Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21450 times
- Been thanked: 19442 times
- Status: Online
Re: Greta Thunberg najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu
Nisu ni oni asskisseri kakvim ih nazivate jer postoji masa materijala na forumu koja ukazuje na suprotno kod tih istih. U suštini obje strane trebaju malo više odvaditi.
I onda neko dođe i pokušava to gurati kao da se radi o odnosu između Srba i Rusa i da je to na tom levelu i slično. Smiješna priča.
I onda neko dođe i pokušava to gurati kao da se radi o odnosu između Srba i Rusa i da je to na tom levelu i slično. Smiješna priča.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13766 times
- Been thanked: 22627 times
- Status: Offline
Ti stvarno nisi zdrav.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 05:57Znam da ti nije namjera u ovom kontekstu, ali to zvuči kao kada neko govori o zločinima bosanskih Srba u Bosni i Hercegovini a oslobađa Srbiju bilo kakve odgovornosti.Masamune wrote: 05 Aug 2025, 18:29 Kao prvo, kad su to Amerikanci izvršili bilo kakav genocid? Ako ćemo brojati Indijance i slično svašta je tad bilo i to je bilo neko drugo doba. Jesu pravili razna sranja, ali genocide nisu. Čak su i zaustavili mnoge potencijalne genocide u svijetu širom planete unazad 100 godina. Pogotovo su u Africi svašta spriječili.
Da, podržavaju Izrael zbog AIPAC-a i bogataša u Senatu koji su njihove pudlice ili ogranak evangelista koji smatraju da Izrael treba braniti do kraja, ali se i to mijenja sve više i ljudi su sve glasniji protiv takve podrške Izraelu. Neće to vječno trajati. Amerika ne čini nikakav genocid, ali ga u kontekstu Palestine odobrava zbog interesa. Odobrava ga i većina Arapa također iako u javnosti pričaju drugu priču. Satraše se kritikujući Izrael dok prešutno šuruju sa njima. Turska također. Ništa oni nisu plaho bolji, jer su sve interesi u pitanju i da svako od njih uzme što veći dio kolača na geopolitičkoj sceni. Razlika je što je Amerika (kao i dio Evrope) otvoreno stala na stranu Izraela i tako su sebi stavili metu na čelo za kritike dok to Saudijci i ostali rade iza leđa svijeta.
Kad smo mi u pitanju kakva god da je Amerika nama su najviše pomogli od svih ostalih uz Iran kad su nam slali oružje i ratnike, ali to ne znači da trebamo biti slijepo za njih kao što su Srbi uz Rusiju. Između Amerikanaca i nas ne postoji nikakva ideološka povezanost poput one kod Rusa i Srba i njihovih poteza i divljaštva devedesetih i ovog što Rusi danas rade tako da nema takve slijepe podrške koja se ovdje pokušava imputirati. Miješaš babe i žabe i to što pokušavaš gurati pada u vodu veoma brzo.
Zato su neki ovdje ogorčeni kad se ovo pokušava progurati. Imaš državu kakvu imaš zbog Amerike. Da nije bilo Amerike vjerovatno je ne bi ni bilo i imali bismo možda još Srebrenica.
Zločinci su bosanski Srbi karadžić, sratko, koljević, plavšićka, a Srbija nema nikakve veze sa tim.
Kada govoriš o Americi , to zvuči kao da govoriš o Kosovu i Ukrajini vezano za Palestinu, koji podržavaju Izrael iz očiglednog razloga, reda radi, samo na rječima, a ne da su glavni sponzori genocida, koji šalju vojsku, municiju i financijsku pomoć vrtoglavih iznosa u Izrael (da se ne varamo, isto bi se Amerika branila i da su još aktivniji u ubijanju djece u Palestini).
Pa zaboga, Bidenovi ljudi iz Amerike i familija iz Irske ga zovu Genocide Joe a mi po običaju ne znamo jesmo li pošli ili došli.
Između Srba i Rusa + četničke politike i nas i Amerike postoji nešto itekako zajedničko, a to je interes i strah od nestanka (kod nas strah zbog države, kod njih strah zbog entiteta) i spremni smo da zažmirimo na genocid i ostale zločine.
