Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

za
23
25%
protiv
30
33%
svejedno mi je
24
26%
mogu dvije ženske ali sa mnom
14
15%
mogu dva muška ali sa mnom
0
No votes

Total votes: 91

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times
Status: Offline

Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Post by gospođa Brams »

Salahuddin wrote: Cak ne postoji ni problem nezeljene trudnoce. .
Kao što je rekao George Carlin:

Now, speaking of consistency, Catholics, which I was until I reached the age of reason, Catholics and other Christians are against abortions, and they're against homosexuals. Well who has less abortions than homosexuals?! Leave these fucking people alone, for Christ sakes! Here is an entire class of people guaranteed never to have an abortion! And the Catholics and Christians are just tossing them aside! You'd think they'd make natural allies.

:D.
somehow I manage
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

inasab wrote:
Čarobni wrote:
Zar je bitno šta ja smatram?

Zasto da ne? Tu smo da ramijenimo i misljenja. ili...
I ne peci se odma ne bih se hrvala rijecima... samo sam pitala.

A usvajanje djece...agresivnih kampanja ima na svm poljima ne samu u ovom.
Kompleksno jeste ali se meni najcesce cini da je mnogim ljudima ipak najsladje ono slicno.
Zar je moj govor djelovao oštro? :oo

Pazi, ja ti mogu dat špekulaciju, ali to nas ne vodi nigdje. Tvrditi da je homoseksualnost bolest ili tvrditi da nije bolest je samo nagađanje, a ja se u raspravama pokušavam držat podalje od nagađanja.

Ljudi se bore protiv agresivnih kampanja koje smatraju lošim, ova nije izuzetak, a pogotovo nije jedina.
Sve sto je drugacije i sto bi moglo "poremetit" svakodnevnicu gleda se nastrano i pogresno.
Ovo je pogrešan zaključak. Svakodnevnica stara 10 godina skoro da nema sličnosti sa današnjom, dakle šta možemo zaključit?-Stvari su se promijenile, ljudi su prihvatili neke promjene, neke su i odbili, ali daleko od toga da su odbili sve što je drugačije.
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

image.jpg
Ja samo ovo smatram srecnim zivotom. Samo ovako sebe vidim i samo to zelim za svoju djecu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3939 times
Been thanked: 2964 times
Status: Online

Post by Pasaga »

navika wrote:
image.jpg
Ja samo ovo smatram srecnim zivotom. Samo ovako sebe vidim i samo to zelim za svoju djecu.
...malo je ...troje..... :123
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Troje... to je bio moj san. I jos uvijk je :)
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

gospođa Brams wrote:Homoseksualnost je davno skinuta s popisa bolesti od strane struke, pa je korištenje tog termina deplasirano.
Možda se može govoriti o poremećaju ili devijaciji, ali bolesti teško, koja je definicija bolesti i kako se homoseksualnost u nju uklapa?

Mislim da su ljudi spremni prozivati "bolesnim" sve što izlazi iz njihovih okvira "normalnog", bez da puno mare za terminologiju.
Općenito ljudi premalo mare za ono što im izlazi iz usta (ili tipkovnice).

A uspoređivati dobrovoljan odnos dvije osobe zbog obostrane privlačnosti sa seksualnim maltretiranjem djece, to može samo netko jako zlonamjeran ili ograničen.
Ja sam eto dakle zlocesta. Neka bude tako, ajd...
Nije istina da su svi psihijatri izjavili da homoseksualnost nije poremecaj. Procitaj Christu Meves malo i psihijatre koje ona navodi i eksperimente koje oni navode...
Uostalom Freud je nekada kao psihijatar bio jako cijenjen a danas ga medicina proglaaila najvecim sarlatanom..Tko moze garantirati da su u pravu psihijatri koji homoseksualnost proglasavaju zdravom..Nitko..Koliko puta je nesto opovrgnuto...
Ali eto lakse je Bibu nazvati zlocestom nego nesto procitati.
Christa Meves je radila s djecom.
Nisam rekla da su homoseksualnost i pedodilija izjednaceni nego da su i jedno i drugo poremecaji..ali eto ne razumijete me...neka..
Uostalom poznato je da pedodili imaju cak i svoje udruge, a na zapadu je normalnl otici u bodel i hanrati se sa zivotinjama...mozda ni to nije poremecaj..jah...
Imamo ne epidemiju vec pandemiju homoseksualnosti...nesto jest uzrok.....poremecaj u drustvu..zasto ne bi to bilo moguce kad smo svjedoci kak je svijet poludio....ili mozda nismo.. :biba :kafa
Last edited by Biba on 30 Nov 2015, 15:59, edited 2 times in total.
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

Salahuddin wrote:Naravno, moja heteroseksulanost i vjera mi nesumnjivo udaljavaju pomisao o bilo kakvoj homoseksualnoj vezi. Ono sto pokusavam da razumijem (jedni tvrde da je bolest, drugi seksualna orijentacija a ustvari niko tacno ne zna sta je to, uglavnom tu je, bilo je i prije, sada je tu i nece nestati dok je covjeka). Ipak, mislim da nase misljenje i ne znaci puno onima koji su to prihvatili, iz kako rekoh, ko zna kakvih pobuda. Ja im zelim svu srecu u zivotu, ne bih ih dirao ali bih isto tako volio i da oni to ne isticu previse jer stvaraju kontraefekat, u smislu da ljudi koji puno i ne mare za tim pocnu da pricaju kako im to vec ide na...... Kako hoce ali bar u USA nemaju potrebe za isticanjem ali opet prave te parade. Kome? Zasto? I ti si napolju, izlozen si njihovom misljenju, htio ne htio i onda moras da se izjasnis, iako te niko nije bas ni pitao. Ponavljam, prije nego neko skoci na mene, ne bi im ja uskracivao nijednu slobodu, s tim sto bih zaista volio da i oni meni ne isticu toliko nesto sto bi trebali biti normalno. Ako je vec nesto opstepoznatu, cemu tolika edukacija kroz sve njihove skupove? Eto, to je jedini elemenat koji meni smeta u svemu tome. A ko se sa kim jakari, sta cu ja. Ni moji snovi nisu svi ispunjeni. :ooo
--pa sve se svodi , da je sex -odlucujuci--
nije

..zive kao i mi ''normalni'' al jeste da ima je odgovor -zasto se zene--paaaaaaaaa zbog beneficija , nasljedstva itd, niko ne spominje sex
Image
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

ne moze zdrav bolesnoga razumjeti...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Alpha wrote:ne moze zdrav bolesnoga razumjeti...

