrhe da odgovaram nesta duze.Pun mi je qrac vjecitog objasnjavanja ko mi se gadi.I koja tipa bosnjaka,srba i hrvata.Cuj gade mi se bosnjaci.To su moji prijatelji,komsije,porodica…Znate vi dobro o kome ja pricam nego izvrcete al hajd…Nastavite.I doskocica da bi ja volio da ozenim hrvaticu je isto malo smijesna.Prvo sto sam sa istom zenom 31 godinu i ne pada mi na pamet druga plus kakve ja veze imam sa hrvaticama? Moji su svi,svi dobri ljudi.Zivot me tako naucio i tako cu da zivim do kraja.Sa takvim zivim,druzim se i druzicu se.Kako se zove i kojem manituu se moli ili ne je apsolutno nebitno.Dok ne zadire u moje osobne slobode.A imam jako puno prijatelja.Bogat sam.Ne da mi se objasnjavat opsirnije nit ima potrebe,ko zeli da shvati shvatio je davno kakav sam i sta mislim.Plus sjedim ko budala ne znam sta cemo od sebe i doslovno cekamo da nam cuko izdahne.Nije mi do objasnjavanja.Mislite sta hocete.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 28 Jul 2025, 22:43

Maja wrote: 28 Jul 2025, 22:09

Tako je, Majo. To je vidno već dugo vremena. Kako je sasvim OK da Srbi kažu da su Srbi, Hrvati da su Hrvati, a čim Bošnjak kaže da je Bošnjak, kod nekih se odmah dlake naježe. Čak, čuješ lika dobrog srca, kao što je Havana, ''gadite mi se''. Takvima to dođe isto kao nešto kad se neko nameće sa vjerskim ubjeđenjima, pa se odmah budi prirodan revlt kod onih koi ne vjeruju. A, ovdje se radi o nečemu sasvim normalnim, a neki bi htjeli da to bude ''lična stvar'', kao u stvarima vjere. I neka, neka se svako izjašnjava kako želi. Tako i treba i mora biti. Ali, ako samo smeta ''Bošnjak'', Boga mi, onda imamo problem.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21581 times
Been thanked: 19608 times

Post by Masamune » 28 Jul 2025, 22:47

Čovjek je mislio na specifične tipove Bošnjaka, a ne na sve Bošnjake. Odvadite malo.

Ja sam ga shvatio šta je htio da kaže. I u pravu je.

Da je Hrvat ili Srbin njega bi nervirali i oni sa tim istim stvarima.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2650 times
Been thanked: 8155 times

Post by Duminjo » 28 Jul 2025, 22:49

Evo ovdje sve jasno pise o Havaninom licnom stavu
Pun mi je qrac vjecitog objasnjavanja ko mi se gadi.I koja tipa bosnjaka,srba i hrvata.
Manite se generalizacije i hinjavog podmetanja necega sto neko nije reko. Ubuduce bi bilo pozeljno da covjeka zaobilazite sa etiketiranjem "ti si Havana ovakav" ili "onakvi ko Havana" i slicno.

Hvala

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”