Velez ili Zrinski?apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 08:38 Molimo da nas Bosnjake iz Zapadne Hercegovine ostavite na miru. Sanin i ovi koji ga podrzavaju se ne “bore” u nase ime. Ja sam Bosnjak iz mjesta izmedju Sirokog Brijega i Mostara, vjerovatno vam je sok kada ste daznali cinjenicu da nas ima i na ulazu u Siroki BrijegMozda to znaju samo oni Bosnjacki koju su za vrijeme rata u Sirokom Brijegu zivjeli kao izbjeglice…
Nas nitko za vrijeme rata nije dirso, imali smo svu potrebnu pomoc… tj od rata do danas zivimo sa svim pravima kao i Hrvati, od poslovnih obaveza do djecijih doplataka. Takodjer isto vtijedi i za Srbe koji su zivjeli i zive na ulazu u Sitoki Brijeg, gdje nikada niti jednom nije falila dlaka sa glave…
Sa obzirom da nase mjesto forsirate kao Ustasko ognjiste, nama je bolje da je tako nego da smo oznaceni kao antifasisticko multietnicko mjesto, koje je za vrijeme rata upamtilo strasne zlocine medju susjedima, za razliku od nas.
Ovo nije prvi put, Arapi masovno vec duze vremena gore klanjaju po ulicama.
Btw puna je BiH britanskih tajnih sluzbi, a znamo da su svaki rat poceli… ne bi me cudilo da du Sanina unovcili.
Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7634 times
- Been thanked: 18026 times
- Status: Offline
Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21507 times
- Been thanked: 19511 times
- Status: Online
Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu
čudi me da nisi rekla svinjski 

-
- Na probnom
- Been thanked: 6 times
VeležMaja wrote: 13 Aug 2025, 10:34Velez ili Zrinski?apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 08:38 Molimo da nas Bosnjake iz Zapadne Hercegovine ostavite na miru. Sanin i ovi koji ga podrzavaju se ne “bore” u nase ime. Ja sam Bosnjak iz mjesta izmedju Sirokog Brijega i Mostara, vjerovatno vam je sok kada ste daznali cinjenicu da nas ima i na ulazu u Siroki BrijegMozda to znaju samo oni Bosnjacki koju su za vrijeme rata u Sirokom Brijegu zivjeli kao izbjeglice…
Nas nitko za vrijeme rata nije dirso, imali smo svu potrebnu pomoc… tj od rata do danas zivimo sa svim pravima kao i Hrvati, od poslovnih obaveza do djecijih doplataka. Takodjer isto vtijedi i za Srbe koji su zivjeli i zive na ulazu u Sitoki Brijeg, gdje nikada niti jednom nije falila dlaka sa glave…
Sa obzirom da nase mjesto forsirate kao Ustasko ognjiste, nama je bolje da je tako nego da smo oznaceni kao antifasisticko multietnicko mjesto, koje je za vrijeme rata upamtilo strasne zlocine medju susjedima, za razliku od nas.
Ovo nije prvi put, Arapi masovno vec duze vremena gore klanjaju po ulicama.
Btw puna je BiH britanskih tajnih sluzbi, a znamo da su svaki rat poceli… ne bi me cudilo da du Sanina unovcili.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12636 times
- Been thanked: 13467 times
apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:04Ovdje je tema vecinom oko moje avlije. Znam ja i to dobro sta se desavalo 90-ih. Cinjenica je da se moja avlija naziva ustaskim gnjezdom, fasistickim naseljem i slicno… A CINJENICA JE da nikome od nas nije falila dlaka sa glave, da uzivamo sve pogo osti jednako kao i komsije Hrvati.immuno wrote: 13 Aug 2025, 09:56
Posto greskom stavih lajk na tvoj post da ti odgovorim ...lijepo je to sto je tebi zivot u sirokom kvalitetan al ne mjeri se to samo po tome sto je TEBI lijepo u tvom selu, mjestu a jos manje da napadas ostale ...ima nazalost puno vise negativnih iskustava mimo tvoje avlije ..
Jednostavno sam ogorcen da jedino mjesano mjesto u BiH gdje nije bio niti jedan ratni zlocin, cak niti zarobljavanje, je proglaseno kao najfasistickije mjesto u drzavi.
Pa se pojave neki ljudi koji unose nemir u moju avliju, dok u svojoj avliji i okolini zanemaruju zlocine i njihove zlocine prebacuju u moju avliju, onda se svi skupa pitate zasto ne idemo naprijed i prevacujemo probleme jedni na druge.