U ratu smo sačuvali obraz i sad 30 godina kasnije peremo druge genocidaše od odgovornosti kao neki kod teme o četnicima na nekom banjalukaforumu.
Ko zmiri i ko negira zlocine u Gazi?
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24389 times
- Been thanked: 24899 times
Otisli ste predaleko u pokusaju da poentirate.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 05:23Naravno, to je njihov problem i njihova stvar što zovu stvaru pravim imenom, naše je da ignorišemo genocidaše, zvuči poznato?ironman wrote: 05 Aug 2025, 21:37
cuo sam bubnjeve u Darkwoodu![]()
prvo sa komsom sad opet Naseef..o nama sam pricao,ovdje nama u BiH ..sta misle spanjolci ili grci ili novozelandjani o srbiji ili SAD..to je njihov problem ili njihova stvar..vec sam slikovito reko zemi ..ne vodi ovo nicemu pa ...
SAD nisu genocidna nacija.
Pitao sam te a nisi odgovorio.
1993,94 pa onda 1995 ..jesil i tad smatrao SAD ovime sto sad pises.
Cionizam nije u srcima 300 miliona amera.
Moj stav o Palestini je potpuno jasan i napisao sam desetine postova.
Tako da bilo bi fer da mi ne poturas ignorisanje genocida u Gazi.
Jer ako nastavis onda mogu reci da lazes.
Ili ono spominjanje Ukrajine.
I tu su stvari jasne ko Sunce.
Za mene.
Rusija i svi njihovi sateliti na planeti svojim djelovanjem pokazuju da su nam ( Bosnjacima ) neprijatelji.
To samo ignorant koji zivi u svom svijetu ne vidi.
S druge strane nama Bosnjacima,muslimanima u srcu krscanske Europe jedini iskreni prijatelj su SAD. Dokazano.
Dok se to ne promijeni moj stav je jasan.
A sjecam se dobro ..pocetka ruske agresije na Ukrajinu te ohrabrenih cetniksa kod nas ..
I sjecam se dobro sta smo pisali svi.
Te i sta smo pisali o Palestini u to vrijeme ..
Moj stav je od prvog dana isti.
I da dzaba ne peglamo vise o tome..
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3860 times
- Been thanked: 3566 times
Žmire kod uloge Amerike u izvršavanju genocida.Fuddo wrote: 06 Aug 2025, 07:59Ti stvarno nisi zdrav.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 05:57
Znam da ti nije namjera u ovom kontekstu, ali to zvuči kao kada neko govori o zločinima bosanskih Srba u Bosni i Hercegovini a oslobađa Srbiju bilo kakve odgovornosti.
Zločinci su bosanski Srbi karadžić, sratko, koljević, plavšićka, a Srbija nema nikakve veze sa tim.
Kada govoriš o Americi , to zvuči kao da govoriš o Kosovu i Ukrajini vezano za Palestinu, koji podržavaju Izrael iz očiglednog razloga, reda radi, samo na rječima, a ne da su glavni sponzori genocida, koji šalju vojsku, municiju i financijsku pomoć vrtoglavih iznosa u Izrael (da se ne varamo, isto bi se Amerika branila i da su još aktivniji u ubijanju djece u Palestini).
Pa zaboga, Bidenovi ljudi iz Amerike i familija iz Irske ga zovu Genocide Joe a mi po običaju ne znamo jesmo li pošli ili došli.
Između Srba i Rusa + četničke politike i nas i Amerike postoji nešto itekako zajedničko, a to je interes i strah od nestanka (kod nas strah zbog države, kod njih strah zbog entiteta) i spremni smo da zažmirimo na genocid i ostale zločine.
U ratu smo sačuvali obraz i sad 30 godina kasnije peremo druge genocidaše od odgovornosti kao neki kod teme o četnicima na nekom banjalukaforumu.
Ko zmiri i ko negira zlocine u Gazi?
Nisam ja izmislio nadimak Genocide Joe.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nisam nikad tvrdio da ti ili bilo koji drugi forumaš ignorišete genocid u Palestini, ako je iko stekao taj utisak onda se izvinjavam svima.ironman wrote: 06 Aug 2025, 12:43Otisli ste predaleko u pokusaju da poentirate.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 05:23
Naravno, to je njihov problem i njihova stvar što zovu stvaru pravim imenom, naše je da ignorišemo genocidaše, zvuči poznato?
