Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2922 times
Been thanked: 3312 times
Status: Offline

Re: Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu

Post by Skin » 05 Aug 2025, 20:38

:noga

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times

Post by Naseef Mushroom » 05 Aug 2025, 21:33

ironman wrote: 05 Aug 2025, 20:35
tuzlak1212 wrote: 05 Aug 2025, 20:25

nemoj optuzivat onda
"napad je najbolja odbrana" nije argument

a nazif vam je iznio stvari, ja sam iznio stvari, nekad i laser svrati iznese trulez u vasim americkim snovima, i onda vi sve sto znate je vrijedjat il otic offline
nazifova teza o tome da su SAD i srbija potpuno iste?
:D.
Pa nije vaša, ali za jednog Španca i Irca su Srbija 1995 i Izrael i Amerika 2025 isti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24715 times
Been thanked: 25185 times

Post by ironman » 05 Aug 2025, 21:37

Naseef Mushroom wrote: 05 Aug 2025, 21:33
Pa nije vaša, ali za jednog Španca i Irca su Srbija 1995 i Izrael i Amerika 2025 isti.
cuo sam bubnjeve u Darkwoodu :D.
prvo sa komsom sad opet Naseef..o nama sam pricao,ovdje nama u BiH ..sta misle spanjolci ili grci ili novozelandjani o srbiji ili SAD..to je njihov problem ili njihova stvar..vec sam slikovito reko zemi ..ne vodi ovo nicemu pa ...
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13805 times
Been thanked: 22720 times

Post by Fuddo » 05 Aug 2025, 21:41

Pa su odbili da potpisu trgovinski ugovor neki dan po kojem ce placati 30% tarife na izviz u Ameriku. Aha
Bas su se zrtvovali za mir u svijetu.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1199 times
Been thanked: 3759 times

Post by Laser » 05 Aug 2025, 21:45

Kad iron klanja, okreće se prema Amerikama, a Fudo kad ode u bajram namaz, zakrene se prema Kapitolu.

Yebi ti to, za svaki slučaj. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48607 times
Been thanked: 8669 times

Post by ElTriconi » 05 Aug 2025, 21:46

Laser wrote: 05 Aug 2025, 21:45 Kad iron klanja, okreće se prema Amerikama, a Fudo kad ode u bajram namaz, zakrene se prema Kapitolu.

Dizul oni gore ruke kad rade ruku :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 Aug 2025, 21:47

Laser wrote: 05 Aug 2025, 21:45 Kad iron klanja, okreće se prema Amerikama, a Fudo kad ode u bajram namaz, zakrene se prema Kapitolu.

Kod nas hodza zamota ahmediju od americke zastave
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 05 Aug 2025, 21:55

ElTriconi wrote: 05 Aug 2025, 21:46

Dizul oni gore ruke kad rade ruku :D.
I stalno mlate kažiprstom kad sjede na etehijatu. :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48607 times
Been thanked: 8669 times

Post by ElTriconi » 05 Aug 2025, 21:58

Ima i toga, dobro si 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 05 Aug 2025, 22:01

ElTriconi wrote: 05 Aug 2025, 21:58 Ima i toga, dobro si 😂
Kad se abdeste, samo nako malo mokrom rukom potaru noge, nedo Bog da ih fino operu, pogotovo ne između prstiju.

To ti je američki nonšalantni mezheb. :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 Aug 2025, 22:10

Laser wrote: 05 Aug 2025, 22:01
ElTriconi wrote: 05 Aug 2025, 21:58 Ima i toga, dobro si 😂
Kad se abdeste, samo nako malo mokrom rukom potaru noge, nedo Bog da ih fino operu, pogotovo ne između prstiju.

To ti je američki nonšalantni mezheb. :D.
Mi abdestimo kokakolom
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21563 times
Been thanked: 19592 times

Post by Masamune » 05 Aug 2025, 22:19

Moramo prekinuti sve diplomatske odnose sa Fudom, a ironmana zaposliti u američkoj ambasadi :oo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 05 Aug 2025, 23:28

Masamune wrote: 05 Aug 2025, 22:19 Moramo prekinuti sve diplomatske odnose sa Fudom, a ironmana zaposliti u američkoj ambasadi :oo
Ti prekidaj, ja neću. Ne bi dao rođu ni za Melaniju Tramp.

