Oborio je 1946 dva američka aviona , pominjem ga u kontekstu obaranja aviona koji uđu u tuđi vazdušmi prostor.Pasaga wrote:Ne spominji mi Titu,u ozbiljnim razgovorima.
Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Sirija
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9683 times
- Been thanked: 11426 times
- Status: Offline
Pasaga wrote:Profesor Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose: Kremlj je kriv za smrt ruskog pilota
http://faktor.ba/profesor-moskovskog...ruskog-pilota/
Zubov se u svom članku koji je objavio na društvenoj mreži osvrnuo na posljednja dešavanja nakon obaranja ruskog aviona zbog kršenja turskog zračnog prostora. U vezi s protestom i kamenovanjem zgrade ambasade Republike Turske u Moskvi, Zubov kaže kako se radi o emocionalnim reakcijama zbog obaranja aviona i stradanja ruskih pilota.
Prema njegovim riječima, demonstranti su se trebali okupiti na trgu gdje je nekada bio boljševički partijski centar, a koji sada koristi Ured predsjednika Rusije.
– Trebali su se okupiti na trgu. Jer, naši vojnici nisu poginuli zbog grešaka Turaka i Sirijaca, nego zbog grešaka Kremlja – kaže Zubov, te dodaje: “Postoji rizik da će Putin zemlju odvesti u novu međunarodnu avanturu čije posljedice nisu dobro proračunate.”
Zubov u svom članku također podvlači kako razlog ruskih operacija na teritoriji Sirije nije borba protiv terorizma, nego da oni imaju za cilj pružanje podrške sirijskom predsjedniku Basharu Al-Assadu.
– Šta se, zapravo, desilo? Putin je izjavio da se Rusija bori protiv terorizma i zato je svoje vojnike poslao u Siriju. U stvari, prešao je u odbranu Assada protiv svih njegovih neprijetalja. Oko 80 posto stanovništva Sirije i sunitske zemlje oko Sirije su protiv Assada. Zbog toga su Putina njegove ‘nepromišljenje’ odluke dovele u neprijateljske odnose s većinom sirijskog naroda, zemljama Arapske lige i Turske. Uz Assada su Iran, libanski Hezbollah i šiitske grupacije u Iraku. U toj grupi je sada i Rusija – rekao je Zubov.
Podsjetio je također kako Turska sa Sirijom ima historijske, vjerske i etničke veze, što je uporedio s vezama Rusije i ukrajinskog Donbasa.
– Zamislite sada kada bi predsjednik Petro Porošenko zatražio pomoć od Erdogana za intervenciju protiv separatista u Donjecku te dopusti Erdoganu da u ukrajinskog gradu Čerkasiju formira vojnu bazu i da turski avioni bombarduju Donjeck i Lugansk. Da li bi se do topalo predsjedniku Putinu i kakve bi to rezulteta dalo? – pita Zubov.
Naglasio je kako Putin bombardovanjem Turkmena pruža podršku Assadu, te da je Ankara na sve to umjereno reagirala.
– Turci su imali jedan umjeren nastup. Jer, Turska je tokom posljednja dva mjeseca od Rusije tražila da se fokusira na ISIL, te da ne bombarduje Turkmene u Sjevernoj Latakiji kao i umjerenu sunitsku opoziciju koju čine sirijski Turci. Nažalost, Putin je umjesto Erdogana, podržao Assada. Erdogan je od Rusije samo tražio da se fokusira na ISIL. Nažalost, ruski avioni su nastavili bombardovati Turkmene i rezultati su takvi kakvi jesu. Ko je u ovoj situaciji kriv? Naravno da je kriva strana koja je izprovocirala sukob – zaključio je Zubov.
Pa normalno.
Otkako su Rusi počeli sa bombardovanjem, javili su do sada da su pogodili negdje između 5 i 6 milijardi terorističkih ciljeva i niko živ nije ost'o, pa mi začudo da Isil još uvijek postoji
Eto, čak ni Rusi više ne vjeruju u to. Inače, kad vidim ove islamske i istočnjačke dril-matrice svuda oko mene, pa i po forumu, mogu samo da kažem stari dobri kauboji.. Bar mogu da lajem koliko god želim.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Eto ti ga sad:
Nusra front je objavio snimke dobijene uz pomoć bespilotne letelice na kojima su navodno prikazani iranski borci koji beže od pobunjenika na tenkovima.
