Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

za
23
25%
protiv
30
33%
svejedno mi je
24
26%
mogu dvije ženske ali sa mnom
14
15%
mogu dva muška ali sa mnom
0
No votes

Total votes: 91

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Post by Biba »

rethna wrote:
Mohr wrote:Sve OK, ali (opet :o ) samo ću dodati, nije to nikakav balkanski ekskluzivitet ;). Reality show nije naš proizvod; NSA nije naša agencija; gaženje (preko) leševa zarad profita tj. prvobitne (kao i sve naredne) akumulacije kapitala nije balkanski izum; mamići, bandići, dodici, izetbegovići, kerumi... su male mace za trumpove, berlusconije etc. O vjerničkom licemjerju da i ne govorimo...
I sta smo naucili... ? da smo nauceni pokvarenjaci :obrve
Najcesce prilika cini lopova i pokvarenjaka a jos kad se skonta da je to opceprihvatljivo , malo ljudi ce odoljeti iskusenju da ne bude takav...i smislit ce sve u svoju obranu da nije pokvarenjak vec uspjesan coek...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Biba wrote:
rethna wrote:
Mohr wrote:Sve OK, ali (opet :o ) samo ću dodati, nije to nikakav balkanski ekskluzivitet ;). Reality show nije naš proizvod; NSA nije naša agencija; gaženje (preko) leševa zarad profita tj. prvobitne (kao i sve naredne) akumulacije kapitala nije balkanski izum; mamići, bandići, dodici, izetbegovići, kerumi... su male mace za trumpove, berlusconije etc. O vjerničkom licemjerju da i ne govorimo...
I sta smo naucili... ? da smo nauceni pokvarenjaci :obrve
Najcesce prilika cini lopova i pokvarenjaka a jos kad se skonta da je to opceprihvatljivo , malo ljudi ce odoljeti iskusenju da ne bude takav...i smislit ce sve u svoju obranu da nije pokvarenjak vec uspjesan coek...
Valja imati šlifa i za pokvarenjaka :kafa

:ovaj

I protiv sam istospolnih veza
Question everything.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41214 times
Been thanked: 27893 times

Post by Rum »

Retna ne krij se :harlekin
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Ne treba imati slifa vec treba ne imati obraza...
A Rum se zeza...po obicaju..vec je pomalo dosadan :rol
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Pa istina je to naravno, samo mi ne die u glavu kako da uvijek ispadnemo budale a nismo glupi (citaj - Bosancu daj pola sanse kad je vani i on ce je iskoristiti na najbolji nacin). Ali ovo nema nikakve veze s temom, pardon. :o

Odgovor na temu - sta ja imam tu biti protiv ili za. Sve dok su u pitanju punoljetne osobe, njihov probem s kim se sparuju. Kao sto Boga mi ni ja ne pitam, nisam pitala i necu pitati. Ha ja.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Sto cini covjek kad je netko zarazno bolestan..pa sklanja sebe i svoje potomke..
Nitko ne zeli konacno priznati uzroke a kamo li eventualne posljedice mladjih narastaja...kamo vodi priznanje da su oni zdravi i normalni....hocemo li i pedofiliju jednom priznati normalnom i braniti ih ko princ Charles onoga biskupa Balla :hm....
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Sheval wrote:Dvolicni smi mi ljudi.Lafo veliki vjernici a 99% bi bez razmisljanja uletilo u krevet sa drugim/drugom bez obzira na bracni status...pa onda sutra fore,popilo se...ne znam sta mi bi.Svi se kunemo u Boga a nigdje se ne psuje Bog kao tu.Bio sam vani i stvarno je rijetkost cuti nekoga da to psuje...kod nas se to radi u svakodnevnom govoru.Ne volimo tudji uspjeh,ne volimo onog druge vjere,ne volimo ljude zbog obicnih stereotipa sto se prenose sa koljena na koljeno.Preko leseva se ide do vlastitog profita,samo je to bitno...prevari,ukradi...Dovoljno je pogledati profile ljudi koji su utjecajni...Mamic,Bandic,Dodik,Izetbegovic,Kerum...Pogledajte dobro te glave,nacin komunikacije...a to je kao krema.Danas je poenta biti starleta,sponzorusa,krimos.To su uzori mladima.Busamo se kako smo Bogom dani,i mi i ova priroda oko nas...a ustvari smo obicne karine.Preko 90% Balkana je zatucano,neosvjesteno,ksenofobicno,homofobicno i to su cinjenice.Volimo drugima nametati stil i nacin zivota,ne prezajuci uci najdublje u njihovu intimu.Je li to bolesno?
E ovo je malo veća fula.

Nisu to nikakve činjenice, to je samo tvoje mišljenje.
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

sve dok me muski zaobilaze svejedno mi je ko s kim i koliko
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5188 times
Been thanked: 7322 times

Post by ina »

Vidike sam najcesce mijenjala na osnuvu (ne)dozivljenog, (ne)procitanog i (ne)obradjenog.
Samo da se zna: Smajla jesam na neki nacin ukrala ali zagradice su moje, a ne Mohrove. :DD Sta sam ono htjela reci. Ah da.
Krzo godine se tako variralo i moje misljenje i gledanje homoseksualnosti.
Ipak nikad se nije toliko paradoksalno udaljilo.

Vise od 99% profesionalnih znanstvenih organizacija medicine, psiholoskom i
obrazovanom podrucju odbija tretman protiv te, kao sto neki govore, "bolesti" jer bolest nije.
Sad bi uspust kontrasi mozda i rekli: (Zato sto je njih tu najvise). Jah. A moze biti i da su svi teske nenaucene budaletine.
Do danas su 42 godine od kako se homoseksualnost ne gleda kao patologija ipak
ima ljudi koji tvrdoglavo traze (nekom petom) dokaze... umjesto da sami predstave
znanstvenim zajednicama ono sto uvjereno i konstantno i morbozno tvrde.