SAD nisu genocidna nacija.
Pitao sam te a nisi odgovorio.
1993,94 pa onda 1995 ..jesil i tad smatrao SAD ovime sto sad pises.
Cionizam nije u srcima 300 miliona amera.
Moj stav o Palestini je potpuno jasan i napisao sam desetine postova.
Tako da bilo bi fer da mi ne poturas ignorisanje genocida u Gazi.
Jer ako nastavis onda mogu reci da lazes.
Ili ono spominjanje Ukrajine.
I tu su stvari jasne ko Sunce.
Za mene.
Rusija i svi njihovi sateliti na planeti svojim djelovanjem pokazuju da su nam ( Bosnjacima ) neprijatelji.
To samo ignorant koji zivi u svom svijetu ne vidi.
S druge strane nama Bosnjacima,muslimanima u srcu krscanske Europe jedini iskreni prijatelj su SAD. Dokazano.
Dok se to ne promijeni moj stav je jasan.
A sjecam se dobro ..pocetka ruske agresije na Ukrajinu te ohrabrenih cetniksa kod nas ..
I sjecam se dobro sta smo pisali svi.
Te i sta smo pisali o Palestini u to vrijeme ..
Moj stav je od prvog dana isti.
I da dzaba ne peglamo vise o tome..
Govorim o Americi i da je uloga Amerike ista kao uloga Srbije 90-ih a Izrael je vrs.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
To nije baš fer što pišeš. Naravno da ima i takvih ali ima i dobar dio onih koji osjećaju bijes prema Americi jer su nas zaustavili pred Banjalukom i spriječili da bude onakva država kakvu i ti sanjaš.Masamune wrote: 06 Aug 2025, 07:21 Postoji sasvim dovoljno kritike iz Bosne prema Americi od strane Bošnjaka i drugih kad je to apsolutno osnovano samo što nisu budale da im full okrenu leđa. Vi to hoćete. Pogotovo likovi koji samo misle na ummet, kojima je ova država bezveze, koje nije ni briga šta su u njoj osim toga što su muslimani, a ostalo im nije bitno i tu u Americi vide veliki big bad i imperijalističku silu koja tlači muslimane u svijetu. Takvi su najveće štetočine za Bošnjake i bilo kakav državotvorni element u BiH.
Hajde Fudo i rocko su ovdje izuzetak. Od nas ostalih ironman je možda najviše uz njih, ali nije ni on slijepac. I on ih je prozivao za Izrael koliko hoćeš puta. S druge strane imaš Srbe i Ruse koji bi se međusobno podržavali i da čine najgora djela drugima oko sebe. Znaš kako kažu Srbi kad pjevaju o Rusima... Srbi i Rusi braća zauvek.
Ne ide to brate.
Koji su neki dan gledali obilježavanje godišnjicu Oluje i pomislili “To smo mogli biti i mi”, kojima je država itekako na prvom mjestu.
Ali isto ima druga strana, koji su zahvalni što nam je Amerika omogućila ovakvu državu, gdje su veće šanse da naša reprezentacija igra domaću utakmicu u St. Louisu nego u Banjaluci, gdje su veće šanse da Bošnjak postane gradonačelnik Beča nego Doboja i gdje je ako Bošnjak a i Hrvat postane portir neke firme u entitetu u rs-u ravno čudu kao da je postao načelnik.
Eno mi neki dan Facebook izbaci članak o Amiru Faći sa naslovom “Čovjek koji psuje Aliju” i odmah neki Bošnjak napisa “Pa neće mene psovati, nisam ja izdao Bosnu”.
E to mi smeta, toliko puta se psovao Alija da se čovjek već sigurno milion puta okreće u mezaru jer je potpisao a ne psuju se oni koji su sastavili šta će potpisati.
Sa jedne strane se psuju naši što imamo nakaradnu državu i zovu se izdajnicima a sa druge strane se Amerika hvali i zove prijateljem što su nam napravili ovaku nakaradnu državu.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije Nazife nikakav problem da kritikuješ Ameriku, ali daj da to bude na razumnim osnovama. Kakvi ba Srbi i Rusi i te paralele... nemoj ba to provlačiti jer nema smisla.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ko zmiri?Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 14:24Žmire kod uloge Amerike u izvršavanju genocida.
