Molitve na javnim mjestima / potreba za vjerskim objektima

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times
Status: Online

Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu

Post by Krokodil Behko » 13 Aug 2025, 10:16

Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:14
Krokodil Behko wrote: 13 Aug 2025, 10:11

Bobi ga poslo da nas zajebava
Ima dvi tri godine eronet na serveru blokan :valja nismo mi vesla sisali :pusi .Mobilni, onaj fiksni moze se ja mislim prosvercat :valja .

I mi bismo tako, samo kad bi znali kako se to radi.
Onaj naš admin iz sjene, drži neke tice u kafezu na serveru i ni briga ga nije

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 736 times
Been thanked: 1408 times
Status: Offline

Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu

Post by Bobi » 13 Aug 2025, 10:18

Masamune wrote: 13 Aug 2025, 10:09
apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 09:58

Odrastao na Medjinama, osnovnu skolu u mjestu Polog. Okruzen sam Hrvatima i eto godinama uslo u govor… Isto kao sto imas Bosnjaka u uz granicu sa Hrvatskom iznad Bihaca npr govore kruh umjesto hljeb… Isto kao sto imas Hrvata u Bosni pa kazu kafa…
Dobro, uđe svašta nešto, ali nikad da čujem Bošnjaka da viče nitko i da ide to "t" gdje god da je živio i odrastao.
Za kruh jesam, kao i neke druge riječi.
Vikat ces i ti T kad odes na more i ono smiješno N umjesto M na kraju riječi :D.
:gitara

apokalipto
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 6 times

Post by apokalipto » 13 Aug 2025, 10:19

Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:13
apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:08

Ovisi sta radis… Ja radim u TT kablovima u smjenama, vikend slobodan ili Subotu radis kada hoces. Izadjem oko 2300-2500 mjesecno, imam jos 450KM mjesecno djecijeg doplatka, tako da je meni OK.
Pusti to, netto brutto...izadjemo i mi svašta nešta pa nam traže porijeklo para :D. .
Neto brate, samo neto gledam… bruto je za vlast.

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bobi » 13 Aug 2025, 10:20

Krokodil Behko wrote: 13 Aug 2025, 10:16
Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:14

Ima dvi tri godine eronet na serveru blokan :valja nismo mi vesla sisali :pusi .Mobilni, onaj fiksni moze se ja mislim prosvercat :valja .

bez zezancije, bio naki naporan, džaba slali na abuse, boli ih đon, e ako je tako block cijeli spektar :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 13 Aug 2025, 10:22

Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:20
Krokodil Behko wrote: 13 Aug 2025, 10:16

bez zezancije, bio naki naporan, džaba slali na abuse, boli ih đon, e ako je tako block cijeli spektar :pusi

Šta ćemo s Majom, ona je na eronetu :hihi

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bobi » 13 Aug 2025, 10:24

Ma odvojen je fiksni od mobilnog, mi smo mobile.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26730 times

Post by ironman » 13 Aug 2025, 10:24

Image
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 13 Aug 2025, 10:27

Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:24 Ma odvojen je fiksni od mobilnog, mi smo mobile.

Pa i ona je mobile, ako nije promijenila

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 13 Aug 2025, 10:27

Bobi wrote: 13 Aug 2025, 10:18
Masamune wrote: 13 Aug 2025, 10:09
Dobro, uđe svašta nešto, ali nikad da čujem Bošnjaka da viče nitko i da ide to "t" gdje god da je živio i odrastao.
Za kruh jesam, kao i neke druge riječi.
Vikat ces i ti T kad odes na more i ono smiješno N umjesto M na kraju riječi :D.
Nikad :mmm

Doduše za djecu ne mogu garantovati :valja
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja » 13 Aug 2025, 10:34

apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 08:38 Molimo da nas Bosnjake iz Zapadne Hercegovine ostavite na miru. Sanin i ovi koji ga podrzavaju se ne “bore” u nase ime. Ja sam Bosnjak iz mjesta izmedju Sirokog Brijega i Mostara, vjerovatno vam je sok kada ste daznali cinjenicu da nas ima i na ulazu u Siroki Brijeg :) Mozda to znaju samo oni Bosnjacki koju su za vrijeme rata u Sirokom Brijegu zivjeli kao izbjeglice…