Blago tvojim komsijama kad te imaju takvog ....slazem se potpuno s tobom da ono sto je pozitivno treba njegovati , reci , spomenuti bez obzira sto je tvoja avlija Unikat pa mozda jos jedna il dvije u cijeloj drzavi hallo cijeloj drzavi u kojoj se desila Srebrenica , Ahmici ...e da priupitam kako obiljezavate ova dva dogadjaja ?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nešto nam Havana ništa ne priča. Ne smije.
Ak šta spomene odmah bi ga bacili u more sa stijene
Ak šta spomene odmah bi ga bacili u more sa stijene
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2671 times
- Been thanked: 22398 times
Ove ko musa nema potrebe i smisla komentarisati.A i ove druge debile.Kud ista pogleda sad mi samo debili iskacu.Od muse do velikih hrvata hercegovackih.Eto nove teme i klipova za slijedecih 10 dana pa ce sta novo izac.Odo ronit pisaj ih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7634 times
- Been thanked: 18026 times
Sumnjam al ok. Znas zasto vas niko ne dira. Zato sto ste maaala sicusna manjina i kao takvi niste nikakva prijetnja, ni u cemu, pgtv sto ste se prilagodili pa se i ne razlikujete od njih. Imam ja rodbine tamo po Kozicama, Pologu, Ilicima, gdje su im djeca odrasla s hrvatima pa navijaju za Zrinjski i ne samo da navijaju nego su u navijackim grupama (to su mi crne rupe u familiji), pricaju hrvatskim jezikom i dejtaju hrvate. Ne krivim ja njih, tu su odrasli. Ali ih krivim za jednu stvar, kao i tebe samog, sto imate stav "nas ne diraju, pustite nas, mi zivimo u slozi", a uopste vas ne dotice sta je vas narod, ako se uopste smatrate Bosnjacima, dozivio od Hrvata u zapadnom Mostaru i ostatku Hercegovine i STA BI DOZIVIO u Sirokom da ga je bilo vise a ne 2-3 posto.
To je isto ko da ja sad kazem, a znam sta se desavalo u Srebrenici i ostatku Bosne, nas u Stocu Srbi nisu dirali, Srbi su dobri ljudi.
Da zakljucim, ti zivis u dobrim odnosima sa sirokobrijezanima zato sto si jedan medju njih 300, sto si prakticki niko i nista, sto si se stopio s njima, pricas hrvatskim jezikom. Da sad u toj TT firmi prostres serdzadu i pocnes klanjati ili da spomenes UZP i njihove zlocine, vidio bi reakcije. Znaci, medju njima mozes zivjeti samo ako se odreknes svoje slobode, ako moras paziti sta ces reci i uraditi ili ako postanes jedan od njih ko sto si ti postao. Znaci ni B od Bosnjaka.
To je isto ko da ja sad kazem, a znam sta se desavalo u Srebrenici i ostatku Bosne, nas u Stocu Srbi nisu dirali, Srbi su dobri ljudi.
Da zakljucim, ti zivis u dobrim odnosima sa sirokobrijezanima zato sto si jedan medju njih 300, sto si prakticki niko i nista, sto si se stopio s njima, pricas hrvatskim jezikom. Da sad u toj TT firmi prostres serdzadu i pocnes klanjati ili da spomenes UZP i njihove zlocine, vidio bi reakcije. Znaci, medju njima mozes zivjeti samo ako se odreknes svoje slobode, ako moras paziti sta ces reci i uraditi ili ako postanes jedan od njih ko sto si ti postao. Znaci ni B od Bosnjaka.
- Greengo
- Na probnom
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
"Mijesano mjesto" po popisu iz 2013 imalo 6 Bosnjaka.
A fudbalski klub za 30 godina postojanja ni jednog, sovinizam o kojem se ne govori jer je postao normala.
A fudbalski klub za 30 godina postojanja ni jednog, sovinizam o kojem se ne govori jer je postao normala.
Last edited by Greengo on 13 Aug 2025, 11:06, edited 1 time in total.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 885 times
Tuzla prica vise srpski od Banja LukeMasamune wrote: 13 Aug 2025, 09:51 Kako to da si Bošnjak, a pišeš "nitko"?
Kamo bosanski jezik i gramatika?

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma to se promijenilo kad su došli Podrinjcituzlak1212 wrote: 13 Aug 2025, 11:05Tuzla prica vise srpski od Banja LukeMasamune wrote: 13 Aug 2025, 09:51 Kako to da si Bošnjak, a pišeš "nitko"?
Kamo bosanski jezik i gramatika?![]()

- Bobi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 1394 times
-
- Na probnom
Pa obiljezavamo tako da se kuci pomolimo za taj dan i to je to. Nemamo nikakvo specificno obiljezavanje. Niti oni ne obiljezavaju Grabovicu i slicno…immuno wrote: 13 Aug 2025, 10:51apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:04
Ovdje je tema vecinom oko moje avlije. Znam ja i to dobro sta se desavalo 90-ih. Cinjenica je da se moja avlija naziva ustaskim gnjezdom, fasistickim naseljem i slicno… A CINJENICA JE da nikome od nas nije falila dlaka sa glave, da uzivamo sve pogo osti jednako kao i komsije Hrvati.