Djeca koja gube stipendije, fakulteti koji gube fondove, jevreji za Gazu koji svaki dan vriste ispred senatorskih rezidencija, novinari koji ostaju bez posla i rizikuju sve sto imaju…jebote tebi je amerika samo truNp i vlast. Nece ni ovo dovijeka.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Bude se sve više i više, ali koliko će to stvarno promijeniti američku vanjsku politiku po pitanju Izraela je i dalje veliko pitanje ako se uopšte išta promijeni.
Vrijeme će pokazati i trebaće malo više vremena za to čiščenje iznutra. Moraće se otpetljati i sve u vezi Epsteina.
Vrijeme će pokazati i trebaće malo više vremena za to čiščenje iznutra. Moraće se otpetljati i sve u vezi Epsteina.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nisam mislio na te ljude već na pojedine forumaše i ostale Bosance van foruma, koji osjećaju prema Palestini ono šta osjeća svaki normalan insan sa dušom i srcem i koji osjećaju bijes prema Izraelu kao i svaki normalan insan, ali nekako ne mogu preko jezika prelomiti da je Amerika najveći sponzor Izraela i genocida.Fuddo wrote: 06 Aug 2025, 21:48Ko zmiri?Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2025, 14:24
Žmire kod uloge Amerike u izvršavanju genocida.
Djeca koja gube stipendije, fakulteti koji gube fondove, jevreji za Gazu koji svaki dan vriste ispred senatorskih rezidencija, novinari koji ostaju bez posla i rizikuju sve sto imaju…jebote tebi je amerika samo truNp i vlast. Nece ni ovo dovijeka.
Zar je teško reći “Ne dopustimo da emocije zbog Palestine dopuste da izgubimo podršku Amerike koja nam je valjala 90-ih a valja i danas, bez kojih bi nam bilo teško i 90-ih a i danas jer koliko nas god bolila Palestina, ipak trebamo i misliti na našu državu, ali činjenica je da Amerika u momentu učestvuje u genocidu, ali ne bih dalje o tome da ne bi koji Amerikanac ovo pročitao”.
Pa baš zato što smo svi informisani šta se dešava u Americi i kako se Amerika “budi” po pitanju Izraela, znamo i šta se sve govori tamo o ulozi Amerike vezano za Izrael, ali to se ovdje ignoriše i pokušavaju se neki forumaši napraviti budalama iako i jedna i druga strana forumaša zna istinu.
I kad napišem da npr. jedna Irska i Španija gledaju na sve genocidaše isto, dobijem odgovor “Šta nas zanima šta neka Irska i Španija misle”

I onda se neki ljute kad povlačim paralele sa Srbima “Šta nas interesuje šta ostale države misle o genocidu u Srebrenici, mi imamo svoju verziju”.
A sad nastavite lagati sebe, iako druge države zovu stvari pravim imenom

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9312 times
- Been thanked: 11072 times
Naseef Mushroom wrote: 07 Aug 2025, 06:22
Zar je teško reći “Ne dopustimo da emocije zbog Palestine dopuste da izgubimo podršku Amerike koja nam je valjala 90-ih a valja i danas, bez kojih bi nam bilo teško i 90-ih a i danas jer koliko nas god bolila Palestina, ipak trebamo i misliti na našu državu, ali činjenica je da Amerika u momentu učestvuje u genocidu, ali ne bih dalje o tome da ne bi koji Amerikanac ovo pročitao”.
To ili slično, rekli smo svi bezbroj puta, ne pravi se blesav.
