Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?
Moderator: spacebound
Re: Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?
Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9282 times
- Been thanked: 11038 times
- Status: Online
sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Valjda vas dvoje znate najbolje. Ako se pomirite i nastavite dalje, sigurno nećete biti prvi koji su prebrodili takvu krizu i ipak bili sretni. Ako se razvedete, sigurno ni ti nećeš biti prva koja se razvela i spoznala da je možda i zadovoljnija životom, nego u braku.
- C12H22O11
- Poneki mu pročitamo
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Nemoj se razvodit', prvo mu vrati istom mjerom. Šalim se.
Kako god možeš uradi da ostanete u braku, a ako ne ide, jednom kad odlučiš razvod onda ne pomišljaj nazad da se vratiš. Za dijete je razvod trauma i tu morate biti u dobrim odnosima da što lakše podnese. Znam to iz iskustva.
Kako god možeš uradi da ostanete u braku, a ako ne ide, jednom kad odlučiš razvod onda ne pomišljaj nazad da se vratiš. Za dijete je razvod trauma i tu morate biti u dobrim odnosima da što lakše podnese. Znam to iz iskustva.
- titicha
- Osvježenje foruma
@sarajkaAA
Samo je tvoj izbor oprostiti ili razvesti se.
Sta god da odlucis najbitnije je drzati se te odluke.
i gore stvari se prezive
Samo je tvoj izbor oprostiti ili razvesti se.
Sta god da odlucis najbitnije je drzati se te odluke.
i gore stvari se prezive

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Sve je to za ljude....sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
...sad,koliko je ko jak......

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ne trazi savjete po forumu.Tu je dosta razlicitih ljudi i misljenja pa ce te razliciti savjeti samo zbuniti.sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Budi sama sa sobom rascisti koliko si jaka i sta sve mozes,koliko si spremna i sta zelis i donesi konacnu odluku jer ces jedino tako postupiti ispravno i biti nacisto sa sobom.
P.s ovo nije savjet nego nesto sto vjerovatno sama znas pa samo da te podsjetim.
Question everything.
- Pasaga
- Hadžija
...i da sama stavis sve na VAGU......rethna wrote:Ne trazi savjete po forumu.Tu je dosta razlicitih ljudi i misljenja pa ce te razliciti savjeti samo zbuniti.sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Budi sama sa sobom rascisti koliko si jaka i sta sve mozes,koliko si spremna i sta zelis i donesi konacnu odluku jer ces jedino tako postupiti ispravno i biti nacisto sa sobom.
P.s ovo nije savjet nego nesto sto vjerovatno sama znas pa samo da te podsjetim.
...pa onda ...odrezi.....
....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Rethna ti je dao, po mom skromnom misljenju najbolji odgovor.sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Ja ne znam sto ces ti uradili, al znam sto bi ja. Oprostila bi. Moja drugarica se razvela zbog prevare, no na njenu veliku nesrecu, drugi muz ju je i varo, i pio, i kocko, pa cak i tuko

Mozda tebe ne bude pratila, ista takva zla sudbina, ali vjeruj, sve sto ljudi rade, sami sebi rade.
Ostanete li skupa, on ce ostat u tvojoj glavi varalica, povjerenje ce tesko vratiti, a mozda nece nikad. S tim je vec dovoljno kaznjen. Mozda ne zvuci tako, ali jest, vjeruj mi.
Druga stvar, svakom je njegova bol najteza, ali kad bi bila u nekom opipljivom obliku, pa da svako svoju baci na jednu kamaru, vidila bi da svako opet trci po svoju.
Sad je najgore to kako se sad osjecas, no razvedes se, ponovo vjencas, pocnu te isto toliko boliti opet, samo neke druge stvari.
Pogotovo se desi kad se djeca imaju. Njih volis vise vec ista na svijetu. Samo tuga na licu moje djece bolila bi me vise od najveceg mog bola.
Djeca su najsretnija kad odrastaju uz oba roditelja, okruzeni s mnogo paznje i ljubavi. A meni je u zivotu nekako to najbitnije, i hljeba nek manjka, ali ljubavi ne smije.
Kad odrastu bez ljubavi, ljudi su drugaciji, bar ja ih mogu osjetiti. Obiljezi ih to za citav zivot.
I jos, da ne shvatis pogresno, dajem ja tebi plus i za ovo sto si potrazila tudje misljenje, samo niko od nas ovdje vas ne zna, a svako u zivotu ima svoju istinu.
Kad bi, npr. tvoj muz znao za ovo, on bi dosao da kaze svoju istinu - svoje razloge i motive koji su ga doveli do toga. Znam, niko od nas ne zeli vjerovati da postoji validno opravdanje kad smo mi u pitanju... Ali ipak, poslusaj ono sto ti ima on reci...postoje ustupci koje svako od nas mora napraviti za drugog, ako zelis da veza traje.
Iskreno i od srca, da si mi rodjena sestra, posavjetovala bi te ovako