Jednostavno sam ogorcen da jedino mjesano mjesto u BiH gdje nije bio niti jedan ratni zlocin, cak niti zarobljavanje, je proglaseno kao najfasistickije mjesto u drzavi.
Pa se pojave neki ljudi koji unose nemir u moju avliju, dok u svojoj avliji i okolini zanemaruju zlocine i njihove zlocine prebacuju u moju avliju, onda se svi skupa pitate zasto ne idemo naprijed i prevacujemo probleme jedni na druge.
Blago tvojim komsijama kad te imaju takvog ....slazem se potpuno s tobom da ono sto je pozitivno treba njegovati , reci , spomenuti bez obzira sto je tvoja avlija Unikat pa mozda jos jedna il dvije u cijeloj drzavi hallo cijeloj drzavi u kojoj se desila Srebrenica , Ahmici ...e da priupitam kako obiljezavate ova dva dogadjaja ?
U svakom slucaju bolje je i to, nego koristit taj dan kao neki da se polurce tko veceg kvada ima.
Za svaki Bajram imam po 2 dana godisnjeg od firme. Za Bajram dobivam bajramnicu i za Bozic mi daju bozicnicu.
Za bilo koji drugi dan se radi, osim dana drzavnosti jer to je po zakonu.
Stvar je u tome sto mi apsolutno normalno zivimo, nikada nije bilo neke netrepljivosti, cak i za vrijeme rata. Ja bi govno bio kada bi nesto rekao.
Stvar je u tome sto je Zapadna Hercegovina proglasena kao fasisticko gnjezdo, a u cijrloj Zapadnoj Hercegovini niti jedan Bosnjak nije nastradao, doslovno niti 1. Znam da ih je par u Ljubuskom bilo zarobljeno, ali nisu muceni niti izgladjivani i svi su vraceni svojim kucama i ostali su tu. Mi iz Sirokog i Posusja nismo osjetili da je rat.
-
- Na probnom
Nemam, ali ih znam koji imaju. Ovi iz Posusja svi imaju.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12636 times
- Been thanked: 13467 times
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 138 times
eki nema putovnicu
haj ne lazi,rahmeta ti dedina
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 885 times
kad vam je tako lijepo sto ste fasisti
-
- Na probnom
E cekao sam ovakav komentar, pa hajde da krenem:Maja wrote: 13 Aug 2025, 11:03 Sumnjam al ok. Znas zasto vas niko ne dira. Zato sto ste maaala sicusna manjina i kao takvi niste nikakva prijetnja, ni u cemu, pgtv sto ste se prilagodili pa se i ne razlikujete od njih. Imam ja rodbine tamo po Kozicama, Pologu, Ilicima, gdje su im djeca odrasla s hrvatima pa navijaju za Zrinjski i ne samo da navijaju nego su u navijackim grupama (to su mi crne rupe u familiji), pricaju hrvatskim jezikom i dejtaju hrvate. Ne krivim ja njih, tu su odrasli. Ali ih krivim za jednu stvar, kao i tebe samog, sto imate stav "nas ne diraju, pustite nas, mi zivimo u slozi", a uopste vas ne dotice sta je vas narod, ako se uopste smatrate Bosnjacima, dozivio od Hrvata u zapadnom Mostaru i ostatku Hercegovine i STA BI DOZIVIO u Sirokom da ga je bilo vise a ne 2-3 posto.
- Nismo mi jedina manjina u okruzenju, bilo je dosta manjina u okruzenju, pa su pobijeni i protjerani. Ali zato je nas kraj ustaski!? Zasto!? Doslovno jedino mjesto u kojem niti jedna manjina nije nastradala. Nemoj ti meni te price sada da je to zato sto su tu vecinom bile ustase, pa u BiH Bosnjaci su vecinom bili u Domobranima i Handzar diviziji, pa cak nam i Tito zbog toga nije dao naciju, jer smo po njemu imali najmanji doprinos. Ovdje pisete o ustaskom leglu, a i dan danas po Bosni skole i ulice vam nose imena po najvecim ustaskim zagovornicima poput Mustafe Buslajdzica, ali to je OK zato sto je bio musliman… heh koja kontradiktornost.