Ono kobiva finta, da ih izvučem iz te pozicije i prevučem na moju, na kojoj se kaže "jebeš ti nas, hajmo mantrati o palestini"
- ironman
- sirius
Nazif pokusava da nas dobije u partiji 4d saha. A ne ide to tako lahko,barem samnom
Nego apropo price ko nas bre zavadi
Trenutno bi postao Supersaian Goku

Eh da je Nazifu dozivjet vako saopcenje iz americke ambasade.Ambasada Rusije: BiH će odbaciti presudu Dodiku ili će se svrstati u red cijelog kolektivnog Zapada
Trenutno bi postao Supersaian Goku

dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Tačno, ali ne ovo boldirano (ne računam u to naravno forumaše poput Harlekina).Krokodil Behko wrote: 07 Aug 2025, 09:30To ili slično, rekli smo svi bezbroj puta, ne pravi se blesav.Naseef Mushroom wrote: 07 Aug 2025, 06:22
Ono kobiva finta, da ih izvučem iz te pozicije i prevučem na moju, na kojoj se kaže "jebeš ti nas, hajmo mantrati o palestini"
Koliko se hvali Amerika i oprašta joj se mnogo, jer imamo ovakvu državu, rekao bi čovjek ovaj forum se zove Kosovski forum.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa i ne moraju. Napravili su nam državu gdje će i poslije Dodika doći Dodik.ironman wrote: 07 Aug 2025, 10:33 Nazif pokusava da nas dobije u partiji 4d saha. A ne ide to tako lahko,barem samnom![]()
Nego apropo price ko nas bre zavadiEh da je Nazifu dozivjet vako saopcenje iz americke ambasade.Ambasada Rusije: BiH će odbaciti presudu Dodiku ili će se svrstati u red cijelog kolektivnog Zapada
Trenutno bi postao Supersaian Goku![]()
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 3747 times
To Nazife, samo yebi ove domaće amerikance, ne vadi.
Meni omrzlo.
Meni omrzlo.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Pa nista, ti prst u uho i cekaj amerikanca da ti napravi drzavu. Moze to, sta.Naseef Mushroom wrote: 07 Aug 2025, 13:46Pa i ne moraju. Napravili su nam državu gdje će i poslije Dodika doći Dodik.ironman wrote: 07 Aug 2025, 10:33 Nazif pokusava da nas dobije u partiji 4d saha. A ne ide to tako lahko,barem samnom![]()
Eh da je Nazifu dozivjet vako saopcenje iz americke ambasade.
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius
Argument Dayton.Naseef Mushroom wrote: 07 Aug 2025, 13:46Pa i ne moraju. Napravili su nam državu gdje će i poslije Dodika doći Dodik.ironman wrote: 07 Aug 2025, 10:33 Nazif pokusava da nas dobije u partiji 4d saha. A ne ide to tako lahko,barem samnom![]()
Eh da je Nazifu dozivjet vako saopcenje iz americke ambasade.
Mozda su trebali dic ruke i pustit engleske lordove,francuske pizde il svedske samoyebe bildove da to ucine .
Ne ide ti ovo Nazife.
Meni ne smeta tvoj hejt ka SAD..
Kad u njeg ubacis mene a nicim izazvan e taj sex koji Lejzer prizeljkuje nece proci

dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Zdimio u Njemacku Hansu, amerikanac dUradi nesto i napravi mu drzavu. Pajebote
A sta god mu je dao on il ukro il obatalio.

Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
To da i 30 godina poslije čekamo da nam prijatelj napravi drźavu, to sve govori kakav nam je prijatelj.Fuddo wrote: 07 Aug 2025, 14:59 Zdimio u Njemacku Hansu, amerikanac dUradi nesto i napravi mu drzavu. Pajebote![]()
Kada je bila presuda Dodiku, pa se svi digli, i pro-BiH i anti BiH političari, Srbi o nezavisnom entitetu rs, Hrvati o trećem entitetu, a naši političari ni riječ o građanskoj državi i Republici Bosni i Hercegovini, već samo o očuvanju Daytona.
Zašto? Zato što znaju da su pomenuli ijednim slovom da žele korak prema onakvoj Bosni i Hercegovini koju smo htjeli kada smo izašli na referendum 1992. onda bi i mi bili negativci.
Prijatelji nas zaustaviše pred Banjalukom i dobismo ovakvo uređenje, i sad im trebamo biti zahvalni što nam pomažu u problemu kojeg su sami stvorili.
Prijatelj ti uzme pred nosom tvojih 1000 dolara i onda ti odluči vratiti 500 dolara nazad, i to na rate od 5 dolara, i ti vičeš “Jest mi dobar jaran, uvijek on plati piće kad se sretnemo, a i ohrabri me svojom pričom da ću se nekada financijski oporaviti”.