Nas nitko za vrijeme rata nije dirso, imali smo svu potrebnu pomoc… tj od rata do danas zivimo sa svim pravima kao i Hrvati, od poslovnih obaveza do djecijih doplataka. Takodjer isto vtijedi i za Srbe koji su zivjeli i zive na ulazu u Sitoki Brijeg, gdje nikada niti jednom nije falila dlaka sa glave…

Sa obzirom da nase mjesto forsirate kao Ustasko ognjiste, nama je bolje da je tako nego da smo oznaceni kao antifasisticko multietnicko mjesto, koje je za vrijeme rata upamtilo strasne zlocine medju susjedima, za razliku od nas.

Ovo nije prvi put, Arapi masovno vec duze vremena gore klanjaju po ulicama.

Btw puna je BiH britanskih tajnih sluzbi, a znamo da su svaki rat poceli… ne bi me cudilo da du Sanina unovcili.
Velez ili Zrinski?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Aug 2025, 10:43

čudi me da nisi rekla svinjski :D.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

apokalipto
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 6 times

Post by apokalipto » 13 Aug 2025, 10:47

Maja wrote: 13 Aug 2025, 10:34
apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 08:38 Molimo da nas Bosnjake iz Zapadne Hercegovine ostavite na miru. Sanin i ovi koji ga podrzavaju se ne “bore” u nase ime. Ja sam Bosnjak iz mjesta izmedju Sirokog Brijega i Mostara, vjerovatno vam je sok kada ste daznali cinjenicu da nas ima i na ulazu u Siroki Brijeg :) Mozda to znaju samo oni Bosnjacki koju su za vrijeme rata u Sirokom Brijegu zivjeli kao izbjeglice…

Nas nitko za vrijeme rata nije dirso, imali smo svu potrebnu pomoc… tj od rata do danas zivimo sa svim pravima kao i Hrvati, od poslovnih obaveza do djecijih doplataka. Takodjer isto vtijedi i za Srbe koji su zivjeli i zive na ulazu u Sitoki Brijeg, gdje nikada niti jednom nije falila dlaka sa glave…

Sa obzirom da nase mjesto forsirate kao Ustasko ognjiste, nama je bolje da je tako nego da smo oznaceni kao antifasisticko multietnicko mjesto, koje je za vrijeme rata upamtilo strasne zlocine medju susjedima, za razliku od nas.

Ovo nije prvi put, Arapi masovno vec duze vremena gore klanjaju po ulicama.

Btw puna je BiH britanskih tajnih sluzbi, a znamo da su svaki rat poceli… ne bi me cudilo da du Sanina unovcili.
Velez ili Zrinski?
Velež

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13352 times
Been thanked: 14581 times

Post by immuno » 13 Aug 2025, 10:51

apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:04
immuno wrote: 13 Aug 2025, 09:56

Posto greskom stavih lajk na tvoj post da ti odgovorim ...lijepo je to sto je tebi zivot u sirokom kvalitetan al ne mjeri se to samo po tome sto je TEBI lijepo u tvom selu, mjestu a jos manje da napadas ostale ...ima nazalost puno vise negativnih iskustava mimo tvoje avlije ..
Ovdje je tema vecinom oko moje avlije. Znam ja i to dobro sta se desavalo 90-ih. Cinjenica je da se moja avlija naziva ustaskim gnjezdom, fasistickim naseljem i slicno… A CINJENICA JE da nikome od nas nije falila dlaka sa glave, da uzivamo sve pogo osti jednako kao i komsije Hrvati.

Jednostavno sam ogorcen da jedino mjesano mjesto u BiH gdje nije bio niti jedan ratni zlocin, cak niti zarobljavanje, je proglaseno kao najfasistickije mjesto u drzavi.

Pa se pojave neki ljudi koji unose nemir u moju avliju, dok u svojoj avliji i okolini zanemaruju zlocine i njihove zlocine prebacuju u moju avliju, onda se svi skupa pitate zasto ne idemo naprijed i prevacujemo probleme jedni na druge.

