Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Turska
..lazanski je svojevreno tvrdio da je jna nepobjediva..ukratko olos..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
teško bi neko pobedio JNA da nas napadnu , pogotovo Bosnu ne bi osvojili jer je tamo bilo svega pa i aerodrom u planini. Drugo je ovaj naš blesavi rat i JNA nije napadačka već odbranbena armija.laganini wrote:..lazanski je svojevreno tvrdio da je jna nepobjediva..ukratko olos..
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Erdogan: Povukao bih se sa funkcije predsjednika kad bi se dokazalo da je Turska kupovala naftu od ISIL-a

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, u vezi sa ruskim tvrdnjama da Turska kupuje naftu od terorističke organizacije ISIS-a, izjavio da će se povući sa funkcije predsjednika ako se dokaže da je Turska kupovala naftu od ISIL-a, javlja Anadolu Agency (AA).
"Ovdje ću kazati nešto vrlo važno i bitno. Onog momenta kad bi se to dokazalo istinitim, ja više ne bih ostao na ovoj funkciji. Ali gospodinu Putinu poručujem, hoćeš li ti ostati na svojoj funkciji? Otvoreno govorim o tome. O tome sam danas razgovarao i sa nekim liderima", rekao je Erdogan.
Naglasio je da su krajnje jasni i transparentni putevi kojima Turska kupuje naftu.
"Odakle legalnim putem kupujemo naftu i plin je krajnje transparentno. Nismo nečasni toliko da sa terorističkim organizacijama vršimo takvu trgovinu. Neka svako to dobro zna", kazao je Erdogan.
Na kraju je istakao kako će Turska biti strpljiva na izjave koje dolaze iz Rusije.
"Bit ćemo strpljivi. Nećemo se previše emotivno ponašati. Sagledat ćemo sve što se događa", istakao je turski predsjednik Erdogan.
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, u vezi sa ruskim tvrdnjama da Turska kupuje naftu od terorističke organizacije ISIS-a, izjavio da će se povući sa funkcije predsjednika ako se dokaže da je Turska kupovala naftu od ISIL-a, javlja Anadolu Agency (AA).
"Ovdje ću kazati nešto vrlo važno i bitno. Onog momenta kad bi se to dokazalo istinitim, ja više ne bih ostao na ovoj funkciji. Ali gospodinu Putinu poručujem, hoćeš li ti ostati na svojoj funkciji? Otvoreno govorim o tome. O tome sam danas razgovarao i sa nekim liderima", rekao je Erdogan.
Naglasio je da su krajnje jasni i transparentni putevi kojima Turska kupuje naftu.
"Odakle legalnim putem kupujemo naftu i plin je krajnje transparentno. Nismo nečasni toliko da sa terorističkim organizacijama vršimo takvu trgovinu. Neka svako to dobro zna", kazao je Erdogan.
Na kraju je istakao kako će Turska biti strpljiva na izjave koje dolaze iz Rusije.
"Bit ćemo strpljivi. Nećemo se previše emotivno ponašati. Sagledat ćemo sve što se događa", istakao je turski predsjednik Erdogan.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Salahuddin wrote:Ako nista, dobro je Erdogan pitao, da li ce Putin da isto sidje sa funkcije ako se teske optuzbe pokazu netacnim. I sam sam mislio da Turska to radi ali sam se malo informisao, pa kako sve stoji, izgleda da nije. Ali jest neko drugi, i pojedoh se zato.
