Desnica u Hrvatskoj

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10467 times
Been thanked: 12333 times
Status: Offline

Re: Peticija da se "Za dom spremni" uvede u vojsku RH

Post by Krokodil Behko » 29 Aug 2015, 10:17

Die Zeit: Da se pita Katoličku Crkvu u Hrvatskoj , oni bi vratili Hitlerov fašistički pozdrav
Image
HRVATSKI nadbiskup poziva na referendum o fašističkom pozdravu, piše ugledni njemački Die Zeit, dodajući kako je hrvatska predsjednica protiv takve inicijative, no ako je prema predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimiru Puljiću Hitlerov fašistički pozdrav mogao bi se vratiti u službenu upotrebu.

Nema ni dvoznačnosti ni nejasnoća: To je fašistički pozdrav

Podsjetimo kako zadarski nadbiskup Želimir Puljić kao šef HBK, a vezano za inicijativu o službenom uvođenju pozdrava 'Za dom spremni' u sustav Hrvatske vojske smatra da bi bilo 'korisno i svrsishodno o određenom predmetu, koji u danom trenutku zaokuplja javnost, prirediti prigodan skup ljudi od struke koji će dati svoje stručne i znanstvene priloge". Hrvatska Crkva smatra da je ustaški pozdrav dvoznačan i nejasan.

Njemački Die Zeit naglašava kako je pozdrav Za Dom spremni zapravo ustaški pozdrav, a ustaše su bile saveznici Hitlerove Njemačke. Za dom spremni postao je službeni pozdrav kada je Hrvatska pristupila fašističkoj Italiji i nacionalsocijalističkoj Njemačkoj.

Kler otvoreno suosjeća s ustašama

"Mnogi od dostojanstvenika otvoreno suosjećaju s ustašama", tvrdi Die Zeit koji naglašava da je Kolinda Grabar Kitarović odbacila takvu inicijativu te podsjeća na fašističke izgrede na sportskim terenima. Spominju se i kazne međunarodne nogometne asocijacije a zbog fašističkih obilježja na utakmicama.

"Hrvatska je od 2009. godine članica NATO-a, a od 2013. godine članica je EU", zaključuje na kraju Die Zeit.

(index.hr)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Aug 2015, 14:21

Pa zanimljivo je to da se zbog jedne budaletine koja je na stadionu nacrtala svastiku angažirajunsvjetski stručnjaci ne bi li našli počinitelja a Šešelja puštaju da laje...i pali hrvatsku zastavu....i četnike rehabilitiraju...i dalje prijete samo Hrvatima...Nikakav poklič vojsci ne treba...ali ne bori se nitko da se u knjigama naše djece piše koliko je svecenika i pametnih ljudi pobijeno...i kako su Stepinca trovali....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 29 Aug 2015, 15:20

Ustaški pozdrav , šteta je izjednaćavati sa istim prave domoljube i patrote .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 29 Aug 2015, 18:40

Krokodil Behko wrote:Die Zeit: Da se pita Katoličku Crkvu u Hrvatskoj , oni bi vratili Hitlerov fašistički pozdrav
Image
HRVATSKI nadbiskup poziva na referendum o fašističkom pozdravu, piše ugledni njemački Die Zeit, dodajući kako je hrvatska predsjednica protiv takve inicijative, no ako je prema predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimiru Puljiću Hitlerov fašistički pozdrav mogao bi se vratiti u službenu upotrebu.

Nema ni dvoznačnosti ni nejasnoća: To je fašistički pozdrav

Podsjetimo kako zadarski nadbiskup Želimir Puljić kao šef HBK, a vezano za inicijativu o službenom uvođenju pozdrava 'Za dom spremni' u sustav Hrvatske vojske smatra da bi bilo 'korisno i svrsishodno o određenom predmetu, koji u danom trenutku zaokuplja javnost, prirediti prigodan skup ljudi od struke koji će dati svoje stručne i znanstvene priloge". Hrvatska Crkva smatra da je ustaški pozdrav dvoznačan i nejasan.

Njemački Die Zeit naglašava kako je pozdrav Za Dom spremni zapravo ustaški pozdrav, a ustaše su bile saveznici Hitlerove Njemačke. Za dom spremni postao je službeni pozdrav kada je Hrvatska pristupila fašističkoj Italiji i nacionalsocijalističkoj Njemačkoj.

Kler otvoreno suosjeća s ustašama

"Mnogi od dostojanstvenika otvoreno suosjećaju s ustašama", tvrdi Die Zeit koji naglašava da je Kolinda Grabar Kitarović odbacila takvu inicijativu te podsjeća na fašističke izgrede na sportskim terenima. Spominju se i kazne međunarodne nogometne asocijacije a zbog fašističkih obilježja na utakmicama.