Opozicione snage su zadale težak udarac sirijskim snagama i njihovim saveznicima u oblasti i uspešno napreduju uprkos napadima ruskih snaga iz vazduha.
Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je da su pobunjenici zauzeli Tal Badžer.
p.s.
Neka se pripreme Rusi,brzo će i oni doći na red.
Nusra front je objavio snimke dobijene uz pomoć bespilotne letelice na kojima su navodno prikazani iranski borci koji beže od pobunjenika na tenkovima.
Opozicione snage su zadale težak udarac sirijskim snagama i njihovim saveznicima u oblasti i uspešno napreduju uprkos napadima ruskih snaga iz vazduha.
Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je da su pobunjenici zauzeli Tal Badžer.
p.s.
Neka se pripreme Rusi,brzo će i oni doći na red.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Neće aj se kladimo...naftu svi žele.. Bar je Iran imao prvo iskustvo sa novom demokratskom vladom i Engleskom i kraljevskom mornaricom..stižu neka druga vremena..ne veruje kaubojima više nikostorm wrote:Kauboji otpočeli, kauboji će i da počiste....već viđeno
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Svi su se povukli,iz pozadine doturaju oružje ("svojima") i čekaju.Rusi su ostali na čistini,a vrijeme prolazi.Već se čuje glasno gunđanje u Moskvi.Slijedi podvijen rep.ZMAJ wrote:Neće aj se kladimo...naftu svi žele.. Bar je Iran imao prvo iskustvo sa novom demokratskom vladom i Engleskom i kraljevskom mornaricom..stižu neka druga vremena..ne veruje kaubojima više nikostorm wrote:Kauboji otpočeli, kauboji će i da počiste....već viđeno
Naivno je misliti, da se ovdje ratuje za "pobjednika"KOMESAR wrote:Svi su se povukli,iz pozadine doturaju oružje ("svojima") i čekaju.Rusi su ostali na čistini,a vrijeme prolazi.Već se čuje glasno gunđanje u Moskvi.Slijedi podvijen rep.ZMAJ wrote:Neće aj se kladimo...naftu svi žele.. Bar je Iran imao prvo iskustvo sa novom demokratskom vladom i Engleskom i kraljevskom mornaricom..stižu neka druga vremena..ne veruje kaubojima više nikostorm wrote:Kauboji otpočeli, kauboji će i da počiste....već viđeno
Posao ide upravo sad najbolje
Habibti, ya nour el - ain... 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3908 times
- Been thanked: 2942 times
...jos je puno igraca......
ici ce se jos na ispadanje....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Mene nervira, što će to ostati permanentno žarište, dok je nafte i plina...Pasaga wrote:...jos je puno igraca......
Ljudi?
Ljudi su nebitni...samo smetaju u prići... eh daj mi koji milijunčić ovamo gore dopremi....ovi su se naši malko ulijenili, ne bi više za 10€ satnicu da rade, ne prave djecu....faliti će nam radnika....malo ih protresimo, kakvim užasom...malo straha da im uđe...valja provesti dopune zakona, da malo preuzmemo stvar u svoje ruke i dobijemo apsolutnu kontrolu nad čovjekom.
Svima nam je pala cijena.
Dok ono samo curi i curi....
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bliži se kraj Putinove vladavine u Rusiji.
Ko će sad durati srpsku kuknjavu, za izginulom bratskom vojskom, kad se vrate iz Sirije što u sanducima što podvijenog repa? Osvojit će oni Siriju, baš kao što su i Afganistan prije toga, a zajedno s njima i NATO, pa onako kao i Ameri u Vijetnamu ili Iraku.
To je mnogoljudna zemlja i glupo je vjerovati da Rusi imaju toliko para da drže sve pod kontrolom, čak i ako osvoje sve. Viđali smo to već i ranije. Jasno je to i Putinu i jedina mu je karta da omoguće Assadu potpunu diktaturu, jer sve ostale opcije isključuju bilo kakav uspjeh invazije, a nešto nisam siguran ni u tu diktaturu. Jednom kad se vidi da diktator nema snage (a vidjelo se već ovih godina) to je to.
