Onda nemoj hinjski Netanyahua poturati ateizmu kad nije ateista.Mutevelija wrote: 09 Aug 2025, 13:31Pazi šta pišeš !Masamune wrote: 09 Aug 2025, 05:45
Nagutao se gljiva ili je zapalio neku jaku travu i onda je pričao kako je lebdio. Ne govorim da jeste, već tom tvojom logikom se za svakog to može govoriti... pa i Muhammeda.
Bolje ne ići tim smjerom.
Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21447 times
- Been thanked: 19436 times
- Status: Offline
Re: Izrael
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3858 times
- Been thanked: 3563 times
U Hollywoodu glumci jevreji koji tvrde za sebe da su ateisti, dobijaju napad bijesa zbog podrške Palestini i spominju Toru.
Ja sumnjam da igdje drugo na svijetu postoji još jedan takav narod.
To je surealno kao kada bi postojao neki bošnjački nacionalista ateista koji citira sure i ajete.
Ja sumnjam da igdje drugo na svijetu postoji još jedan takav narod.
To je surealno kao kada bi postojao neki bošnjački nacionalista ateista koji citira sure i ajete.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23056 times
- Been thanked: 9916 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
I onda kažu da nije tačno da je i ateizam postao jedna vrsta religije i ateisti isto tako, a vamo krivo kao da je neko hinjski poturao da je zločinac pripadnik nečije religije

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije religija niti postoji bilo kakav ateistički manifesto.Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2025, 17:28I onda kažu da nije tačno da je i ateizam postao jedna vrsta religije i ateisti isto tako, a vamo krivo kao da je neko hinjski poturao da je zločinac pripadnik nečije religije![]()
Zašto sam tako reagovao je samo i isključivo iz razloga što se sa time vrlo često od strane vjernika želi staviti ljaga na kompletan ateizam, jer su bezbožnici tačno opisani u vjerskim knjigama i kako sa njima treba postupati.
To što je neko bio ateista pa je rušio bogomolje u nekoj državi ja se od toga ograđujem u cijelosti i to su za mene monstrumi kao što bi se svaki normalan vjernik ogradio od onih koji ubijaju i uništavaju u ime Boga.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ja sam uvijek smatrao da pripadati jednoj religiji je biti u jednoj zajednici, a biti ateista je izlaz iz jedne zajednice i živjeti individualno i slobodno.Masamune wrote: 10 Aug 2025, 21:06Nije religija niti postoji bilo kakav ateistički manifesto.Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2025, 17:28
I onda kažu da nije tačno da je i ateizam postao jedna vrsta religije i ateisti isto tako, a vamo krivo kao da je neko hinjski poturao da je zločinac pripadnik nečije religije![]()
Zašto sam tako reagovao je samo i isključivo iz razloga što se sa time vrlo često od strane vjernika želi staviti ljaga na kompletan ateizam, jer su bezbožnici tačno opisani u vjerskim knjigama i kako sa njima treba postupati.
To što je neko bio ateista pa je rušio bogomolje u nekoj državi ja se od toga ograđujem u cijelosti i to su za mene monstrumi kao što bi se svaki normalan vjernik ogradio od onih koji ubijaju i uništavaju u ime Boga.
Ovih zadnjih par postova na toj temi dokazuje da će čovjek uvijek biti dio jedne zajednice, htio on to ili ne.
Pogotovo što tvoja takva reakcija nije bila odgovor na nešto u smislu “Netanyahu je monstrum, nije ni čudo jer je ateista” već samo informacija da je ateista (o čemu se špekuliše) na tvoj post da je Netanyahu umislio da je neki Božji poslanik.
a reakcija ti je bila kao u nekog vjernika koji nije tačno ni pročitao u kojem kontekstu se pominje njegova religija i odmah uzvraća sa pominjanjem tuđe religije.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
E pa baš me briga kakav je dojam kod tebe ostavilo.Naseef Mushroom wrote: 11 Aug 2025, 07:33Ja sam uvijek smatrao da pripadati jednoj religiji je biti u jednoj zajednici, a biti ateista je izlaz iz jedne zajednice i živjeti individualno i slobodno.Masamune wrote: 10 Aug 2025, 21:06
Nije religija niti postoji bilo kakav ateistički manifesto.