A iron je i tako i tako amerikanac. :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Aug 2025, 05:23

ironman wrote: 05 Aug 2025, 21:37
cuo sam bubnjeve u Darkwoodu :D.
prvo sa komsom sad opet Naseef..o nama sam pricao,ovdje nama u BiH ..sta misle spanjolci ili grci ili novozelandjani o srbiji ili SAD..to je njihov problem ili njihova stvar..vec sam slikovito reko zemi ..ne vodi ovo nicemu pa ...
Naravno, to je njihov problem i njihova stvar što zovu stvaru pravim imenom, naše je da ignorišemo genocidaše, zvuči poznato?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Aug 2025, 05:25

tuzlak1212 wrote: 05 Aug 2025, 19:21 Kad mene kolju onda kukala mi majka
A kad se kolje neko drugi onda bude "ne sjeci granu na kojoj sjedis"
Ameri su nekoliko stotina puta veci direktni krivci za Gazu nego citav taj "Ruski pakt" za Srebrenicu (osim Srba)
I svi znamo kukat sto Ruski pakt ne prizna Srebrenicu a mi prvi svim srcem ljubimo dupe genocidasima i nazivamo ih spasiocima i donosiocima mira
Kako su ono rekli ti isti forumaši na temi o Ukrajini:
Ne moraš voliti Ukrajince, ne moraš ni mrziti Ruse.
Dovoljno je da si čovjek i pogledaš snimke u Ukrajini, i onda znaš na čijoj si strani :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Aug 2025, 05:32

Fuddo wrote: 05 Aug 2025, 19:12
Naseef Mushroom wrote: 05 Aug 2025, 17:57 Znam samo da nakon ovoga, mi nemamo više ikako pravo da ijednog Srbina, nakon genocida u Srebrenici (i drugim gradovima gdje znamo da je isto izvršen) koji je dokazan, presuđen, šta je činjenica i postoje videodokazi i dokumenti, kritikujemo što i dalje ignorišu i ne okreću leđa velikosrpskoj politici, jer nema razlike.

Zašto?
Ako se prosječan Srbin plaši ili se plaši, da ako priznavanjem genocida od strane srpske politike može doći do toga da nestane entitet rs, da će entitetu i državi Srbije uvesti sankcije i da će time gdje je ionako čitav svEt protiv njih postati još slabiji, što iz istog razloga se ne okreću protiv Rusije iako čitav svijet osuđuje agresiju na Ukrajinu,

gdje je razlika kad mi ne okrećemo leđa genocidašima Americi jer bi onda i mi bili donji, gdje smo gotovi bez Amerike jer čitav svIJet protiv nas i gdje bi nestali.

Zašto onda krivimo Srbe?
Kakve mi imamo veze sa genocidom u Gazi u kontekstu srpske veze sa genocidom u Bosni?
Kakve ti analogije povlacis, to je za Dr Phila.
Pa evo, siguran sam da su Srbi svjesni da je izvršen genocid u Srebrenici ali ignorišu i ne žele okrenuti leđa velikosrpskoj politici a ni majci Rusiji vezano za Ukrajinu.
Mi ne želimo da genocid u Gazi bude okidač da okrenemo leđa Americi.
Srbin se boji da ako okrene leđa velikosrpskoj politici i majci Rusiji, progutat će ga zapadni svEt i nestat će entitet rs.
Mi se bojimo ako okrenemo leđa Americi, progutat će nas zli zapad i nestat će Bosne i Hercegovine.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Aug 2025, 05:57

Masamune wrote: 05 Aug 2025, 18:29 Kao prvo, kad su to Amerikanci izvršili bilo kakav genocid? Ako ćemo brojati Indijance i slično svašta je tad bilo i to je bilo neko drugo doba. Jesu pravili razna sranja, ali genocide nisu. Čak su i zaustavili mnoge potencijalne genocide u svijetu širom planete unazad 100 godina. Pogotovo su u Africi svašta spriječili.

Da, podržavaju Izrael zbog AIPAC-a i bogataša u Senatu koji su njihove pudlice ili ogranak evangelista koji smatraju da Izrael treba braniti do kraja, ali se i to mijenja sve više i ljudi su sve glasniji protiv takve podrške Izraelu. Neće to vječno trajati. Amerika ne čini nikakav genocid, ali ga u kontekstu Palestine odobrava zbog interesa. Odobrava ga i većina Arapa također iako u javnosti pričaju drugu priču. Satraše se kritikujući Izrael dok prešutno šuruju sa njima. Turska također. Ništa oni nisu plaho bolji, jer su sve interesi u pitanju i da svako od njih uzme što veći dio kolača na geopolitičkoj sceni. Razlika je što je Amerika (kao i dio Evrope) otvoreno stala na stranu Izraela i tako su sebi stavili metu na čelo za kritike dok to Saudijci i ostali rade iza leđa svijeta.