Ko će sad durati srpsku kuknjavu, za izginulom bratskom vojskom, kad se vrate iz Sirije što u sanducima što podvijenog repa? Osvojit će oni Siriju, baš kao što su i Afganistan prije toga, a zajedno s njima i NATO, pa onako kao i Ameri u Vijetnamu ili Iraku.
To je mnogoljudna zemlja i glupo je vjerovati da Rusi imaju toliko para da drže sve pod kontrolom, čak i ako osvoje sve. Viđali smo to već i ranije. Jasno je to i Putinu i jedina mu je karta da omoguće Assadu potpunu diktaturu, jer sve ostale opcije isključuju bilo kakav uspjeh invazije, a nešto nisam siguran ni u tu diktaturu. Jednom kad se vidi da diktator nema snage (a vidjelo se već ovih godina) to je to.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3908 times
- Been thanked: 2942 times
Ako cemo posteno...
Na svim tim lokacijama gdje su ti energenti...vlada mir,sigurno okruzenje.....
To sto je malo podalje...haos i beznadje.....koga ba to interesuje..
Sto storm rece....bitno je da curi.....
Na svim tim lokacijama gdje su ti energenti...vlada mir,sigurno okruzenje.....
To sto je malo podalje...haos i beznadje.....koga ba to interesuje..
Sto storm rece....bitno je da curi.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I šta reče Rankoviću, nisam pročitao do kraja, brisao sam čim sam vidio ono prostačenje
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dokle će trajati srpsko uvlačenje Rusima u dupe i šta bi se desilo kad bi prestalo.Krokodil Behko wrote:Bliži se kraj Putinove vladavine u Rusiji.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
U srijedu je Francuski avion bombardovao osnovnu školu "Fatima ez-Zehra".U napadu je ubijeno 28 djece, a ranjeno je petoro drugih.
p,s,
Neka,majku im muslimansku!
p,s,
Neka,majku im muslimansku!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Najmanje 44 ljudi je ubijeno, a deseci su ranjeni u napadu na tržnicu u Idlibu, aktivisti i lokalni mediji javljaju da su napad izveli ruski avioni.
Bolnički izvori navode da je povrijeđeno više od 70 ljudi.
Napad je izveden u ranim jutarnjim satima u gradu Ariha, 15 kilometara južno od grada Idlib. Lokalni informativni kanal Ariha Youm je izvijestio da su korištene kasetne bombe.
p.s.
Neka,majku im terorističku!
Napad je izveden u ranim jutarnjim satima u gradu Ariha, 15 kilometara južno od grada Idlib. Lokalni informativni kanal Ariha Youm je izvijestio da su korištene kasetne bombe.
p.s.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

KOMESAR wrote:Najmanje 44 ljudi je ubijeno, a deseci su ranjeni u napadu na tržnicu u Idlibu, aktivisti i lokalni mediji javljaju da su napad izveli ruski avioni.
p.s.
Ovo je bio toliko veliki masakr civila i to na teritoriji na kojoj uopšte nema isila, da je o ovome javila čak i srbijanska državna televizija.
Nadam se da ovih par naših forumaša znaju srpski jezik i da će napokon shvatiti da Rusi nemaju nikakve veze sa borbom protiv isila.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Gdje su sad mediji ??? Gdje su svi oni koji su promijenili svoj profil zastavom Francuske? Hoće li promijeniti svoj profil zastavom Sirije??? Ili su jednostavno ovi ljudi drugoga reda? Manje bitni? Bili kršćani ili muslimani???Krokodil Behko wrote:KOMESAR wrote:Najmanje 44 ljudi je ubijeno, a deseci su ranjeni u napadu na tržnicu u Idlibu, aktivisti i lokalni mediji javljaju da su napad izveli ruski avioni.
p.s.
Ovo je bio toliko veliki masakr civila i to na teritoriji na kojoj uopšte nema isila, da je o ovome javila čak i srbijanska državna televizija.
Nadam se da ovih par naših forumaša znaju srpski jezik i da će napokon shvatiti da Rusi nemaju nikakve veze sa borbom protiv isila.
Licemjerstvo!