Ovih zadnjih par postova na toj temi dokazuje da će čovjek uvijek biti dio jedne zajednice, htio on to ili ne.
Pogotovo što tvoja takva reakcija nije bila odgovor na nešto u smislu “Netanyahu je monstrum, nije ni čudo jer je ateista” već samo informacija da je ateista (o čemu se špekuliše) na tvoj post da je Netanyahu umislio da je neki Božji poslanik.
a reakcija ti je bila kao u nekog vjernika koji nije tačno ni pročitao u kojem kontekstu se pominje njegova religija i odmah uzvraća sa pominjanjem tuđe religije.
Meni ne treba nikakvo zajedništvo u smislu ateizma. Ja sam ateista samom sebi i to je dovoljno. Štaviše, većina ateista me nerviraju jer smo mahom različiti po mnogim pitanjima. Postoje samo neke osnovne dodirne tačke, a onda se to grana u stotine dijelova.
Ja tačno znam zašto sam to napisao. 5+ godina diskusija na PF religija na klixu su mi izoštrile vidike po tom pitanju kakva je percepcija ateizma od strane velikog broja vjernika pogotovo ovakvih kao Mutevelija, a otuda znam šta stoji i iza takve izjave da je Netanyahu ateista. Pogotovo kad postoje očiti dokazi da to nije.
Prodavanje muda pod bubrege kod mene ne prolazi. Tad vraćam jednakom mjerom kao što sam spomenuo Muhammeda i gljive.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3555 times
- Been thanked: 1422 times
Spreman da profitira od uništenja Gaze... Dugogodišnji porodični prijatelj Netanyahua, Jared Kushner, suprug Ivanke Trump, udvostručio je svoj udio na 10 posto vlasništva u finansijskoj firmi Phoenix Financial Ltd, velikoj izraelskoj finansijskoj i osiguravajućoj firmi, osnovanoj ubrzo nakon osnivanja Izraela, što ga čini najvećim dioničarom kompanije koji će profitirati od ubrzanog razvoja ilegalnih izraelskih naselja na palestinskoj teritoriji i neposredno prije objave sporazuma o prekidu vatre u kojem je Kushner možda pomogao u savjetovanju.
Phoenix posjeduje dionice u drugim izraelskim kompanijama u svoje ime i putem podružnice, Phoenix Investment House, među kojima je 11 javnih kompanija i jedna privatna kompanija koje su trenutno navedene u bazi podataka preduzeća s vezama za izraelska naselja na Zapadnoj obali, u Istočnom Jerusalemu i okupiranoj sirijskoj Golanskoj visoravni.Novi privatnifond Jareda Kushnera planira uložiti milione dolara saudijskog novca u izraelske startup kompanije, što je do sada najveći dokaz između dva istorijska rivala. Mamicu i jednim i drugim...
Affinity Partners, koji je prikupio više od 3 milijarde dolara, uključujući i obavezu od 2 milijarde dolara iz suverenog fonda KSA, već je odabrao prve dvije izraelske firme u koje će investirati, rekli su ovi izvori. Finansijski izvještaj Affinity Partnersa pokazao je da je 99 posto sredstava datih firmi došlo od stranih investitora.
Saudijska Arabija, UAE i Katar investirali su u izraelsku kompaniju povezanu s izraelskom vojskom kao dio svog učešća u investicionom fondu Jareda Kushnera, gdje se jasno vide veze Kushnera, Izraela i zaljevskih monarhija. Veza dolazi od udjela od 150 miliona dolara koji je Kushnerova kompanija Affinity Partners sa sjedištem u Miamiju kupila u jedinici za autoservise izraelske Shlomo grupe, suvlasnika ''Israel Shipyards'', jedinog domaćeg brodogradilišta za izraelsku mornaricu...