...tiha voda...bregove valja....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nisu SAD i kompanija znači 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
To je pitanje na koje mi ne možemo dati odgovor...pre par godina turski avion je ušao u prostor Sirije i oboren je. Piloti su živi, a Asad se izvinio Turskoj jer nisu indetifikovali avion. Ruski avion, mi ne možemo tvrditi da li je ušao ili nije u vazdušni prostor Turske, a ako i jeste videlo se da ga napušta, da ne leti nisko prema nekoj vojnoj bazi ili gradu. I u takvoj situaciji bi bio presusreten, opomenut ili da se okrene i ode ili da sleti na prvi aerodrom , pa ako ni to ne posluša opomenut ispaljenom raketom , pa tek onda oboren. Danas se često dešava da avioni povrede tuđi prostor i ne oborajau se, čak u mnogo slučajeva se ni ne ubeleži kao incident. Zašto je SU24 oboren??? E to mi obični smrtnici možemo saznati samo čekajući dalje poteze svih u tom ludom ratu. Rusima je poslužilo da pošalju superioran raketni PVO sistem S400 i krstaricu Moskva u kojoj niko ne zna, od nas, šta ima. Ona po svojim karakteristikama može i da nosi rakete sa nuklearnim glavama...da li ih sad ima u svom naoružanju ili nema mi pojma nemamo. Stidljivo se govori da Putin hoće poslati i 150.000 vojnika u Siriju. Ne zaboravimo da i Rusi žele sirijsku naftu i da spreči prolaz jeftinog arapskog gasa.Lebowski wrote:Nisu SAD i kompanija znači
Turska, ništa je SU24 u odnodsu na ruske špijunske avakse koji mogu da ugroze veoma unosan biznis , šverc ISILove nafte i prodaju naoružanja ISILu. To su ljudi milijarde dolara da se ne lažemo i smem se kladiti da su i Ameri u toj igri. Sad su se Rusi umešali i kvare im biznis. Da li je SU24 opomena Putinu da se ne zaleće previše? Da li Ameri i Turska žele da Turska kopneno uđe u Siriju i napravi reda tamo i nove granice što bi Turskoj , a i SAD odgovaralo? Ako se dogodi da i Rusija i Turska pošalju kopnene snage u Siriju može biti jako gadno. Daleko od SAD al i 1945 je bilo daleko od SAD. Ameri i SSSR su napravili dogovor da zajednički napadnu Japan. Dan pre no što je SSSR trebao napasti Japan u Mandžuriji , bačene satomske bombe na Japan i pobijeni nedužni civili. Zašto??? Da li je Amerima na dalekom istoku, daleko od njihove kuće, možda smetao SSSR i rešili da sami završe rat bez obzira na zločin koji su počinili.
70 godina živimo bez nuklernog rata, nadam se da niko neće načiniti tako kobnu grešku, a opet, koliko li je kobnih grešaka bilo u istoriji ratova?
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Erdoğan je osobno tužio Dündara i optužio Cumhuriyet za širenje lažnih informacija i špijuniranje nakon objave izvješća, rekavši da će odgovorni novinari “platiti tešku cijenu”, o čemu je javio Wall Street Journal.
http://www.tacno.net/diskriminacija/jed ... stremiste/
http://www.tacno.net/diskriminacija/jed ... stremiste/
ogromni broj kamiona i cisterni na graniciSalahuddin wrote:Zmaj, i sta je sad ovdje vidjeno?
verovatno vuku vodu za tuširanje borcima u Siriji...a šta je onda dokaz ako nisu snimci iz avaksa ili satelitaSalahuddin wrote:Dobro, to sam i ja vidio. Svasta to moze biti. Nadalje, ovi i ovakvi snimci su mi se popeli tamo negdje. Vjeruj mi, ako zatreba, pokazace ti i rodjenu majku u ISIL-u.ZMAJ wrote:ogromni broj kamiona i cisterni na graniciSalahuddin wrote:Zmaj, i sta je sad ovdje vidjeno?
j.... li ga vidi se granični prelaz turska zastava da nije istina već bi bili ismejani....ma svi su oni zbog nafte tamo...ISIL je dobar izgovor
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Turski ministar vanjskih poslova, Mevlut Čavušoglu, u razgovoru za talijanski list Corriere della Sera, je izjavio:
"Rusija i Turska svakako trebaju ponovno uspostaviti odnos povjerenja, kojeg su uvijek imali, ali naše strpljenje je ograničeno".
"Rusija i Turska svakako trebaju ponovno uspostaviti odnos povjerenja, kojeg su uvijek imali, ali naše strpljenje je ograničeno".
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Mislim da nafta nema veze sa tim. Sirija je beznačajna u svjetskim okvirima i po proizvodnji i po rezervama a strane kompanije su već bile tamo.ZMAJ wrote:j.... li ga vidi se granični prelaz turska zastava da nije istina već bi bili ismejani....ma svi su oni zbog nafte tamo...ISIL je dobar izgovor
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Erdogan: Hitlerov predsjednički sistem bio pozitivan

Erdogan želi da izmjeni turski Ustav kako bi uglavnom ceremonijalna titula predsjednika postala izvršna, odnosno da uvede tursku verziju sistema koji je na snazi u zemljama poput SAD, Francuske ili Rusije, prenosi Reuters.
