Ženama nije dozvoljeno uživanje u seksu: Znate li u kojim državama masovno obrezuju djevojčice?
Moderators: Urednik foruma, VIP
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22168 times
- Status: Offline
Re: Ženama nije dozvoljeno uživanje u seksu: Znate li u kojim državama masovno obrezuju djevojčice?
Ma krasno
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24363 times
- Been thanked: 26676 times
Re: Ženama nije dozvoljeno uživanje u seksu: Znate li u kojim državama masovno obrezuju djevojčice?
Waris Dirie (rođena 1965.) obrezana je kao petogodišnja djevojčica. Da drugi ne vide ništa sve se obavlja u tajnosti, pustinji, na nekom kamenu, nakon toga djevojčica se ostavlja sama par dana, dok bolovi ne popuste i počne hodati, i onda je dovedu kući. Dovedu kući onu koja je preživjela jer mnoge iskrvare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Acta non Verba
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22168 times
Majku im j.... ludu cuj dijete od 5 godina.Ma bilo koga a ne dijete.Pobit stoku.To ne zasluzuje da zivi.Jebo vas tema iznervira se.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3299 times
- Been thanked: 3210 times
HAVANA wrote: 30 Jul 2025, 00:34 Majku im j.... ludu cuj dijete od 5 godina.Ma bilo koga a ne dijete.Pobit stoku.To ne zasluzuje da zivi.Jebo vas tema iznervira se.

Bolest.
I ko to uradi i ko to podrzava, bolestan.
Mozgom manje
srcem vise.
srcem vise.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22529 times
- Been thanked: 5984 times

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Naseef Mushroom wrote: 29 Jul 2025, 17:02Ja vjerujem Morgen, pogotovo jer je rekla da žena ima 46. godina.Quds wrote: 28 Jul 2025, 22:16
Pa, stvarno.... prvi put da čujem da je to neko u Bosni uradio. Trebao je neko to prijaviti, ako ona nije smjela. To nije dozvoljeno da se radi, to je sakaćenje.
Po godištu bi to pasovalo jer je tada bilo svakakvih zatucanih roditelja a i monstruma koji bi za male pare to odradili.
A ko da prijavi i kome kada je tada (a toga ima i danas) da svojoj djeci i ženi možeš da radiš šta hoćeš jer ih smatraš svojim vlasništvom.
U mene sestra od nene se udala u “Mostar” 1974. godine, namjerno pod navodnicima jer se iz tog sela moraš dugo voziti da dođeš do Mostara, a čovjek kada su se upoznali u Doboju joj rekao da je iz Mostara. On je tukao, maltretirao, svekar je maltretirao, njegov brat je vrijeđao, bila njima rob, i kada su došli materi u posjetu, kćerka joj se povjeri jer je smatrala da će u materi naći podršku.
Njen odgovor
“Ako ne možeš dalje dijete, eno ti Neretva pa se baci u nju”
zena 46 godiste
a ovo zadnje sto si napisao, tako je i moj otac nama, kcerkama, kao, mene nisi pitala, pobjegla si, vracanja nema, eno vam most i Bosna, i nije jedini
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Veca
- Uvijek slobodna!
jedino mozda ako je asexualna i ne osjeca nista, a ima zelju da osjeti
- Veca
- Uvijek slobodna!
ili iz onih razloga sto Zizi postavi, to razumijem i podrzavam
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2517 times
- Been thanked: 4358 times
"zenama nije dozvoljeno uzivanje u seksu" kakav naslov, ko da je univerzalno pravilo
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3509 times
- Been thanked: 1403 times
Ma slabo u nas ima države, kada treba tužiti nekoga ko je ''umrežen''... ali u ovakvim slučajevima, to samo treba objelodaniti, da narod zna (jer, ne znam da li porodice znaju, kontam i ako znaju, vjerovatno slično razmišljaju pa im je to OK)... To ba treba napraviti primjer od nekoga, ako bi se primijetilo da pušta korijen (iako, ja stvarno po prvi put čujem ovaj slučaj od Morgen, pa sad ovo što Fudo pomenu, da ima na našim prostorima).HAVANA wrote: 29 Jul 2025, 18:14I najaci pojedinac je slabiji od drzave.Ako je ima.Sve se moze kad se hoce.I caco je bio mnogo zajeban lik.I zika,juka…Zamisli osakati ti cerku? Cuj zajeban.Ne mogu ni da mislim o tome.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Apsolutni nonsense.Zizi wrote: 29 Jul 2025, 18:23 Obrezivanje za žene je preporučeno kako bi žena više uživala u seksu. Preporuka je da se skine veoma mali dio kože s vrha klitorisa.
Nažalost, nerijetko su te zahvate izvodili nestručne osobe, koje su tim činom vršile nasilje nad ženama, uklanjajući im kompletan klitoris, a i okolne dijelove ženskog spolnog organa, čime su im učinile ogromnu štetu u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja.
Jedina mogućnost da se to ispravno uradi je da taj zahvat izvrše doktori specijalisti u okviru zdravstvene ustanove.
Praksa obrezivanja žena je bila dosta uobičajena u vrijeme faraona.
Sakacenje zena ne nastaje zato sto "nestrucna" osoba vrsi zahvat, nego sto se zahvat i vrsi da se zena osakati
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Da datuzlak1212 wrote: 29 Jul 2025, 18:51 ovo je popularno u Africi, Aziji i Bliskom Istoku
garant tako nekako i nama doslo ovdje
ja sam kroz zivot u par navrata slusao o ovome, kazu negdje gdje su citavu godine ogromne temperature zenama bude tesko zivjet s tim dole viskom koze, ovo sunecenje im spasi da imalo odahnu
sta ja znam, ne bi to svijet nigdje radio iz dosade
samo sto mozda kod nas to svijet radi iz gluposti
Velikodusno ih spasavaju vrucine time sto uklone cent kozice
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4265 times
- Been thanked: 3178 times
Samo opet je drugo, estetske operacije uklanjanja extra kože i otkidanje klitorisa, to je ipak razlika nebo i zemlja.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26135 times
- Been thanked: 29994 times
Ne da je nebo zemlja, nego ne bi se tribalo diskutirati na istoj temi, realno.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4265 times
- Been thanked: 3178 times
Znam npr da Somalijci idu čak i korak dalje pa osim što otkinu ženskoj klitoris, još je i zašiju, dakle zatvore skroz, kao “garanciju” do braka. Žene imaju užasne probleme, čak se to vidi i u Švedskoj gdje ih ima podosta. Nekako jedva hodaju, užas živi..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21252 times
- Been thanked: 19232 times
Zizi wrote: 29 Jul 2025, 18:23 Obrezivanje za žene je preporučeno kako bi žena više uživala u seksu. Preporuka je da se skine veoma mali dio kože s vrha klitorisa.
Nažalost, nerijetko su te zahvate izvodili nestručne osobe, koje su tim činom vršile nasilje nad ženama, uklanjajući im kompletan klitoris, a i okolne dijelove ženskog spolnog organa, čime su im učinile ogromnu štetu u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja.
Jedina mogućnost da se to ispravno uradi je da taj zahvat izvrše doktori specijalisti u okviru zdravstvene ustanove.