''follow the money''...
Phoenix posjeduje dionice u drugim izraelskim kompanijama u svoje ime i putem podružnice, Phoenix Investment House, među kojima je 11 javnih kompanija i jedna privatna kompanija koje su trenutno navedene u bazi podataka preduzeća s vezama za izraelska naselja na Zapadnoj obali, u Istočnom Jerusalemu i okupiranoj sirijskoj Golanskoj visoravni.Novi privatnifond Jareda Kushnera planira uložiti milione dolara saudijskog novca u izraelske startup kompanije, što je do sada najveći dokaz između dva istorijska rivala. Mamicu i jednim i drugim...
Affinity Partners, koji je prikupio više od 3 milijarde dolara, uključujući i obavezu od 2 milijarde dolara iz suverenog fonda KSA, već je odabrao prve dvije izraelske firme u koje će investirati, rekli su ovi izvori. Finansijski izvještaj Affinity Partnersa pokazao je da je 99 posto sredstava datih firmi došlo od stranih investitora.
Saudijska Arabija, UAE i Katar investirali su u izraelsku kompaniju povezanu s izraelskom vojskom kao dio svog učešća u investicionom fondu Jareda Kushnera, gdje se jasno vide veze Kushnera, Izraela i zaljevskih monarhija. Veza dolazi od udjela od 150 miliona dolara koji je Kushnerova kompanija Affinity Partners sa sjedištem u Miamiju kupila u jedinici za autoservise izraelske Shlomo grupe, suvlasnika ''Israel Shipyards'', jedinog domaćeg brodogradilišta za izraelsku mornaricu...
''follow the money''...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Palestine haman više neće ni biti dok se svijet konačno probudi i počne provoditi neke korake protiv ovih monstruma. Do tad će završiti posao kojeg su započeli prije par decenija.
To gore pokazuje koliko je ovo sve uvezano i ko sve stoji iza svega toga.
Amerika buuu, a gledaj Saudijaca i ostalih. To je ono o čemu sam pisao u vezi njih. Dok je Amerika sebi otvoreno stavila metu na čelo u vezi Izraela ovi ostali postupaju na hinjaka pred očima cijelog svijeta.
Amerika buuu, a gledaj Saudijaca i ostalih. To je ono o čemu sam pisao u vezi njih. Dok je Amerika sebi otvoreno stavila metu na čelo u vezi Izraela ovi ostali postupaju na hinjaka pred očima cijelog svijeta.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3555 times
- Been thanked: 1422 times
Ništa ovo bez njih nije ni bilo moguće... imaju tolike veze i uticaj, da su ovo mogli zaustaviti prije nego je i počelo. Ali, ''ne daj Bože kakvog Hamasa ili Muslimanske braće kod njih''.Masamune wrote: 11 Aug 2025, 08:16 Palestine haman više neće ni biti dok se svijet konačno probudi i počne provoditi neke korake protiv ovih monstruma. Do tad će završiti posao kojeg su započeli prije par decenija.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Upravo tako.Quds wrote: 11 Aug 2025, 08:23Ništa ovo bez njih nije ni bilo moguće... imaju tolike veze i uticaj, da su ovo mogli zaustaviti prije nego je i počelo. Ali, ''ne daj Bože kakvog Hamasa ili Muslimanske braće kod njih''.Masamune wrote: 11 Aug 2025, 08:16 Palestine haman više neće ni biti dok se svijet konačno probudi i počne provoditi neke korake protiv ovih monstruma. Do tad će završiti posao kojeg su započeli prije par decenija.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 596 times
- Been thanked: 885 times
dajte ba vi ste odrasli ljudi, Mute je prozivo netanyahu-a i ja mislim da je ga najvise asociro sa Staljinom, a onda je Chan namiriso da se prozivaju ateisti pa je preventivno napisao najgore vjerske uvrede jednom muslimanu sto se moze napisat cisto da se sprijeci
sve u duhu sloge i pomirenja, kao da znas kako je to pa misli slj put
a u isto vrijeme netanyahu takodjer nesto drugo preventivno radi i kaze da je isto za pomirenje samo
considens?