-
- Inventar foruma
a cemu je to doprinjelo da te prevari , jel bilo negoga zahladjenja izmedju , odbijanja , znas li sta se desilo?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1400 times
- Been thanked: 1344 times
uzmi mu pola imovine
naročito pola 'švicaraca' sa računa,koliko te valjda sleduje...'švicarci' su na cijeni zadnjih godina
i dadni se u provod
kratko i jasno
naročito pola 'švicaraca' sa računa,koliko te valjda sleduje...'švicarci' su na cijeni zadnjih godina
i dadni se u provod
kratko i jasno
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7536 times
- Been thanked: 17637 times
Ako sam dobro skontala ne trazi Sarajka savjet od nas.
Samo s nama dijeli svoje iskustvo.
-
- Inventar foruma
ma ti si genije majo 

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
A ja vidila svi je savjetuju, pa idem rekoh i ja svoje strucno misljenje datiMaja wrote:Ako sam dobro skontala ne trazi Sarajka savjet od nas.

Kud svi tu i mali mujica

-
- Inventar foruma
jbg zalomi se , al to neznaci da nemas mozga...navika wrote:A ja vidila svi je savjetuju, pa idem rekoh i ja svoje strucno misljenje datiMaja wrote:Ako sam dobro skontala ne trazi Sarajka savjet od nas.
Kud svi tu i mali mujica

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Promatraj ga i prati...sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Oprostiti se moze ali moras znati uzrok njegove prevare.
Neki muskarci shbate ata su izgubili a neki ne shvate i upce ne misle da su pogrijesili..
Ako saznas da ti on to i dalje radi iz inata i ne kaje se...bjezi kud te noge nose...nece nikad biti bolji...
Jedina ti mozes na njemu primijetiti kaje li se...
Moj je pod svaku cijenu htio zadrzati brak. U oci me gledao i plakao govoreci da selo prica i da nista nije istina..kak da ne...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
I treba da ide.sarajkaAA wrote:Ja sam nova ovdje.Imam 39 godina. Stojim pred tom odlukom razvod ili ne. Ali kako stvari stoje bit ce razvod. U braku sam 13 godina, prije toga veza sa njim od 10 godina. Zivimo u Svicarskoj, radimo. Imamo jedno dijete, djevojcicu 10 godina. Kupili smo stan prije godinu dana i materialno smo osigurani. Mislila sam da nam sve cvijeta, da smo sretni. Ali moj (jos) muz nije bio zadovoljan svim tim sto mu je Bog dragi dao pa je odlucio da me prevari. Sada sam povrijedzena, ranjena i nemogu mu oprostiti. Bole me sve ove godine koje smo proveli, boli me zbog nase zlatne djevojcice, ali necu moci preci preko toga. Voljela sam ga i vjerovala sam mu. Ljudi mi kazu da sam lijepa, mlada, skolovana, da je zivot jos predamnom (standard). Nisam ni sanjala da bi tako nesto mogao uraditi, sve prokockati. Ali eto uradio je. Pitanje je dana kada ce ici, i ja zelim da ide sto prije.
Postoje tipovi ljudi koji mogu preći preko tih stvari (prevare), postoje oni koji ne mogu. Sredine tu nema. A ti očigledno sadaš u ovu drugu grupu. Zavaravati se da će vrijeme to poravnati, da zbog djeteta treba ostati sa njim je najveća greška koju možeš učiniti u životu.
Samo, ako se odlučiš za razvod, ničim nikada ne opstruiraj njegov odnos sa djetetom, njegove posjete i slično. Kada ga se riješiš iz svoga života, osiguraj da bez ikakvih teškoća ostane u životu vašeg djeteta. A ti se fataj nekog drugog, boljeg

