Masamune wrote: 07 Aug 2025, 16:44
Naseef Mushroom wrote: 07 Aug 2025, 15:57
E tu sam vas čekao
Kada je naša Spejs živila u entitetu rs, da li je ona zastupala politiku Dodika?
Kada je Havana živio u Sarajevu dok je SDA harala gradom, je li i on bio SDA-ovac?
Da li je Fuddo sada Trumpovac?
Nije
Nije
Nije Fuddo, ali jeste rocko i masa takvih kao rocko. Jedino ovo zadnje ima koliko toliko veze sa tom paralelom. Prvo dvoje nema jer se RS i vladavina SDA ni u kom smislu ne mogu porediti sa skroz drugom zemljom izvan Balkana i njihovim narodom, kulturom i mentalitetom.
De der trk do Hansa da mu pomogneš
Opet lajkah umjesto da citiram
Kao što ima osoba u Americi, ima logično i Sarajevo puno SDA simpatizera, o Dodikovcima u entitetu da i ne govorim, tako i sa Njemačkom i cionistima.
Ne govorim o Amerikancima kao ljudima i narodu (evo mi Tiktok pun videa američkog naroda koji pljuju svoju državu i Izrael) već o državi u smislu politike.
Ako mi vjeruješ, kada je počela agresija na Ukrajinu, bilo je dosta Nijemaca koji nisu krili da ih boli briga za Ukrajinu i pravdaju Ruse, kada je Njemačka reprezentacija u Kataru htjela nositi dugine boje, mnogi Nijemci su galamili da se LGBT prestane miješati u sport, želim reći da nema tabu teme o kojoj se ovdje javno ne priča, ali o Izraelu ništa.
Kada čitaš njemačke portale i izjave političara, rekao bi da čitava Njemačka pjeva “Ooo Izrael” a ono ni muk.
Nisam nijednom čuo, ni na poslu, ni u komšiluku, ni slučajno u prolazu išta na tu temu, bez obzira je li pro ili kontra.
Prije ćeš čuti nekog Hansa i Helmuta da pričaju o Želji protiv Sarajeva nego o Izraelu i Palestini. Jedino šta u javnosti možeš vidjeti vezano za tu temu je kada prođeš pored trafike i vidiš naslovnice novina i časopisa podrške Izraelu, a i te novine nisu rasprodane.
Kao da ne žele da priznaju da su opet na strani genocidaša a ne smiju reći suprotno jer će zvučati kao svoj djed koji je govorio protiv židova.
I ako nađeš nekog Nijemca na društvenim mrežama što podržava Izrael, ako mu prelistaš profil, naći ćeš ili da je član neke političke stranke, ili novinar ili je član nekog jevrejakog udruženja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.