naravno ne poredim chana i netanyahu, nego se poklopila ta preventivna ofanziva na smjesan nacin
sve u duhu sloge i pomirenja, kao da znas kako je to pa misli slj put
a u isto vrijeme netanyahu takodjer nesto drugo preventivno radi i kaze da je isto za pomirenje samo
considens?
naravno ne poredim chana i netanyahu, nego se poklopila ta preventivna ofanziva na smjesan nacin
- tuzlak1212
- Inventar foruma
kazu nece Sudnji Dan dok Dedzalovi hramovi ne budu oko Medine izgradjeniQuds wrote: 11 Aug 2025, 08:23Ništa ovo bez njih nije ni bilo moguće... imaju tolike veze i uticaj, da su ovo mogli zaustaviti prije nego je i počelo. Ali, ''ne daj Bože kakvog Hamasa ili Muslimanske braće kod njih''.Masamune wrote: 11 Aug 2025, 08:16 Palestine haman više neće ni biti dok se svijet konačno probudi i počne provoditi neke korake protiv ovih monstruma. Do tad će završiti posao kojeg su započeli prije par decenija.
nece se sami od sebe napravit

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9306 times
- Been thanked: 11069 times
- Status: Online
Pobuna protiv genocida: Italijanski radnici blokirali saudijski brod pun oružja za Izrael
Znači braća sunije naoružavaju Izrael?
Ja lijepo kažem, bolje da smo šije, ovo su ostalo sve neka govna
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250811152Krokodil Behko wrote: 11 Aug 2025, 16:35Pobuna protiv genocida: Italijanski radnici blokirali saudijski brod pun oružja za Izrael
top komentar
Brat je sve objasnio. Čak i često licemjerna Evropa počinje raditi ono što je ispravno za razliku od "braće" sa Bliskog istoka. Jedino je Iran vrijedan svakog poštovanja.Dok Zapadno Europske zemlje povalce poslove i sankcionisu Izrael, Saudijci prevoze svojim brodovima oruzje Izraelu. Kad budete sljedeci put mislili da bi vam Arapska bratija pomogla u mekom mogucem sljedecem sukobu samo se sjetite ovoga i okrenite se pravim modernim drustvima.
Ali imperijalisti sa zapada buuuuuuu uaaaaaa
- tuzlak1212
- Inventar foruma
kako mislis "cak i cesto"Masamune wrote: 12 Aug 2025, 08:19https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250811152Krokodil Behko wrote: 11 Aug 2025, 16:35
top komentar
Brat je sve objasnio. Čak i često licemjerna Evropa počinje raditi ono što je ispravno za razliku od "braće" sa Bliskog istoka. Jedino je Iran vrijedan svakog poštovanja.Dok Zapadno Europske zemlje povalce poslove i sankcionisu Izrael, Saudijci prevoze svojim brodovima oruzje Izraelu. Kad budete sljedeci put mislili da bi vam Arapska bratija pomogla u mekom mogucem sljedecem sukobu samo se sjetite ovoga i okrenite se pravim modernim drustvima.