- Kako su prosli Bosnjaci u zapadnom Mostaru? - Lose. A znas kako je poceo rat u Mostaru izmedju Bosnjaka i Hrvata? - Poceo je zarobljavanjem Hrvata suboraca na spavanju na zajednickim linijama u Bijelom polju pored Mostara, od strane Bosnjaka, te zarobljivanjem cijelog sela od kojih je velika vecina pobijena. Tako je poceo skuob u Mostaru, da su tada oni htjeli krenuti na nas, nebi zaspali pored nasih. Sta se ovekivalo, da ce nas gadjati cvijecem? Kakva je situacija u Mostaru, 70% Bosnjaka se vratilo u zapadni dio Mostara, u istocni dio Mostara se niti jedan Hrvat nije vratio i ono malo sto se vratilo 200-ih jedan toliko maltretirano da se iselilo. Zalik gdje su apsolutnu vecinu cinili Hrvati, sada nema niti jednog Hrvata. U zapadnom djelu svaku drugi konobar je Bosnjak, u svakoj jacoj firmi u zapadnom dijelu Mostara 40% Bosnjaka. Tamo niti jedan Hrvat… kome se vise ta prica prosipa. Sta vise da se radi? Ali evo ozbiljno, sta vise da se radi? To sto je HDZ na vlasti, zahvalite Bosnjacima koji su njima dali vlasti, a ovi njima sve javne poslove pa tako SDA radi od Mostara do Gruda. Mani me vise te price.
- Jebo te Zrinjski, drzava 100 problema, ti tko za koga navija. Evo ja navijal za Velez i nikada me nitko nije dirao zbog toga. Rodjak zivi u Zapadnom dijelu Mostara pored stadiona, bio je jedan od starijih RA, bude sa RA na utakmici i poslije utakmice sa Bijelog Brijega ide kuci i prolazi pored Ultrasa koji piju u caffe Zrinjski pored stadiona i nikada ga nitko nije dirao. Mene je RA prebio u Mostaru jer je lik samnom pricao ikavicu. Svako malo docekuju obicne ljude na novom mostu u Mostaru… jedini ali to se ne pise pa vi po Bosni o tome ne znate.
Ja imam 2 djece, hocu da moja djeca zive normalno i da imaju dobru egzistenciju. Imaju i neka imaju, a to imaju jer zive u okeuzenju koje radi i ide naprijed, a vama i 30 godina nakon rata prosipaku neku pricu i prosite oko Binga po Mostaru. Nemoj se ljutit, ali gledam realno.
Sta sada netko treba da jedni drugima klece pod nogama i ljube tabane? Pa to nikada nece proci, konstantno zveckate oruzijem… kome? Sa cim zveckate? Pa sta mislite danaa/sutra neka budala povede rat, pa zar mislite da ce Hrvatska clanica EU i NATO saveza stajati i promatrati? Heh smijesno, jos uz to imaju puno pravo jer su potpisnici Daytona gdje im je ustavno zagarantovano pravo da stite Hrvate u BiH.
Vi nama dizete tenzije zbog jebeni Arapa i njihovog prakticiranja vjere na privatnom posjedu. Nosite ih sebi kuci, ja 42 godine klanjam i idem u dzamiju i nikada problema imao nisam i sada da imam zbog arapa, koji nas gledaju kao govna. Pitaj Bosnjake iz Istocbog dijela Mostara o njima, kako ponizavaju nase konobare i sta urade nasim ljudima koji im iznajmljuju apartmane.
Ako je fasizam sto zivim sa deugim narodom bez ikakvog incidenta, ako slavim religijske praznike na identican nacin na koji je slavio moj dedo i pra dedo… ako imam dobru egzistenciju i mir… sko je to fasizam, dabogda zavladao taj fasizam.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1198 times
- Been thanked: 3757 times
Ustaša.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Kakav proljev od posta. Previše je i za moj multietnički tuzlanski želudac.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8781 times
- Been thanked: 5538 times
Nije falila zato sto vas na tom prostoru nema ni 1% (zajedno sa Srbima), što ce rec da ste u zanemarivom broju.apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:04Ovdje je tema vecinom oko moje avlije. Znam ja i to dobro sta se desavalo 90-ih. Cinjenica je da se moja avlija naziva ustaskim gnjezdom, fasistickim naseljem i slicno… A CINJENICA JE da nikome od nas nije falila dlaka sa glave, da uzivamo sve pogo osti jednako kao i komsije Hrvati.immuno wrote: 13 Aug 2025, 09:56
Posto greskom stavih lajk na tvoj post da ti odgovorim ...lijepo je to sto je tebi zivot u sirokom kvalitetan al ne mjeri se to samo po tome sto je TEBI lijepo u tvom selu, mjestu a jos manje da napadas ostale ...ima nazalost puno vise negativnih iskustava mimo tvoje avlije ..
Da vas je bilo preko 30% falila bi ti glava a ne dlaka sa iste.
The Dark Side Of The Forum...