I da opet: neka ljubi i voli ko god koga hoce... do one mjere koja ne steti nikome a pogotovo nevinom.
U ovom slucaju: Ko sam to ja da nekome govorim gdje ce parkirati svoju vaginu ili penis?
A staviti u blizinu, da ne kazem porediti, homeseksualnost i pedofiliju ide krivudavom pravcu.
Pedofili ne vole djecu inace ne bi tako nesto ni cinili.
Vjerovatno svako od nas ima i svoju (ne)viziju ljubavi.
Svijest ima sidrište.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni »

Nije u pitanju samo "ono u ono", homoseksualnost je mnogo mnogo kompleksnija pojava.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Čarobni wrote:Nije u pitanju samo "ono u ono", homoseksualnost je mnogo mnogo kompleksnija pojava.

Naravno da nije. De nam malo razjasni. Smatras li i ti da je bolest i da se trebaju lijeciti?
Kome smetaju... neka navodi i razloge... bez onih kratkobrzih banalnosti: pa nije normalno.
Svijest ima sidrište.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni »

inasab wrote:
Čarobni wrote:Nije u pitanju samo "ono u ono", homoseksualnost je mnogo mnogo kompleksnija pojava.

Naravno da nije. De nam malo razjasni. Smatras li i ti da je bolest i da se trebaju lijeciti?
Kome smetaju... neka navodi i razloge... bez onih kratkobrzih banalnosti: pa nije normalno.
Zar je bitno šta ja smatram?

Homoseksualnost je neistražena pojava. Da li je bolest ili ne, prepustimo stručnjacima to pitanje.

Ljudima ne smeta gdje ko stavlja "ono". Najlakše je reći "ne zanima me gdje ko stavlja", ali to ne zanima nikog i to nije ono što pravi problem. Problem, kojim se trebamo baviti je usvajanje djece i agresivna kampanja LGBT populacije, brisanje razlika među polovima.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Čarobni wrote:
inasab wrote:

Homoseksualnost je neistražena pojava. Da li je bolest ili ne, prepustimo stručnjacima to pitanje.

Ljudima ne smeta gdje ko stavlja "ono". Najlakše je reći "ne zanima me gdje ko stavlja", ali to ne zanima nikog i to nije ono što pravi problem. Problem, kojim se trebamo baviti je usvajanje djece i agresivna kampanja LGBT populacije, brisanje razlika među polovima.
...mislim da gay-parovi ne usvajaju djecu u vecem procentu. No, meni je interesantno i ovo

If Sexual Preference Can Be Changed

Even if gay people can never stop being attracted to members of the same sex, they can learn not to act on their desires.

People already learn to stop smoking, to give up certain foods, and not cheat on their husbands or wives.

If we define being gay as engaging in homosexual behavior (the concept of “gay” as an identity is a Western cultural concept – people who have sex with both men and women may call themselves gay, straight or bisexual, depending on the rules of their culture or subculture), then people stop being gay as soon as they stop engaging in this behavior.
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Čarobni wrote:
inasab wrote:

Ako se drustvo nece bavit tim problemom...
taj problem ce da proguta drustvo.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Čarobni wrote:
inasab wrote:

Zasto da ne? Tu smo da ramijenimo i misljenja. ili...
I ne peci se odma ne bih se hrvala rijecima... samo sam pitala.

A usvajanje djece...agresivnih kampanja ima na svm poljima ne samu u ovom.
Kompleksno jeste ali se meni najcesce cini da je mnogim ljudima ipak najsladje ono slicno.
Sve sto je drugacije i sto bi moglo "poremetit" svakodnevnicu gleda se nastrano i pogresno.
Svijest ima sidrište.
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Nije mi prirodno vidjeti dva tipa ili dve zene da se ljube po cesti!
Ali,pokusavam gledati i razmisljati realno..nitko nema pravo za drugog odlucivati kako ce zivjeti i
koga ce voljeti.
Dakle,ako je to njihov izbor,sretno im bilo!
Povezivanje pedofilije uz homoseksualce je smijesno.
Puno pedofila su heteroseksualci.
Osim toga homoseksualni parovi nicim nas ne ugrozavaju pa ne vidim
zasto bi bili protiv njih.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol
.....veci su problemi -sex offenderi-nego -gay -ljudi.
Image
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

SPINERKA wrote::rol

da pitaš ljude što bi voljeli više, da im je dijete " offender" ili gay....većina bi se priklonila prvoj opciji....dovoljno tužno.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

storm wrote:
SPINERKA wrote::rol

da pitaš ljude što bi voljeli više, da im je dijete " offender" ili gay....većina bi se priklonila prvoj opciji....dovoljno tužno.
...kad kliknem na moj zip-kod--na mapi ---sva crvena -oznaceno gdje zive -offenderi- :sok ,takav je c .svijet --nevidljivi -opasni

..gay-ovi jedima mana--sire ljubav
Image
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

Homoseksualnost je davno skinuta s popisa bolesti od strane struke, pa je korištenje tog termina deplasirano.
Možda se može govoriti o poremećaju ili devijaciji, ali bolesti teško, koja je definicija bolesti i kako se homoseksualnost u nju uklapa?

Mislim da su ljudi spremni prozivati "bolesnim" sve što izlazi iz njihovih okvira "normalnog", bez da puno mare za terminologiju.
Općenito ljudi premalo mare za ono što im izlazi iz usta (ili tipkovnice).

A uspoređivati dobrovoljan odnos dvije osobe zbog obostrane privlačnosti sa seksualnim maltretiranjem djece, to može samo netko jako zlonamjeran ili ograničen.
somehow I manage
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”