Palestina se tare 70 godina, Arapi su protestvovali protiv toga jedno 40 od tih 70, Evropa tek sad dize glas zadnjih mjeseci
historijski Evropa je najvise sutila po pitanju svega ovog
i isto tako, historijski vodjeni nekim drugim desavanjima, Evropa ce najvjerovatnije ubrzo opet usutit, prekomplikovane su politicke igre unutar same Evrope da oni trose resurse na Bliski Istok
ono sto mozemo reci jeste da nama niko nije pomogao 92-95, podjednako Evropa i braca Arapi i braca Turci, tako da nezz zasto selektivno "nece nam pomoc Arapi" kad nam nece pomoc niko
- tuzlak1212
- Inventar foruma
Egipat je najokupiranijh 111 miliona stanovnika na svijetu, nedavno sam slusao Bassem Youssef na nekom podcastu i to je nevjerovatno koliko je narod ojadjenEgypt has signed a $35 billion agreement to import Israeli natural gas as the most populous Arab nation looks to secure long-term gas supply agreements to meet its growing energy needs.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Zato što su muslimani i jedni i drugi, pa svijet ipak očekuje da se drže jedni uz druge pogotovo što skoro pa graniče. Palestinu nikad nisu gazili kao što je gaze zadnju godinu uz genocid i ostale ratne zločine, a ovi ih još i naoružavaju. I Nakba je nula šta im sad rade.tuzlak1212 wrote: 12 Aug 2025, 08:32kako mislis "cak i cesto"Masamune wrote: 12 Aug 2025, 08:19
https://www.klix.ba/biznis/privreda/naj ... /250811152
top komentar
Brat je sve objasnio. Čak i često licemjerna Evropa počinje raditi ono što je ispravno za razliku od "braće" sa Bliskog istoka. Jedino je Iran vrijedan svakog poštovanja.
Palestina se tare 70 godina, Arapi su protestvovali protiv toga jedno 40 od tih 70, Evropa tek sad dize glas zadnjih mjeseci
i isto tako, historijski vodjeni nekim drugim desavanjima, Evropa ce najvjerovatnije ubrzo opet usutit, prekomplikovane su politicke igre unutar same Evrope da oni trose resurse na Bliski Istok
ono sto mozemo reci jeste da nama niko nije pomogao 92-95, podjednako Evropa i braca Arapi i braca Turci, tako da nezz zasto selektivno "nece nam pomoc Arapi" kad nam nece pomoc niko
Logično je da će i Evropa dići glas protiv toga kakva god da je kad već nisu do sad ili nisu do potrebne mjere jer se ipak radi o civiliziranom svijetu (sa svim svojim manama kojih ima dosta) za razliku od arapske stoke.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24364 times
- Been thanked: 24878 times
Iran je pomogao BiH.
Uz precutni dogovor sa SAD.
Kad je bilo najteze.
Hrvatska od tog imala korist.
Uz precutni dogovor sa SAD.
Kad je bilo najteze.
Hrvatska od tog imala korist.
dream of spring...
- tuzlak1212
- Inventar foruma
To i ja nekad mislim da se ljudi vode principom "sto vam muslimani ne pomognu" sto nije neka civilizacijska mjera, ako bi sad muslimani se i digli kreno bi WW3, rekli bi "eno muslimani krecu krizarski rat".Masamune wrote: 12 Aug 2025, 08:52Zato što su muslimani i jedni i drugi, pa svijet ipak očekuje da se drže jedni uz druge pogotovo što skoro pa graniče. Palestinu nikad nisu gazili kao što je gaze zadnju godinu uz genocid i ostale ratne zločine, a ovi ih još i naoružavaju. I Nakba je nula šta im sad rade.tuzlak1212 wrote: 12 Aug 2025, 08:32
kako mislis "cak i cesto"
Logično je da će i Evropa dići glas protiv toga kakva god da je kad već nisu do sad ili nisu do potrebne mjere jer se ipak radi o civiliziranom svijetu (sa svim svojim manama kojih ima dosta) za razliku od arapske stoke.
Mi nemamo civilizacijsko rijesenje i hejtamo nekog sto ne nudi staromodne tehnike

Al jeste, slazem se, vecina tih tamo vlasti su najcesce instalirane zapdne igracke, nije to stav naroda, dobro je da i Saudijske ljude ne izgladnjuju ko u nekim okolnim drzavama. Kad pogledas iz drugacijeg ugla, sve ovo tamo moze tamo biti samo losije a ne bolje nazalost