Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4266 times
- Been thanked: 3182 times
- Status: Offline
Re: Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu
Neka.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9230 times
- Been thanked: 9158 times
Jel ono ona ima Aspergera?
A nek dođe, što? Zar i ona nekom smeta?
A nek dođe, što? Zar i ona nekom smeta?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9281 times
- Been thanked: 11037 times
Mutevelija wrote: 01 Aug 2025, 12:54Osjetim da je podmetačina Zapada poštenom merhametli bošnjačkom naroduti misliš da je šejtan dolazio ljudima kao rogonja sa vilama, joook šejan dođe kao uglađena osoba i šarmantna sa dobrim namjerama i kao savjetnik.
Kad je Ademu i ženi rekao pojedite to drvo iz edena kao njihov savjetnik to vam Bog neda da ne bi postali bogovi ili besmrtni i oni pojedoše i u par navrata se kroz historiju transformisao kao nekakav savjetnik, nikad on ne dolazi strašljiv kaod hoće da narod skrene sa pravog puta.
Stigla ženska

- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26144 times
- Been thanked: 30012 times
Mutevelija di si ti na ovoj slici
Daire jedno
Daire jedno
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26144 times
- Been thanked: 30012 times
Ignoriše nas, ljut.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mutevelija wrote: 01 Aug 2025, 12:54Osjetim da je podmetačina Zapada poštenom merhametli bošnjačkom naroduti misliš da je šejtan dolazio ljudima kao rogonja sa vilama, joook šejan dođe kao uglađena osoba i šarmantna sa dobrim namjerama i kao savjetnik.
Kad je Ademu i ženi rekao pojedite to drvo iz edena kao njihov savjetnik to vam Bog neda da ne bi postali bogovi ili besmrtni i oni pojedoše i u par navrata se kroz historiju transformisao kao nekakav savjetnik, nikad on ne dolazi strašljiv kaod hoće da narod skrene sa pravog puta.
Vidim da ne vidiš dobro ovih dana, pa da malo boldiramo stvar
Greta Thunberg na protestima u Sarajevu: U majici "Neretva" i s Cvijetom Srebrenice čitala imena ubijene djece u Gazi

Najpoznatija mlada svjetska aktivistica Greta Thunberg boravi u Sarajevu, a danas se pridružila protestima podrške Palestincima u Gazi.
Oglas
Ona je zajedno s drugim stanovnicima i aktivistima u Sarajevu imala performans kod Vječne vatre, gdje su zajedno, uglas, čitali imena ubijene djece u Gazi.

Greta je na protestima došla u majici Neretve, kojom je ukazala na borbu ekoloških aktivista da obrane ovu rijeku od ekonomskih interesa koji bi je uništili. Također je na majici imala Cvijet Srebrenice i cvijet u bojama palestinske zastave.
Mlada aktivistica je trenutno u posjeti cijelom našem regionu, već je bila u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu, a nakon Bosne i Hercegovine, odlazi i u Hrvatsku.
Tokom svog boravka u državama regiona kazala je kako se bori za pravdu, ali i čistu okolinu te da je to neraskidivo povezano s borbom protiv smrtonosnog fašizma. Međutim, u BiH još uvijek nije davala izjave za medije.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 354 times
Jedino sto moze vise iritirat od pojave ove kvočke i face one "usra se bgt" jest to kad progovori.
Besposleno i beskorisno čeljade koje zivi na racun nekog drugog i pametuje drugima sto je ispravno.
Besposleno i beskorisno čeljade koje zivi na racun nekog drugog i pametuje drugima sto je ispravno.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22194 times
Pa haj bar nesta radi ,dok mi drkamo racq ona bar skrece paznju na neke stvari
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- numka
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 67 times
Jer eto ako ne popraviš skroz stanje u svijetu, šuti.
Kontam zašto neke ljude nervira. Ali ja ne mislim da je tu u pozadini malicioznost, iskorištavanje aktivizma radi slave ili tako nešto. Mislim da istinski osjeća ovo što radi. Šta drugo može uraditi na ovoj poziciji osim ovoga što radi? Jer inače da bi aktivizam imao smisla mora se sav narod ujediniti (evt smaknuti koga
) a to... Pa et, nešto ne ide
Plus, pitanje je šta će biti kad odraste. S ovim iskustvom... Moći će šta hoće. Možda dovede do promjena.
Kontam zašto neke ljude nervira. Ali ja ne mislim da je tu u pozadini malicioznost, iskorištavanje aktivizma radi slave ili tako nešto. Mislim da istinski osjeća ovo što radi. Šta drugo može uraditi na ovoj poziciji osim ovoga što radi? Jer inače da bi aktivizam imao smisla mora se sav narod ujediniti (evt smaknuti koga