"Hrvatska je od 2009. godine članica NATO-a, a od 2013. godine članica je EU", zaključuje na kraju Die Zeit.

(index.hr)
..ljevičarsko propagandno smeće.. :sjedi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Aug 2015, 19:25

Terasa svjesti wrote:Ustaški pozdrav , šteta je izjednaćavati sa istim prave domoljube i patrote .
Terasa, ustaše su dizale tri prsta...valjda kao zakletvu...znači li to da su bili Srbi...taj poklič se ne kažnjava, dakle sud je odlučio da nije ustaški....a onaj koji je branio Vukovar - jastreb jest bio patriota...mislim da je to ipak preserkavanje i bezveze...imamo mi važnijih problema od toga kako će vojnici kliktati...
A i ono što svećenstvu pripisuju da su ustašoidni - gnjusna lažotina...znam da sam ja smjela ići u crkvu ali puno je svećenika stradalo od ljepe petokrake, tako puno da su neki svećenici posumnali da li Boga uopće ima kad je dozvolio onakve strahote da čine s njima...što bi onda trebalo sa zvijezdom uraditi, sunce joj poljubim...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 29 Aug 2015, 20:10

Biba wrote:
Terasa svjesti wrote: ali puno je svećenika stradalo od ljepe petokrake, tako puno da su neki svećenici posumnali da li Boga uopće ima

:plavi :888 :obrve

:pusa

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Aug 2015, 20:19

Mohr wrote:
Biba wrote:
Terasa svjesti wrote: ali puno je svećenika stradalo od ljepe petokrake, tako puno da su neki svećenici posumnali da li Boga uopće ima

:plavi :888 :obrve

:pusa

ne moram ja čitati ni na telki gledati (To je jedan svećenik zaista izjavio na tv...) imam ja informacije iz prve ruke od moje mame šta su radili sa svećenicim u dalmaciji...ubijali ih i onda mrtvima stavljali nož u usta - ko biva ustaše...užas i prestrašno...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 29 Aug 2015, 20:24

tako i treba s crnomantijaškom bandom :o

pa ipak, ja bih ti jaranski preporučio da ponešto pročitaš, umjesto da se držiš narodnog predanja s koljena na koljeno ;) :pusa

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 29 Aug 2015, 20:26

"Peticija" na nivou one vracanja redovnog sluzenja vojnog roka u BH :hihi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Aug 2015, 21:28

...ma skreću nam svi pozornost s bitnih stvari na apsolutno nebitno...

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Šimunić: Bilo je lijepo završiti karijeru s uzvikom "Za dom"

Post by Mala_Mu » 29 Nov 2015, 17:54

Image

Svi igrači su stali iza mene i rekli su da je sve to što se događa glupo. Jako sam ponosan i sretan na to kako sam završio karijeru. To nije ništa loše, kaže Šimunić

Josip Šimunić promovirao je dokumentarni film "Moja Voljena Hrvatska". Dokumentarac prikazuje njegove nogometne početke u Australiji, nastupe za hrvatsku reprezentaciju i onu nesretnu maksimirsku noć i incident s ustaškom uspješnicom.
Danas pomoćnik Ante Čačića u reprezentaciji ponovio je kako ne vidi ništa loše u tome što je napravio, a što je izazvalo gnušanje i zgražanje cijeloga svijeta.
- Prošlo je dvije godine od toga. Puno je toga negativnog izašlo u medijima, a nitko nije čuo moju stranu priče. Našao sam se s Jakovom Sedlarom i odlučili smo napraviti dokumentarni film - rekao je Šimunić za portal CroatianSports.com i nastavio:

[ytube][/ytube]

- Rodio sam se u Australiji. Jako smo ponosni na naše podrijetlo. Uvijek su me drugačije gledali kad sam došao u Hrvatsku. Zvali su me "klokan", ali nisam se obazirao na to - rekao je Šimunić i osvrnuo se na ono što je napravio na Maksimiru zbog čega je dobio kaznu DORH-a i Fifinu suspenziju koja je značila i - mirovinu.