Na pitanje novinara da li je izvršni predsjednički sistem moguć uz istovremeno održavanje unitarne strukture države, Erdogan je kasno sinoć po povratku iz Saudijske Arabije rekao: "Već postoje primjeri toga u svijetu. To možete da vidite i na primjeru Hitlerove Njemačke!"
"I poslije toga je bilo primjera u mnogim drugim državama", naveo je turski predsjednik, a prenijela turska agencija Dogan.
Vladajuća stranka AKP, koju je osnovao Erdogan, posvetila je najviše pažnje poslije pobjede na parlamentarnim izborima u novembru ustavnim promjenama.
Opozicione stranke se slažu za potrebom za promjenama u ustavu, koji je stupio na snagu poslije puča iz 1980. godine, ali ne podržavaju uvođenje predsjedničkog sistema za kojeg se zalaže Erdoan, strahujući da bi to moglo da stavi previše moći u ruke jednog autoritarnog lidera.
(Vijesti.ba)
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Re: Erdogan: Hitlerov predsjednički sistem bio pozitivan
Ne čudi me. Većina islamuskih vođa u to vrijeme su bili na strani Hitlera... čak i danasnji bosanski muslimani.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Pročit'o vijest ba. Dakle citiranu izjavu... Teško da bi nek'o izmišlj'o citate u vijestima.
A kako je demantovana? Gdje ja taj demanti? Garant ono "pogrešno ste razumjeli/interpretirali izjavu"
A kako je demantovana? Gdje ja taj demanti? Garant ono "pogrešno ste razumjeli/interpretirali izjavu"
Re: Erdogan: Hitlerov predsjednički sistem bio pozitivan
Nisu bili samo deklarativno na strani Hitlera....Hitler je planski htjeo pridobiti muslimane na svoju stranu, uvjeravajući ih da mu se pridruže u džihadu....neki su njegovi plaćenici uvjeravali vrh Islama, da je njegov dolazak nagoviješten u Kur'anu.Podrinjac wrote:Ne čudi me. Većina islamuskih vođa u to vrijeme su bili na strani Hitlera... čak i danasnji bosanski muslimani.

Zloglasni Amin Al Huseini, arapski nacionalista, 1941 pobjegao je u Berlin te do kraja rata tijesno sudjelovao sa nacistima te su zajedno radili sa propagandistima nacizma.
Općenito su nacisti željeli manipulirati sa muslimanima u ostvarenju svojih ciljeva....počevši od Rudolfa Hessa, koji je toliko zaludio Himmlera, da je isti Kur'an čitao i držao na noćnom ormariću.
Instrumentalizirani odnos nacista prema islamu je vidljiv u tome, kako su se bizarno njihovi propagandisti trudili krojiti nacističku rasnu politiku....da ne uvrijede svoje vojne saveznike Turčine, Irance i arape općenito...Hitler je privatno smatrao iste za manjevrijedne rase, ali je javno sa nacističkim rasnim teorijama opravdavao svoja vojna savezništva.
Naravno dolazilo je do paradoksa, jer ako je donekle mogao opravdati u teoriji povezanost sa Turčinima i Perzijcima....sa arapima mu je sve bilo jako tanko, jer su semitskog izvora, kao i židovi protiv koji je njegova rasna politika bila i ponajviše uperena.
Zato su u jednom trenutku i promijenili istrategiju, ne pozivajući se na antisemitizam, nego antižidovstvo
Zgodna im je bila i ratobornost te potpuna predanost vjeri, kad se koristi u vojne svrhe....što imamo i danas jasno vidljiv slučaj manipulacije.
Kako god...
Vojno sudjelovanje nacista sa muslimanima, bila je strategija koja je počivala na cinizmu...odgajana u duhu zajedničkog antisemitizma, a završena je na masovnim masakrima i patnjom muslimana, posebno kasnije na području SSSR.
Aha....kad su 1943, njemačke snage okupirale Bosnu...SS je muslimane proglasio za "rasno dragocjene europljanine" ....te su postali prvi "nenijemci" koji su prihvaćeni u postrojbe Waffen SS.

Habibti, ya nour el - ain...