Blago tvojim komsijama kad te imaju takvog ....slazem se potpuno s tobom da ono sto je pozitivno treba njegovati , reci , spomenuti bez obzira sto je tvoja avlija Unikat pa mozda jos jedna il dvije u cijeloj drzavi hallo cijeloj drzavi u kojoj se desila Srebrenica , Ahmici ...e da priupitam kako obiljezavate ova dva dogadjaja ?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Aug 2025, 10:58

Nešto nam Havana ništa ne priča. Ne smije.

Ak šta spomene odmah bi ga bacili u more sa stijene

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23883 times

Post by HAVANA » 13 Aug 2025, 11:03

Ove ko musa nema potrebe i smisla komentarisati.A i ove druge debile.Kud ista pogleda sad mi samo debili iskacu.Od muse do velikih hrvata hercegovackih.Eto nove teme i klipova za slijedecih 10 dana pa ce sta novo izac.Odo ronit pisaj ih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja » 13 Aug 2025, 11:03

Sumnjam al ok. Znas zasto vas niko ne dira. Zato sto ste maaala sicusna manjina i kao takvi niste nikakva prijetnja, ni u cemu, pgtv sto ste se prilagodili pa se i ne razlikujete od njih. Imam ja rodbine tamo po Kozicama, Pologu, Ilicima, gdje su im djeca odrasla s hrvatima pa navijaju za Zrinjski i ne samo da navijaju nego su u navijackim grupama (to su mi crne rupe u familiji), pricaju hrvatskim jezikom i dejtaju hrvate. Ne krivim ja njih, tu su odrasli. Ali ih krivim za jednu stvar, kao i tebe samog, sto imate stav "nas ne diraju, pustite nas, mi zivimo u slozi", a uopste vas ne dotice sta je vas narod, ako se uopste smatrate Bosnjacima, dozivio od Hrvata u zapadnom Mostaru i ostatku Hercegovine i STA BI DOZIVIO u Sirokom da ga je bilo vise a ne 2-3 posto.
To je isto ko da ja sad kazem, a znam sta se desavalo u Srebrenici i ostatku Bosne, nas u Stocu Srbi nisu dirali, Srbi su dobri ljudi.

Da zakljucim, ti zivis u dobrim odnosima sa sirokobrijezanima zato sto si jedan medju njih 300, sto si prakticki niko i nista, sto si se stopio s njima, pricas hrvatskim jezikom. Da sad u toj TT firmi prostres serdzadu i pocnes klanjati ili da spomenes UZP i njihove zlocine, vidio bi reakcije. Znaci, medju njima mozes zivjeti samo ako se odreknes svoje slobode, ako moras paziti sta ces reci i uraditi ili ako postanes jedan od njih ko sto si ti postao. Znaci ni B od Bosnjaka.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 11 times
Been thanked: 32 times

Post by Greengo » 13 Aug 2025, 11:04

"Mijesano mjesto" po popisu iz 2013 imalo 6 Bosnjaka.

A fudbalski klub za 30 godina postojanja ni jednog, sovinizam o kojem se ne govori jer je postao normala.
Last edited by Greengo on 13 Aug 2025, 11:06, edited 1 time in total.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 762 times
Been thanked: 1158 times

Post by tuzlak1212 » 13 Aug 2025, 11:05

Masamune wrote: 13 Aug 2025, 09:51 Kako to da si Bošnjak, a pišeš "nitko"?

Kamo bosanski jezik i gramatika?
Tuzla prica vise srpski od Banja Luke :valja

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Aug 2025, 11:06

tuzlak1212 wrote: 13 Aug 2025, 11:05
Masamune wrote: 13 Aug 2025, 09:51 Kako to da si Bošnjak, a pišeš "nitko"?

Kamo bosanski jezik i gramatika?
Tuzla prica vise srpski od Banja Luke :valja
Ma to se promijenilo kad su došli Podrinjci :oo

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bobi » 13 Aug 2025, 11:16

apokalipto wrote: 13 Aug 2025, 10:47
Maja wrote: 13 Aug 2025, 10:34

Velez ili Zrinski?
Velež
jewlimaš putovnicu?

Post Reply

Return to “Religija”