Kad smo mi u pitanju kakva god da je Amerika nama su najviše pomogli od svih ostalih uz Iran kad su nam slali oružje i ratnike, ali to ne znači da trebamo biti slijepo za njih kao što su Srbi uz Rusiju. Između Amerikanaca i nas ne postoji nikakva ideološka povezanost poput one kod Rusa i Srba i njihovih poteza i divljaštva devedesetih i ovog što Rusi danas rade tako da nema takve slijepe podrške koja se ovdje pokušava imputirati. Miješaš babe i žabe i to što pokušavaš gurati pada u vodu veoma brzo.

Zato su neki ovdje ogorčeni kad se ovo pokušava progurati. Imaš državu kakvu imaš zbog Amerike. Da nije bilo Amerike vjerovatno je ne bi ni bilo i imali bismo možda još Srebrenica.
Znam da ti nije namjera u ovom kontekstu, ali to zvuči kao kada neko govori o zločinima bosanskih Srba u Bosni i Hercegovini a oslobađa Srbiju bilo kakve odgovornosti.
Zločinci su bosanski Srbi karadžić, sratko, koljević, plavšićka, a Srbija nema nikakve veze sa tim.

Kada govoriš o Americi , to zvuči kao da govoriš o Kosovu i Ukrajini vezano za Palestinu, koji podržavaju Izrael iz očiglednog razloga, reda radi, samo na rječima, a ne da su glavni sponzori genocida, koji šalju vojsku, municiju i financijsku pomoć vrtoglavih iznosa u Izrael (da se ne varamo, isto bi se Amerika branila i da su još aktivniji u ubijanju djece u Palestini).

Pa zaboga, Bidenovi ljudi iz Amerike i familija iz Irske ga zovu Genocide Joe a mi po običaju ne znamo jesmo li pošli ili došli.

Između Srba i Rusa + četničke politike i nas i Amerike postoji nešto itekako zajedničko, a to je interes i strah od nestanka (kod nas strah zbog države, kod njih strah zbog entiteta) i spremni smo da zažmirimo na genocid i ostale zločine.

U ratu smo sačuvali obraz i sad 30 godina kasnije peremo druge genocidaše od odgovornosti kao neki kod teme o četnicima na nekom banjalukaforumu.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21563 times
Been thanked: 19592 times

Post by Masamune » 06 Aug 2025, 07:21

Postoji sasvim dovoljno kritike iz Bosne prema Americi od strane Bošnjaka i drugih kad je to apsolutno osnovano samo što nisu budale da im full okrenu leđa. Vi to hoćete. Pogotovo likovi koji samo misle na ummet, kojima je ova država bezveze, koje nije ni briga šta su u njoj osim toga što su muslimani, a ostalo im nije bitno i tu u Americi vide veliki big bad i imperijalističku silu koja tlači muslimane u svijetu. Takvi su najveće štetočine za Bošnjake i bilo kakav državotvorni element u BiH.

Hajde Fudo i rocko su ovdje izuzetak. Od nas ostalih ironman je možda najviše uz njih, ali nije ni on slijepac. I on ih je prozivao za Izrael koliko hoćeš puta. S druge strane imaš Srbe i Ruse koji bi se međusobno podržavali i da čine najgora djela drugima oko sebe. Znaš kako kažu Srbi kad pjevaju o Rusima... Srbi i Rusi braća zauvek.

Ne ide to brate.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40362 times
Been thanked: 26473 times

Post by Rum » 06 Aug 2025, 07:37

Što reče mudri Hadžibeg:"

Došlo doba; pomalo sa svakim, previše ni s kim."

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 598 times
Been thanked: 889 times

Post by tuzlak1212 » 06 Aug 2025, 07:38

ako mene prozivas, pola si profulo
ja sam prozivo forumski prisutne asskissere Amera a ne politiku BiH, nisam cak hejto Amere nego ovdje lokalne dvolicnjake

Post Reply

Return to “Vijesti”