SVJETSKI TERORIZAM
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Masakr u Kaliforniji: Najmanje 14 ljudi ubijeno
Svaki put isto. Teško prepoznati terorizam. Sad prije nego što imamo sve informacije.. sinoć.. odmah se zauzima odbrabeni stav iako niko nije izašao u javnost i rekao da je terorizam, pogotovo islamski, bar ja nisam vidio.. Al odmah priča o luđacima, bliskom istoku, Palestini, Breiviku, ovom-onom.. evo i o Brazilu nekako, nigdje veze.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- drugrankovic
- Inventar foruma
- Status: Offline
lebovski i ti preterujes... u redu je , treba unistiti ono lose i zlo... radikalni islam ok, unistiti... ali ne treba ga praviti
dakle treba jos stosta sprijeciti ili unistiti jel sto je vec nemoguca isija posto veliki i jaki ne odustaju ... njihov narod na to ne obraca paznju... vec kad dodje do reakcije na njihove akcije i otimacine... onda kuknjava...
dakle treba jos stosta sprijeciti ili unistiti jel sto je vec nemoguca isija posto veliki i jaki ne odustaju ... njihov narod na to ne obraca paznju... vec kad dodje do reakcije na njihove akcije i otimacine... onda kuknjava...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3884 times
- Been thanked: 2923 times
U tom slucaju bi trebalo jako mnogo vremena.drugrankovic wrote:lebovski i ti preterujes... u redu je , treba unistiti ono lose i zlo... radikalni islam ok, unistiti... ali ne treba ga praviti
Generacija...dvije....
Tad bi im nijovi drzavnici morali skinut svoje maske,predstaviti se u pravom svjetlu.....
ko su....sta su....i sta rade iza kulisa u mandatu koji im je narod poklonio i povjerio
....nece da moze.....
vec....guraj......
Last edited by Pasaga on 03 Dec 2015, 12:48, edited 1 time in total.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- titicha
- Osvježenje foruma
Upao u ustanovu gdje borave osobe s invaliditetom,pucao i ubio najmanje
14 ljudi. Naravno da je ludjak i bolesnik!
Od kud je,kako je njegovo ime i da li je musliman ili neko drugi
manje bitno!
14 ljudi. Naravno da je ludjak i bolesnik!
Od kud je,kako je njegovo ime i da li je musliman ili neko drugi
manje bitno!
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
rijec "Terorizam" je Univerzalno pokrice za svu sopstvenu ljudsku ljigavost,barbarizam,gramzivost,pokvarenost,bolesni egoizam,propalitet,nemoc sosptvenog sistema i posledice kao takvog na sopstveno stanovnistvo, itd..
kad god ima ili zatreba problema,izvlaci se ta rijec iz rukava kao Jokera i sve rijeseno a tvoje "ovce" na broju i mirne..
kad god ima ili zatreba problema,izvlaci se ta rijec iz rukava kao Jokera i sve rijeseno a tvoje "ovce" na broju i mirne..
-
- Inventar foruma
nnisi me skontao , kad je musliman u pitanju onda je terorizam , a isto da uradi krscanin on je ludjak ... licemjerstvo i povodi ...Lebowski wrote:Sami okrenete priču na jednu stranu pa onda se žalite što se priča o tome. Kad god se desi nešto odmah "Je li musliman bio?", " Je li ovo terorizam ili luđak?" i slično
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
To ne postoji, to je samo zabluda koja se temelji na netačnim informacijama.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9568 times
- Been thanked: 11306 times
Ne znam zašto raspravljamo, da li je ovaj lik bio ludak ili terorista, kad se podrazumijeva da je bio i jedno i drugo. Valjda samo ludaci rade ovakve stvari, a ako pri tome strada petnaestak ljudi, onda šta je to ako nije terorizam?
Obzirom na ime i porijeklo, preostaje nam da vidimo da li je neposredno član radikalnih islamističkih organizacija poput Isila, ili ga je to samo inspirisalo, a stvarni motiv je neki drugi.
Da, dobro ste pročitali - inspiracija u tome. Tu inspiraciju u Isilu mogu pronaći i neki ludaci koji su konfučisti ili zen budisti itd..
Obzirom na ime i porijeklo, preostaje nam da vidimo da li je neposredno član radikalnih islamističkih organizacija poput Isila, ili ga je to samo inspirisalo, a stvarni motiv je neki drugi.
Da, dobro ste pročitali - inspiracija u tome. Tu inspiraciju u Isilu mogu pronaći i neki ludaci koji su konfučisti ili zen budisti itd..
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Nadjose im arsenal u kuci, kako su sve to nabavili, donijeli, nosali,... niko ne primjeti
- drugrankovic
- Inventar foruma
Krokodil Behko wrote:Ne znam zašto raspravljamo, da li je ovaj lik bio ludak ili terorista, kad se podrazumijeva da je bio i jedno i drugo. Valjda samo ludaci rade ovakve stvari, a ako pri tome strada petnaestak ljudi, onda šta je to ako nije terorizam?
ovo su radikalni islamisti
arabija nije leglo knjizevnika
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Re: SVETSKI TERORIZAM
Nešto se upravo zbilo u Moskvi
na portalima još nema ništa.... podmetnut eksploziv na autobusnoj stanici najmanje 3 ranjena...

na portalima još nema ništa.... podmetnut eksploziv na autobusnoj stanici najmanje 3 ranjena...
Habibti, ya nour el - ain... 