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9282 times
- Been thanked: 11038 times
- Status: Online
Nezavidan položaj samohranih i razvedenih roditelja u BiH

Kako je razvod braka postao veoma česta društvena pojava, roditelji koji su starateljstvo nad djecom dobili razvodom braka smatraju kako im država treba priznati status samohranih roditelja. Upravo to je jedan od ciljeva za koji se bori i Udruženje samohranih roditelja Kantona Sarajevo (KS) "Jedan manje - One less".
Udruženje je nedavno dobilo i prostorije, a tokom petogodišnjeg rada pridružio im se veliki broj samohranih roditelja koji se na ovaj način zajedno bore za svoja prava i bolje sutra svoje djece.
Pravnica Muamera Činjarević, idejni tvorac i predsjednica Udruženja, kazala je da je ovo Udruženje "jedino udruženje ovog profila u državi".
- I razvedenima dati zakonski status samohranih roditelja -
"Strateški cilj Udruženja jesu izmjene i dopune porodičnog i krivičnog zakona u Federaciji BiH, ali i donošenje zakona o alimentacionom fondu. Kroz Porodični zakon FBiH su tretirani samo staratelji djece koji su smrću izgubili partnera, a obzirom da je razvod masovna pojava, cilj nam je i tu populaciju uvrstiti u Porodični zakon kako bi bili tretirani i imali neke privilegije", pojasnila je Činjarević.
Istakla je da je položaj samohranih roditelja u BiH veoma loš, dodavši kako tu najviše ispaštaju djeca.
"U fokusu Udruženja su djeca do 18 godina, da im se pruži kvalitetnije odrastanje, stipendiranje, drugačiji tretman u odgojno-obrazovnim institucijama. Trenutno na terenu, status ove djece, populacije, u odgojno-obrazovnim institucijama je katastrofalan", naglasila je Činjarević.
Djeca iz nepotpunih porodica, prema njenim riječima, često su žrtve nasilja koje nad njima vrše djeca iz potpunih porodica, dok se roditelji često suočavaju sa problemom neplaćanja alimentacije od drugog roditelja.
"Oko 80 posto ove djece definitivno je ugroženo. Prvenstveno su ugroženi jer nemaju brigu i ljubav drugog roditelja, a onda i države kao 'maćehe'. Neplaćanje alimentacije kod razvedenih roditelja je jedan od gorućih problema, stigmatizacija te djece, pa i njihovih staratelja je na visokom nivou. Niz je problema koje zakonodavstvo uopće ne prepoznaje", kazala je Činjarević.
Njen suprug je preminuo prije deset godina, i ostala je sa troje djece. Najmlađa kćerka je imala pet godina, a osim nje, u to vrijeme imala je i dvoje tinejdžera. U trenutku kada je saznala za smrt supruga, kaže da je znala da mora ići naprijed.
- Djeci obezbijediti maksimum -
"Nije bilo jednostavno. Djeci sam morala biti i otac i majka i država, ljekar, drug, bankar, psiholog... Znala sam da djeci moram obezbijediti maksimum kada je u pitanju obrazovanje. Sin je tada završio srednju školu i ja sam tada odlučila, da bih njega privolila da upiše fakultet, da upišem i ja. Moj sin i ja smo upisali Pravni fakultet, završili u roku i bili atrakcija na fakultetu. Tim činom sam dala do znanja svojoj djeci, ali i široj javnosti, da djecu ne treba savjetovati šta da rade nego staratelj treba da bude živi primjer da se sve može kada se hoće", ispričala je Činjarević.
Nakon deset godina, Muamera Činjarević je ponosna samohrana majka dvoje magistara prava i maloljetne djevojčice. Njena djeca govore strane jezike, zaposleni su... Ova majka je mišljenja da je ona kao samohrani roditelj primjer potpunim porodicama kako se djeca odgajaju.
Majka devetogodišnjaka Naida Balta iz Ilijaša u razgovoru za AA ispričala je da je u brak stupila iz ljubavi koja je vremenom prestala.
"Sin je imao 17 mjeseci kada smo ostali sami. Ja sam preuzela brigu i staranje o njemu... Da bih ostvarila bilo koje pravo, morala sam da posežem za advokatima", kazala je Balta.