- numka
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 67 times
Ja sam se zajebala i naletjela na neki ne znam šta je to, naučni rad, pregled, ne znam. Elem, ozbiljna publikacija od strane jedne žene Skandinavke, kako da pokušaju da se nose s problemom tih žena. Pokušavali su da ih nagovore da idu na operacije da im poprave to koliko se može popraviti, u uslovima kod doktora. Ali slabo.Melek wrote: 30 Jul 2025, 11:48 Znam npr da Somalijci idu čak i korak dalje pa osim što otkinu ženskoj klitoris, još je i zašiju, dakle zatvore skroz, kao “garanciju” do braka. Žene imaju užasne probleme, čak se to vidi i u Švedskoj gdje ih ima podosta. Nekako jedva hodaju, užas živi..
Sve sam pročitala, fascinantno. Ali kako sam se sjebala. Nevjerovatno. To je njihova kultura. Bio jedan lik, nije nešto bio za to. Svi ga napali, uključujući i ženu da nije pravi muškarac. Cirkus.
Error 404 - Signature not found
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4779 times
- Been thanked: 6401 times
Praksa se koristila i u Rimsko doba kako bi se zabranio/ limitirao seks između robova..Zizi wrote: 29 Jul 2025, 18:23 Obrezivanje za žene je preporučeno kako bi žena više uživala u seksu. Preporuka je da se skine veoma mali dio kože s vrha klitorisa.
Činiti nešto slično djevojčicama, u današnje vrijeme
Ako odrasla žena sama odluči uraditi (mada uopšte ne vjerujem da je slučaj tih datih nekih okolina) nešto slično vlastitom tijelu.. druga i različita je priča.
Svijest ima sidrište.
- numka
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 67 times
Ah da, htjedoh pitati. Otkud to da je "preporučeno" i ko je to preporučio?
Meni niko nikad to nije preporučio niti sam naletjela na to da je preporučljivo.
Ali imaju neka plemena kod kojeg su pirsinzi za muškarce obavezni. Žene poslije odnosa s takvim ne žele više na varijante bez pirsinga :po
Ali čudno, ni na tu preporuku kod nas nisam čula.
Meni niko nikad to nije preporučio niti sam naletjela na to da je preporučljivo.
Ali imaju neka plemena kod kojeg su pirsinzi za muškarce obavezni. Žene poslije odnosa s takvim ne žele više na varijante bez pirsinga :po
Ali čudno, ni na tu preporuku kod nas nisam čula.
Error 404 - Signature not found
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9298 times
- Been thanked: 8045 times
Razumijem te, ne bih ni ja, samo eto i nećemo, začas će doći smrtni čas i ide preseljenje u drugu dimenziju.Masamune wrote: 30 Jul 2025, 12:36Zizi wrote: 29 Jul 2025, 18:23 Obrezivanje za žene je preporučeno kako bi žena više uživala u seksu. Preporuka je da se skine veoma mali dio kože s vrha klitorisa.
Praksa obrezivanja žena je bila dosta uobičajena u vrijeme faraona.![]()