Svi se zgražaju, Šimunić je ponosan: Opet bih to napravio

- Nakon utakmice su me pitali bojim li se kazne. Rekao sam im da očito nemaju pojma o hrvatskoj povijesti. Nakon toga su se svi urotili protiv mene. No to je život. Želim im pokazati da nisam napravio ništa loše. Ako oni nisu sretni zbog toga, to je njihov problem - rekao je Joe Šimunić i nastavio:
- Svi igrači su stali iza mene. Nisu mogli vjerovati što se događa. Rekli su mi da je sve to glupo. Rekao sam im da se ne brinu i da se ne upliću u to. Sve sam preuzeo na svoja leđa i dvije godine nakon svega i dalje se borim. I borit ću se - rekao je Joe.

- Pokazao sam patriotizam. Kad igramo za Hrvatsku igramo za hrvatski dres i svi pokazujemo koliko volimo našu zemlju. Nikad nisam poželio zbog toga što sam napravio, ponosan sam na to i nikad to ne bih povukao. Mnogi su mi rekli da im je žao što nisam išao u Brazil. Ali ovo je jedan od najboljih načina za završiti karijeru i sretan sam i ponosan zbog toga - kazao je Šimunić.

[ytube][/ytube]

24sata.hr

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8635 times
Been thanked: 20430 times

Re: Šimunić: Bilo je lijepo završiti karijeru s uzvikom "Za

Post by Maja » 29 Nov 2015, 20:33

Samo se ti tjesi :tjesi
Zna da ništa ne može popraviti time što bi tvrdio da se zaebo pa mu je jedino preostalo da pokaže kako je dosljedan sebi.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4637 times
Been thanked: 3680 times

Post by Melek » 29 Nov 2015, 20:39

Najgori vid glupana je bas onaj impulsivno-drcnog tipa.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Nov 2015, 20:41

Što je najgore.... sad je namontiran još u stožer repke :lud
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 30 Nov 2015, 12:48

Sto je najgore citajuci komentare na portalu , hrpa onih: svaka cast , ti ne glumis itd :grana

Storma bi tamo proglasili Komunistom, jer ga osudjuje :grana :D.

mojper
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by mojper » 30 Nov 2015, 13:32

storm wrote:Što je najgore.... sad je namontiran još u stožer repke :lud
Nevezano za taj incident, mislim da je on kao stručnjak totalni promašaj.

Može biti u stožeru samo kod nas, pod takvim okolnostima :rumenko

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 30 Nov 2015, 13:43

bas je simpatican
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Nov 2015, 13:50

mojper wrote:
storm wrote:Što je najgore.... sad je namontiran još u stožer repke :lud
Nevezano za taj incident, mislim da je on kao stručnjak totalni promašaj.

Može biti u stožeru samo kod nas, pod takvim okolnostima :rumenko
Ama čovjek je najgori u svojoj generaciji na trenerskoj....kao igrač ok....ali inače drvosjeća bio i ostao.
Rekao sam....namontiran je Ante Miše da ušute dalmoši, te Joe da zavežu "rvatine" a veliki gazda Mamić pokaže kako je domoljubno osjetljiv.....a ovce i dalje bleje na šareno.

@mala ja ne moram hr portale da budem okvalificiran kao komunista.....imam i tu toga dosta :oo

to je ...ako nisi s nama si njihov :cudi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Nov 2015, 14:18

Ja majke mi ne znam zaatomsvi taj poklic vezuju za uststvo..
Puno je njih za dom spremnih u proslom ratu zivot dalo a guzicari i foteljasi handraju...
Cijeli svijet osudio Simuniva a nije budaletinumSeselja..jok, on lijepo dreci...
Uostalom Simunicevi preci nisu otisli trbuvom za kruvom vec su morali uteci zivu glavu spaaiti...samo jer su voljeli svoju domovinu....
Taj poklic smeta a ne smeta Stanimirovic...manijak...Pupovac..Simunovic nije u Saboru...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Nov 2015, 14:24

Biba wrote:Ja majke mi ne znam zaatomsvi taj poklic vezuju za uststvo..
Puno je njih za dom spremnih u proslom ratu zivot dalo a guzicari i foteljasi handraju...
Cijeli svijet osudio Simuniva a nije budaletinumSeselja..jok, on lijepo dreci...
Uostalom Simunicevi preci nisu otisli trbuvom za kruvom vec su morali uteci zivu glavu spaaiti...samo jer su voljeli svoju domovinu....
Taj poklic smeta a ne smeta Stanimirovic...manijak...Pupovac..Simunovic nije u Saboru...
Pa ne moram se sa jednom budalom referirati na drugu....svaki je budala posebne klase :oo
Poklić nije od ustaša nastao, ali je jedan od simbola tog pokreta, počinjen je zločin i za mene je svaka rasprava završena....jednako bi zabranio i zvijezdu....sve simbole totalitarizma....amen

Post Reply

Return to “EX YU”