U to vrijeme nije postojalo ni udruženje u kojem bi sa nekim mogla da se posavjetuje, da čuje iskustva samohranih roditelja...
- Nerazumijevanje poslodavaca -
"Kroz sve to sam prolazila sama. Mi, kao samohrani roditelji, u koju god firmu da dođemo da radimo, na neki način smo podređeni. Treba posvetiti više vremena tom djetetu, odvesti ga u vrtić, biti prisutan na mnogim stvarima koje se tiču djeteta, a poslodavci nemaju baš sluha za te stvari. Nailazila sam na mnoga nerazumijevanja, mnoge prepreke", pojasnila je Balta.
Prema njenim riječima, djeca u ovakvim situacijama izvuku "najdeblji kraj", jer su onda izložena različitim neugodnim situacijama u vrtiću, školi...
"Samohrani roditelj ne može biti svako. To su ljudi koji moraju imati lavlje srce. Nemamo podršku nikoga, ničega. Država nas ne doživljava. Trenutno sam nezaposlena. Moj dan počinje tako što ustajem rano, idem i čistim, njegujem druge ljude, snalazim se kako umijem i znam kako bih svom djetetu obezbijedila toliko da se ne primijeti da je dijete samohrane majke kada dođe u školu", objašnjava Balta.
I pravnica Aida Pobrić je razvedeni roditelj. U Udruženje se učlanila prvenstveno zbog problematike kojom se ono bavi, a u cilju da svojim ličnim doprinosom na neki način pomogne da se poboljša status samohranih roditelja, ali i onih koji zakonski nisu uvedeni kao samohrani roditelji.
"Tu ulazimo u novu problematiku, kako i na koji način zakon reguliše status jednoroditeljskih porodica, odnosno porodica u kojima se jedan roditelj brine za dijete ili se drugi roditelj kroz alimentaciju brine sa svoje dijete", pojasnila je Pobrić.
Prema postojećem zakonskom okviru, kako je dodala, kao žena koja je razvedena ne ulazi u pravo kao samohrana majka.
- Razvedene žene prepuštene same sebi -
"Kao razvedena žena, ja nisam (zakonski) samohrana majka. To jeste osnovni razlog zbog kojeg sam ja tu, da se učini da se prošire zakonski okviri kako bi se i roditelji iz jednoroditeljskih porodica nakon razvoda uveli u pravo kao samohrani roditelji ili ne, ali da im se daju ista prava ili veća kao što imaju samohrani roditelji", istakla je Pobrić.
Prema njenim riječima, razvedene žene su u većini slučajeva prepuštene same sebi, one također same brinu o djetetu, što nimalo nije lako.
"Dodatna i otežavajuća okolnost jeste što se tu samo vi roditelj", poručila je Pobrić.
Zvanični podaci govore da godišnji broj razvedenih brakova u BiH za posljednjih deceniju i po varira. U 2001. i 2002. bilo je više od 2.000 razvoda godišnje, potom se ovaj broj nekoliko narednih godina smanjio, tako da je u 2008. godini iznosio 1.369. Broj razvoda brakova porastao je na oko 2.300 godišnje u 2011. i 2012. godini. Nešto više od 2.500 razvedenih brakova bilo je i u 2013. godini
(Vijesti.ba / AA)
Re: Nezavidan položaj samohranih i razvedenih roditelja u Bi
Ako bi se svi razvodili kad ljubav splahne, pitam se da li bi iko vise bio u braku
Cak je i naucno dokazano (da, i tim se bavili ) da se i najjace ljubavi ugase, najkasnije za 10 godina.
Nezavidan polozaj kad si razveden, nezavidan kad si u braku, zna li neko koji je zavidan polozaj?

Nezavidan polozaj kad si razveden, nezavidan kad si u braku, zna li neko koji je zavidan polozaj?

- Pasaga
- Hadžija
U danasnjem svjetu,kojeg su maximalno iskrivili...
...brak nije rjesenje za zivot .....
...brak nije rjesenje za zivot .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce

...Sta znaci status ---samohrani roditelj? nesto kao -'invalid'?
..Sta je sljedece--nezavidan polozaj samaca/ica
.Drzavo -pomagaj .Daj mi posao , stan , kako cu se zeniti /udati /ako to namam obezbjedjeno.
..