- drugrankovic
- Inventar foruma
petaarda rucne izrade...
I taj breaking news 
a i ja sam veći seronja od portala, letim na svaki tweet ....

a i ja sam veći seronja od portala, letim na svaki tweet ....

- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4972 times
- Been thanked: 6809 times
Kad ludost pobudali pametan i neduzan cesto ce da placa.
Svijest ima sidrište.
34 poginula prilikom napada u Ankari

Piše: Hina
Foto: Hina
TRIDESET I ČETIRI osobe poginule su u nedjelju kada je autobomba eksplodirala na prepunom prometnom i trgovačkom čvorištu u srcu glavnog turskog grada Ankare, objavio je turski ministar zdravstva.
Mehmet Muezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 ozlijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju. Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača, dodao je.
Ministar unutarnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti kada se dovrši istraga.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.
Terorističke organizacije napadaju nevine civile, jer gube u borbi protiv naših snaga sigurnosti, istaknuo je Erdogan i dodao da je Turska postala ciljem terorista zbog nestabilnosti u regiji posljednjih godina.
Očevici prenose da se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od 2,5 kilometra, a gust oblak dima uzdizao se nad središtem grada.
Područje blizu zgrade suda i ministarstava pravosuđa i unutarnjih poslova bilo je prepuno ljudi kada je eksplozija odjeknula u 18.43 sati po lokalnom vremenu, objavila je državna televizija TRT.
Turska je česta meta terorizma
Televizija navodi da je autobomba eksplodirala uz autobus s 20 putnika, blizu parka Guven u četvrti Kizilay.
Vlada tvrdi da su napad 17. veljače u Ankari, u kojem je poginulo 29 ljudi, izveli kurski militanti. Taj se napad dogodio blizu vojne baze, parlamenta i drugih vladinih ustanova.
Militanti Islamske države izveli su od lipnja 2015. najmanje četiri bombaška napada u Turskoj.
Napade na vladine institucije i NATO u prošlosti su izvodile i lokalne džihadističke skupine te ljevičarski radikali.
Stoltenberg osudio napad
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg oštro je u nedjelju osudio teroistički napad u središtu Ankare u kojem su ubijene 34 osobe, stoji u priopćenju organizacije.
"Oštro osuđujem današnji teroristički napad u središtu Ankare, a obiteljima žrtava i turskom narodu upućujem izraze najdublje sućuti. Nadam se da će se ozlijeđeni u potpunosti i brzo oporaviti", kaže se u priopćenju.
Stoltenberg je istaknuo da nema nikakva opravdanja za tako prljavo nasilje te da su zemlje saveznice NATO-a solidarne s Turskom u odlučnoj borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima.

NAPAD na ljetovalište u Obali Bjelokosti, u kojemu je ubijeno 16 ljudi, počinili su naoružani pripadnici sjevernoafričkog ogranka Al Kaide, pišu agencije.
Šestoricu naoružanih muškaraca, članova Al Kaide Islamskog Magreba, koji su napali turiste u ljetovalištu popularnom među Zapadnjacima, Grand Bassamu ubili su pripadnici specijalnih snaga Obale Bjelokosti.
"Poslijepodne je na plažu u Bassamu došlo šest napadača. U njihovu napadu ubijeno je 14 civila i dvojica pripadnika specijalnih snaga", rekao je predsjednik Obale Bjelokosti Alassane Ouattara koji je posjetio mjesto zločina.
U napadu je smrtno stradao jedan francuski državljanin, a nacionalnost ostalih žrtava još nije poznata, no zna se da ih je četvero iz Europe.
Članovi Al Kaide Islamskog Magreba, koji su i ranije počinili nekoliko napada u regiji, preuzeli su odgovornost za napad, izvijestila je organizacija koja prati islamističke internetske stranice SITE, sa sjedištem u Sjedinjenim Držaavma, pozivajući se na priopćenje grupe.
Očevidac je rekao da je jedan od napadača vikao "Alahu akbar" (Bog je velik na arapskom), a drugi je za AFP kazao da su napadači bili "teško naoružani i da su nosili maskirne kape dok su pucali po gostima" hotela Etoile du Sud (Južna zvijezda) u kojem je u ovo doba godine puno turista.
index.hr

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Re: 34 poginula prilikom napada u Ankari
ono što je zanimljivo u Turskoj jeste da bombaške napade izvode i desničarski extremisti kojima je religija
backgrond ali i ljevičari koji su nešto skroz suprotno od toga.
Prvi i najveći napadi bombaša samoubica su bili od strane japanskih vojnika kamikaza, koji su opet nešto treće,
njihova ideologija je nešto treće , nacional socijalizam u kojem je vrhovno biće car kome su slijepo poslušni.
Bombaške napade na civile su koristile razne skupine u Evropi, od irske republikanske armije do baskijske separatističke
organizacije u Španiji.
backgrond ali i ljevičari koji su nešto skroz suprotno od toga.
Prvi i najveći napadi bombaša samoubica su bili od strane japanskih vojnika kamikaza, koji su opet nešto treće,
njihova ideologija je nešto treće , nacional socijalizam u kojem je vrhovno biće car kome su slijepo poslušni.
Bombaške napade na civile su koristile razne skupine u Evropi, od irske republikanske armije do baskijske separatističke
organizacije u Španiji.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Jutros sam gledao onaj užas u Ankari...Šta su krivi ti nedužni ljudi...Teroristi ubijajte političke lidere , a ne nedužni narod. Pored autobusa explodirati....da Erdogan, Putin, Obama ... baš sede u autobusu...