:ljut
Image
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

Biba wrote:
gospođa Brams wrote:Homoseksualnost je davno skinuta s popisa bolesti od strane struke, pa je korištenje tog termina deplasirano.
Možda se može govoriti o poremećaju ili devijaciji, ali bolesti teško, koja je definicija bolesti i kako se homoseksualnost u nju uklapa?

Mislim da su ljudi spremni prozivati "bolesnim" sve što izlazi iz njihovih okvira "normalnog", bez da puno mare za terminologiju.

A uspoređivati dobrovoljan odnos dvije osobe zbog obostrane privlačnosti sa seksualnim maltretiranjem djece, to može samo netko jako zlonamjeran ili ograničen.
Nije istina da su svi psihijatri izjavili da homoseksualnost nije poremecaj. Procitaj Christu Meves malo i psihijatre koje ona navodi i eksperimente koje oni navode...
Uostalom Freud je nekada kao psihijatar bio jako cijenjen a danas ga medicina proglaaila najvecim sarlatanom..Tko moze garantirati da su u pravu psihijatri koji homoseksualnost proglasavaju zdravom..Nitko..Koliko puta je nesto opovrgnuto...
Nisam rekla da su homoseksualnost i pedodilija izjednaceni nego da su i jedno i drugo poremecaji..ali eto ne razumijete me...neka..
Uostalom poznato je da pedodili imaju cak i svoje udruge, a na zapadu je normalnl otici u bodel i hanrati se sa zivotinjama...mozda ni to nije poremecaj..jah...
Imamo ne epidemiju vec pandemiju homoseksualnosti...nesto jest uzrok.....poremecaj u drustvu..zasto ne bi to bilo moguce kad smo svjedoci kak je svijet poludio....ili mozda nismo.. :biba :kafa
tako je bibo

kako smo krenuli , u ovaj nemoralni bezdan , jednoga dana ce mozda i pedofiliju skinuti sa liste bolesti...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

A jednog dana možda i glupost stave na listu bolesti
somehow I manage
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

SPINERKA wrote:

ja to gledam s prirodne strane da je tako majka priroda bi valjda dala muskarcima matericu i zenama tuki :D.

to je vise neki poremecaj licnosti , tolerancija prema njima da , a smatrati to normalnim ne...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Alpha wrote:
Biba wrote:

tako je bibo

kako smo krenuli , u ovaj nemoralni bezdan , jednoga dana ce mozda i pedofiliju skinuti sa liste bolesti...

Jasno smo se odredili na 389 tema, da pričamo o odnosima punoljetnih, zdravih i svjesnih osoba....

ne miješati to :jok
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Alpha wrote:
SPINERKA wrote:

ja to gledam s prirodne strane da je tako majka priroda bi valjda dala muskarcima matericu i zenama tuki :D.

to je vise neki poremecaj licnosti , tolerancija prema njima da , a smatrati to normalnim ne...
eto smatraj da nije tvoja stvar...kako i ja :cudi

šta je kome normalno ....to ne ulazim
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol
nista nije kao prije

navici ce mo se mi na stosta.

..samo u granicama ljudskog, humanog.
Image
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

gospođa Brams wrote:A jednog dana možda i glupost stave na listu bolesti
nije bolest sve sto boli ...
ukljuci malo logiku da je to normalno svijeta nebi postojalo , ni ljudi , ni zivotinja.... jer nije kontabilno
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol

:hm sta je kome normalno?

...drago mi je da nisam jedna od njih- mada se oni ne bi slozili sa tim. :123
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Alpha wrote:
ukljuci malo logiku da je to normalno svijeta nebi postojalo , ni ljudi , ni zivotinja.... jer nije kontabilno

...ukljucena je i koristim je

.. znam , produzetak rase , covjecansta ..... eto nasli rejesenje i brakobi =muz -zena --prave djecu u -epruveti
Image
Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha »

SPINERKA wrote::rol

:hm sta je kome normalno?

...drago mi je da nisam jedna od njih- mada se oni ne bi slozili sa tim. :123
nesto sto je normalno je i kontinuirano , dok kod gay osoba nije bas cesta pojava, samim tim kao rijetka pojava drukcije , i kao sto sam rekao tolerancija da a ostalo ne..

ljudski mozak se moze programirati to je vec odavno dokazano a posebno djecijji ..

e sad da ja vas pitam hoce li vi svoju djecu uciti da budu homoxeualci?
jel ipak su roditelji ti koji ih usmjeravaju?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Alpha wrote:
Sad smo došli do termina "normalno", super, ja sam mislila da smo na tome treba bi to biti klasificirano kao bolest ili ne. Je li "normalno" da postoje npr. heteroseksualni ljudi koji nemaju nagon za razmnožavanjem? I to je u suprotnosti s opstankom ljudske vrste. Hoćemo i te ljude prozvati bolesnicima?
Ne znam što znači kontabilno, možda misliš na kompatibilnost?
somehow I manage
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”