Plus, pitanje je šta će biti kad odraste. S ovim iskustvom... Moći će šta hoće. Možda dovede do promjena.
Error 404 - Signature not found
- Zana
- Gospođetina
Cura ima Aspergera, što je blagi oblik autizma ali je i dalje autizam. Meni je ovo golemo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zana wrote: 03 Aug 2025, 10:57 Cura ima Aspergera, što je blagi oblik autizma ali je i dalje autizam. Meni je ovo golemo20250803_103704.jpg
Pa šta ćemo sad?
Hoćemol je išćerati?
- Zana
- Gospođetina
Krokodil Behko wrote: 03 Aug 2025, 11:28Zana wrote: 03 Aug 2025, 10:57 Cura ima Aspergera, što je blagi oblik autizma ali je i dalje autizam. Meni je ovo golemo20250803_103704.jpg
Pa šta ćemo sad?
Hoćemol je išćerati?
Ne, zašto? Naprotiv.
Kad nismo onog Spida išćerali što bismo Gretu?
Vjerujem da je svaki njen uspjeh veći nego što možemo zamisliti. Sama borba sa autizmom u neurotipičnom svijetu je teška, zato joj skidam kapu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zana wrote: 03 Aug 2025, 11:35
Ne, zašto? Naprotiv.
Kad nismo onog Spida išćerali što bismo Gretu?
Vjerujem da je svaki njen uspjeh veći nego što možemo zamisliti. Sama borba sa autizmom u neurotipičnom svijetu je teška, zato joj skidam kapu
E vidiš, to je moguće na tom "trulom zapadu".
I pored toga što ima tu dijagnozu, ljudi shvataju da takve osobe mogu biti korisne, jer kao da su kodirane u tom nekom pravcu i ako je pozitivan tu imaš najtvrdokornije borce.
Steve Jobs je takođe cijeli život proveo lutajući od Asperegra do ADHD i nazad.
Nikad taj nije imao strpljenja više od dvadesetak sekundi za inžinjere koji su mu pokušavali pojasniti, zašto je neki hardver ili softver dobar ili loš. Školski primjer ADHD
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2517 times
- Been thanked: 4358 times
I to je najvise kritikuju polupismeni ljudi koji NISTA ni za svoju mahalu nisu korisno uradili, a kamoli za opce dobro svoje zajednice, drustva ili svijeta u cjelini.HAVANA wrote: 03 Aug 2025, 10:33 Pa haj bar nesta radi ,dok mi drkamo racq ona bar skrece paznju na neke stvari
Meni ne treba veci razlog da podrzavam Gretu samo kad vidim ko je, na kakav nacin i zbog cega kritikuje.
Last edited by Nora Ibsenova on 03 Aug 2025, 12:03, edited 1 time in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21327 times
- Been thanked: 19288 times
Ona bar nešto pokušava. Pokušava i da pomogne Palestini koju ti toliko srčano braniš.harlekin wrote: 03 Aug 2025, 09:16 Jedino sto moze vise iritirat od pojave ove kvočke i face one "usra se bgt" jest to kad progovori.
Ti samo drkaš kurac na forumima i vjerovatno i na društvenim mrežama.
Last edited by Masamune on 03 Aug 2025, 11:55, edited 1 time in total.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21327 times
- Been thanked: 19288 times
Inače i Musk ima neki blaži autizam, pa dok nije počeo da podržava Republikance i na kraju da se posvađa sa Trumpom bio je najbogatiji čovjek i najveći poduzetnik na svijetu.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2517 times
- Been thanked: 4358 times
Adhd i autizam mogu imat dosta i blagodati. Mi smo naucili da prihvatamo sve sto je "neurotipicno" kao "normalno"
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Zana
- Gospođetina
Može ADHD pa i AuDHD imati svoje prednosti u nekim sferama života ali da je život lak, nije
Izgleda otprilike ovako
Izgleda otprilike ovako
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47482 times
- Been thanked: 8503 times
To za neretvu je nesto najjace sto se moglo desit, ljudi prodali zemlju za izgradnju mini hidrocentrala na neretvici i digli se u proteste da se to ne gradi. Prodali zemlju zbog toga, bili su upoznati da ce to bit, uzeli pare i odjednom nece.
Uporedo sa tim srbi prave HE i branu podno kalinovika, u svojoj prciji. Dok se ovi koskaju s policijom i ne dopustaju prolazak masina na gradiliste, od svega praveci medijsku senzaciju srbi rade, miniraju okolna brda da se ocisti za izlivanje brane. Mjesecima je tekla prljava voda kroz konjic, nije niko budala da nije vidio, nije niko ni a reko. Cak je cini mi se dvoje radnika platilo glavom, odnjelo ih haman. Srbi napravise HE i branu i tek onda nasi vicu kako su napravili branu, to je velka opasnost za konjic.
j... nas kad smo glupi, eto kako
Uporedo sa tim srbi prave HE i branu podno kalinovika, u svojoj prciji. Dok se ovi koskaju s policijom i ne dopustaju prolazak masina na gradiliste, od svega praveci medijsku senzaciju srbi rade, miniraju okolna brda da se ocisti za izlivanje brane. Mjesecima je tekla prljava voda kroz konjic, nije niko budala da nije vidio, nije niko ni a reko. Cak je cini mi se dvoje radnika platilo glavom, odnjelo ih haman. Srbi napravise HE i branu i tek onda nasi vicu kako su napravili branu, to je velka opasnost za konjic.
j... nas kad smo glupi, eto kako
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio